X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrezygnowalam z przytulania, ostatnio przy akcji mnie dosc bolalo co mi sie nigdy nie zdazylo i mialam plamienia wiec dopoki gin nie potwierdzi, ze moge to szlaban na sex. Moj maz jest zreszta dosc zestresowany ciaza i sam powiedzial, ze mnie nie tknie przez 3 miesiace :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktoras z Was juz wrocila do serduchowania pod koniec pierwszego trymestru? Wiem, ze Was jeszcze troche tu jest:)

Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to samo miałam zapytać :P
    bo tak już 3 miesiąc walczymy z pożądaniem...
    ... i nie wiem czy będę w stanie tak zaryzykować :P
    Mychowe a co Ty o tym myślisz ??

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek my obie z konca sierpnia cykl, u mnie jest opoznienie 3 dni wiec u Ciebie tez moze byc

Co do zawrotow glowy to i owszem jak lezalam 2 tyg z powodu plamienia to po paru dniach w tolaecie jak poszlam wszystkie gwiazdy mi sie wyswietliły

u mnie serduszkowanie bylo, ale zewnetrzne tylko i bardzo delikatne przytulanko
    smieje sie, ze mąż tylko moze sobie ulzyc na full
    juz czl nie moze wytrzymac jak sie seksik noc w noc przez ponad tydzien sni :--)))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem LIMERIKOWO ale Ty już słyszałaś serduszko a u mnie narazie pęcherzyk jest co prawda rośnie czym się pocieszam ale nie widać w nim zarodka jeszcze być może pojawi się lada dzień , ja przeważnie owu miałąm pod koniec cyklu a obecny lekarz mi mówi że to nie możliwe żebym miała owu i zaraz @

Napisałaś mi na czerwcowych że ta beta źle mi rosła ale jak wczoraj policzyłam to od początku ch 48 h przyrasta 70 % z kawałeczkiem więc może by było dobrze , na tych moich wynikach przedziałów troszke nie rozumiem ale Ci napisze ( ja z @ 8 tydz)
    3 5,8-71,2
    4 9,5-750
    5 217-7138
    6 158-31 795
    7 3 697-63 563
    8 32 065-49 571
    9 63 803-151 410

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???
    Ja koło 11 tyg miałam masakryczne zawroty głowy nawet w nocy jak sie przekrecakam z boku na bok tragedia utrzymywały mi sie ok 5 dni i przeszły byłam z tym u lekarza powiedział ze to normalne lecz jeżeli bedą utrzymywać sie dłużej niż tydxien mam sie zgłosić do neurologa lecz nie było takiej potrzeby :)

My dostaliśmy zielone światło do serduszkowania w 13 tyg jakoś zbieralismy sie do tego chyba z tydzien i uznaliśmy ze to nie jest to ze strach jednak i dziecko jest większy niż przyjemność i podczas serduszek myślenie czy z dzieckiem wszystko ok poprostu masakra mąż sam powiedział ze może warto jeszcze odpuścić ;) narazie żyjemy ze świadomością ze nam mozna jak złapie nas ciśnienie to nie ma przeszkód hihi

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka nie kokosiła się z mężem przez cały okres ciąży mimo tego, że nie była ciąża zagrożona. Oboje nie mogli jakoś się przemóc za bardzo myśleli o dziecku. Nie wiem, czy ja bym tyle wytrzymała.. na razie nie mam ochoty i chcę przeczekać pierwszy trymestr ( mieć ten komfort psychiczny)na szczęście mąż to rozumie. :) jest kochany

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka- a propo kokosów;P Jak mi się wczoraj chciało kokosa! Kupiłam, rozłupałam na gumisiach przed domem a mój kokosek w środku zgniły:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie pytania warto zadać lekarzowi na pierwszej wizycie?

Ja mam na razie:
    Jakie tetno powinnam utrzymywać w czasie ćwiczeń?
    Czy mogę używać kremów z Wit a do twarzy?
    Opisać moje bóle brzucha.

Macie coś jeszcze?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Anielka- a propo kokosów;P Jak mi się wczoraj chciało kokosa! Kupiłam, rozłupałam na gumisiach przed domem a mój kokosek w środku zgniły:(

haha dobre :D

nutka lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dziewczyny, jakie pytania warto zadać lekarzowi na pierwszej wizycie?

Ja mam na razie:
    Jakie tetno powinnam utrzymywać w czasie ćwiczeń?
    Czy mogę używać kremów z Wit a do twarzy?
    Opisać moje bóle brzucha.

Macie coś jeszcze?

Ja jeszcze bede pytac czy moge chodzic na joge, czy moge uprawiac sex, czy moge isc do dentysty i zrobic zeba ze znieczuleniem (bez nie dam rady :/). Tez chce zapytac o moje bole brzucha bo jakies dziwne mi sie wydaja.

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam u dentysty z zebem to mnie nie przyjal bo nie mialam zaswiadczenia od gina ze moge miec znieczulenie :/

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam kolejne - jakie herbatki mogę pić? Bo czytałam już tyle różnych opinii o mięcie, rumianku itp, że na razie tylko pokrzywę piję i wodę :)

Aaaa - i od kiedy mogę zacząć stosować kremy przeciw rozstępom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 18:21

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kremow to ja mam swoja teorie :D mianowice jak masz miec rozstepy to i tak bedziesz miala kremy nie pomoga :D ale 3mam kciuki :*

Lillenka lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha, ja stosuję maminy sposób na rozstępy (ona nie ma żadnych), ale kremy i tak zamierzam wcierać :) Mam lekkiego fizia na punkcie swojego ciała i zrobię wiele, żeby odzyskać je po ciąży ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowalam praktycznie wszytsko co sie dalo i dupa:) rozstepy pojawily sie dopiero w 7miesiacu :D i mam je do dzisiaj :D i zyje :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego rodzinnego to prosilam konkretnie o badania krwi i moczu i inne dodatkowe badania w ciazy: zelazo, toxo, cytomega plus leki na nadcisnienie w ciazy, jeszcze mnie zwazyla, ale to juz raczej pro forma bo wage w domu mam i naduzywam;--))

czytalam cos a propos herbatek ziolowych ze melisy sie nie poleca, ale nie ręczę

a reszte topikow to ja od Was sie Dziewczyny dowiem i sobie przyswoje ;--)))

Modelka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra cioteczna zaczęła korzystać z kremu przeciw rozstępom w 3 miesiącu ciąży, jest zachwycona. A krem poleciła jej znajoma, która już była w dwóch ciążach jedna bliźniacza druga nie ale chłopiec miał 4,200 g i dzięki temu kremowi 0 rozstępów.

Krem nazywa się Mustela (ponoć bardzo wydajny) link poniżej

http://www.mustela.pl/content/Podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 19:04

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s mozna na stronie musteli zamówić próbkę własnie tego kremu przeciw rozstępom. Mi przyszedł w tamtym tygodniu wraz z ładną kosmetyczką :) a sam krem super się wchłania i jest wydajny :)

Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jauzywalam fissan :) fajny jest :)

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ