I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u lekarza;) Ledwo lekarz zaczął badanie( dosłownie wsadził to coś od usg) i powiedział; no jest! Piękna, młodziutka ciąża. Powieedział, że jest pęcherzyk i mamy przyjść za dwa tygodnie, wtedy założy kartę ciąży i da skierowania;)
zozol, BOBASEK, Modelka, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja jestem w 8 tyg według miesiaczki i mam luteine 3x 100 dopochwowo jest pęcherzyk 14,6mm bobaska małego jeszcze nie widac ale mam nadzieję ze wkrótce się pokaże nam:-) w nocy miałam okropny ból brzucha że myśłałm że umre nawet leżec nie mogłam aż nospe brałam i biegunki okropnej dostałam , zaczęły mi się w sobote plamienia i mam lerzeć nakazał mi lekarz jak nic nie robie to ich nie ma mam nadzieje ze bedzie dobrze
-
nick nieaktualnyKurcze BOBASEK, to odpoczywaj tak jak Ci kazał lekarz.
Ja nie mam w ogóle bóli podbrzusza, na początku miałam przez kilka dni, potem lekarz powiedział żebym brała 2 podwójne dawki magnezu co dziennie, co złagodzi skurcze w podbrzuszu i miał rację. Od dziś mam także brać Ascorutical. Dodatkowo biorę Fembion. Wygląda na to, że biorę same witaminy i coś na wzmocnienie organizmu. Czuję się bardzo dobrze, całe szczęście, więc nie muszę brać dodatkowych tabletek. Nie muszę także leżeć, ale gdybym miała zagrożenie, to na pewno zastosowałabym się do zaleceń lekarza. BOBASEK zaopatrz się w dobrą książkę i odpoczywaj. Trzymaj się.BOBASEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bobasek,mysle, ze powinniscie chyba zrezygnowac z serduchowania przez jakis czas, ja w pierwszej ciazy tez plamilam po wspolzyciu i pozniej niestety sie nie udalo.. ta ciaze cale 12 tygodni mamy abstynencje, jest ciezko, ale czego nie robi sie dla Ktosia
Powodzenia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agi88 wrote:Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???
Ja miałam czasem zawroty głowy, nawet raz zemdlałam i od tego czasu zaczęły mi się mdłości. -
nick nieaktualnydzisiaj mnie kordziło i poszłam zrobić bete ostatnio wyniki były takie ?
08.10 285,70
09.10 418,6 progesteron 16,43
11.10 847,4 -II- 16,92
i dziś 22.10 beta 15 900 progesteron 21,49
Moje pytanie jest następujące czy beta nie za wolno przyrosła? Mogłybyście to obliczyć po swojemu bo z tego co wiem to co 48 h przyrastać powinna 2-krótnie i coś mi się nie zgadza ?
Dziękuję za odpowiedzi -
agi ja mam zawroty głowy, nie codziennie ale co kilka dni mnie dopadają. To raczej normalny objaw. Przeważnie w pracy do południa mnie dopadają.
Bobasek beta powinna przyrastać o min. 66% ale tak jak aphrodita pisała z czasem jej wzrost już nie jest taki dynamiczny, a w 8 tygodniu już raczej się nie mierzy bety. -
nick nieaktualny