X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrezygnowalam z przytulania, ostatnio przy akcji mnie dosc bolalo co mi sie nigdy nie zdazylo i mialam plamienia wiec dopoki gin nie potwierdzi, ze moge to szlaban na sex. Moj maz jest zreszta dosc zestresowany ciaza i sam powiedzial, ze mnie nie tknie przez 3 miesiace :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktoras z Was juz wrocila do serduchowania pod koniec pierwszego trymestru? Wiem, ze Was jeszcze troche tu jest:)

Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to samo miałam zapytać :P
    bo tak już 3 miesiąc walczymy z pożądaniem...
    ... i nie wiem czy będę w stanie tak zaryzykować :P
    Mychowe a co Ty o tym myślisz ??

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek my obie z konca sierpnia cykl, u mnie jest opoznienie 3 dni wiec u Ciebie tez moze byc

Co do zawrotow glowy to i owszem jak lezalam 2 tyg z powodu plamienia to po paru dniach w tolaecie jak poszlam wszystkie gwiazdy mi sie wyswietliły

u mnie serduszkowanie bylo, ale zewnetrzne tylko i bardzo delikatne przytulanko
    smieje sie, ze mąż tylko moze sobie ulzyc na full
    juz czl nie moze wytrzymac jak sie seksik noc w noc przez ponad tydzien sni :--)))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem LIMERIKOWO ale Ty już słyszałaś serduszko a u mnie narazie pęcherzyk jest co prawda rośnie czym się pocieszam ale nie widać w nim zarodka jeszcze być może pojawi się lada dzień , ja przeważnie owu miałąm pod koniec cyklu a obecny lekarz mi mówi że to nie możliwe żebym miała owu i zaraz @

Napisałaś mi na czerwcowych że ta beta źle mi rosła ale jak wczoraj policzyłam to od początku ch 48 h przyrasta 70 % z kawałeczkiem więc może by było dobrze , na tych moich wynikach przedziałów troszke nie rozumiem ale Ci napisze ( ja z @ 8 tydz)
    3 5,8-71,2
    4 9,5-750
    5 217-7138
    6 158-31 795
    7 3 697-63 563
    8 32 065-49 571
    9 63 803-151 410

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???
    Ja koło 11 tyg miałam masakryczne zawroty głowy nawet w nocy jak sie przekrecakam z boku na bok tragedia utrzymywały mi sie ok 5 dni i przeszły byłam z tym u lekarza powiedział ze to normalne lecz jeżeli bedą utrzymywać sie dłużej niż tydxien mam sie zgłosić do neurologa lecz nie było takiej potrzeby :)

My dostaliśmy zielone światło do serduszkowania w 13 tyg jakoś zbieralismy sie do tego chyba z tydzien i uznaliśmy ze to nie jest to ze strach jednak i dziecko jest większy niż przyjemność i podczas serduszek myślenie czy z dzieckiem wszystko ok poprostu masakra mąż sam powiedział ze może warto jeszcze odpuścić ;) narazie żyjemy ze świadomością ze nam mozna jak złapie nas ciśnienie to nie ma przeszkód hihi

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka nie kokosiła się z mężem przez cały okres ciąży mimo tego, że nie była ciąża zagrożona. Oboje nie mogli jakoś się przemóc za bardzo myśleli o dziecku. Nie wiem, czy ja bym tyle wytrzymała.. na razie nie mam ochoty i chcę przeczekać pierwszy trymestr ( mieć ten komfort psychiczny)na szczęście mąż to rozumie. :) jest kochany

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka- a propo kokosów;P Jak mi się wczoraj chciało kokosa! Kupiłam, rozłupałam na gumisiach przed domem a mój kokosek w środku zgniły:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie pytania warto zadać lekarzowi na pierwszej wizycie?

Ja mam na razie:
    Jakie tetno powinnam utrzymywać w czasie ćwiczeń?
    Czy mogę używać kremów z Wit a do twarzy?
    Opisać moje bóle brzucha.

Macie coś jeszcze?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Anielka- a propo kokosów;P Jak mi się wczoraj chciało kokosa! Kupiłam, rozłupałam na gumisiach przed domem a mój kokosek w środku zgniły:(

haha dobre :D

nutka lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dziewczyny, jakie pytania warto zadać lekarzowi na pierwszej wizycie?

Ja mam na razie:
    Jakie tetno powinnam utrzymywać w czasie ćwiczeń?
    Czy mogę używać kremów z Wit a do twarzy?
    Opisać moje bóle brzucha.

Macie coś jeszcze?

Ja jeszcze bede pytac czy moge chodzic na joge, czy moge uprawiac sex, czy moge isc do dentysty i zrobic zeba ze znieczuleniem (bez nie dam rady :/). Tez chce zapytac o moje bole brzucha bo jakies dziwne mi sie wydaja.

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam u dentysty z zebem to mnie nie przyjal bo nie mialam zaswiadczenia od gina ze moge miec znieczulenie :/

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam kolejne - jakie herbatki mogę pić? Bo czytałam już tyle różnych opinii o mięcie, rumianku itp, że na razie tylko pokrzywę piję i wodę :)

Aaaa - i od kiedy mogę zacząć stosować kremy przeciw rozstępom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 18:21

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kremow to ja mam swoja teorie :D mianowice jak masz miec rozstepy to i tak bedziesz miala kremy nie pomoga :D ale 3mam kciuki :*

Lillenka lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha, ja stosuję maminy sposób na rozstępy (ona nie ma żadnych), ale kremy i tak zamierzam wcierać :) Mam lekkiego fizia na punkcie swojego ciała i zrobię wiele, żeby odzyskać je po ciąży ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowalam praktycznie wszytsko co sie dalo i dupa:) rozstepy pojawily sie dopiero w 7miesiacu :D i mam je do dzisiaj :D i zyje :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego rodzinnego to prosilam konkretnie o badania krwi i moczu i inne dodatkowe badania w ciazy: zelazo, toxo, cytomega plus leki na nadcisnienie w ciazy, jeszcze mnie zwazyla, ale to juz raczej pro forma bo wage w domu mam i naduzywam;--))

czytalam cos a propos herbatek ziolowych ze melisy sie nie poleca, ale nie ręczę

a reszte topikow to ja od Was sie Dziewczyny dowiem i sobie przyswoje ;--)))

Modelka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra cioteczna zaczęła korzystać z kremu przeciw rozstępom w 3 miesiącu ciąży, jest zachwycona. A krem poleciła jej znajoma, która już była w dwóch ciążach jedna bliźniacza druga nie ale chłopiec miał 4,200 g i dzięki temu kremowi 0 rozstępów.

Krem nazywa się Mustela (ponoć bardzo wydajny) link poniżej

http://www.mustela.pl/content/Podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 19:04

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s mozna na stronie musteli zamówić próbkę własnie tego kremu przeciw rozstępom. Mi przyszedł w tamtym tygodniu wraz z ładną kosmetyczką :) a sam krem super się wchłania i jest wydajny :)

Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jauzywalam fissan :) fajny jest :)

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ