X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktoras z Was kupowala dopplera do sluchania serduszka dzidzi? Dzis przyszla moja przesylka, posmarowalam sie zelem,ale nie moge znalezc tetna, tylko swoje ciagle lapie.. moze jest za wczesnie i mam za duzo tkanki tluszczowej? ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mychowe ;D
    Podobno dopiero po 12 tygodniu jest taka możliwość - ale wszystko zależy od sprzęty :)))
    i masz troszkę racji - tkanka tłuszczowa może troszku stłumić dźwięki bo dzidzia jest malusia :))
    ale z każdym dniem będzie lepiej - mogłaś poczekać do USG z tym zakupem, bo teraz będziesz się niepotrzebnie stresować :((
    Może lepiej schowaj zabaweczkę głęboko do szafy na tydzień ;D

mychowe lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, juz ja schowalam :D

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Dziewczyny, a czy ktoras z Was kupowala dopplera do sluchania serduszka dzidzi? Dzis przyszla moja przesylka, posmarowalam sie zelem,ale nie moge znalezc tetna, tylko swoje ciagle lapie.. moze jest za wczesnie i mam za duzo tkanki tluszczowej? ;)
    najwcześniej idzie wychwycić ok 15tc, ale generalnie najlepiej zacząć od 20tc. Ja kupiłam właśnie na etapie 13tc i nie dawało się złapać, dopiero koło 16-17tc, a i teraz zdarzy się złapać swoje.
    Trzeba podchodzić do tego z dużą rezerwą i bez paniki.

mychowe, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaks dziekuje:) Uspokoilas mnie:)

kasiaks lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe cieszę się :) mnie też tak uspokajano kilka tygodni temu, a jak ostatnio w szpitalu położna miała problem aby uchwycić tętno to już całkiem na luzie do tego podchodzę.
    Za kilka tygodni uda się na pewno złapać, zresztą będziesz już czuć dzieciolka :)

mychowe lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna Sz. wrote:
    Na początku ciąży codziennie pod wieczór czułam takie ciągnięcie w dole brzucha i właśnie pomagało odpoczywanie i leżenie, więc u Ciebie to pewnie również jest od przemęczenia. Pamiętaj, że w ciąży nie musisz jeździć poza miejsce pracy (pracodawca nie może Cię wysłać, jeżeli się na to nie zgadzasz). Jak najwięcej odpoczywaj, bo w I trymestrze trzeba szczególnie o siebie dbać. Pozdrawiam :)

Dzięki, Martyna. Na razie jeszcze nie powiedziałam w pracy, więc nie mogę odstawiać cyrków.Planuję powiedzieć dopiero po pierwszym trymestrze. A jak to będzie z tymi wyjazdami to nie wiem, u mnie to nie takie proste...

Na razie zgodnie z Twoją sugesta odpoczywam - rzeczywiście wszystkie dolegliwości minęły, jak tylko zaległam na kanapie :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra - jaka ja jestem GŁODNA !!!!
    MISIA CHCE JEŚĆ !!!!

codziennie zaraz po wstaniu z łóżka lecę na łyczka Kefirku żurawinowego :P
    następnie moja kawusia zbożowa ....mniami...
    to terroryzm żeby kobieta w ciąży śniadania zjeść nie mogła :P
    ...do pobrania krwi jeszcze 45 min :( jak ja to wytrzymam !!!

PS. a w nagrodę - w przyszłym tygodniu (zaraz po badaniu) kupię pierwszego ciuszka dla mojej MISI - taką śliczną, cieplutką bluzę z kapturkiem i uszkami :P oby tylko promocja w TESCO się utrzymała :D
    od tego powinnam zacząć:D
    DZIEWCZYNY W TESCO JEST PROMOCJA NA DZIECIĘCYM - 30% !!!
    DO ATAKU !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 07:00

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 121 wiec juz potwierdzone :) strasznie sie ciesze

Modelka, nutka lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Zozolku podniosłaś mnie trochę na duchu bo gdzieś w głębi się martwiłam choć cały czas mówię do mojej kruszynki ze wiem ze wszystko jest w porządku i szczęśliwie dotrwamy końca

zozol lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ale jak tu ciuchy kupować, skoro nie wiemy jeszcze w ogóle, czy to chłopiec, czy dziewczynka?

zem3upjygjyf6uag.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe jaki kupiłaś ten detektor tętna?
    Właśnie zaczęłam się zastanawiać nad tym czy warto:) chciałabym usłyszeć serduszko mojego szkraba tylko obawiam się, że jak nie będę mogła znaleźć lub będzie za słabe to zacznę panikować:( poradźcie coś czy warto?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dorjana, ale jak tu ciuchy kupować, skoro nie wiemy jeszcze w ogóle, czy to chłopiec, czy dziewczynka?

Ja zawsze marzyłam żeby moja dzidzia po urodzeniu zaprezentowała się rodzince na biało-berzowo - taki mój malusi kochany SKARBUŚ <3
    Takie moje małe marzenie ;D
    z resztą ciuszki będę raczej sępić od znajomych - mam nadzieję że coś się uda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:39

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że dziś się zorientowałam, ze Pan doktor do którego chodzę prywatnie ma na drugiej pieczątce ten sam adres co ja nowego mieszkania, tylko piętro niżej? :) Dziś dostaniemy klucze, więc na dniach malowanie itp i ciekawe czy go spotkam:P

BOBASEK, magdalena lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BYŁAM DZISIAJ U LEKARZA , POWIEDZIAŁ MI ŻE CIĄŻA JEST ZA MAŁA I CIAŁKO ZÓLTE ZA MAŁE CHYBA COŚ Z NIM NIE TAK , NIE WIADOMO CZY PECHERZYK NIE BEDZIE PUSTY ALE MNIEJMY NADZIEJE ŻE I CZY SIĘ UTRZYMA CIĄŻĄ, BŁĘDEM BYŁO ŻE POPRZEDNI LEKARZ NIE DAŁ MI LUTEINY BO MAM ZA MAŁY PROGESTERON I TEN OD RAZU MI PRZEPISAŁ I MAM BRAĆ 2X100 DOPOCHWOWO , OPRÓCZ KWASU FOLIOWEGO KAZAL MI BRAĆ WITAMINY FEMIBION BO W NICH TEŻ JEST KWAS FOLIOWY , TERAZ MAM IŚĆ ZA TYDZIEŃ W CZWARTEK I WTEDY SIĘ WSZYSTKO OKARZE....JUŻ WIEM ŻE TO BEDZIE MÓJ LEKARZ PROWADZĄCY ....CAŁA DROGĘ PŁAKAŁAM I TAK SIĘ MARTWIE ŻE NIE MOGE...

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś