X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, a gdzie na ich stronie można zamówić próbkę? Jakoś nie mogę znaleźć :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Jeszcze mam kolejne - jakie herbatki mogę pić? Bo czytałam już tyle różnych opinii o mięcie, rumianku itp, że na razie tylko pokrzywę piję i wodę :)

Aaaa - i od kiedy mogę zacząć stosować kremy przeciw rozstępom?
    Modelka z pokrzywą uważaj-(zresztą jak z większością ziół) z tego co się orientuję to można maksymalnie 2-3 herbaty z pokrzywy w tygodniu. Pokrzywa jest bardzo dobra dla kobiet w ciąży tylko z umiarem trzeba.
    Miętę można ale tylko pieprzową, nie wolno pić polnej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już cały brzuch w rozstępach, bo przytyłam przez ostatnie dwa lata dosyć dużo. Więc w sumie teraz się już tak mocno nie martwię, bo wiem, że i tak mi wyjdą, czym bym nie smarowała. Nawet na rękach i udach mam, taka skóra...:( Pierwsze mi się zrobiły w okresie dojrzewania;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjano,ja sama nie wiem z tym serduchowaniem, my nie mielismy zakazu, nie serduchowalismy ze wzgledu na poprzednie poronienie.. Poza tym jak sie podniecam, to brzuch boli pare godzin, a co dopiero bedzie, jak dojdzie do czegos wiecej.. Nie tylko dla dzidzi sie wstrzymujemy,ale tez dla komfortu, bo chwila przyjemnosci, a pozniej pare godzin w bolach i niepokoju.. sama nie wiem.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, wrocilam z pracy, w trakcie pracy pojechalam na usg:)
    I plakalam ze szczescia:) I nie mogla pani dzidzi zmierzyc, musiala poczekac :D Moj maz chcial pierwszy zobaczyc, jak dziecko:)
    Dzidzia od glowy do pupy ma 5,4cm, a mam drugi wymiar 6,3cm, ktory oznacza chyba cala dzidzie:) Wszystko jest w najlepszym porzadku, serducho bije jak dzwon, a wyniki mam wszystkie idealne :) Wkroczylam wielkim krokiem w drugi trymestr jak zreszta wiekszosc z Was i wciaz nie moge w to uwierzyc:)
    Bede najszczesliwasza mama pod sloncem :)
    Niestety nie mam tak wielu wymiarowjakie Wy posiadacie, bo tu w UK chyba bardziej na luzie podchodza do tych wszystkich liczb, ale pani zazartowala,ze mozliwe, ze to dziewczynka, bo widac mozg, a u chlopcow mozg przeciez sie przeksztalca w penisa hahaha, ale mnie rozbawila :D

Kota, Modelka, lusia22, Limerikowo, fler, nutka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozna mowila zeby popijac melise bo jest dobra o i uspokaja dodatkowo:-) czytalam zeby nie pic rumianku. a tak to wiadomo wszystko z umiarem ja oije duzo wody i herbate z zurawina bedzie dobrze dzialala na drogi moczowe. trzeba duzo pic wtedy nie wystepuja bole przy sikaniu ja tak mam przynajmniej.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe o matko jak sie cieszę tak bardzo Ci kibicowalam aż i ja sie poplakalam jak przeczytałam Twoj post teraz to już z górki trzymał kciuki za was nadal :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak meliska pomaga szczególnie na początku jak jest dużo stresu i jeszcze nie czuję się ruchów.Ja zawsze piłam sobie na wieczór przed snem bo tak to tylko leżałam plackiem i wyczekiwałam aż coś poczuję. A tak to troszkę relaksowała

relg3e5ejwatx9hx.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe rzeczywiście Ty się trochę naczekałaś żeby zobaczyć swoje maleństwo :) Super że wszystko ok. Na kolejną chyba już nie będziesz musiała tyle czekać co?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe wielkie gratulacje, super , że wszystko jest w porządku a dzidzia ma się świetnie:) Pewnie już się tak nie zamartwiasz. Ja również się poryczałam na USG i tak sobie myśle, że chyba za każdym razem będę płakała ze szczęścia jak będę widziała dzidzie na ekranie. Wspaniałe uczucie

• nutka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę doczekać usg 4 listopada. Wtedy już powinno być serduszko!;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja się nie mogę doczekać usg 4 listopada. Wtedy już powinno być serduszko!;)
    Nutka, ja mam 6 listopada :) Na pewno będzie serduszko,, bo to będzie przecież 8 tydzień :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, ja również czekam na bicie serduszka:) mam nadzieję,że usg mi zrobią 8 listopada. pozdrawiam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 07:34

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 5.11 i też liczę na serduszko bijące, jeszcze nie byłam na wizycie

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wszystkim oczekujacym na serduszka mocno walących pompek!!!

na pewno Wam sie łezka sama w oku zakręci a moze i 2 jak mi...

po dzis. usg wiemy, ze nasze Szczescie mierzy 2.3cm i pompka puka :--)))

f2w39n73wo2wm5l1.png

Tusia84, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratuluję i cieszę się bardzo Twoim szczęściem :)

ggfxf7q.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry Dziewczyny wstepnie moge sie do Was dolaczyc :) ale dopiero jutro beta takze dam znac co i jak :) pozdrawiam :*

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro ale chyba jeszcze serduszka nie bedzie. hmm boje sie jakoś zeby wszystko było dobrze;)

w4sqdqk3ek3zis66.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pytałam w mamach na czerwiec ale zapytam też tu

W którym tyg widziałyście bijące serduszko? a w którym tylko pęcherzyk? Pytam z ciekawości wiem, że to sprawa indywidualna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 14:43

ggfxf7q.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, w moim przypadku serduszko było widać w 6w1d. Wcześniej miałam USG w 4w0d, więc oczywiście tylko pęcherzyk.

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ