I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez zrezygnowalam z przytulania, ostatnio przy akcji mnie dosc bolalo co mi sie nigdy nie zdazylo i mialam plamienia wiec dopoki gin nie potwierdzi, ze moge to szlaban na sex. Moj maz jest zreszta dosc zestresowany ciaza i sam powiedzial, ze mnie nie tknie przez 3 miesiace
-
Bobasek my obie z konca sierpnia cykl, u mnie jest opoznienie 3 dni wiec u Ciebie tez moze byc
Co do zawrotow glowy to i owszem jak lezalam 2 tyg z powodu plamienia to po paru dniach w tolaecie jak poszlam wszystkie gwiazdy mi sie wyswietliły
u mnie serduszkowanie bylo, ale zewnetrzne tylko i bardzo delikatne przytulanko
smieje sie, ze mąż tylko moze sobie ulzyc na full
juz czl nie moze wytrzymac jak sie seksik noc w noc przez ponad tydzien sni :--))) -
nick nieaktualnywiem LIMERIKOWO ale Ty już słyszałaś serduszko a u mnie narazie pęcherzyk jest co prawda rośnie czym się pocieszam ale nie widać w nim zarodka jeszcze być może pojawi się lada dzień , ja przeważnie owu miałąm pod koniec cyklu a obecny lekarz mi mówi że to nie możliwe żebym miała owu i zaraz @
Napisałaś mi na czerwcowych że ta beta źle mi rosła ale jak wczoraj policzyłam to od początku ch 48 h przyrasta 70 % z kawałeczkiem więc może by było dobrze , na tych moich wynikach przedziałów troszke nie rozumiem ale Ci napisze ( ja z @ 8 tydz)
3 5,8-71,2
4 9,5-750
5 217-7138
6 158-31 795
7 3 697-63 563
8 32 065-49 571
9 63 803-151 410 -
nick nieaktualnyagi88 wrote:Cześć Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Czy macie może zawroty głowy bo ja zauważyłam już drugi raz u siebie taki objaw, czy to normalne???
My dostaliśmy zielone światło do serduszkowania w 13 tyg jakoś zbieralismy sie do tego chyba z tydzien i uznaliśmy ze to nie jest to ze strach jednak i dziecko jest większy niż przyjemność i podczas serduszek myślenie czy z dzieckiem wszystko ok poprostu masakra mąż sam powiedział ze może warto jeszcze odpuścić narazie żyjemy ze świadomością ze nam mozna jak złapie nas ciśnienie to nie ma przeszkód hihiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoja koleżanka nie kokosiła się z mężem przez cały okres ciąży mimo tego, że nie była ciąża zagrożona. Oboje nie mogli jakoś się przemóc za bardzo myśleli o dziecku. Nie wiem, czy ja bym tyle wytrzymała.. na razie nie mam ochoty i chcę przeczekać pierwszy trymestr ( mieć ten komfort psychiczny)na szczęście mąż to rozumie. jest kochany
-
nick nieaktualny
-
Modelka wrote:Dziewczyny, jakie pytania warto zadać lekarzowi na pierwszej wizycie?
Ja mam na razie:
Jakie tetno powinnam utrzymywać w czasie ćwiczeń?
Czy mogę używać kremów z Wit a do twarzy?
Opisać moje bóle brzucha.
Macie coś jeszcze?
Ja jeszcze bede pytac czy moge chodzic na joge, czy moge uprawiac sex, czy moge isc do dentysty i zrobic zeba ze znieczuleniem (bez nie dam rady ). Tez chce zapytac o moje bole brzucha bo jakies dziwne mi sie wydaja.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jeszcze mam kolejne - jakie herbatki mogę pić? Bo czytałam już tyle różnych opinii o mięcie, rumianku itp, że na razie tylko pokrzywę piję i wodę
Aaaa - i od kiedy mogę zacząć stosować kremy przeciw rozstępom?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 18:21
-
A ja swojego rodzinnego to prosilam konkretnie o badania krwi i moczu i inne dodatkowe badania w ciazy: zelazo, toxo, cytomega plus leki na nadcisnienie w ciazy, jeszcze mnie zwazyla, ale to juz raczej pro forma bo wage w domu mam i naduzywam;--))
czytalam cos a propos herbatek ziolowych ze melisy sie nie poleca, ale nie ręczę
a reszte topikow to ja od Was sie Dziewczyny dowiem i sobie przyswoje ;--)))Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoja siostra cioteczna zaczęła korzystać z kremu przeciw rozstępom w 3 miesiącu ciąży, jest zachwycona. A krem poleciła jej znajoma, która już była w dwóch ciążach jedna bliźniacza druga nie ale chłopiec miał 4,200 g i dzięki temu kremowi 0 rozstępów.
Krem nazywa się Mustela (ponoć bardzo wydajny) link poniżej
http://www.mustela.pl/content/Podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepomWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 19:04
Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość