X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na NFZ mam oki usg w gabinecie lekarz oki którego chciałam , jedyny minus to fakt czasem się spóźnia i ma opóźnienie 30 minut. Lecz na szczęście osoba która rejestruje to pierwszeństwo mają kobiety ciężarne więc lux. U mnie jest na godzinę więc tylko czasem trzeba poczekać jak lekarz się spóźni :-)

zem3i09keg891u11.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    kiedyś chodziłam na nfz ale zawsze na wizyte trzeba było czekać min. 2 tygodnie, z usg problem, bo jedno nie działa a drugie tylko w środy..
    na pewno ciężarne są traktowane na preferencyjnych warunkach, ale ja jakoś nie miałam szczęścia do placówek państwowych, więc postanowiłam opłacać prywatne i jestem mega zadowolona. zupełnie inny komfort obsługi pacjenta. i wreszcie nie czekam po godzinie w kolejce. ale to tylko moje przeżycia ;) na pewno są placówki na nfz gdzie jest lepiej, tylko trzeba mieć szczęscie je znaleźć :)

No właśnie mam dokładnie takie samo odchucie i na dodatek bardzo zawiodłam się na lekarzach z nfz, ale z drugiej strony prowadzenie ciąży u prywatnego lekarza to kupa kasy. Mimo wszystko chyba pozostanę u tego gin prywatnego, tym bardziej, że przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co idę prywatnie i zobaczę, zawsze mogę zmienić. Na nfz do lekarki, do której mogła bym chodzić(pracuje też w szpitalu) najbliższa wizyta jest możliwa 17 grudnia, a dzwoniłam ponad tydzień temu.
    Ale zdarza się też tak, że na prywatną wizytę u rozchwytywanego lekarza trzeba czekać, dzwoniłam w tym tygodniu i wizyta była by również 17 grudnia, szok. chyba , że tylko na tą pierwsza trzeba by tyle czekać.

81clk9i.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tutaj w Nieczech do lekarza na kase chorych i nawet na wizyte nie musze zbyt dlugo czekac. jak sie chcialam umowic na pierwsze usg w celu potwierdzenia ciazy to czekalam tylko 2 dni. Nst wizyte tez w miare szybko mi wyznaczyl

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zeby mieć zaufanie do lekarza

relganli3wx3d6wm.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mierzyłyście sobie temperaturę ciała pod pachą na początku ciąży(7 tydzień)? Ja mierzyłam przed chwilą, bo czuję się trochę "rozbita" i mam 37 pod pachą, czy to normalne?

81clk9i.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa - ja czytałam, że na początku ciąży podwyższona temperatura ciała jest normalna - zdaje się, że przez cały pierwszy trymestr nie spada. Ja sobie zmierzyłam raz i wyszło 37,2.

monaaa lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, różnie jest z tymi lakarzami- ja chodzę na NFZ. Mój gin przyjmował prywatnie ale zakończył praktykę prywatną i prowadzi teraz tylko na NFZ. PIerwszą wizytę miałam u niego prywatnie. Nigdy nie czekałam na wizytę - w ciąży umawiają poza kolejnką ( mamy zagrarantowaną opiekę). USG na początku robił co wizytę. Chodziłam do niego co tydzień na samym początku, a późńiej co trzy tygodnie. Jak coś się działo, to szłam do przychodni i bez kolejki i żadnego umawiania miałam robione USG. Mogę do niego dzwonić jak coś mnie niepokoi. Wszystkie badania na NFZ robiłam. Tylko USG 3D robiłam prywatnie. Także NFZ tez nieraz jest ludzki:P Pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz...lekarz to zastępca ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić...wizyty zawsze o czasie,trwaja długo bo ok 45min bo on jest bardzo skrupulatny i wszystko dokładnie tłumaczy.dziś jestem po kolejnej wizycie,dzidzia ma 2.5 cm,serduszko stuka i wszystko ok.

maximka84, eta lubią tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Ja chodze na nfz...lekarz to zastępca ordynatora w szpitalu w którym chce rodzić...wizyty zawsze o czasie,trwaja długo bo ok 45min bo on jest bardzo skrupulatny i wszystko dokładnie tłumaczy.dziś jestem po kolejnej wizycie,dzidzia ma 2.5 cm,serduszko stuka i wszystko ok.

Super :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny czy mierzyłyście sobie temperaturę ciała pod pachą na początku ciąży(7 tydzień)? Ja mierzyłam przed chwilą, bo czuję się trochę "rozbita" i mam 37 pod pachą, czy to normalne?

Temperatura jest podwyższona w ciąży, to zupełnie normalne (oczywiście nie popadając w skrajności, 38 powinna już zaniepokoić, ale 37 jak najbardziej ok). Pamiętam, że ja też miałam trudności w przyzwyczajeniu się do niej, czułam się rozbita, jakbym właśnie zaczynała się rozkładać. Teraz już przywykłam.

monaaa lubi tę wiadomość

• Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie. Do jednego na "zwykłe" wizyty i do drugiego będe chodzić na te ważniejsze usg bo ma bardzo dobry sprzęt i wielkie doświadczenie w wszelkich patologiach. Ale jest o wiele droższy, dlatego na te wizyty co dwutygodniowe chodze prywatnie koło domu :) Myślałam o nfz ale przeraża mnie wizja wielorazowych wzierników... Chociaż byłam mile zaskoczona w szpitalu bo tam mieli jednorazowe :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monaa ja owszem mierze temp pod pacha w wolnej chwili od czasu do czasu chyba tylko by sie upewnic ze wszystko ok dalej miedzy scanami.
    36.8-37.3 to normalna w ciazy tak wynika z mych obserwacji, za to jak mialam goraczke 2 tyg temu to podskoczylo do 38 i zbijalam oraz potem oslabienie to bylo nawet 36.2
    f2w39n73cub6u2r4.png

monaaa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie . Czy zawsze na poczatku ciąży jest podwyższoony poziom leukocytów we krwi? bO ja nie mam właśnie podwyższonych leukocytów. Dodam że w dniu badania byłam przeziębiona czy to moze jakos zakł.ócić wynik krwi? ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parametry krwi na poczatku ciazy i w pózniejszych tyg sa rzeczywiscie inne i leukocyty moga byc troche podwyzszone, lekarz powinnien rzucic okiem na wyniki, raz mialam mocno podwyzszone leukocyty i neutrofile i bylo zakazenie parwowirusem B19 i ciaza padla

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam leukocyty 10.5 a norma do 10. DO tego podwuższone procentowo neutrofile a obniżone limfocyty, ale ilościowo jest ok, tylko procentowo tak. Czytałam, że to normalne.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja właśnie mam leukocyty 6,5 i tak myśle czy nie za mało;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy wyniki takie jak toksoplazmoza, WR i hiv miałyście na następny dzień ?

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś już miała robione badania
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR)
    PAPP-A (KRYPTOR)?

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- po tygodniu;)

Czekająca- co to w ogóle jest?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ