X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, a gdzie na ich stronie można zamówić próbkę? Jakoś nie mogę znaleźć :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Jeszcze mam kolejne - jakie herbatki mogę pić? Bo czytałam już tyle różnych opinii o mięcie, rumianku itp, że na razie tylko pokrzywę piję i wodę :)

Aaaa - i od kiedy mogę zacząć stosować kremy przeciw rozstępom?
    Modelka z pokrzywą uważaj-(zresztą jak z większością ziół) z tego co się orientuję to można maksymalnie 2-3 herbaty z pokrzywy w tygodniu. Pokrzywa jest bardzo dobra dla kobiet w ciąży tylko z umiarem trzeba.
    Miętę można ale tylko pieprzową, nie wolno pić polnej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już cały brzuch w rozstępach, bo przytyłam przez ostatnie dwa lata dosyć dużo. Więc w sumie teraz się już tak mocno nie martwię, bo wiem, że i tak mi wyjdą, czym bym nie smarowała. Nawet na rękach i udach mam, taka skóra...:( Pierwsze mi się zrobiły w okresie dojrzewania;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjano,ja sama nie wiem z tym serduchowaniem, my nie mielismy zakazu, nie serduchowalismy ze wzgledu na poprzednie poronienie.. Poza tym jak sie podniecam, to brzuch boli pare godzin, a co dopiero bedzie, jak dojdzie do czegos wiecej.. Nie tylko dla dzidzi sie wstrzymujemy,ale tez dla komfortu, bo chwila przyjemnosci, a pozniej pare godzin w bolach i niepokoju.. sama nie wiem.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, wrocilam z pracy, w trakcie pracy pojechalam na usg:)
    I plakalam ze szczescia:) I nie mogla pani dzidzi zmierzyc, musiala poczekac :D Moj maz chcial pierwszy zobaczyc, jak dziecko:)
    Dzidzia od glowy do pupy ma 5,4cm, a mam drugi wymiar 6,3cm, ktory oznacza chyba cala dzidzie:) Wszystko jest w najlepszym porzadku, serducho bije jak dzwon, a wyniki mam wszystkie idealne :) Wkroczylam wielkim krokiem w drugi trymestr jak zreszta wiekszosc z Was i wciaz nie moge w to uwierzyc:)
    Bede najszczesliwasza mama pod sloncem :)
    Niestety nie mam tak wielu wymiarowjakie Wy posiadacie, bo tu w UK chyba bardziej na luzie podchodza do tych wszystkich liczb, ale pani zazartowala,ze mozliwe, ze to dziewczynka, bo widac mozg, a u chlopcow mozg przeciez sie przeksztalca w penisa hahaha, ale mnie rozbawila :D

Kota, Modelka, lusia22, Limerikowo, fler, nutka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozna mowila zeby popijac melise bo jest dobra o i uspokaja dodatkowo:-) czytalam zeby nie pic rumianku. a tak to wiadomo wszystko z umiarem ja oije duzo wody i herbate z zurawina bedzie dobrze dzialala na drogi moczowe. trzeba duzo pic wtedy nie wystepuja bole przy sikaniu ja tak mam przynajmniej.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe o matko jak sie cieszę tak bardzo Ci kibicowalam aż i ja sie poplakalam jak przeczytałam Twoj post teraz to już z górki trzymał kciuki za was nadal :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak meliska pomaga szczególnie na początku jak jest dużo stresu i jeszcze nie czuję się ruchów.Ja zawsze piłam sobie na wieczór przed snem bo tak to tylko leżałam plackiem i wyczekiwałam aż coś poczuję. A tak to troszkę relaksowała

relg3e5ejwatx9hx.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe rzeczywiście Ty się trochę naczekałaś żeby zobaczyć swoje maleństwo :) Super że wszystko ok. Na kolejną chyba już nie będziesz musiała tyle czekać co?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe wielkie gratulacje, super , że wszystko jest w porządku a dzidzia ma się świetnie:) Pewnie już się tak nie zamartwiasz. Ja również się poryczałam na USG i tak sobie myśle, że chyba za każdym razem będę płakała ze szczęścia jak będę widziała dzidzie na ekranie. Wspaniałe uczucie

• nutka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę doczekać usg 4 listopada. Wtedy już powinno być serduszko!;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja się nie mogę doczekać usg 4 listopada. Wtedy już powinno być serduszko!;)
    Nutka, ja mam 6 listopada :) Na pewno będzie serduszko,, bo to będzie przecież 8 tydzień :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, ja również czekam na bicie serduszka:) mam nadzieję,że usg mi zrobią 8 listopada. pozdrawiam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 07:34

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 5.11 i też liczę na serduszko bijące, jeszcze nie byłam na wizycie

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wszystkim oczekujacym na serduszka mocno walących pompek!!!

na pewno Wam sie łezka sama w oku zakręci a moze i 2 jak mi...

po dzis. usg wiemy, ze nasze Szczescie mierzy 2.3cm i pompka puka :--)))

f2w39n73wo2wm5l1.png

Tusia84, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratuluję i cieszę się bardzo Twoim szczęściem :)

ggfxf7q.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry Dziewczyny wstepnie moge sie do Was dolaczyc :) ale dopiero jutro beta takze dam znac co i jak :) pozdrawiam :*

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro ale chyba jeszcze serduszka nie bedzie. hmm boje sie jakoś zeby wszystko było dobrze;)

w4sqdqk3ek3zis66.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pytałam w mamach na czerwiec ale zapytam też tu

W którym tyg widziałyście bijące serduszko? a w którym tylko pęcherzyk? Pytam z ciekawości wiem, że to sprawa indywidualna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 14:43

ggfxf7q.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, w moim przypadku serduszko było widać w 6w1d. Wcześniej miałam USG w 4w0d, więc oczywiście tylko pęcherzyk.

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ