X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva kasik = gratulacje ! to takie fajne poczytać wasze wiadomości i przypomnieć sobie jak to było dowiedzieć się o ciąży :))to już 3 miesiące.. wow jak ten czas leci.

• monaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać jak Was lekarz bada na wizytach? tylko usg czy też palpacyjnie? (ręcznie:P)
    Ja się ostatnio trochę zawiodłam na moim - miałam tylko usg, nic nie wiedział o mięśniaku, którego wykrył inny lekarz (to moja rodzina i niestety nie jest tu na miejscu w moim mieście) i po pobranej cytologii nie przepisał nic na infekcję, która już była.
    gdyby nie dzisiejsza wizyta dalej chodziła bym z infekcją i nie wiedziała bym o tym, że mięśniak się powiększył.

A jak u Was z lekarzami, od razu trafiłyście na tego, do którego nadal chodzicie? :)

81clk9i.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny chciałam zapytać jak Was lekarz bada na wizytach? tylko usg czy też palpacyjnie? (ręcznie:P)
    Ja się ostatnio trochę zawiodłam na moim - miałam tylko usg, nic nie wiedział o mięśniaku, którego wykrył inny lekarz (to moja rodzina i niestety nie jest tu na miejscu w moim mieście) i po pobranej cytologii nie przepisał nic na infekcję, która już była.
    gdyby nie dzisiejsza wizyta dalej chodziła bym z infekcją i nie wiedziała bym o tym, że mięśniak się powiększył.

A jak u Was z lekarzami, od razu trafiłyście na tego, do którego nadal chodzicie? :)

Mnie lekarz od początku ciąży na każdej wizycie bada na fotelu - sprawdza wysokość dna macicy, położenie dziecka, szyjkę, ph... I wg mnie tak powinno być, bo to USG nie zawsze jest obowiązkowe (choć i to badanie mam wykonywane na każdej wizycie). Jeśli więc nie masz zaufania do tego lekarza koniecznie zmień go na innego. Komfort psychiczny i kompleksowość badań są bardzo ważne w obecnym stanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 21:51

monaaa, AISAK lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • kiki Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jak się czujecie?? Ja ogólnie dobrze zauważyłam już bardzo ładnie wystający brzuszek:) i spodnie zaczynają się robić ciasne:) ależ się cieszę, że moja kruszynka rośnie:)
    Ale niestety wszystko nie jest tak dobrze. Złapałam jakieś zaziębienie:/
    Mam ogromny katar, wieczorami ból głowy:( No i zaobserwowałam wzrost temperatury:( Czy macie jakieś sposoby na wyleczenie się z tego paskudztwa? Odpada czosnek, bo na sam widok czosnku mi się go odechciewa, a zapach prowadzi mnie do odruchów wymiotnych.:(

rl2nn3dqk3islwu3vz.png[/u]
  • lili9000 Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się przyłączam... dziś dwie kreski :))

Gośśśka lubi tę wiadomość

8p3oskjoiv1jhmfs.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny chcialabym sie przylaczyc ,jestem w 5 tyg,zwiazku z tym mam pytanie czy ktorac brala lub bierze utrogestan?,bo ja zaczelam i mam Jakis dziwny odloz po tym.pozdrawiam

201407014965.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mogę do Was dołączyć? jestem w pierwszej ciąży i to jeszcze bliźniaczej w 10 tygodniu :) P.S. Gratuluje wszystkim mamą :D

Margotka87, seneka, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili9000 wrote:
    i ja się przyłączam... dziś dwie kreski :))
    Gratuluje słońce !!!!! oj te II kreseczki to najpiękniejszy moment jak na razie dla mnie :) ile było wtedy w domu radości :D no a drugi oczywiście USG chodź w moim przypadku chyba raczej dominował szok i niedowierzenie hihiihihi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:13

relgl6d8fxp9gav7.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia na kiedy masz termin?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • oczekuje Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:) moge dolaczyc i Ja? gratuluje Wam II kreseczek:) i zycze spokojnej ciazy:) jutro wybieram sie do lekarza jestem w 34dc a w 32dc robilam bete i wyszla 961...

• seneka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super coraz więcej nas :)) oby tak dalej:)

qq873e5erivgw16d.png
  • Mamuska29 Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, jestem nowa na forum chociaż to moja 3 ciąża nigdy nie udzielałam się społecznie, jest mi strasznie ciężko, nie z powodu tego, że jestem w ciąży chociaż czasami mi doskwiera, ale z tego powodu, ze w przeciągu 2 tygodni miałam dramatyczne przeżycia, straciłam bardzo bliską mi osobę, mianowicie mojego kochanego tatusia, nie potrafię cieszyć się z tego że jestem w ciąży, chociaż mam już 2 wspaniałych synków, obecnie jestem w 9 tygodniu, ale nie potrafię wyrazić szczęścia, że po raz kolejny zostanę mamą. Nie mogę jeść, spać, codziennie płaczę, wspominam dzieciństwo kiedy było tak beztrosko, a nagle wszystko się zmieniło, może nie piszę na temat ale troszkę mi ulżyło że mogę się komuś wyżalić, że ktoś wysłucha wesprze, naprawdę łatwiej jest mi napisać niż porozmawiać z mężem, z mamą czy rodzeństwem, trzymajcie się dziewczyny, ciąża to naprawdę wspaniały okres mimo mdłości wymiotów itp objawów. Bóg widocznie tak chciał, zabrał mi tatusia a w zamian dał mi dziecko...

mamuśka29
  • seneka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska29 wrote:
    Witajcie kochane, jestem nowa na forum chociaż to moja 3 ciąża nigdy nie udzielałam się społecznie, jest mi strasznie ciężko, nie z powodu tego, że jestem w ciąży chociaż czasami mi doskwiera, ale z tego powodu, ze w przeciągu 2 tygodni miałam dramatyczne przeżycia, straciłam bardzo bliską mi osobę, mianowicie mojego kochanego tatusia, nie potrafię cieszyć się z tego że jestem w ciąży, chociaż mam już 2 wspaniałych synków, obecnie jestem w 9 tygodniu, ale nie potrafię wyrazić szczęścia, że po raz kolejny zostanę mamą. Nie mogę jeść, spać, codziennie płaczę, wspominam dzieciństwo kiedy było tak beztrosko, a nagle wszystko się zmieniło, może nie piszę na temat ale troszkę mi ulżyło że mogę się komuś wyżalić, że ktoś wysłucha wesprze, naprawdę łatwiej jest mi napisać niż porozmawiać z mężem, z mamą czy rodzeństwem, trzymajcie się dziewczyny, ciąża to naprawdę wspaniały okres mimo mdłości wymiotów itp objawów. Bóg widocznie tak chciał, zabrał mi tatusia a w zamian dał mi dziecko...

Czasem jest lepiej pisać niż mówić jest nam poprostu łatwiej, jest to niesprawiedliwe że BÓG JEDNYCH NAM ZABIERA A W ZAMIAN INNI PRZYCHODZĄ NA ŚWIAT. Czas leczy rany. Ciężko jest co kolwiek napisać osobie która straciła kogoś kochanego, fajnie że napisałaś. Teraz musisz skupić się na swoim dziecku aby wszystko było ok. Współczuję Ci bardzo i trzymam kciuki aby czas uleczył Ci tą ranę pozdrawiam:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    hej dziewczyny mogę do Was dołączyć? jestem w pierwszej ciąży i to jeszcze bliźniaczej w 10 tygodniu :) P.S. Gratuluje wszystkim mamą :D

Hej! Witaj w klubie,bo ja się dzisiaj dowiedziałam,że też będe miała blizniaki i to jest moja 3 ciążą :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do poczytania, do śmiechu i do płaczu:

http://polozna.blog.pl/

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska29 wrote:

kochana napewno jest Ci ciężko, trudno sie pozbierać po śmierci kogoś bliskiego. ale pomyśl, czy Twój tata chciałby żebys była taka smutna? on napewno z góry cieszy się Twoim odmiennym stanem i nie chciałby, żebys narazała swoje zdrowie i zdrowie jego wnuka, którego bedzie strzegł z Nieba jak Anioł Stróż. trzymaj sie! :*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też nowa:)
    U mnie 7 tydzień... do lekarza idę dopiero 19.12... szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać, aż zobaczę swoją Fasolkę po raz pierwszy... jeszcze cały tydzień czekania...

ckai9n735g5k509x.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak wrote:
    Witajcie, ja też nowa:)
    U mnie 7 tydzień... do lekarza idę dopiero 19.12... szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać, aż zobaczę swoją Fasolkę po raz pierwszy... jeszcze cały tydzień czekania...

to tak jak ja tylko że ja mam 23 grudnia decydująca wizyta:/ ogromnie się boję.Ale trzeba być dobrej myśli:))

qq873e5erivgw16d.png
  • oczekuje Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Senka ja jestm w 5 tyg i 2dniu;) ja do lekarza ide dopiero po nowym roku...w srode wylatuje i nie mam nawet jak sie wybrac...bylam juz na pierwszej wizycie ale nie robila mi usg wiec ja swoje malenstwo zobacze juz w 2014roku...;)

Domi IRL lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekuje wrote:
    Senka ja jestm w 5 tyg i 2dniu;) ja do lekarza ide dopiero po nowym roku...w srode wylatuje i nie mam nawet jak sie wybrac...bylam juz na pierwszej wizycie ale nie robila mi usg wiec ja swoje malenstwo zobacze juz w 2014roku...;)

życzę Ci cierliwoś i :))) i zdrowia

qq873e5erivgw16d.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ