X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też zamierzam powiedzieć dopiero po 12 tyg, wcześniej nie ma co, bo to najbardziej niepewny trymestr przecież....

monalisa lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tego samego zdania, nikomu nie mówię do końca 12tego tyg, ani w pracy ani w rodzinie. Jeszcze 5 tyg i 4 dni i będę mogła odkryć moją słodką tajemnicę :)

Lillenka lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże daj mi siły bo zabije przysięgam tego mojego gamonia jak on mnie denerwuje, strata się jak może ale i tak mu nic nie wychodzi, pewnie z nerwów bo chce żeby bylo ok ale...

MoniaT lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 13 października 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży ze względu na wcześniejsze poronienie ale tak źle się czułam w I trymestrze że nie dałabym i tak rady dojeżdżać i wysiedzieć przed kompem oraz skupić się na tym co robię. Dopiero teraz lepiej się czuję...

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    tylko że ja miałam do tej pory tylko podstawową krajową - a teraz dopiero zaczął sięsezon i dostajemy dodatkowe premie... nie mogę zrezygnować z pracy... póki co musze pracować i to tak długo jak tylko mi się uda...
    ... nie mam rodziny - nikt mnie nie wesprze, nawet po ramieniu nie poklepie...

nie wyobrażam sobie utrzymywać dziecka i siebie za marne 1000zł miesięcznie... (a że jestem feministkom - to liczę tylko na siebie - musze być samodzielna, samowystarczalna)
    każdy miesiąc który obecnie przepracuję ma wpływ na mój zasiłek macierzyński...
    Nie mogę się poddać !!!
    Rozumiem w pełni i też trzymam kciuki, żeby udało się Tobie pracować jak najdłużej. Ja powiedziałam o ciąży jakieś dwa tygodnie temu, szefowa zareagowała pozytywnie, więc jestem spokojna. Podobnie jak Zozol nie wyobrażam sobie siedzenia w domu i mam nadzieję, że na zwolnienie pójdę już na ostatnim etapie ciąży. W przypadku spokojnej pracy siedzącej (a taką póki co mam) lekarz nie widzi przeciwwskazań i tego się trzymam.
    Początki były trudne, bo mdliło mnie strasznie i bardzo chciało mi się spać, ale udało się przetrzymać.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteś Ty jego przełożonym to ja bym na twoim mijscu pokazała mu wyraznie gdzie jego miejsce

relgzbmh71xqedw7.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ależ zawrzało hormony do boju masz rację teraz jest Ci łatwiej wykrzyczeć wszystko te hormony nie daj się walcz ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca potem na L4 niewygodnie mi było siedzieć i użerać się z klientami więc siedziałam 3 miesiące a teraz to jestem od 9 tyg na zwolnieniu dmucham na zimne po poronieniu a zresztą w tej ciąży miałam takie mdłości i zawroty głowy że szok i na obsłudze klienta w banku trochę ciężko się siedzi jak przyjdzie ci jakiś śmierdziuch to uciekałam z sali bo bym puściła nie jednego pawia na klienta a teraz to nawet i lepiej że siedzę w domu bo siedzenie sprawia mi wiele trudności chodzi o to że mam jakiś ucisk i mogę posiedzieć a i owszem ale nie dłużej jak 5 minut w pozycji wyprostowanej

klz9cwa175lwe78n.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam dość słuchania że poszłabym na L4. Chciałabym pracować jak najdłużej ale mąż i mama non stop powtarzają że mogłabym w końcu odpocząć. Ale ja uważam że powinnam odpocząć od odpoczywania, w pracy luz, w domu nic nie mogę robić bo mój mąż wszystkim się zajmuje. Szał! Ja ma tylko siedzieć, dobrze się odżywiać, chodzić na basen (zalecenie lekarza) i spacerować - można oszaleć zwłaszcza, że do tej pory siedziałam w pracy po 20 godzin na dobę 6 dni w tygodniu.

Dorjana powiem Ci tyle, że u mnie w firmie dziewczyna (oczywiście na stanowisku niższym niż ja), która działała mi na nerwy straciła prace bo kobiet w ciąży nie wolno denerwować.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem lagodniejsza i żadna z moich dziewczyn pracy nie straci z powodu mojej burzy hormonów :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie straciła pracy z powodu burzy hormonów tylko zaniedbania obowiązków służbowych. Dla mnie lepiej, że teraz, a nie później bo zdążę poduczyć następną osobę.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no chyba że tak :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już jakieś smaki? Ja od dwóch tygodni jem śledzie w occie i ogórki kiszone, mięso jakoś mi nie wchodzi i w sumie obiad się kończy na sałatce i ziemniakach. Moja mama jak była ze mną w ciąży to też jadła kwasiory (i do tej pory je lubię) a z bratem jadła słodkie(i on również teraz jest słodkożęrny) :)

blueberry lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol :) ja miałam tak samo w I trymestrze, gotowałam obiad, ale sobie nakładałam tylko ziemniaki i sałatkę. Nie byłam w stanie przełknąć mięsa, o słodkościach też nie było mowy, pierwszy raz w życiu sama kapuśniak ugotowałam wtedy hihi :) Dopiero w II trymestrze się wszystko zmieniło. Może rośnie w Tobie jednak synek? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 13:07

zfxga33.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jk przed ciaza: ostre, slone i kwaśne. Moglabym jeść same chipsy, frytki i pizze:) slodycze moglyby nie istniec. Moja przyjaciółka miala tak samo a w 3trymwstrze nagle tylko slodkie:) ciekawe czy będę miała tak samo:)

Dorjana lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez mialyscie tyle badań do zrobienia po pierwszej wizycie u gina?
    Grupa krwi i czynnika rh, morfologia, ogólne badanie moczu, próby watrobowe alat aspat i bilirubina, glukoza na czczo, hormony tarczycy tsh,ft3,ft4, toxoplazmoza igg, igm, rozyczka igg,igm cytomegaia oigg, igm, owa,hbs,anty hcv, hiv? Na druga wizytę mam przyjść z wynikami.

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam część do zrobienia, bo 6 mi zrobili w szpitalu jak leżałam, sama robiłam tylko tsh, toxo igm, hiv, cukier, wr i grupę krwi. U Ciebie trochę tego się nazbierało:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zastanawiam, bo mi nie kazał robić wyników na różyczkę, czy wszystkie ciężarne muszą robić te wyniki?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozyczke i tokso miałam robione przed ciążą jeszcze. Tak samo jak morfologie, cholesterol, ogólne badanie moczu i odre, a także usg piersi i ginekologiczne. Hiv badalam sama, teraz chce powtórzyć.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem, mam wykaz badań zalecanych do wykonania w 1 semestrze. Oprócz tego jest jeszcze cytoligia, posiew bakteriologia - mykologia, w późniejszym okresie ale w 1 trymestrze usg genetyczne, test podwójny biochemiczny, zalecane szczepienie przeciwko wzw i grypie, kontra internistyczna i stomatologiczna.

• zozol Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja rozyczke i tokso miałam robione przed ciążą jeszcze. Tak samo jak morfologie, cholesterol, ogólne badanie moczu i odre, a także usg piersi i ginekologiczne. Hiv badalam sama, teraz chce powtórzyć.

Ja miałam też część zrobioną przed ciążą typu morfologia krew i mocz ale lekarz powiedział że one się nie liczą bo muszę je zrobić w ciąży.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ