X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa badanie moczu i krwi mozesz sobie zrobic dla wlasnego spokoju, bo nie zaszkodzi ;--))
    ja tez chodze czesto i na malo ale wyniki sa ok, po prostu macica rosnie i uciska pęcherz
    moze tez pecherz staje sie troche nadreaktywny w ciazy i ciśnie nas Kobitki

monaaa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg wczoraj i mój skarb rośnie, pięknie bije mu serduszko.
    Z badań krwi i moczu wynika, że jest dobrze:)
    Teraz mam wizytę za 3 tygodnie, lekarz powiedział, że będą już kształty dzidzi:) nie będzie ogonka tylko płód:) ale się cieszę:)

maximka84, Limerikowo lubią tę wiadomość

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki wrote:
    Byłam na usg wczoraj i mój skarb rośnie, pięknie bije mu serduszko.
    Z badań krwi i moczu wynika, że jest dobrze:)
    Teraz mam wizytę za 3 tygodnie, lekarz powiedział, że będą już kształty dzidzi:) nie będzie ogonka tylko płód:) ale się cieszę:)

super :D

ja mam wizytę w Mikołajki ... liczę na prezent ... :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie miałam wcale mdłości :-) No może parę razy i 2 razy zwymiotowałam a tak to jest oki :-) Ja wizytę mam 2 grudnia :-) i tez nie mogę się doczekać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam badanie moczu i to co mnie martwi-że mam liczne bakterie w moczu. wizyta dopiero w poniedziałek :(

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, po to są właśnie robione badania, żeby lekarz mógł wszystko unormować jak coś jest nie tak - aby było ok. I u Ciebie też będzie ok :) Zobaczysz, jeszcze napiszesz, że już bakterie w moczu zniknęły :)

monaaa lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze powiedziawszy ja w to nie wierze,że jak kobieta nie miewa w ciąży mdłości i nie wymiotuje to od razu zwiększa się u niej ryzyko poronienia.
    Dlatego czasami nie należy czytać zbyt dużo na internecie bo tam nie raz niezłe głupoty piszą . Nie ma reguły na pewne rzeczy.
    monaaa nie ma się czym przejmować na zapas, nawet jeśli wyszły w moczu jakieś bakterie gin na pewno zastosuje odpowiednie leczenie

monaaa lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całe 2 pierwsze ciąże nie miałam wogóle mdłości i żadnych dolegliwości.Żeby nie rosnący brzuch,to bym nie wiedziała,że jestem w ciąży heheh
    Teraz też na razie mnie nie mdli tylko od czasu do czasu zakłuje prawy jajnik.
    Mi dopiero wszystkie badania będa robili w 12 tyg.a w Polsce jak pamiętam to miałam od razu jak poszłam pierwszy raz na wizyte.

monaaa lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja mama mówiła, że też nie miała wymiotów, nudności w 3 ciążach. A jeśli objawy typu pobolewanie piersi ustępują?

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy mogą być jeden dzień, a drugi nie. Nie ma sensu się nakręcać. Jeśli ma być dobrze, to będzie. Jeśli ma coś nie wyjść, to nie wyjdzie. Nic na to nie poradzimy, a same dodajemy sobie niepotrzebnie stresu.

monaaa, Anielka27, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Aha znalazłam coś takiego w tym nieszczęsnym internecie:
    "Do czynników, które obniżały prawdopodobieństwo poronienia, badacze zaliczyli natomiast urodzenie dziecka w przeszłości, jedzenie świeżych warzyw i owoców, zażywanie preparatów witaminowych oraz odczuwanie mdłości w czasie ciąży. Ciężarne, które czuły nudności i wymiotowały, miały niemal 70 proc. mniejsze ryzyko poronienia w porównaniu z kobietami bez tych dolegliwości. "
    Jak to bywa w rzeczywistości, bo ja nie mam w ogóle mdłości.cieszyć się czy płakać...

...moim zdaniem bzdury... :P

nie ma co sie niepotrzebnie nakręcać ...

ja tam w to nie wierzę, poz tym - co ma być to będzie i żadne mdłości czy wtmioty nie mają na to wpływu ...

Anielka27, monaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 nie ma co się stresować i zamęczać domysłami czy poronię czy nie poronię! Jesteś w ciąży i się tym cieszyć trzeba! Jest mnóstwo kobiet, które nie mają mdłości, nie chodzą ciągle do WC, itp. ciąża u nich przebiega tak jak by w ciąży nie były a tylko rosnący brzuch sugeruje , że ciąża jest jak i badania USG. I rodzą zdrowe dzieci :)
    Radzę też ograniczyć czytanie wiadomości i "mądrości" dotyczące ciąży bo naprawdę można zwariować od tego a pamiętajmy , że stres ma bardzo negatywny wpływ na dziecko.
    Będzie dobrze, zobaczysz :)

mindusia, maximka84, monaaa, Lalita2710, Miriam, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 - i tego się trzymajmy :D

Będzie dobrze :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie do Tych które brały luteinę dopochwowo. Jestem w 7 tc od 4 dni dostałam luteinę bo mam krwiaka w kosmówce, niestety zauważyłam, że obniżyła mi się temperatura o jakieś 0,2 kreski, mimo że piszą że luteina podnosi temperaturę. Czy powinnam się martwić, dzieje się coś złego?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie do Tych które brały luteinę dopochwowo. Jestem w 7 tc od 4 dni dostałam luteinę bo mam krwiaka w kosmówce, niestety zauważyłam, że obniżyła mi się temperatura o jakieś 0,2 kreski, mimo że piszą że luteina podnosi temperaturę. Czy powinnam się martwić, dzieje się coś złego?
    Paula o to chyba musisz zapytać lekarza.. Ja mam ciagle podwyższoną teperaturę, ale to podobniez normalne. Być moze te 0,2 kreski nic nie znaczy, ale potwierdz z lekarzem :-) bądź dobrej myśli :-)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , byłam dziś na usg i lekarka mi powiedziała, że dzidzia jej wygląda na dziewczynkę :) Byłam zdziwiona, że już tak wcześnie widać płeć :) Ciekawe czy się potwierdzi na następnym usg w styczniu :)

• Ann_ Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie zafasolkowane:) jestem nowa w tym wątku, ale może na dłużej zostanę... Taką mam nadzieję.
    U mnie wczesna ciąża, potwierdzona betą i badaniem ginekologicznym. Bez mdłości i fajerwerków póki co.
    W czwartek mam pierwsze badanie usg, które mnie trochę stresuje. A po - mam masę badań do zrobienia. I już szykuję listę pytań do ginekologa:)
    Ale póki co tu się Was zapytam: odczuwam lekkie pieczenie pochwy, nie mam bólu przy siusianiu, mocz normalnego koloru, ilość też ok, tylko to lekkie pieczenie.
    Czytałam wcześniejsze posty o zawianiu, żurawinę wcinam;) grzeję się. Kiedy natychmiast należy zgłosić się do lekarza? Czy ewentualnie 2 dni poczekać do wizyty..?
    Nigdy tak nie wsłuchiwałam się w swoje ciało! To jest wyczerpujące! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 19:46

• Ann_ Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Hej dziewczyny , byłam dziś na usg i lekarka mi powiedziała, że dzidzia jej wygląda na dziewczynkę :) Byłam zdziwiona, że już tak wcześnie widać płeć :) Ciekawe czy się potwierdzi na następnym usg w styczniu :)

Ale fajnie, że tak wcześnie udało się stwierdzić płeć. :) Czy to Twoja pierwsza ciąża?

• monaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ wrote:
    Witam wszystkie zafasolkowane:) jestem nowa w tym wątku, ale może na dłużej zostanę... Taką mam nadzieję.
    U mnie wczesna ciąża, potwierdzona betą i badaniem ginekologicznym. Bez mdłości i fajerwerków póki co.
    W czwartek mam pierwsze badanie usg, które mnie trochę stresuje. A po - mam masę badań do zrobienia. I już szykuję listę pytań do ginekologa:)
    Ale póki co tu się Was zapytam: odczuwam lekkie pieczenie pochwy, nie mam bólu przy siusianiu, mocz normalnego koloru, ilość też ok, tylko to lekkie pieczenie.
    Czytałam wcześniejsze posty o zawianiu, żurawinę wcinam;) grzeję się. Kiedy natychmiast należy zgłosić się do lekarza? Czy ewentualnie 2 dni poczekać do wizyty..?
    Nigdy tak nie wsłuchiwałam się w swoje ciało! To jest wyczerpujące! ;)
    Witamy :)
    ja też wcześniej odczuwałam takie jakby pieczenie w pochwie, ale czy tak jak Ty-to już nie wiem. Nie jestem oczywiście ekspertem, ale może zwiększa się ukrwienie w pochwie..? najlepiej na wizycie zapytaj lekarza. Jeśli było by coś z pęcherzem, to przy siusianiu pewnie by bolalo.

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam pierwsze usg-przez brzuszek. Serduszko biło, maluszek ma 35 mm.
    Z tych emocji zapomniałam zapytać lekarza o niektóre rzeczy,
    robił tylko usg, wcześniej u innego lekarza miałam robione badanie "ręczne" i znalazł malutkiego włókniaka na macicy a ja zapomniałam teraz o tym lekarzowi wspomnieć !!!:(
    Zamiast luteiny dostałam duphaston (plamień nie miałam)
    Dostałam również skierowanie na badania prenatalne- (ja je mam refundowane)czy to normalne, że lekarz sam je daje?? Ogólnie wszystko ok.

Lalita2710, maximka84 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ