X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myslicie o wzieciu apapu ? ktoras brala? nie ma przeciwwskazań ?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze mozna apap na gorączkę i bol ale gdy jest taka potrzeba nie należy przesadzać do 3 tab dziennie ;)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Twoje slowa sa jak miod na moje serce :) ząb mnie tak nawala jak nigdy i wzielam jedna tabletke :) bo nie chce przesadzic :) ew na noc wezme zebym zasnac mogla : dziekuje Kochana :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ząb boli to biegiem do dentysty kochana :) !

Modelka lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A jak ząb boli to biegiem do dentysty kochana :) !
    A myslisz ze pprzyjmie mnie bez zaświadczenia od gina? Bo jutro będę szla do dentysty bo wariuje:/ na spanie wezme drugi apap bo nie zasne inaczej

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przyjęła ale w sumie go był 17 tydz i jak sie okazało to nie zepsuty ząb tylko rosnąca 8 ale myśle ze powinna cię prxyjac

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak migrena dopadla to tez Apap 1x sztuka na szczescie pomogla plus kompresik na glowe i lezenie, jakas ta migrena i nie migrena to przez te wichury meteopatia jak trza.
    A dziewczyny maja racje jak ząbek to tylko dentysta ratuje, bo zarazki od ząbka po calym organizmie "latają"
    dentysta przyjmie Cie na pewno, ale zaznacz, ze jestes w ciąży

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylan kilka dni temu u dentysty i bylo to na dzien przed robiona beta. Powiedzialam ze przypuszczam ze jestem w ciąży i spytalam o znieczulenie. Dr wyjaśnił mi ze nic zarodkowi nie bedzie i mam sie nie bac. Powiedział ze jak ktoś sie boi to gorzej było by nie dac znieczulenia i stresowac mame niz dac mala dawkę.
    Kiedyś czytałam opinie stomatolog w ciąży że do dentysty isc na juz jak cos sie dzieje. Nie unikać bo ciaza. Takze nie lykaj za duzo apapu tylko sio do gabinetu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 23:55

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta w 11dpo 23
    W 14dpo 189.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja 18 dpo i beta tylko 76;/ martwię sie ze za niska, ale dziś robię powtórkę jutro zobacze jaki przyrost 3majcie kciuki kochane:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta 20 dni po owulacji wynosiła 585 , wiem kiedy mialam dokładnie owulacje bo moje cykle zawsze były po 28 dni :) także można powiedzieć że moja beta była niska a jest wszystko dobrze , a też się martwiłam , że jest niska

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję za pocieszenie :* byle do jutra wytrzymac:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Hmm a ja 18 dpo i beta tylko 76;/ martwię sie ze za niska, ale dziś robię powtórkę jutro zobacze jaki przyrost 3majcie kciuki kochane:*

Ja w 14 dp miałam 77 bete;) Ale nie martw sie napenwo bedzie wszystko dobrze;)

Margotka87 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez jestescie takie spiace jak ja ? mi wystarczy polozyc sie na lozku jak cos ogladam i budze sie po 1,5 godz :D

moj m juz sie ze mnie smieje ze za niedlugo na stojaco zasne :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    organizm musi pospac bo po 9miesiacach nie pospi :D

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Joasia Debiutantka

Wysłany: 30 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jestem w 5/6 tyg. pierwszej ciąży (usg mam dopiero za tydzień, wtedy się wyjaśni dokładnie). Mam w głowie totalny mętlik, ciągle wkręcam sobie, że coś jest nie tak (postanowiliśmy z mężem nie chwalić się nikomu do usg właśnie, stąd nie mogę nikogo z rodziny dopytać). A mianowicie:
    w zeszłym tygodniu miałam dość silne objawy: bóle jajników (gł. lewy), podbrzusza, zrobiły mi się pełniejsze piersi i bardzo bolały sutki, miałam lekkie mdłości rano i popołudniu, ogromna senność, zmęczenie, płaczliwość, uczucie pełnego brzucha, zgaga.
    Od poniedziałku zauważać zaczęłam jednak spore zmiany: znacznie zmniejszyła się bolesność piersi, a od wczoraj wieczór praktycznie już mnie wogóle nie bolą, płaczliwość, zmęczenie minęło.
    Jedyne co zostało to bóle lewego jajnika (takie ciągnące) plus senność (ale też mniejsza niż w zeszłym tygodniu). Zostały mi też lekkie mdłości, ale baaardzo delikatne (nawet nie wiem, czy ich sobie nie wkręcam....).
    Proszę powiedźcie, czy takie nagłe ustąpienie objawów (szczególnie brak bólu piersi), może oznaczać że dzieje się coś złego? Bo chyba to oznacza spadek poziomu hormonów, co chyba dobrze nie wróży?
    Wiem, że niektóre kobiety wogóle nie odczuwają bólu piersi, ale z drugiej strony jeśli już one były i nagle ustały, to czy to bardzo źle?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez duzo nie trzeba, jak mam dzien wolny, pobudka o 8 na jedzonko, bo odkurzacz ssacy w brzuszku sie wlącza to potem 3h aktywnosci i nie ma mnie na 2h co najmniej robie chrrrrrrrrrrrrrr
    Grunt jak widze to dobrze wyspac sie w ciagu dnia ;==))))
    a po pracy tez drzemka znaczy normalka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Joasia Debiutantka

Wysłany: 30 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też pytanie o tę betę - czy robi się ją po prostu by się uspokoić, że rośnie, czyli wszytsko prawidłowo się rozwija? czy jest ona wykonywana też z jakiegoś innego powodu?
    ja wraz ze skierowaniem na usg na przyszły tydzień dostałam serię badań do wykonania (jeśli usg b ędzie wskazywać, że wszystko ok). Nie ma wśród tych badań bety stąd zastanawiam się, po co jest wykonywana?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia nikt tu Cie nie bedzie straszyl, ale z cycami w 5/6 tyg to jest bardzo roznie...
    Mnie zaczely bolec wlasnie w tych tygodniach a dokladnie 25 dni po owul a w 7tyg lekko boki tylko i tak do dzis i tez martwilam sie o poziom hormonow
    Z kolei mam kol, ktore nie odczuwala bolu piersi w ogole i wszystko ok u niej wbrew pozorom
    Natomiast co przezylam na wlasnej skorze niestety w 5 tyg i padala cera, i odszedl bol cycow oraz plecki zaczely bardzo mocno bolec z oslabieniem i Aniolek poszedl do nieba

Mysle,ze idz na usg to wyjasni sie plus zrob bete i progesteron
    Ja tam od testu + jade na wspomagaczach
    Jak masz mdlosci to wg mnie jak najbardziej na plus Kropek rozwija sie
    Powodzenia!!!

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG kazda z nas robila glownie chyba sama i prywatnie, aby przekonac sie czy jest ok przyrost tego hormonu co 48h,to swiadczy ze ciaza prawidlowo rozwija sie.
    w ogole po tescie ciazowym , beta hcg we krwi potwierdza ciaze, a nawet przed testem ja, wykryje bardziej "czule" jest badanie z krwi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ