X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też wykorzystywałam męża w wielu sprawach i tak się przyzwyczaił, że robi niektóre rzeczy do dzisiaj mimo że synek ma już roczek. Także warto ;-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza;) Ledwo lekarz zaczął badanie( dosłownie wsadził to coś od usg) i powiedział; no jest! Piękna, młodziutka ciąża.:) Powieedział, że jest pęcherzyk i mamy przyjść za dwa tygodnie, wtedy założy kartę ciąży i da skierowania;)

zozol, BOBASEK, Modelka, Anielka27 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam luteinę dwa razy dziennie po 1 tabletce pod język;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka miałam tak samo przy pierwszej wizycie (5t1dz), a dziś przy drugiej wizycie było już widać malucha :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, u mnie 5t3d, więc wiedziałam, czego się spodziewać. Ważne, że pęcherzyk jest to i dzidzia będzie widoczna niedługo:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 8 tyg według miesiaczki i mam luteine 3x 100 dopochwowo jest pęcherzyk 14,6mm bobaska małego jeszcze nie widac ale mam nadzieję ze wkrótce się pokaże nam:-) w nocy miałam okropny ból brzucha że myśłałm że umre nawet leżec nie mogłam aż nospe brałam i biegunki okropnej dostałam , zaczęły mi się w sobote plamienia i mam lerzeć nakazał mi lekarz jak nic nie robie to ich nie ma mam nadzieje ze bedzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze BOBASEK, to odpoczywaj tak jak Ci kazał lekarz.
    Ja nie mam w ogóle bóli podbrzusza, na początku miałam przez kilka dni, potem lekarz powiedział żebym brała 2 podwójne dawki magnezu co dziennie, co złagodzi skurcze w podbrzuszu i miał rację. Od dziś mam także brać Ascorutical. Dodatkowo biorę Fembion. Wygląda na to, że biorę same witaminy i coś na wzmocnienie organizmu. Czuję się bardzo dobrze, całe szczęście, więc nie muszę brać dodatkowych tabletek. Nie muszę także leżeć, ale gdybym miała zagrożenie, to na pewno zastosowałabym się do zaleceń lekarza. BOBASEK zaopatrz się w dobrą książkę i odpoczywaj. Trzymaj się.

BOBASEK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje czekajaca za odpowiedz :-) ja też biore femibion i tą luteinkę może i ja zacznę magnez....te plamienie pojawiło mi sie po współzyciu może to było powodem ale nie wiem , narazie wierze że nasza dzidzia będzie silna i pokona zagrożenia :-)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek,mysle, ze powinniscie chyba zrezygnowac z serduchowania przez jakis czas, ja w pierwszej ciazy tez plamilam po wspolzyciu i pozniej niestety sie nie udalo.. ta ciaze cale 12 tygodni mamy abstynencje, jest ciezko, ale czego nie robi sie dla Ktosia :)
    Powodzenia!

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem już po tej akcji zrezygnowałam mimo że mam ochote ale dzidzia wązniejsza :-)

mychowe lubi tę wiadomość

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek, nie ma co ryzykować, pierwszy trymestr jest najgorszy, w drugim sobie odbijesz :-P

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi ja nie mam ani zawrotów ani mdłości ano wymiotów chociaż słyszałam ze mimo iż są nieprzyjemne ocenia się je jako pozytywną oznakę , że ciąża jest stabilna wiec nie masz się co martwić najważniejsze to dużo odpoczywaj :-)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???

Ja miałam czasem zawroty głowy, nawet raz zemdlałam i od tego czasu zaczęły mi się mdłości.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek- nie martw się, nie ty jedna masz abstynencje;) Ja też przez pierwszy trymestr nie będę ryzykować, bo się boję o dzidzię. Trzeba dbać o męża inaczej:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mnie kordziło i poszłam zrobić bete ostatnio wyniki były takie ?
    08.10 285,70
    09.10 418,6 progesteron 16,43
    11.10 847,4 -II- 16,92
    i dziś 22.10 beta 15 900 progesteron 21,49

Moje pytanie jest następujące czy beta nie za wolno przyrosła? Mogłybyście to obliczyć po swojemu bo z tego co wiem to co 48 h przyrastać powinna 2-krótnie i coś mi się nie zgadza ?

Dziękuję za odpowiedzi

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyżej 8 tys rośnie wolniej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi ja mam zawroty głowy, nie codziennie ale co kilka dni mnie dopadają. To raczej normalny objaw. Przeważnie w pracy do południa mnie dopadają.
    Bobasek beta powinna przyrastać o min. 66% ale tak jak aphrodita pisała z czasem jej wzrost już nie jest taki dynamiczny, a w 8 tygodniu już raczej się nie mierzy bety.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje że mi odpowiedziałyście :-) bo się tylko zdenerwowałam tym bardziej że zarodka jeszcze nie widać ale musi być dobrze

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek, Ty miałaś zdaje się dość późno owulację więc to, że z @ wychodzi 8 tydzień nie musi być bardzo miarodajne. Nie martw się!

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ