X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na NFZ mam oki usg w gabinecie lekarz oki którego chciałam , jedyny minus to fakt czasem się spóźnia i ma opóźnienie 30 minut. Lecz na szczęście osoba która rejestruje to pierwszeństwo mają kobiety ciężarne więc lux. U mnie jest na godzinę więc tylko czasem trzeba poczekać jak lekarz się spóźni :-)

zem3i09keg891u11.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    kiedyś chodziłam na nfz ale zawsze na wizyte trzeba było czekać min. 2 tygodnie, z usg problem, bo jedno nie działa a drugie tylko w środy..
    na pewno ciężarne są traktowane na preferencyjnych warunkach, ale ja jakoś nie miałam szczęścia do placówek państwowych, więc postanowiłam opłacać prywatne i jestem mega zadowolona. zupełnie inny komfort obsługi pacjenta. i wreszcie nie czekam po godzinie w kolejce. ale to tylko moje przeżycia ;) na pewno są placówki na nfz gdzie jest lepiej, tylko trzeba mieć szczęscie je znaleźć :)

No właśnie mam dokładnie takie samo odchucie i na dodatek bardzo zawiodłam się na lekarzach z nfz, ale z drugiej strony prowadzenie ciąży u prywatnego lekarza to kupa kasy. Mimo wszystko chyba pozostanę u tego gin prywatnego, tym bardziej, że przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co idę prywatnie i zobaczę, zawsze mogę zmienić. Na nfz do lekarki, do której mogła bym chodzić(pracuje też w szpitalu) najbliższa wizyta jest możliwa 17 grudnia, a dzwoniłam ponad tydzień temu.
    Ale zdarza się też tak, że na prywatną wizytę u rozchwytywanego lekarza trzeba czekać, dzwoniłam w tym tygodniu i wizyta była by również 17 grudnia, szok. chyba , że tylko na tą pierwsza trzeba by tyle czekać.

81clk9i.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tutaj w Nieczech do lekarza na kase chorych i nawet na wizyte nie musze zbyt dlugo czekac. jak sie chcialam umowic na pierwsze usg w celu potwierdzenia ciazy to czekalam tylko 2 dni. Nst wizyte tez w miare szybko mi wyznaczyl

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zeby mieć zaufanie do lekarza

relganli3wx3d6wm.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mierzyłyście sobie temperaturę ciała pod pachą na początku ciąży(7 tydzień)? Ja mierzyłam przed chwilą, bo czuję się trochę "rozbita" i mam 37 pod pachą, czy to normalne?

81clk9i.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa - ja czytałam, że na początku ciąży podwyższona temperatura ciała jest normalna - zdaje się, że przez cały pierwszy trymestr nie spada. Ja sobie zmierzyłam raz i wyszło 37,2.

monaaa lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, różnie jest z tymi lakarzami- ja chodzę na NFZ. Mój gin przyjmował prywatnie ale zakończył praktykę prywatną i prowadzi teraz tylko na NFZ. PIerwszą wizytę miałam u niego prywatnie. Nigdy nie czekałam na wizytę - w ciąży umawiają poza kolejnką ( mamy zagrarantowaną opiekę). USG na początku robił co wizytę. Chodziłam do niego co tydzień na samym początku, a późńiej co trzy tygodnie. Jak coś się działo, to szłam do przychodni i bez kolejki i żadnego umawiania miałam robione USG. Mogę do niego dzwonić jak coś mnie niepokoi. Wszystkie badania na NFZ robiłam. Tylko USG 3D robiłam prywatnie. Także NFZ tez nieraz jest ludzki:P Pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz...lekarz to zastępca ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić...wizyty zawsze o czasie,trwaja długo bo ok 45min bo on jest bardzo skrupulatny i wszystko dokładnie tłumaczy.dziś jestem po kolejnej wizycie,dzidzia ma 2.5 cm,serduszko stuka i wszystko ok.

maximka84, eta lubią tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Ja chodze na nfz...lekarz to zastępca ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić...wizyty zawsze o czasie,trwaja długo bo ok 45min bo on jest bardzo skrupulatny i wszystko dokładnie tłumaczy.dziś jestem po kolejnej wizycie,dzidzia ma 2.5 cm,serduszko stuka i wszystko ok.

Super :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny czy mierzyłyście sobie temperaturę ciała pod pachą na początku ciąży(7 tydzień)? Ja mierzyłam przed chwilą, bo czuję się trochę "rozbita" i mam 37 pod pachą, czy to normalne?

Temperatura jest podwyższona w ciąży, to zupełnie normalne (oczywiście nie popadając w skrajności, 38 powinna już zaniepokoić, ale 37 jak najbardziej ok). Pamiętam, że ja też miałam trudności w przyzwyczajeniu się do niej, czułam się rozbita, jakbym właśnie zaczynała się rozkładać. Teraz już przywykłam.

monaaa lubi tę wiadomość

• Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie. Do jednego na "zwykłe" wizyty i do drugiego będe chodzić na te ważniejsze usg bo ma bardzo dobry sprzęt i wielkie doświadczenie w wszelkich patologiach. Ale jest o wiele droższy, dlatego na te wizyty co dwutygodniowe chodze prywatnie koło domu :) Myślałam o nfz ale przeraża mnie wizja wielorazowych wzierników... Chociaż byłam mile zaskoczona w szpitalu bo tam mieli jednorazowe :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monaa ja owszem mierze temp pod pacha w wolnej chwili od czasu do czasu chyba tylko by sie upewnic ze wszystko ok dalej miedzy scanami.
    36.8-37.3 to normalna w ciazy tak wynika z mych obserwacji, za to jak mialam goraczke 2 tyg temu to podskoczylo do 38 i zbijalam oraz potem oslabienie to bylo nawet 36.2
    f2w39n73cub6u2r4.png

monaaa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie . Czy zawsze na poczatku ciąży jest podwyższoony poziom leukocytów we krwi? bO ja nie mam właśnie podwyższonych leukocytów. Dodam że w dniu badania byłam przeziębiona czy to moze jakos zakł.ócić wynik krwi? ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parametry krwi na poczatku ciazy i w pózniejszych tyg sa rzeczywiscie inne i leukocyty moga byc troche podwyzszone, lekarz powinnien rzucic okiem na wyniki, raz mialam mocno podwyzszone leukocyty i neutrofile i bylo zakazenie parwowirusem B19 i ciaza padla

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam leukocyty 10.5 a norma do 10. DO tego podwuższone procentowo neutrofile a obniżone limfocyty, ale ilościowo jest ok, tylko procentowo tak. Czytałam, że to normalne.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja właśnie mam leukocyty 6,5 i tak myśle czy nie za mało;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy wyniki takie jak toksoplazmoza, WR i hiv miałyście na następny dzień ?

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś już miała robione badania
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR)
    PAPP-A (KRYPTOR)?

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- po tygodniu;)

Czekająca- co to w ogóle jest?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ