Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście :-) Mam nadzieję że dzidzius rośnie i wszystko ok.

Anielka27 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja tak naprawdę mdłości nie mam , co prawda chyba się z tego cieszę. Jedyne co mi dokucza to okropna senność.. ale to straszna.. ja śpię po 10 godzin i ogólnie na dniu nie mogę sobie poradzić z sennością. Może dlatego że wcześniej pijałam kawę i mi pomagała, a teraz jest strasznie. Czasami w pracy to po prostu mi głowa tak do dołu ucieka, że tylko się cieszę, że nie ma szefa..

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie mam mdłości. Miałam ostatnio dzień zwątpienia że może jest cos nie tak ale juz mi przeszło ;) Mam nadzieje że tym razem bedzie ok ;) W ciąży miałam krwiaka i zaś ciąza obumarła , niech teraz sie uda ;) !!!

w4sq43r8omo0b0ko.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,mogę dołączyć? W tym miesiącu 05.11. zobaczyłam dwie kreseczki ;) Życzę Wam spokojnej i zdrowej ciąży,w grupie raźniej ;)

Limerikowo, Miriam, Martynika, Margotka87, eta, Modelka lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pls powiedzcie mi, czy ciążę prowadzi wam lekarz z nfz, czy chodzicie prywatnie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w ramach abonamentu LUX MED, ale ten lekarz który prowadzi mi ciąże jest ordynatorem na oddziale ginekologii gdzie będę rodziła:)

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa ja mam nie raz bardzo podobne odczucia do twoich. Dobrze, że za 4 dni wizyta przynajmniej bede spokojniejsza o maluszka. Ja też nie mam żadnych objawów a co najlepsze nawet nie chce mi się spac w dzień. Czasami tylko w sklepie jak jest duzo ludzi to mi duszno i w głowie sie lekko zawaraca dlatego teraz staram sie unikac takich tłocznych pomieszczeń

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej :)
    widzę że kobitki z wątku : udało się, listopad 2013 zawitały tu ...

:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Hej :) Pls powiedzcie mi, czy ciążę prowadzi wam lekarz z nfz, czy chodzicie prywatnie?

Ja chodzę na NFZ ale postanowiłam USG czasami dodatkowo robić sobie prywatnie.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykupiłam sobie pakiet medyczny i chodzę prywatnie. Przy poprzedniej ciąży bardzo zawiodłam się na moim lekarzu z NFZ i ciągle miałam z tym pod górkę, a ciążę straciłam. Od tamtej pory postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Płacę stałą kwotę co miesiąc, ale jest to nic w porównaniu z tym, co wydałabym na badania (a to dopiero 12 tydzień) i za nic do tej pory nie dopłacałam. Przy każdej wizycie mam usg i komfort psychiczny, a lekarz jest bardzo życzliwy i sumienny.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja chodzę na NFZ - pierwszą wizytę u tego lekarza wykupiłam prywatnie a teraz już na NFZ :-) Szkoda płacić za badania - a tym bardziej że mam bardzo dobrego lekarza i pracuje w szpitalu w którym będę rodziła :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów to tylko sa sutki wrażliwe i tyle :-) Ale czuję że jest wszystko ok - brzuszek rośnie :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać do 8 tyg na pierwszą wizytę,a na usg do 12 tyg.Mieszkam w Anglii i tutaj inaczej podchodzą do ciąży.Pozostało czekać i mieć nadzieję,że jest ok.Musi być !!! ;)
    Ja też na razie bezobjawowo przechodzę,od wczoraj bolą tylko piersi a tak cisza.Dzisiaj zjadłam śledzie w zalewie octwo-olejowej i Mąż powiedział,że wreszcie widać,że jestem w ciąży :O :D Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 20:28

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie- wole częściej widzieć maluszki a i lekarz jest na telefon :)

benitka lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także chodzę prywatnie, jakos pd laparoskopii zaufalam mojemu lekarzowi i już u niego raczej zostanę :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie decydujecie się na badania prenatalne? Ja mam 25 lat i trudno mi się zdecydować...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak o moja druga ciąża mam 29 lat i a prenatalne idę co mi szkodzi a wolę być spokojna że wszystko oki

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Czy wszystkie decydujecie się na badania prenatalne? Ja mam 25 lat i trudno mi się zdecydować...

badania prenatalne nieinwazyjne na pewno będę robić.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

ja od dwóch lat opłacam sobie prywatne ubezpieczenie, więc chodzę do prywatnej placówki gdzie prowadzi mnie lekarz, który pracuje w szpitalu św.Zofii (warszawa) i tam będę chciała rodzić :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś chodziłam na nfz ale zawsze na wizyte trzeba było czekać min. 2 tygodnie, z usg problem, bo jedno nie działa a drugie tylko w środy..
    na pewno ciężarne są traktowane na preferencyjnych warunkach, ale ja jakoś nie miałam szczęścia do placówek państwowych, więc postanowiłam opłacać prywatne i jestem mega zadowolona. zupełnie inny komfort obsługi pacjenta. i wreszcie nie czekam po godzinie w kolejce. ale to tylko moje przeżycia ;) na pewno są placówki na nfz gdzie jest lepiej, tylko trzeba mieć szczęscie je znaleźć :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ