X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasek - a w którym jesteś tygodniu ciąży?

• Optymistka Debiutantka

Wysłany: 18 października 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) ja jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży ale mam pytanko do Was. Mam straszne zawroty głowy i wyczulony węch. Niestety mam okres i zastanawiam się czy zrobić test jutro, czy zaczekać do końca krwawienia.
    Może coś podpowiecie ? ;)

aec818ea8355f25a4346bac3f46af328.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka wiesz co, bardzo często bywa tak, że starając się o dzidzie wkręcamy sobie różne objawy, wiem że bywa i tak, iż kobieta jest w ciąży a krwawienia może mieć co miesiąc tak jak by miała okres. Na twoim wykresie temperatura spadła nie jest podwyższona jak przy ciąży. Jak masz test i Ci go nie szkoda to możesz sobie zrobić ale bardziej pewne jest to, że zobaczysz jedną kreskę... :( Jak nie udało się w tym cyklu trzeba próbować w kolejnym aż do skutku czego Ci życzę

ps. pewnie sugerujesz się też odrobinkę temperatur a, która na wykresie była w miarę wysoka. Najgorsze i często mylące jest to, że temperatura przed miesiączką wzrasta (podobnie jest w przypadku ciąży) a dzień przed wystąpieniem krwawienia nagle spada. Gdybyś była w ciąży to wyższa temperatura powinna się utrzymywać również w dni spodziewanej miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 20:34

• aher Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka wrote:
    hej Dziewczyny :) ja jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży ale mam pytanko do Was. Mam straszne zawroty głowy i wyczulony węch. Niestety mam okres i zastanawiam się czy zrobić test jutro, czy zaczekać do końca krwawienia.
    Może coś podpowiecie ? ;)

Kochana wiem, że każda która pragnie dziecka od razu widzi u siebie objawy. Ale najczęściej pierwszym objawem ciąży jest brak okresu. Wszystkie inne często pojawiają się później.. Masz przeczucia, że dostałaś okres pomimo zajścia w ciążę? Nie robiłaś testu przed okresem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 21:00

Anielka27 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Optymistka Debiutantka

Wysłany: 18 października 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test, ale chyba za szybko i był negatywny :(
    Trudno zostawię sobie ten test na później, może w tym miesiącu zobaczymy 2 kreseczki :)

• Optymistka Debiutantka

Wysłany: 18 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedź, buziaki

• magdalena Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Wiecie, że dziś się zorientowałam, ze Pan doktor do którego chodzę prywatnie ma na drugiej pieczątce ten sam adres co ja nowego mieszkania, tylko piętro niżej? :) Dziś dostaniemy klucze, więc na dniach malowanie itp i ciekawe czy go spotkam:P

nutka ale masz fajnie będziesz miała klucze do swojego mieszkanka:)
    nas to czeka a czas nas goni!!!
    fajnie będziesz miała lekarza "pod ręką"

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    mychowe jaki kupiłaś ten detektor tętna?
    Właśnie zaczęłam się zastanawiać nad tym czy warto:) chciałabym usłyszeć serduszko mojego szkraba tylko obawiam się, że jak nie będę mogła znaleźć lub będzie za słabe to zacznę panikować:( poradźcie coś czy warto?

Tak, Kasienka, kupilam dopplera, ale na razie wylapuje jedynie swoje tetno, pewnie jest za wczesnie, tym bardziej, ze mam calkiem spora tkanke tluszczowa, a to tez jest istotne:)

magdalena, kasienka82 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dziewczyny, pewnie posypią się na mnie gromy, ale co tam. Proszę, zwracajmy większą uwagę na ortografię, czasem muszę 2 razy przeczytać jakieś zdanie, żeby je zrozumieć. Ja rozumiem, emocje... ale przecież program podkreśla błędnie napisane słowa na czerwono... więc nawet dyslektyczki mogą teraz pisać poprawnie. Warto zwrócić na to uwagę.
    Miriam wrote:
    Czasami na tel jest nie wygodnie pisać i poprawiać na dodatek jak piszemy szybko i w emocjach ;) to moja taka uwaga :) a co szkodzi przeczytać Ci dwa razy :P

Popieram MIRIAM !!!!

Uważam Makcza że twój komentarz jest nie na miejscu...
    LUZIK - moje wpisy możesz pomijać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 23:35

BOBASEK, Miriam, monalisa lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja myślę że Makcza nie chciała nikogo obrazić. Nie naskakujcie na nią.
    Mimo emocji jakie często w nas szaleją przy pisaniu postów, powinnyśmy starać się okazać szacunek innym użytkownikom forum, którzy nasze posty czytają. W internecie obowiązują pewne zasady :) Wiem, że na telefonie ciężko jest pisać i nie trudno o literówki.
    Myślę, że tu bardziej chodziło o rażące błędy ortograficzne, pisanie CAPS LOKIEM itp.
    Nie ma co się złościć na siebie. Szanujmy siebie wzajemnie.

Lillenka, monalisa, nutka, Modelka, mychowe lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram dziewczyny szkoda nerwów przecież nasze maleństwa są najważniejsze, a stres nam nie sprzyja jeszcze się zdążymy stresowac pod koniec 9 miesiąca

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dostałam klucze do mieszkanka.:) Teraz czeka nas wysprzątanie, malowanie i urządzanie.:) A pan doktor od 2 lat tam nie mieszka już;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, tylko pamiętaj, że Tobie teraz nie wolno za bardzo siedzieć w takim remoncie, kurzu itp. Maleństwo najważniejsze :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, gratulacje! Tylko pamiętaj żeby się nie przemęczać i nie wdychać żadnych farb, rozpuszczalników itp. Od takich rzeczy są faceci :-P

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - widzę że mamy podobne plany ;D

to jest masakra - my równiez przed remontem ;/
    mam wrażenie że to maraton, którego meta już w maju :D
    TRZEBA DZIAŁAĆ !!!!

• nutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tylko jeden pokój będziemy malować i deski kłaść. Reszta jest po remoncie. No ale sprzątania trochę nas czeka. Mogę jeszcze okna myć, nie?:) Bo brudne, jak cholera;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie odebraliśmy kluczy do mieszkania. Mają oddać do końca miesiąca i ma wejść ekipa. Mamy stan surowy, więc czeka nas mega akca wykańczania.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• fler Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka okna zostaw mężowi niech pokaże co potrafi

Dorjana, Lillenka, nutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u gina. Dzidzia ma sie dobrze, serduszko bije, dzidzia mierzy 12 mm. Według ostatniej miesiaczki i według usg terminy sie zgadzają i jest to 7 tydz i 3 dzień. Ovu mi liczy dzień więcej.

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Fler-okna niech umyje mąż :) u mnie właśnie mył w sobotę. Mi teściowa powiedziała: żadnego prasowania, wieszania prania, mycia okien, mąż ma pomagać i wyręczać, jak go teraz nie będę do tego "przekonywać" to potem już nic nie zdziałam. Tak więc popieram jej słowa i mąż musi się wykazywać :)A poza tym jestem po dwóch poronieniach, teraz skraca mi się szyjka więc tym bardziej mam zamiar go wykorzystywać jak najczęściej.

Lillenka, fler lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ