X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki i toxoplazmoza wynik ujemny, więc trzeba będzie uważać. Pozostałe wyniki wyglądają ok. Beta ponad 46 tys :)

zozol lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zieloną herbatę piję, lekarz mi pozwolił. Jest najzdrowsza z herbat.
    Powiedział tylko, żeby nie przesadzać z ilością - max 2 dziennie.
    Piję sobie 1 dziennie i mi wystarczy.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Odebralam wyniki i toxoplazmoza wynik ujemny, więc trzeba będzie uważać. Pozostałe wyniki wyglądają ok. Beta ponad 46 tys :)
    Który dzień po owu?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ginka na pierwszej wizycie zabroniła pić zieloną herbatę i kawę. Wiem, że co do kawy, to zdania są podzielone. Na początku ciąży nie piłam, a nawet ograniczyłam przed samą ciążą, a teraz pozwalam sobie na jedną raz na kilka dni, jak jestem w kawiarni.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja jest w 7 tyg ciąży, bete robiłam przy okazji innych badań, żeby sprawdzić czy rośnie :)

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja z kawą mam tak jak ty, na pierwszą kawę zdecydowałam się w 9 tygodniu i tak piję jedną na kilka dnia ale bardzo słabą i z dużą ilością mleka. Wcześniej piłam zbożową ale po kilku tygodniach już jej czuć nie umiałam.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja też mam toksoplazmozę ujemną a w domu kotek od sierpnia, któy ciągle za mną łazi, łasi się i śpi ze mną , trzeba uważać :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zozol nie jestem sama :) trzeba uważać pewnie, a jak jeszcze taki kociak biega za Tobą to pewnie ciężko go nie poglaskac :)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ujemną tokso i kota, ale pierwsze, co zrobiliśmy, to wywalilismy go z sypialni... Ma zakaz wchodzenia. A ja po każdym poglaskaniu myje ręce :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego zwierzaka więc teoretycznie jestem bezpieczna, choć pielęgniarka powiedziała, że powinnam teraz robić co jakiś czas badania na tokso bo nigdy nie wiadomo. Czekam teraz do poniedziałku na wizytę. Miłego dnia dziewczynki :)

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja właśnie wróciłam od gina wszytkie badania wyszły nam dobrze. Strasznie sie nam kruszynka wierciła i lekarz miał problem zbadac wszystko jedynie trochę niskie tętno miała nasza kruszynka ale to przez stres mamci pewnie no jutro idziemy jeszcze zrobic ten test PAPPA a co do płci to na razie doktorek skłania się ku płci pięknej a 6 listopada nam potwierdzi

Mam do Was tylko jedno pytanko bo teraz zaczełam o tym myśleć 6.09 miałam robione wszytskie badania mocz krew itp w karcie mam wpisana date wizyty 24.09 z 10 tc teraz kolejna wizyte bede miec dopiero za 3 tygodnie 6 listopada i tak sie zastanawiam czy nie powinnam zrobić jakis badan moczu i czegoś jeszcze bo cos mi sie kojarzy ze raz w miesiacu powinnam miec robione ale jestem pierwszy raz w ciązy więc nie wiem czy dobrze myśle dlatego proszę o poradę

Ale się rozpisałam he he :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 ostatnio rozmawiałam z koleżanką która jest już w ciąży z drugim dzieckiem i mówiła mi że na każdą wizytę mam sobie robić krew i mocz

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kotka 4 miesięcznego i mam zamiar mu zrobić badania na Toksoplazmoze. Koszt ok 60 zł. Chociaż wyszło mi, że Ja już przechodziłam (całe życie z kotami), ale wolę wiedzieć i dmuchać na zimne.

A co do toksoplazmozy to mój ginekolog mi powiedział, że od kota w cale tak łatwo nie jest się zarazić. Nie będę go cytować w jakich to słowach ujął bo on ma dość specyficzne poczucie humoru. W każdym bądź razie kuwetkę sprząta mąż:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita mi to samo powiedział ale weterynarz, że jest bardzo nikłe prawdopodobieństwo zarażenia się od kota, bardziej trzeba uważać na surowe mięso i jaja. Ale skoro już przechodziłaś to możesz być spokojna. Ja też całe życie spędziłam z kotami, zawsze ze mną spały i tylko ja po nich sprzątałam a jak widać się nie zaraziłam. A to były koty łażące po podwórku i łapiące myszy i ptaki, teraz mam kota, który nie wychodzi na podwórko i nie ma styczności z innymi zwierzętami.
    Fler ja mam wizyty co dwa tygodnie to chyba przesada robić tak często krew i mocz. Póki co kazał mi zrobić raz.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia to super że na badaniu wszystko ok, i zazdroszczę córci :) Mam pytanie odnoście tego PAPPA czy ty sama chciałaś je robić czy lekarz zalecił, bo z tego co wiem to nie każda ciężarna je robi i tak się zastanawiam od czego to zależy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja też mam ujemną tokso i kota, ale pierwsze, co zrobiliśmy, to wywalilismy go z sypialni... Ma zakaz wchodzenia. A ja po każdym poglaskaniu myje ręce :)
    Jakbyśmy naszemu zamknęli drzwi do sypialnie (czy też gdziekolwiek gdzie my przebywamy) to by się darł jakby go ze skóry obdzierali hehe już to przechodziliśmy:)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że ciężarne strasznie demonizują koty, a tak naprawdę łatwiej się zarazić jedząc niedomyty szczypiorek (trudno go domyć, a gdy kupujemy nie wiemy czy nie nasikało na niego stado królików z toksoplazmozą).

"Z obecnego stanu badań wynika, że główną (70%) przyczyną zachorowań na toksoplazmozę jest spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa. W badaniach trwających od 10 lat udało się wstępnie ustalić, że pierwotniak ginie po głębokim zamrożeniu, gotowaniu lub w temp. 60 stopni Celsjusza powyżej 20 minut. Głównym źródłem zarażenia kotów są pierwotniaki występujące w mięsie upolowanych gryzoni. Ograniczenie swobody kota poza domem zapobiega przenoszeniu się infekcji z innych zwierząt, co w efekcie chroni osoby mające na co dzień kontakt z kotem." Wikipedia :-P

Grunt to dobrze ugotować kota przed zjedzeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:42

Anielka27 lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=288

Do poczytania.

Sama mam 2 koty ze schroniska i dmuchając na zimne w ciąży pilnowałam, by lekarz zlecał raz na trymestr badania na toxo. To się łatwo leczy w razie czego.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ja razem z mężem postanowiliśmy nie robić dodatkowych badań czyli tez tego testu PAPPA ale lekarz dziś prosił żebym jednak je zrobiłą ze względu na to że niestety ma za słabe tetno i na wszelki wypadek je robimy a tak to bym wcale nie robiła

relgzbmh71xqedw7.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Makcza ja z kawą mam tak jak ty, na pierwszą kawę zdecydowałam się w 9 tygodniu i tak piję jedną na kilka dnia ale bardzo słabą i z dużą ilością mleka. Wcześniej piłam zbożową ale po kilku tygodniach już jej czuć nie umiałam.

Ja też na początku przestawiłam się na Inkę, ale przypadło to akurat na te kilka dni, kiedy miałam mdłości i od tej pory nie mogę patrzeć nawet na opakowanie... Mąż musiał do pracy zabrać.

kookana1987 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ