Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście :-) Mam nadzieję że dzidzius rośnie i wszystko ok.

Anielka27 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja tak naprawdę mdłości nie mam , co prawda chyba się z tego cieszę. Jedyne co mi dokucza to okropna senność.. ale to straszna.. ja śpię po 10 godzin i ogólnie na dniu nie mogę sobie poradzić z sennością. Może dlatego że wcześniej pijałam kawę i mi pomagała, a teraz jest strasznie. Czasami w pracy to po prostu mi głowa tak do dołu ucieka, że tylko się cieszę, że nie ma szefa..

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie mam mdłości. Miałam ostatnio dzień zwątpienia że może jest cos nie tak ale juz mi przeszło ;) Mam nadzieje że tym razem bedzie ok ;) W ciąży miałam krwiaka i zaś ciąza obumarła , niech teraz sie uda ;) !!!

w4sq43r8omo0b0ko.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,mogę dołączyć? W tym miesiącu 05.11. zobaczyłam dwie kreseczki ;) Życzę Wam spokojnej i zdrowej ciąży,w grupie raźniej ;)

Limerikowo, Miriam, Martynika, Margotka87, eta, Modelka lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pls powiedzcie mi, czy ciążę prowadzi wam lekarz z nfz, czy chodzicie prywatnie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w ramach abonamentu LUX MED, ale ten lekarz który prowadzi mi ciąże jest ordynatorem na oddziale ginekologii gdzie będę rodziła:)

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa ja mam nie raz bardzo podobne odczucia do twoich. Dobrze, że za 4 dni wizyta przynajmniej bede spokojniejsza o maluszka. Ja też nie mam żadnych objawów a co najlepsze nawet nie chce mi się spac w dzień. Czasami tylko w sklepie jak jest duzo ludzi to mi duszno i w głowie sie lekko zawaraca dlatego teraz staram sie unikac takich tłocznych pomieszczeń

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej :)
    widzę że kobitki z wątku : udało się, listopad 2013 zawitały tu ...

:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Hej :) Pls powiedzcie mi, czy ciążę prowadzi wam lekarz z nfz, czy chodzicie prywatnie?

Ja chodzę na NFZ ale postanowiłam USG czasami dodatkowo robić sobie prywatnie.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykupiłam sobie pakiet medyczny i chodzę prywatnie. Przy poprzedniej ciąży bardzo zawiodłam się na moim lekarzu z NFZ i ciągle miałam z tym pod górkę, a ciążę straciłam. Od tamtej pory postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Płacę stałą kwotę co miesiąc, ale jest to nic w porównaniu z tym, co wydałabym na badania (a to dopiero 12 tydzień) i za nic do tej pory nie dopłacałam. Przy każdej wizycie mam usg i komfort psychiczny, a lekarz jest bardzo życzliwy i sumienny.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja chodzę na NFZ - pierwszą wizytę u tego lekarza wykupiłam prywatnie a teraz już na NFZ :-) Szkoda płacić za badania - a tym bardziej że mam bardzo dobrego lekarza i pracuje w szpitalu w którym będę rodziła :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów to tylko sa sutki wrażliwe i tyle :-) Ale czuję że jest wszystko ok - brzuszek rośnie :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać do 8 tyg na pierwszą wizytę,a na usg do 12 tyg.Mieszkam w Anglii i tutaj inaczej podchodzą do ciąży.Pozostało czekać i mieć nadzieję,że jest ok.Musi być !!! ;)
    Ja też na razie bezobjawowo przechodzę,od wczoraj bolą tylko piersi a tak cisza.Dzisiaj zjadłam śledzie w zalewie octwo-olejowej i Mąż powiedział,że wreszcie widać,że jestem w ciąży :O :D Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 20:28

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie- wole częściej widzieć maluszki a i lekarz jest na telefon :)

benitka lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także chodzę prywatnie, jakos pd laparoskopii zaufalam mojemu lekarzowi i już u niego raczej zostanę :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie decydujecie się na badania prenatalne? Ja mam 25 lat i trudno mi się zdecydować...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak o moja druga ciąża mam 29 lat i a prenatalne idę co mi szkodzi a wolę być spokojna że wszystko oki

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Czy wszystkie decydujecie się na badania prenatalne? Ja mam 25 lat i trudno mi się zdecydować...

badania prenatalne nieinwazyjne na pewno będę robić.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

ja od dwóch lat opłacam sobie prywatne ubezpieczenie, więc chodzę do prywatnej placówki gdzie prowadzi mnie lekarz, który pracuje w szpitalu św.Zofii (warszawa) i tam będę chciała rodzić :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś chodziłam na nfz ale zawsze na wizyte trzeba było czekać min. 2 tygodnie, z usg problem, bo jedno nie działa a drugie tylko w środy..
    na pewno ciężarne są traktowane na preferencyjnych warunkach, ale ja jakoś nie miałam szczęścia do placówek państwowych, więc postanowiłam opłacać prywatne i jestem mega zadowolona. zupełnie inny komfort obsługi pacjenta. i wreszcie nie czekam po godzinie w kolejce. ale to tylko moje przeżycia ;) na pewno są placówki na nfz gdzie jest lepiej, tylko trzeba mieć szczęscie je znaleźć :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ