Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja na badania to dostaje skierowanie od lekarza, sama to bym nie wiedziała co i jak :) ja mdłości od początku ciąży nie mam, z czego bardzo sie cieszę :) miłego dnia dziewczyny :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że moje są właśnie na ukończeniu. Chociaż miałam wiele takich koleżanek, którym się mdłości rozhulały dopiero pod koniec 3 miesiąca.
    Ani razu nie wymiotowałam, szczytem złego samopoczucia były odruchy wymiotne, ale jeszcze nie miałam bliskiego spotkania z muszlą. Obym już nie miała ;). Znajome mi mówiły, że najgorsze są te mdłości, które NIE kończyły się wymiotami i mdłości istotnie męczyły mnie mocno, ale dla mnie wymioty to najgorsza opcja, mimo wszystko.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kiki Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś niestety przywitałam rano się z muszlą klozetową. Tak mnie męczyło, męczyło aż żołądek się poddał i oddał to co miał... Ale do tej pory tylko byłam wyczulana na zapachy a najbardziej na dym.. Już nie wspomnę o dymie papierosowym, teściowa pali, co prawda nie w domu, tylko w piwnicy, ale czasami jak przez przypadek trafię w jej chmurę dymu to aż mnie skręca.. Ale mieszkając w domu, mam czasami za zadanie napalić sobie w piecu. I powiem wam, że to jest tez straszne... Bo każde zapalenie zapałki i ta pierwsza woń budzi u mnie rozdrażnienie w żołądku:( Miłego dnia :*

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • benitka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości wróciły...wczoraj trzymały cały dzień i dziś od rana powtórka z rozrywki...nic nie pomaga...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tylko wczoraj miałam wymioty ale bez zawartości żołądka mam nadzieje ze to było jednorazowe :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mogę się już oficjalnie zapisać :) Jestem w 6 tygodniu ciąży, dzisiaj na usg widziałam dwa bijące serduszka :)

Anielka27, eta, Limerikowo, Martynika, czekajajaca, fler, nutka, monaaa, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona kropeczka Witamy !!! 2 bijące serduszka wow! podwójna radość i szczęście- GRATULACJE !!! :)

• eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to otwieramy klub "dziś żygających" ;P ja wstałam rano i myślę "o jak dobrze się czuję, zrobię szybko śniadanie i posprzątam wykorzystując dobre samopoczucie", kroje chleb i zaraz bieg do kibelka rozpoczęty, zwróciłam pusty żołądek, ble :/
    ale ja i tak zawsze powtarzam że i tak się cieszę, bo wreszcie jestem w upragnionej ciąży!! :D

miłego dzionka :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona kropeczka rewelacja!!! Gratuluję !!!

mój M. to marzy o bliźniakach ale ja to jednoosobowa ciężarówka :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona kropeczka - gratulacje !!!
    Ja dziś po pracy idę do gin na usg. Zobaczę moja dzidzie, ostatnio byłam 3 tyg temu. Pewnie trochę urosła :) trzymajcie kciuki, wieczorem napisze jak po wizycie :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy na dobre info :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko super :) wg usg 11tc widziałam nóżki i rączki :) śmiesznie to wyglądało, tak uroczo :)

Limerikowo, azi, Anielka27, eta, maximka84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny mnie coś zastanawia - zaczynam się martwić :-(
    Jakiś tydzień temu miałam objawy - zawrotu, mdłości, bolesne duże piersi - a teraz wszystko zniknęło :( Może to dobrze bo się nie męczę ale czy na pewno jest wszystko ok? Wizytę dopiero mam na 2 grudnia ale zaczynam się martwić :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa- ja nie mam prawie objawów i to mnie martwi. Na szczęście w piątek mam wizytę(u innego gina bo muszę po recepte na luteinę iść) i może go skłonię do usg.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także nie mam żadnych poważnych objawów oprócz wiecznie wzdętego brzucha i czasami senności. Piersi są obrzmiałe jak je dotykam. Po za tym żadnych dolegliwości, a wszystko z dzidzią jest w porządku :) U mnie w rodzinie bardzo łagodne są objawy ciążowe, więc nie ma się czym martwić.
    Aczkolwiek jeśli masz się zamartwiać do grudnia, to ja bym poszła wcześniej do lekarza się upewnić, że wszystko w porządku.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że nie ma się czym zamartwiać ale tez nie będę latała do gina co 2 tyg bo mnie udusi :-) Może panikuję :-( ehh sama nie wiem co mam myśleć :-( nic pozostaje czekać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam po 2 stratach biegalam do gina od 4 tyg wlasnie co 2 tyg i wcale mi sie nie dziwil, a zawsze uspokoil, ze "wszystko jest ok i nie ma do czego naprawde sie przyczepic".
    teraz juz co 3 tyg biegam,zycie wiadomo finansowo wali po kieszeni, ale nie po naszych nerwach na szczescie
    mam juz znizke u gina :--)))
    f2w39n73cub6u2r4.png

czekajajaca lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także na początku miałam wizyty co 2 tyg. Ostatnio miałam 3 tyg pomiędzy wizytami, kolejna mam za tydzień na usg genetyczne, to znów zobaczę dzidziusia i kolejna po 2 tyg więc na prawdę często. Dopiero od 4 tego miesiąca jak wszystko będzie ok to wizyty raz w miesiącu, bo nie ma potrzeby częściej, a pewnie i tak tyle nie wytrzymam :)

maximka84 lubi tę wiadomość

• benitka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodz do gina co 2 tygodnie...ale po ostatnim poronieniu sam tak zaproponował...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyczytałam , że objawy ciążowe mogą na tym etapie pojawiać się potem znikać na parę nawet dni a potem powrócić nawet z podwojoną siłą, i widzę, że się to faktycznie sprawdza jak czytam forum. Dziewczyny mówią np. " o! mdłości mi minęły jaka ulga mam nadzieję, że nie wrócą" po czym następnego dnia wpis od tej samej kobietki " no i niestety znowu nad kibelkiem wisiałam, mdłości mi wróciły"... tak więc spoookooojnie :) Trzymam kciukasy aby wszystko było ok.

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ