X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja na badania to dostaje skierowanie od lekarza, sama to bym nie wiedziała co i jak :) ja mdłości od początku ciąży nie mam, z czego bardzo sie cieszę :) miłego dnia dziewczyny :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że moje są właśnie na ukończeniu. Chociaż miałam wiele takich koleżanek, którym się mdłości rozhulały dopiero pod koniec 3 miesiąca.
    Ani razu nie wymiotowałam, szczytem złego samopoczucia były odruchy wymiotne, ale jeszcze nie miałam bliskiego spotkania z muszlą. Obym już nie miała ;). Znajome mi mówiły, że najgorsze są te mdłości, które NIE kończyły się wymiotami i mdłości istotnie męczyły mnie mocno, ale dla mnie wymioty to najgorsza opcja, mimo wszystko.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kiki Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś niestety przywitałam rano się z muszlą klozetową. Tak mnie męczyło, męczyło aż żołądek się poddał i oddał to co miał... Ale do tej pory tylko byłam wyczulana na zapachy a najbardziej na dym.. Już nie wspomnę o dymie papierosowym, teściowa pali, co prawda nie w domu, tylko w piwnicy, ale czasami jak przez przypadek trafię w jej chmurę dymu to aż mnie skręca.. Ale mieszkając w domu, mam czasami za zadanie napalić sobie w piecu. I powiem wam, że to jest tez straszne... Bo każde zapalenie zapałki i ta pierwsza woń budzi u mnie rozdrażnienie w żołądku:( Miłego dnia :*

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • benitka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości wróciły...wczoraj trzymały cały dzień i dziś od rana powtórka z rozrywki...nic nie pomaga...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tylko wczoraj miałam wymioty ale bez zawartości żołądka mam nadzieje ze to było jednorazowe :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mogę się już oficjalnie zapisać :) Jestem w 6 tygodniu ciąży, dzisiaj na usg widziałam dwa bijące serduszka :)

Anielka27, eta, Limerikowo, Martynika, czekajajaca, fler, nutka, monaaa, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona kropeczka Witamy !!! 2 bijące serduszka wow! podwójna radość i szczęście- GRATULACJE !!! :)

• eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to otwieramy klub "dziś żygających" ;P ja wstałam rano i myślę "o jak dobrze się czuję, zrobię szybko śniadanie i posprzątam wykorzystując dobre samopoczucie", kroje chleb i zaraz bieg do kibelka rozpoczęty, zwróciłam pusty żołądek, ble :/
    ale ja i tak zawsze powtarzam że i tak się cieszę, bo wreszcie jestem w upragnionej ciąży!! :D

miłego dzionka :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona kropeczka rewelacja!!! Gratuluję !!!

mój M. to marzy o bliźniakach ale ja to jednoosobowa ciężarówka :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona kropeczka - gratulacje !!!
    Ja dziś po pracy idę do gin na usg. Zobaczę moja dzidzie, ostatnio byłam 3 tyg temu. Pewnie trochę urosła :) trzymajcie kciuki, wieczorem napisze jak po wizycie :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy na dobre info :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko super :) wg usg 11tc widziałam nóżki i rączki :) śmiesznie to wyglądało, tak uroczo :)

Limerikowo, azi, Anielka27, eta, maximka84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny mnie coś zastanawia - zaczynam się martwić :-(
    Jakiś tydzień temu miałam objawy - zawrotu, mdłości, bolesne duże piersi - a teraz wszystko zniknęło :( Może to dobrze bo się nie męczę ale czy na pewno jest wszystko ok? Wizytę dopiero mam na 2 grudnia ale zaczynam się martwić :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa- ja nie mam prawie objawów i to mnie martwi. Na szczęście w piątek mam wizytę(u innego gina bo muszę po recepte na luteinę iść) i może go skłonię do usg.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także nie mam żadnych poważnych objawów oprócz wiecznie wzdętego brzucha i czasami senności. Piersi są obrzmiałe jak je dotykam. Po za tym żadnych dolegliwości, a wszystko z dzidzią jest w porządku :) U mnie w rodzinie bardzo łagodne są objawy ciążowe, więc nie ma się czym martwić.
    Aczkolwiek jeśli masz się zamartwiać do grudnia, to ja bym poszła wcześniej do lekarza się upewnić, że wszystko w porządku.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że nie ma się czym zamartwiać ale tez nie będę latała do gina co 2 tyg bo mnie udusi :-) Może panikuję :-( ehh sama nie wiem co mam myśleć :-( nic pozostaje czekać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam po 2 stratach biegalam do gina od 4 tyg wlasnie co 2 tyg i wcale mi sie nie dziwil, a zawsze uspokoil, ze "wszystko jest ok i nie ma do czego naprawde sie przyczepic".
    teraz juz co 3 tyg biegam,zycie wiadomo finansowo wali po kieszeni, ale nie po naszych nerwach na szczescie
    mam juz znizke u gina :--)))
    f2w39n73cub6u2r4.png

czekajajaca lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także na początku miałam wizyty co 2 tyg. Ostatnio miałam 3 tyg pomiędzy wizytami, kolejna mam za tydzień na usg genetyczne, to znów zobaczę dzidziusia i kolejna po 2 tyg więc na prawdę często. Dopiero od 4 tego miesiąca jak wszystko będzie ok to wizyty raz w miesiącu, bo nie ma potrzeby częściej, a pewnie i tak tyle nie wytrzymam :)

maximka84 lubi tę wiadomość

• benitka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodz do gina co 2 tygodnie...ale po ostatnim poronieniu sam tak zaproponował...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyczytałam , że objawy ciążowe mogą na tym etapie pojawiać się potem znikać na parę nawet dni a potem powrócić nawet z podwojoną siłą, i widzę, że się to faktycznie sprawdza jak czytam forum. Dziewczyny mówią np. " o! mdłości mi minęły jaka ulga mam nadzieję, że nie wrócą" po czym następnego dnia wpis od tej samej kobietki " no i niestety znowu nad kibelkiem wisiałam, mdłości mi wróciły"... tak więc spoookooojnie :) Trzymam kciukasy aby wszystko było ok.

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ