I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Monaaa badanie moczu i krwi mozesz sobie zrobic dla wlasnego spokoju, bo nie zaszkodzi ;--))
ja tez chodze czesto i na malo ale wyniki sa ok, po prostu macica rosnie i uciska pęcherz
moze tez pecherz staje sie troche nadreaktywny w ciazy i ciśnie nas Kobitkimonaaa lubi tę wiadomość
-
Byłam na usg wczoraj i mój skarb rośnie, pięknie bije mu serduszko.
Z badań krwi i moczu wynika, że jest dobrze:)
Teraz mam wizytę za 3 tygodnie, lekarz powiedział, że będą już kształty dzidzi:) nie będzie ogonka tylko płód:) ale się cieszęmaximka84, Limerikowo lubią tę wiadomość
rl[/u]
-
nick nieaktualnykiki wrote:Byłam na usg wczoraj i mój skarb rośnie, pięknie bije mu serduszko.
Z badań krwi i moczu wynika, że jest dobrze:)
Teraz mam wizytę za 3 tygodnie, lekarz powiedział, że będą już kształty dzidzi:) nie będzie ogonka tylko płód:) ale się cieszę
super
ja mam wizytę w Mikołajki ... liczę na prezent ... -
nick nieaktualny
-
Szczerze powiedziawszy ja w to nie wierze,że jak kobieta nie miewa w ciąży mdłości i nie wymiotuje to od razu zwiększa się u niej ryzyko poronienia.
Dlatego czasami nie należy czytać zbyt dużo na internecie bo tam nie raz niezłe głupoty piszą . Nie ma reguły na pewne rzeczy.
monaaa nie ma się czym przejmować na zapas, nawet jeśli wyszły w moczu jakieś bakterie gin na pewno zastosuje odpowiednie leczeniemonaaa lubi tę wiadomość
-
Ja przez całe 2 pierwsze ciąże nie miałam wogóle mdłości i żadnych dolegliwości.Żeby nie rosnący brzuch,to bym nie wiedziała,że jestem w ciąży heheh
Teraz też na razie mnie nie mdli tylko od czasu do czasu zakłuje prawy jajnik.
Mi dopiero wszystkie badania będa robili w 12 tyg.a w Polsce jak pamiętam to miałam od razu jak poszłam pierwszy raz na wizyte.monaaa lubi tę wiadomość
-
Objawy mogą być jeden dzień, a drugi nie. Nie ma sensu się nakręcać. Jeśli ma być dobrze, to będzie. Jeśli ma coś nie wyjść, to nie wyjdzie. Nic na to nie poradzimy, a same dodajemy sobie niepotrzebnie stresu.
monaaa, Anielka27, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:Aha znalazłam coś takiego w tym nieszczęsnym internecie:
"Do czynników, które obniżały prawdopodobieństwo poronienia, badacze zaliczyli natomiast urodzenie dziecka w przeszłości, jedzenie świeżych warzyw i owoców, zażywanie preparatów witaminowych oraz odczuwanie mdłości w czasie ciąży. Ciężarne, które czuły nudności i wymiotowały, miały niemal 70 proc. mniejsze ryzyko poronienia w porównaniu z kobietami bez tych dolegliwości. "
Jak to bywa w rzeczywistości, bo ja nie mam w ogóle mdłości.cieszyć się czy płakać...
...moim zdaniem bzdury...
nie ma co sie niepotrzebnie nakręcać ...
ja tam w to nie wierzę, poz tym - co ma być to będzie i żadne mdłości czy wtmioty nie mają na to wpływu ...Anielka27, monaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaximka84 nie ma co się stresować i zamęczać domysłami czy poronię czy nie poronię! Jesteś w ciąży i się tym cieszyć trzeba! Jest mnóstwo kobiet, które nie mają mdłości, nie chodzą ciągle do WC, itp. ciąża u nich przebiega tak jak by w ciąży nie były a tylko rosnący brzuch sugeruje , że ciąża jest jak i badania USG. I rodzą zdrowe dzieci
Radzę też ograniczyć czytanie wiadomości i "mądrości" dotyczące ciąży bo naprawdę można zwariować od tego a pamiętajmy , że stres ma bardzo negatywny wpływ na dziecko.
Będzie dobrze, zobaczysz
mindusia, maximka84, monaaa, Lalita2710, Miriam, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mam pytanie do Tych które brały luteinę dopochwowo. Jestem w 7 tc od 4 dni dostałam luteinę bo mam krwiaka w kosmówce, niestety zauważyłam, że obniżyła mi się temperatura o jakieś 0,2 kreski, mimo że piszą że luteina podnosi temperaturę. Czy powinnam się martwić, dzieje się coś złego?
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie do Tych które brały luteinę dopochwowo. Jestem w 7 tc od 4 dni dostałam luteinę bo mam krwiaka w kosmówce, niestety zauważyłam, że obniżyła mi się temperatura o jakieś 0,2 kreski, mimo że piszą że luteina podnosi temperaturę. Czy powinnam się martwić, dzieje się coś złego?
bądź dobrej myśli
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie zafasolkowane:) jestem nowa w tym wątku, ale może na dłużej zostanę... Taką mam nadzieję.
U mnie wczesna ciąża, potwierdzona betą i badaniem ginekologicznym. Bez mdłości i fajerwerków póki co.
W czwartek mam pierwsze badanie usg, które mnie trochę stresuje. A po - mam masę badań do zrobienia. I już szykuję listę pytań do ginekologa:)
Ale póki co tu się Was zapytam: odczuwam lekkie pieczenie pochwy, nie mam bólu przy siusianiu, mocz normalnego koloru, ilość też ok, tylko to lekkie pieczenie.
Czytałam wcześniejsze posty o zawianiu, żurawinę wcinam;) grzeję się. Kiedy natychmiast należy zgłosić się do lekarza? Czy ewentualnie 2 dni poczekać do wizyty..?
Nigdy tak nie wsłuchiwałam się w swoje ciało! To jest wyczerpujące!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 19:46
-
czekajajaca wrote:Hej dziewczyny , byłam dziś na usg i lekarka mi powiedziała, że dzidzia jej wygląda na dziewczynkę
Byłam zdziwiona, że już tak wcześnie widać płeć
Ciekawe czy się potwierdzi na następnym usg w styczniu
Ale fajnie, że tak wcześnie udało się stwierdzić płeć.Czy to Twoja pierwsza ciąża?
-
Ann_ wrote:Witam wszystkie zafasolkowane:) jestem nowa w tym wątku, ale może na dłużej zostanę... Taką mam nadzieję.
U mnie wczesna ciąża, potwierdzona betą i badaniem ginekologicznym. Bez mdłości i fajerwerków póki co.
W czwartek mam pierwsze badanie usg, które mnie trochę stresuje. A po - mam masę badań do zrobienia. I już szykuję listę pytań do ginekologa:)
Ale póki co tu się Was zapytam: odczuwam lekkie pieczenie pochwy, nie mam bólu przy siusianiu, mocz normalnego koloru, ilość też ok, tylko to lekkie pieczenie.
Czytałam wcześniejsze posty o zawianiu, żurawinę wcinam;) grzeję się. Kiedy natychmiast należy zgłosić się do lekarza? Czy ewentualnie 2 dni poczekać do wizyty..?
Nigdy tak nie wsłuchiwałam się w swoje ciało! To jest wyczerpujące!
ja też wcześniej odczuwałam takie jakby pieczenie w pochwie, ale czy tak jak Ty-to już nie wiem. Nie jestem oczywiście ekspertem, ale może zwiększa się ukrwienie w pochwie..? najlepiej na wizycie zapytaj lekarza. Jeśli było by coś z pęcherzem, to przy siusianiu pewnie by bolalo. -
Ja dziś miałam pierwsze usg-przez brzuszek. Serduszko biło, maluszek ma 35 mm.
Z tych emocji zapomniałam zapytać lekarza o niektóre rzeczy,
robił tylko usg, wcześniej u innego lekarza miałam robione badanie "ręczne" i znalazł malutkiego włókniaka na macicy a ja zapomniałam teraz o tym lekarzowi wspomnieć !!!
Zamiast luteiny dostałam duphaston (plamień nie miałam)
Dostałam również skierowanie na badania prenatalne- (ja je mam refundowane)czy to normalne, że lekarz sam je daje?? Ogólnie wszystko ok.
Lalita2710, maximka84 lubią tę wiadomość