X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dziekuje Ci, za odpowiedz i zainteresowanie :)
    Musze byc dobrej wiary :) teraz musi byc dobrze :)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza jak by skurcz mnie chwycil trzymal z 10 sekund , oddychac z bolu nie moglam jutro mam wizytę ciekawe co powie.

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Modelka dziekuje Ci, za odpowiedz i zainteresowanie :)
    Musze byc dobrej wiary :) teraz musi byc dobrze :)

No to widzisz, jeśli dał Ci mimo tego ten antybiotyk, to znaczy, że swój rozum ma :) Ale jeśli się denerwujesz to możesz to niego iść jutro i zapytać raz jeszcze :)

Będzie dobrze :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam metronidazol dowcipnie i powiem, ze oprocz wybijania bakterii wysusza mocno od srodka i niszczy wew flore bakteryjna wiec potem konieczny jest probiotyk
    dzialac to dziala bardzo dobrze, nawet w tab do zoladka wybija w polaczeniu z innymi lekami helicobacter pylori
    Mysle, ze dzidzi nie zaszkodzi wew czy zew stosowany, a fakt zakazenie bakteryjne w ciazy to kiepska sprawa
    f2w39n73cub6u2r4.png

Anielka27, Ruda27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, modelka dziekuje :) Biore je i nie ebde sie stresowac wiecej tym..
    Powiedzcie dziewczyny bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy? Jak to z tym jest ?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko folik. Pytałam się lekarza, ale powiedział, że mam brać folik i wystarczy. Sama nie wiem, bo większość lasek jednak bierze witaminy dla kobiet w ciąży, ale może on wie lepiej...

A wy bierzecie?

zem3upjygjyf6uag.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko folik. Mój gin powiedział, że dla dziecka najlepsze są witaminy naturalne, że w tabletkach owszem są witaminy jednak jest też chemia, której dziecko powinno otrzymywać jak najmniej. I jeszcze dodał, że na faszerowanie się tabletkami jeszcze przyjdzie czas:-(
    Komentował tylko prawidłowy sposób odżywiania i powiedział, że jeżeli będę jadła zdrową żywność, jak najmniej przetworzoną to dziecko otrzyma witaminy, które mu są niezbędne.

Limerikowo lubi tę wiadomość

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę na razie tylko folik, w 3 trymestrze albo jakoś w pod koniec II będę brała witaminy tak jak powiedział lekarz

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w I trym jechalam na kwasie foliowym i wit D tylko, wit dla kobiet w ciazy mi "nie wchodzily", po prostu powodowaly mdlosci i wymioty nawet na pelen zoladek po obiedzie czy kolacji.
    stwierdzilam ze dam rade bez witamin na normalnym jedzeniu plus gdzies wyczytalam, ze w I trym zarodek korzysta od matki i wystarcza mu to calowicie jesli mama odzywia sie ok, ma ok wage i nie odchudza sie.
    wiec jadlam tak jak zazwyczaj z wyjatkiem dni kiedy mnie nudzilo (buleczki tylko z maslem) i jest ok wg wynikow
    f2w39n73cub6u2r4.png

Anielka27 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginekolog również powiedział, że do końca I trymestru tylko folik.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was borykała się z zapaleniem pęcherza? mi się wydaję, że właśnie mnie to dopadło...

81clk9i.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    mam do Was pytanie, odebrałam dziś drugi wynik bety i chciałabym Was prosić o interpretację czy dobrze wzrasta. Pierwsza robiłam w czwartek i była 134 druga dzisiaj i jest 997,6 czy dobrze ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was borykała się z zapaleniem pęcherza? mi się wydaję, że właśnie mnie to dopadło...

Ja miałam, ale lekkie. Pomógł urosept, picie dużej ilości wody z cytryną, witamina C i no-spa. Starałam się nie wychodzić z domu za wiele, tylko grzałam się pod kołdrą.

monaaa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witamin to ja biorę femibion natal 1, który zawiera wystarczającą ilość kwasu foliowego, magne b6, oraz żelazo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Witam
    mam do Was pytanie, odebrałam dziś drugi wynik bety i chciałabym Was prosić o interpretację czy dobrze wzrasta. Pierwsza robiłam w czwartek i była 134 druga dzisiaj i jest 997,6 czy dobrze ?
    z tego co pamietam to na poczatku musi rosnąć tak ze kolejnego dnia jest x2, czyli chyba u Ciebie jest ok ale nie jestem pewna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Witam

Wszystko jest w jak najlepszym porządku, spokojnie :) Dbaj o siebie nie forsuj się za bardzo, będzie dobrze :) Na wizycie zapytasz się dla spokoju ginekologa on ci powie, że jest ok. Pozdrawiam cieplutko! :)

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Wszystko jest w jak najlepszym porządku, spokojnie :) Dbaj o siebie nie forsuj się za bardzo, będzie dobrze :) Na wizycie zapytasz się dla spokoju ginekologa on ci powie, że jest ok. Pozdrawiam cieplutko! :)
    dziękuje za odpowiedz, trochę mnie uspokoiłyście :)
    jutro bede u gina po receptę to się go zapytam czy jest ok

Anielka27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela masz dobry przyrost bety, mozesz jeszcze sobie sprawdzic poziom progesteronu na wszelki wypadek czy nie bedzie wymagal wspomagania
    f2w39n73cub6u2r4.png

amela lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa napisała:

"Dziewczyny, czy któraś z Was borykała się z zapaleniem pęcherza? mi się wydaję, że właśnie mnie to dopadło..."

na pecherz na zas po wyleczeniu mozna pic dobrej jakosci sok z zurawiny lub jesc zurawine suszona, ktora powoduje ze bakterie nie maja jak "przyczepic sie" do pecherza

monaaa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Amela masz dobry przyrost bety, mozesz jeszcze sobie sprawdzic poziom progesteronu na wszelki wypadek czy nie bedzie wymagal wspomagania
    f2w39n73cub6u2r4.png
    a powiedz mi bo od jutra lekarz mi przepisuje duphaston i nie wiem a jak np. mam wysoki progesteron to tez mam go brac?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ