X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana rozumiem ze sworujesz to tez moja druga ciaza pierwsza straciłam w 12 tyg taki zanik czasem sie zdarza mi tak zabiło ok 10 tyg na dwa dni mało nie zwarjowalam chodzolam plakalam ze nie wymiotuje ale po 2 dniach wróciło ze zdwojoną mocą więc mam nadzieje ze wszystko ok :) jeżeli masz jakieś poważne obawy to zadzwoń do lekarza może in Cie uspokoi :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie jak u Miriam. W ciągu minuty dosłownie poczułam się rewelacyjnie. Wszystkie dolegliwości ustąpiły: ból piersi, mdłości, zmęczenie, ja w dodatku miałam cały czas plamienia. Około tygodnia tak się czułam. Później wróciły dolegliwości, ale pojedynczo i już mniejsze. Na usg okazało się, że wszystko z dzidziusiem jest jak najlepiej i nadal tak jest. Także 2 kreski jak widzisz na naszych przykładach, różnie to w ciąży bywa.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wielkie, kurcze mam nadzieje ze swiruje i wszytsko z malenstwem jest wporządku:)

Matylda36 lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski - nie stresuj się :) Mi objawy przychodzą i odchodzą, nie ma reguły :) Zadzwoń do lekarza, jeśli się mocno niepokoisz, ale chyba nie ma podstaw :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Doskonale Cie rozumiem-moja poprzednia praca była tak stresująca, że musiałam już brać coś na uspokojenie i w efekcie..zwolniłam się, bo nie wytrzymałam..Jeśli nadal miała bym taką pracę i była bym w ciąży, chciała bym iść na zwolnienie.
    Z kolei teraz pracę mam fizyczną(stoję, chodzę cały dzień)Pracowała bym chętnie, gdyby nie to, że to praca z drabiną, kartonami i nie ma gdzie za bardzo przysiąść..W domu jestem niecałe dwa tygodnie a już świruję z nic nierobienia :(

Na uspokojenie nic nie brałam, ale a nocy się budzę myśląc o pracy... A dziś w pracy czułam się tak słabo, że myślałam, ze zemdleje. Mnie chyba też wykańcza tempo pracy i idące za tym potworne zmęczenie... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro u gina o 11. Tak się boje w głowie mam same czarne myśli,że beta nic nie wykaze,że na usg nic nie wyjdzie,że to tylko test się pomylił. Idzie zwariować

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Ja mam wizyte jutro u gina o 11. Tak się boje w głowie mam same czarne myśli,że beta nic nie wykaze,że na usg nic nie wyjdzie,że to tylko test się pomylił. Idzie zwariować
    Kochana nie ma co swirowac i sie nakrecac :) na pewno bedzie wszystko dobrze :* 3mam kciuki :) ja tez jutro pierwsza wizyta u ginka :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie ja już prawie na mecie pierwszego trymestru ale jakoś tak bliżej mi do was niż do dziewczyn z drugiego bo One tam wszystkie już koło 20 tyg więc postanowiłam popisać jeszcze trochę z Wami. Mindusia ja też tak miałam i nadal panikuję, też mam jutro wizytę i już od soboty chodzę zdenerwowana, trzymam kciuki za Ciebie :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87, mirka14 dzieki dziewczyny

Margotka87 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia ja tez jutro idę na 1 wizytę i mam ten sam strach co ty ze nic nie będzie i dupa a teraz jeszcze zauważyłam brązowy śluz :( teraz to się jeszcze bardziej boje tej wizyty i czy okresu nie dostane

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda za ciebie tez trzymam mocno kciuki.
    Widze ze podobnie zafasolkwałyśmy dzieli nas tylko 1 dzien.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie :D ja tobie tez życzę powodzenia jutro aby wszystko było dobrze :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia napewno bedzie dobrze;)

maggda lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie. bywam tutaj od czasu do czasu.
    Obecnie jestem w 9 tygodniu ciazy:)i mam pewne obawy czy aby na pewno wszystko przebiega poprawnie. wizyte mam w przyszłym tygodniu ale zaczynam powoli swirowac:/

Do tej pory meczyły mnie potworne mdłosci wraz z poterznie wzmorzonym wechem, wszystko mi smierdziało i brak apeytu. I tu nagle od wczoraj wzystko mi przeszło. Czuje sie super, tylko piersi nadal sa obolał. Może to głupie ale gdzies przeczytałam ze takie nagle ustapienie objawów moze grozic czyms powaznym.

Powiedzcie mi czy mam powody do zamartwiania sie czy swiruje nie potrzebnie. To jest moja dtuga ciaza, przy pierwszej nudnosci meczyły mnie do mkonca 4 m-ca a tu dopiero 9 tydzien- ktory zaczał sie w niedziele

z gory dzekuje

Spokojnie, mysle ze jest wszystko OK. Ja nie mialam zadnych dolegliwosci, zawsze jak szlam na wizyte do lekarza i sie pytal jak sie czuje to mowilam " ze tak jakbym nie byla w ciazy " i to tez mnie bardzo stresowalo. Nie m co sie martwic, jak nie plamisz, nie masz mocnego bolu brzucha wszystko jest za pewne w porzadku :) Trzymam kciuki!!!!

Margotka87 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i lekarz robi mi usg i mówi w lewym jajniku duży niepęknięty pęcherzyk graafa, a ja na to CO??? to ja nie jestem w ciąży? tylko mam taki długi cykl? a lekarz się śmieje i mówi, jest Pani widzę pęcherzyk ciążowy i zarys płodu.. ale mi stracha napędził przez chwilę..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 19:38

Margotka87, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie idę dziś na pierwsze usg, a potem w piątek do ginekologa. Może mi wreszcie założy kartę ciąży...

W każdym razie jestem praktycznie na końcu 8 tygodnia, więc serducho na pewno już będzie widać :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już mam założoną kartę ciąży usg zrobione zarodek jest i bije serduszko :-)mam brać witaminy i kwas foliowy. Zlecone zostały wszystkie badania za 4 tyg ponownie wizyta. Czuję się dobrze, czasem tylko mam konkretne mdłości - chodzę do pracy i na razie nie wybieram się na L4
    Powiedziałyście już w pracy? Bo ja wczoraj i nawet spoko reakcja mam się niczym nie przejmować, nie stresować i będą na mnie czekać :-)

Modelka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj idę na 1 wizytę ciekawe co będzie :) jak wrócę to dam znać :) a kiedy zakładają kartę ciąży po usg?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa. Lekarz mnie zbadał a mąż był obecny przy badaniu. No i ciąża się potwierdziła. Jest 6 tydz ciąży. Na razie mało co było widać na usg tylko małą kropeczkę. Dostałam skierowanie na zrobienie paru badań i przepisane witaminy, Następną wizytę mam za 2 tyg i wtedy będe mieć zakładaną kartę ciąży.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa. Lekarz mnie zbadał a mąż był obecny przy badaniu. No i ciąża się potwierdziła. Jest 6 tydz ciąży. Na razie mało co było widać na usg tylko małą kropeczkę. Dostałam skierowanie na zrobienie paru badań i przepisane witaminy, Następną wizytę mam za 2 tyg i wtedy będe mieć zakładaną kartę ciąży.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ