I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja dla odmiany Wam moje Drogie powiem, ze jak sobie Was na forum poczytam i popisze to mi wlasnie lepiej, czuje ulge i odprezenie.
Widze ze kazda ma swoje strachy wiadomo o Baby i to jest calkiem normalne.
a to moj maz wyganial mnie z forum to mu powiedzialam zeby sie odczepil bo sie wlasnie relaksuje ;--)
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, jak u Was jest, ale mnie trochę stresuje ten "wykres wagi" w Bellybest... Jak głupia co rano patrzę tylko, czy aby na pewno jestem na dole tej linii, a nie na górze...
Nie wiem, czy na mnie nie naskoczycie, ale... strasznie się cieszę, że jestem w ciąży, w środę popłakałam się, jak zobaczyłam fasolkę, ale jak widzę, jak mi talia zanika, to... już mi tak wcale fajnie nie jestLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jestem trochę ponad granicą prawidłowego przyrostu masy ciała i też z tym się nie czuje najlepiej i jak widzę, że moja talia zanika to łapie doła i patrzeć nie mogę na siebie. Jem 5 posiłków dziennie typowych dla diety w ciąży: chude mięsko, nabiał, owoce, warzywa, pełnoziarniste pieczywko i to tylko na śniadanie a i tak waga rośnie.... No cóż trzeba wliczyć w to z pewnością piersi, które mi urosły strasznie , więcej krwi, powiększająca się macica itp. (no tak to sobie tłumacze, żeby się nie dołować) To jest zadziwiające ale ja już u siebie widzę brzuszek i ten specyficzny kształt ( uwierzcie mi to nie tłuszczyk)
Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Uff, jak to dobrze, że nie jestem sama... Myślałam jakoś, że w tej całej radości ciazowej żadna z Was nie myśli o własnym ciele i wyglądzie i naprawdę cieszę się, że nie jestem sama. Ja właśnie byłam mega szczupła i wysportowana przed ciążą i dlatego u mnie szybko te dodatkowe kg widać. Cycki jeszcze nie rosną, ale i tak duże mam, więc ciekawe, jak będą wyglądały, jak jeszcze urosną Mąż się pewnie ucieszy Z brzucha pewnie mniej...
Nutka, jak masz z czego chudnac, to chyba nie ma się czym przejmować, czytałam, że na początku ciąży to się zdarza. Wazne, żeby dobrze jeść i się nie odchudzac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 10:08
-
dziewczyny powiedzcie właśnie jak się odżywiacie?
Ja niestety pracuję to jest mi troszeczkę ciężej zadbać o bardzo zdrową dietę. Ale oczywiście biorę sobie do pracy owoce i warzywa, robię sobie kanapki z wędliną drobiową. Gorzej z obiadami bo jem dopiero ok 18 ale teraz jem, bo chcę żeby dzidzia się dobrze rozwijała. Kiedyś oczywiście dbałam o figurę to i nie jadłam obiadów tak późno:)rl[/u] -
nick nieaktualnyTwój organizm jest już przyzwyczajony do takiego trybu odżywiania jak obiady o godzinie 18.00. Jak się nie jest na diecie ostatni posiłek dozwolony jest 3 h przed snem ( ale oczywiście lekki)
ja zazwyczaj na śniadanie jakieś dwie kanapki z sałatą, chudą wędlinką, serem żółtym pomidorkiem i ogórkiem, na drugie śniadanie np. owoc albo płatki na mleku na obiad mała zupka a po godzinie drugie danie np. gulasz z mięskiem z wołowiny, albo standardowo kotlecik i jakaś surówka, na podwieczorek np. serek homogenizowany albo jogurt a na kolację np. twarożek z grzankami. Wybieram produkty , które są wskazane w ciąży unikając śmieciowego jedzenia albo przetworzonego ale nie dajmy się zwariować raz na jakiś czas pozwolę sobie na np. kebaba czy kawałek pizzy albo batonika.
Kiki jak masz w pracy np. mikrofale to zawsze możesz coś sobie zrobić w domu na obiad i w pojemniczku przetrzymać i odgrzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 10:20
-
Ja jem różnie Staram się dziennie zjeść chociaż jeden wielki talerz sałaty (sałata, rukola, szpinak, pomidory, awokado, czasem jajko czy tuńczyk), no i koniecznie owoce. Na śniadanie albo kanapka, albo owsianka. Między posiłkami owoce, ale też (nie ukrywam) drozdzowka, albo batonik, albo kawałek ciasta - jadłam słodycze na kilogramy prawie przed ciaza, więc teraz troche ograniczyłam, ale zupełnie wyeliminować nie umiem.
Za to co rano pije wodę z cytryną. Żadnej herbaty, kawy, napojów gazowanych itp. Piję wodę, herbatkę ze świeżego imbiru i czasem kwas chlebowyLimerikowo lubi tę wiadomość
-
ja pije kawe i herbate owocowa miesa i slodyczy w ogole nie jem bo mnie odrzuca w pierwzej ciazy przytylam 20kilo ale wszytsko zrzucilam i to nawet wiecej niz to co przybralam ja sie waga nie przejmuje jem to co chce i na co mam ochote mam byc gruba to bede a pozniej zaczne sobie odmawiac bo jak karmic bede to niestety wiele rzeczy musze wyeliminowac
-
ja jem to na co mam ochotę jest dużo warzyw i owoców, mięso, nabiał przytyłam 1,2 kg ale brzuch już wygląda jak ciążowy i tak szczerze to zanikanie talii bardzo mnie cieszy bo wiem że dzidziek rośnie
Margotka87, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi się za bardzo nie chce jeść nie mam mdłości, po prostu czuję jakby coś stawało mi w gardle miałam "fazę" na ser biały ze szczypiorkiem na śniadanie, ale już mi przeszło. Przed ciążą miałam napady żeby zjeść coś słodkiego, teraz nie mam takich zachcianek, na słone również nie. Najgorzej jest z piciem, ponieważ o czym tylko pomyślę, to na nic nie mam ochoty, nic mi nie smakuje, chyba najbardziej lubię herbatę z miodem, ale za dużo herbaty to też nie bardzo.
Wczoraj ugotowałam gar krupniku, bo miałam na niego smaka