I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie jak migrena dopadla to tez Apap 1x sztuka na szczescie pomogla plus kompresik na glowe i lezenie, jakas ta migrena i nie migrena to przez te wichury meteopatia jak trza.
A dziewczyny maja racje jak ząbek to tylko dentysta ratuje, bo zarazki od ząbka po calym organizmie "latają"
dentysta przyjmie Cie na pewno, ale zaznacz, ze jestes w ciąży
-
Ja bylan kilka dni temu u dentysty i bylo to na dzien przed robiona beta. Powiedzialam ze przypuszczam ze jestem w ciąży i spytalam o znieczulenie. Dr wyjaśnił mi ze nic zarodkowi nie bedzie i mam sie nie bac. Powiedział ze jak ktoś sie boi to gorzej było by nie dac znieczulenia i stresowac mame niz dac mala dawkę.
Kiedyś czytałam opinie stomatolog w ciąży że do dentysty isc na juz jak cos sie dzieje. Nie unikać bo ciaza. Takze nie lykaj za duzo apapu tylko sio do gabinetu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 23:55
-
nick nieaktualny
-
Margotka87 wrote:Hmm a ja 18 dpo i beta tylko 76;/ martwię sie ze za niska, ale dziś robię powtórkę jutro zobacze jaki przyrost 3majcie kciuki kochane:*
Ja w 14 dp miałam 77 bete;) Ale nie martw sie napenwo bedzie wszystko dobrze;)Margotka87 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Witam,
jestem w 5/6 tyg. pierwszej ciąży (usg mam dopiero za tydzień, wtedy się wyjaśni dokładnie). Mam w głowie totalny mętlik, ciągle wkręcam sobie, że coś jest nie tak (postanowiliśmy z mężem nie chwalić się nikomu do usg właśnie, stąd nie mogę nikogo z rodziny dopytać). A mianowicie:
w zeszłym tygodniu miałam dość silne objawy: bóle jajników (gł. lewy), podbrzusza, zrobiły mi się pełniejsze piersi i bardzo bolały sutki, miałam lekkie mdłości rano i popołudniu, ogromna senność, zmęczenie, płaczliwość, uczucie pełnego brzucha, zgaga.
Od poniedziałku zauważać zaczęłam jednak spore zmiany: znacznie zmniejszyła się bolesność piersi, a od wczoraj wieczór praktycznie już mnie wogóle nie bolą, płaczliwość, zmęczenie minęło.
Jedyne co zostało to bóle lewego jajnika (takie ciągnące) plus senność (ale też mniejsza niż w zeszłym tygodniu). Zostały mi też lekkie mdłości, ale baaardzo delikatne (nawet nie wiem, czy ich sobie nie wkręcam....).
Proszę powiedźcie, czy takie nagłe ustąpienie objawów (szczególnie brak bólu piersi), może oznaczać że dzieje się coś złego? Bo chyba to oznacza spadek poziomu hormonów, co chyba dobrze nie wróży?
Wiem, że niektóre kobiety wogóle nie odczuwają bólu piersi, ale z drugiej strony jeśli już one były i nagle ustały, to czy to bardzo źle? -
Mi tez duzo nie trzeba, jak mam dzien wolny, pobudka o 8 na jedzonko, bo odkurzacz ssacy w brzuszku sie wlącza to potem 3h aktywnosci i nie ma mnie na 2h co najmniej robie chrrrrrrrrrrrrrr
Grunt jak widze to dobrze wyspac sie w ciagu dnia ;=)))
a po pracy tez drzemka znaczy normalka -
Mam też pytanie o tę betę - czy robi się ją po prostu by się uspokoić, że rośnie, czyli wszytsko prawidłowo się rozwija? czy jest ona wykonywana też z jakiegoś innego powodu?
ja wraz ze skierowaniem na usg na przyszły tydzień dostałam serię badań do wykonania (jeśli usg b ędzie wskazywać, że wszystko ok). Nie ma wśród tych badań bety stąd zastanawiam się, po co jest wykonywana?
-
Joasia nikt tu Cie nie bedzie straszyl, ale z cycami w 5/6 tyg to jest bardzo roznie...
Mnie zaczely bolec wlasnie w tych tygodniach a dokladnie 25 dni po owul a w 7tyg lekko boki tylko i tak do dzis i tez martwilam sie o poziom hormonow
Z kolei mam kol, ktore nie odczuwala bolu piersi w ogole i wszystko ok u niej wbrew pozorom
Natomiast co przezylam na wlasnej skorze niestety w 5 tyg i padala cera, i odszedl bol cycow oraz plecki zaczely bardzo mocno bolec z oslabieniem i Aniolek poszedl do nieba
Mysle,ze idz na usg to wyjasni sie plus zrob bete i progesteron
Ja tam od testu + jade na wspomagaczach
Jak masz mdlosci to wg mnie jak najbardziej na plus Kropek rozwija sie
Powodzenia!!!
-
Beta HCG kazda z nas robila glownie chyba sama i prywatnie, aby przekonac sie czy jest ok przyrost tego hormonu co 48h,to swiadczy ze ciaza prawidlowo rozwija sie.
w ogole po tescie ciazowym , beta hcg we krwi potwierdza ciaze, a nawet przed testem ja, wykryje bardziej "czule" jest badanie z krwi