X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży od 6miesiąca zmagalam się z dyskopatia ledzwiowa:/ masakra

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:12

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak pisałam bolało mnie od ok 6 tyg 3 dni pózniej kilka dni ciszy i tak w kółko do 13 tyg teraz codziennie :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo ja w poprzednich ciążach miałam bóle w późniejszych trymestrach a teraz mam już od kilku tyg. a przez ostatnie kilka dni ból krzyża jest silny i aż uciążliwy szczególnie widzę to w te dni kiedy pracuję i jestem dużo na nogach..

ggfxf7q.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasami boli na dole ale są to takie delikatne bóle nie muszę wspomagać się jakimiś tabletkami przeciwbólowymi miewam czasami lekkie mdłości ale wszystko znośne no i czasami bolą mnie piersi, Ogólnie samopoczucie jak na ciąże świetne chyba że później dostanę do wiwatu

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

• monaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście pierwsze usg i czy chodzicie do lekarza prywatnie, czy na NFZ i czy Wasz lekarz pracuje w szpitalu, w którym prawdopodobnie miałybyście rodzić?
    Ja na razie (6 tydzień) jestem po badaniu "ręcznym" i lekarz powiedział mi, że macica jest mała, ale wygląda na ten 6 tydzień. Do tego jest jakiś mały włókniak, z którym podobno nic się nie robi :/
    Chce mnie wysłać na usg dopiero koło 11 tygodnia.

Wczoraj wieczorem po raz pierwszy bardzo wymiotowałam po zjedzeniu sałatki z pomidorów (bez skóry)i cebuli. Do tego miałam migrenę i może wszystko się na siebie nałożyło.

81clk9i.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz niż pracujący w szpitalu pierwsze usg ok 9 tyg na drugiej wizycie. Co di wymiotow to ja od 3 dni już z tym walczę najgorzej w samochodzie

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg i 4 dniu prywatnie, lecz ten sam co teraz mnie prowadzi na NFZ - zbadał mnie , zrobił usg i puścił nam bijące serduszko :-). Później byłam u niego na NFZ założył kartę ciąży i zlecił badania :-)lekko miałam wcześniej brązowe plamienie to też zrobił USG. Teraz czekam do 10 tyg na wizytę i umówię się z lekarzem na usg prenatalne

zem3i09keg891u11.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie martwię bo wczoraj jeszcze miałam mdłości a dziś rano już wcale,piersi też nie bolą chociaż są cieżkie,...martwie sie,że znowu jest coś nie tak ...po tym ostatnim poronieniu tak mam.Nie plamie,nie boli mnie brzuch więc może jest ok...ale strach pozostaje...wiem ,że trzeba pozytywnie myśleć,ale to takie trudne.

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka mnie ostatnio też minęły jakies większe objawy i nawet się cieszę bo te mdłości były okropne :-) staraj myśleć się pozytywnie - dlaczego miałoby być coś nie tak? Na pewno będzie wszystko ok , ja tez się trochę martwię ale to tylko dlatego że czytam różne wpisy na forum :-( Lepiej wyluzować i cieszyć się ciążą :-)

zem3i09keg891u11.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba za dużo czytam...

• aher Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście pierwsze usg i czy chodzicie do lekarza prywatnie, czy na NFZ i czy Wasz lekarz pracuje w szpitalu, w którym prawdopodobnie miałybyście rodzić?
    Ja na razie (6 tydzień) jestem po badaniu "ręcznym" i lekarz powiedział mi, że macica jest mała, ale wygląda na ten 6 tydzień. Do tego jest jakiś mały włókniak, z którym podobno nic się nie robi :/
    Chce mnie wysłać na usg dopiero koło 11 tygodnia.

Wczoraj wieczorem po raz pierwszy bardzo wymiotowałam po zjedzeniu sałatki z pomidorów (bez skóry)i cebuli. Do tego miałam migrenę i może wszystko się na siebie nałożyło.

Monaaa a byłaś na NFZ czy prywatnie? Na NFZ przysługują tylko trzy badania USG w trakcie całej ciąży w określonych tygodniach ciąży (11-14 t.c., 18-22 i 28-32). Ja chodzę prywatnie, mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. USG mam robione od początku na każdej wizycie. Dodatkowo jeszcze chodzę na ważniejsze badania do innego lekarza z najlepszym w mieście sprzętem USG (zostałam tam skierowana przez mojego prowadzącego po badaniu połówkowym na którym wyszły pewne odstępstwa od normy).

Co do objawów ciąży - dziewczyny głowa do góry, jeszcze będziecie miały ich dość bo na pewno wrócą :). Mi mdłości i wymioty konkretnie nasiliły się w 11 tygodniu i utrzymywały aż do 16 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 16:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

• monaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Monaaa a byłaś na NFZ czy prywatnie? Na NFZ przysługują tylko trzy badania USG w trakcie całej ciąży w określonych tygodniach ciąży (11-14 t.c., 18-22 i 27-32). Ja chodzę prywatnie, mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. USG mam robione od początku na każdej wizycie. Dodatkowo jeszcze chodzę na ważniejsze badania do innego lekarza z najlepszym w mieście sprzętem USG (zostałam tam skierowana przez mojego prowadzącego po badaniu połówkowym na którym wyszły pewne odstępstwa od normy).

Co do objawów ciąży - dziewczyny głowa do góry, jeszcze będziecie miały ich dość bo na pewno wrócą :). Mi mdłości i wymioty konkretnie nasiliły się w 11 tygodniu i utrzymywały aż do 16 tygodnia.

Na razie byłam prywatnie-ale powiedzmy podobnie jak Iwo,po znajomości, też nie płaciłam, ale to odpada, ponieważ ten lekarz przyjmuje ponad godzinę jazdy od mojego miasta i byłam tam przy okazji odwiedzin rodziny, to lekarz starej daty, nie ma usg w gabinecie.

Lekarka, do której tu na miejscu chcę iść na NFZ, będzie dopiero w grudniu, nie wiem czy nie za późno. Rozważam jeszcze właśnie wizytę prywatnie, żeby zobaczyć co i jak na usg.

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    No właśnie chyba za dużo czytam...

To czytanie jest straszne, też tak mam, choć staram się już nie zaglądać.. Mój mąż powiedział, że mi zablokuje Internet ;)

81clk9i.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    To czytanie jest straszne, też tak mam, choć staram się już nie zaglądać.. Mój mąż powiedział, że mi zablokuje Internet ;)
    U mnie jest tak samo mąż też chce internet zablokowac

monaaa lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że nie jestem sama z tym czytaniem...ale martwie sie bo to ostatnie poronienie pamiętam...7 lat temu jak byłam w ciąży z córką nie miałam internetu,miałam jedną książke o ciży i było ok i nawet mi przez myśl nie przeszło,że coś może być nie tak...a teraz wiecie same jak jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro kobietki mam wizytę u gina :) ciekawe jak malenstwo uroslo d ostatniej wizyty :) dziś robie natomiast test podwójny biochemiczny. Za tydzień mam usg genetyczne. Miłego dnia :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Czekajaca musze podgooglowac troche by za Toba nadazyc "test podwojny biochemiczny"
    No i to mi sie podoba zawsze czegos new dowiem sie na tym Forum
    z niektorymi mam w ten sam dzien cholerna migrene na front, a jak sie martwie ze haftow nie mam to sie elegancko pojawiaja w 11 tygodniu bo tez macie pozniej witanka z ubikacja niz na poczatku ;--)))
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ