Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak miałam ze w okolicach 7 tyg jadłam same zupy typu barszczyk, ogórkowa, żurek przeszłam też fazę pomidorową w której pomidory jadłam tonami i też miałam problem z piciem u mnie pomogło picie wody z dużą ilością cytryny najlepiej się po tym czułam, a musimy pic jak najwięcej bo można się problemów z pęcherzem nabawić

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis od popoludnia mam mdlosci pierwszy raz :| i wcale mi sie to nie podoba :( kupilam pizze i soczek pomidorowy i na nic smaka nie mam a to do mnie niepodobne :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dosłownie MUSIAŁAM się najeść... czosnku ;) Zrobiłam wielką michę sosu czosnkowego i zjadłam połowę ;) Z kurczakiem i kartoflami ;)

Margotka87 lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sos czosnkowy <3

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Uff, jak to dobrze, że nie jestem sama... Myślałam jakoś, że w tej całej radości ciazowej żadna z Was nie myśli o własnym ciele i wyglądzie i naprawdę cieszę się, że nie jestem sama. Ja właśnie byłam mega szczupła i wysportowana przed ciążą i dlatego u mnie szybko te dodatkowe kg widać. Cycki jeszcze nie rosną, ale i tak duże mam, więc ciekawe, jak będą wyglądały, jak jeszcze urosną ;) Mąż się pewnie ucieszy :) Z brzucha pewnie mniej...

Nutka, jak masz z czego chudnac, to chyba nie ma się czym przejmować, czytałam, że na początku ciąży to się zdarza. Wazne, żeby dobrze jeść i się nie odchudzac!

Spokojnie, dzidzi nie zabraknie miękkiego tłuszczyku u mnie.:P ALe staram się jeść zdrowo teraz, na słodycze nie mam wielkiej chęci- dzięki Bogu, bo to mój nałóg.:) Głodni nie chodzimy(bo to chyba syn będzie, łapię się na tym, że gadam do męża rzeczy w stylu: brzuch mnie pobolewa, Twój syn rośnie.:P Ale córcia też może być.:) Byle Pan Bóg nad nami czuwał i dał nam zdrówko:)

Modelka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    mirka dokladnie ! i popieram jedzenie wszytskiego na co ma sie ochote bo ja twierdze ze skoro ja mam ochote to dzidziol widocznie tez :D

zgadzam się w 100% - mój dzidziol ma wiecznie ochotę na pepsi w puszce i słone paluszki 01icon_lol2.gif

Margotka87 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak czytam forum i wychodzi na to, większość z nas nie sięga po słodkości. Czyżby same chłopaki miały się urodzić? ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 21:30

• juicca Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży nie miałam ochoty na słodkie a okazało sie ze dziewczynka

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki:-) dopiero raczkuje na tym forum i w temacie ciąży również :-) ale wszystko przede mną...

88c5s65gwajg4qoi.png

Modelka, Margotka87 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    zgadzam się w 100% - mój dzidziol ma wiecznie ochotę na pepsi w puszce i słone paluszki 01icon_lol2.gif

Hahahahhaha, rozbawiłaś mnie ;) Jak mi się chce właśnie czegoś niezdrowego, to jeśli nie ulegnę (a już pisałam, że mi się niestety zdarza), to okazuje się, że tak naprawdę ze smakiem wcinam rukolę, awokado albo jabłko ;) Organizm czasami nas oszukuje ;)

No i mam ciągle z tyłu głowy prikaz mojej Mamy - żeby nie jeść za dużo soli, bo w ciąży i tak się zatrzymuje wodę, więc nie ma co sobie "pomagać" jeszcze dodatkową solą.

zem3upjygjyf6uag.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w nocy się obudziłam...i tak mi się zachciało barszczu ,ż tylko o tym myślałam...a teraz właśnie idę go gotować....od słodyczy mnie odrzuciło całkowicie ale w 1 ciąży też tak miałam i urodziła się dziewczynka...wtedy też zajadałam sie kilogramami mandarynek i to zostało mojej Weronice...uwielbiw mandarynki

izabelka04, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z synkiem i córeczką też miałam wieczną ochotę na to co jest niezdrowe czyli pizze, frytki, fast food, pepsi itd teraz jakoś jeszcze mnie nie wzięło na te niezdrowości chociaż czasami sobie pozwolę :)

Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś na słodkie nie mam ochoty;) Ogólnie to patrze na jedzenie i mnie odrzuca:) A dziś upiekłam rogale :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis szpinak z czosnkiem i jajka w koszulce :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he ja dziś barszczyk czerwony :-)

zem3i09keg891u11.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też barszczyk...śniłam o nim...i nie stety wieczne mdłości.

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie dusznosci w nocy?

zem3i09keg891u11.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:13

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tez jestem po poronieniu i tez mam obawy jeszcze do tej pory a co do boli krzyża to normalne i przyzwyczaj sie do nich :) w pierwszym trymestrze miałam je raz na jakiś czas teraz towarzysza mi codziennie :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez plecy bola cale lub okolica ledzwiow na zmiane i tez mam big stracha po 2stratach.staram sie chodzic na basen i masowac krzeslem do masazu i pomaga plus cieplo plecki trzymac-kamizelka,na noc szlafrok.moga bolec i od ciazy bo zmienia sie srodek ciezkosci ciala ,hormony plus moze jakas wada postawy ujawnila sie.radze jak pisze Miriam walczyc i przywyknac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: