I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży ze względu na wcześniejsze poronienie ale tak źle się czułam w I trymestrze że nie dałabym i tak rady dojeżdżać i wysiedzieć przed kompem oraz skupić się na tym co robię. Dopiero teraz lepiej się czuję...
-
Dorjana wrote:tylko że ja miałam do tej pory tylko podstawową krajową - a teraz dopiero zaczął sięsezon i dostajemy dodatkowe premie... nie mogę zrezygnować z pracy... póki co musze pracować i to tak długo jak tylko mi się uda...
... nie mam rodziny - nikt mnie nie wesprze, nawet po ramieniu nie poklepie...
nie wyobrażam sobie utrzymywać dziecka i siebie za marne 1000zł miesięcznie... (a że jestem feministkom - to liczę tylko na siebie - musze być samodzielna, samowystarczalna)
każdy miesiąc który obecnie przepracuję ma wpływ na mój zasiłek macierzyński...
Nie mogę się poddać !!!
Początki były trudne, bo mdliło mnie strasznie i bardzo chciało mi się spać, ale udało się przetrzymać.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Witajcie dziewczyny ależ zawrzało hormony do boju masz rację teraz jest Ci łatwiej wykrzyczeć wszystko te hormony nie daj się walcz ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca potem na L4 niewygodnie mi było siedzieć i użerać się z klientami więc siedziałam 3 miesiące a teraz to jestem od 9 tyg na zwolnieniu dmucham na zimne po poronieniu a zresztą w tej ciąży miałam takie mdłości i zawroty głowy że szok i na obsłudze klienta w banku trochę ciężko się siedzi jak przyjdzie ci jakiś śmierdziuch to uciekałam z sali bo bym puściła nie jednego pawia na klienta a teraz to nawet i lepiej że siedzę w domu bo siedzenie sprawia mi wiele trudności chodzi o to że mam jakiś ucisk i mogę posiedzieć a i owszem ale nie dłużej jak 5 minut w pozycji wyprostowanej
-
A ja już mam dość słuchania że poszłabym na L4. Chciałabym pracować jak najdłużej ale mąż i mama non stop powtarzają że mogłabym w końcu odpocząć. Ale ja uważam że powinnam odpocząć od odpoczywania, w pracy luz, w domu nic nie mogę robić bo mój mąż wszystkim się zajmuje. Szał! Ja ma tylko siedzieć, dobrze się odżywiać, chodzić na basen (zalecenie lekarza) i spacerować - można oszaleć zwłaszcza, że do tej pory siedziałam w pracy po 20 godzin na dobę 6 dni w tygodniu.
Dorjana powiem Ci tyle, że u mnie w firmie dziewczyna (oczywiście na stanowisku niższym niż ja), która działała mi na nerwy straciła prace bo kobiet w ciąży nie wolno denerwować. -
Dziewczyny macie już jakieś smaki? Ja od dwóch tygodni jem śledzie w occie i ogórki kiszone, mięso jakoś mi nie wchodzi i w sumie obiad się kończy na sałatce i ziemniakach. Moja mama jak była ze mną w ciąży to też jadła kwasiory (i do tej pory je lubię) a z bratem jadła słodkie(i on również teraz jest słodkożęrny)
blueberry lubi tę wiadomość
-
zozol ja miałam tak samo w I trymestrze, gotowałam obiad, ale sobie nakładałam tylko ziemniaki i sałatkę. Nie byłam w stanie przełknąć mięsa, o słodkościach też nie było mowy, pierwszy raz w życiu sama kapuśniak ugotowałam wtedy hihi Dopiero w II trymestrze się wszystko zmieniło. Może rośnie w Tobie jednak synek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 13:07
-
Ja mam tak samo jk przed ciaza: ostre, slone i kwaśne. Moglabym jeść same chipsy, frytki i pizze:) slodycze moglyby nie istniec. Moja przyjaciółka miala tak samo a w 3trymwstrze nagle tylko slodkie:) ciekawe czy będę miała tak samo:)
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy tez mialyscie tyle badań do zrobienia po pierwszej wizycie u gina?
Grupa krwi i czynnika rh, morfologia, ogólne badanie moczu, próby watrobowe alat aspat i bilirubina, glukoza na czczo, hormony tarczycy tsh,ft3,ft4, toxoplazmoza igg, igm, rozyczka igg,igm cytomegaia oigg, igm, owa,hbs,anty hcv, hiv? Na druga wizytę mam przyjść z wynikami. -
nick nieaktualnyJa właśnie nie wiem, mam wykaz badań zalecanych do wykonania w 1 semestrze. Oprócz tego jest jeszcze cytoligia, posiew bakteriologia - mykologia, w późniejszym okresie ale w 1 trymestrze usg genetyczne, test podwójny biochemiczny, zalecane szczepienie przeciwko wzw i grypie, kontra internistyczna i stomatologiczna.
-
Modelka wrote:Ja rozyczke i tokso miałam robione przed ciążą jeszcze. Tak samo jak morfologie, cholesterol, ogólne badanie moczu i odre, a także usg piersi i ginekologiczne. Hiv badalam sama, teraz chce powtórzyć.
Ja miałam też część zrobioną przed ciążą typu morfologia krew i mocz ale lekarz powiedział że one się nie liczą bo muszę je zrobić w ciąży.