I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
oczekuje wrote:Senka ja jestm w 5 tyg i 2dniu;) ja do lekarza ide dopiero po nowym roku...w srode wylatuje i nie mam nawet jak sie wybrac...bylam juz na pierwszej wizycie ale nie robila mi usg wiec ja swoje malenstwo zobacze juz w 2014roku...
o matko! strasznie współczuję że musisz tyle czekać, chociaż penie szybko zleci:) Trzymaj się! -
seneka wrote:to tak jak ja tylko że ja mam 23 grudnia decydująca wizyta:/ ogromnie się boję.Ale trzeba być dobrej myśli:))
Koniecznie musimy być dobrej myśli! Nie ma, że nie! Musimy być silne i pełne pozytywnej energii, dla naszych maleńkich Skarbów!!
seneka lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu
-
H30 wrote:witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu
Prawdopodobnie to normalne na początku ciąży ale radzę umówić się do lekarza to Ci przepisze odpowiednie leki z tego wzgledu że juz raz poroniłaś, ja jestem na duphostanie bo mam 2 poronienia za sobą.
Lepiej dmuchać na zimne ) -
mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi
-
H30 wrote:mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi
Super nastawienie! Tak trzymać ja miałam kilka takich "okresowych" skurczy na samym początku... teraz już nie:) w prawdzie jeszcze nie wiem na czym stoję ale jeszcze tylko 2 dni... w czwartek się wszystkiego dowiem:)nie mogę się doczekać... -
Miniak dziękuję za pocieszenie mam nadzieje że nam się uda i usłyszymy płacz naszych wyczekanych maleństw, będzie dobrze i tak musimy myśleć,już dziś pobrali mi krewkę na badania więc jutro wyniki i tel do lekarza co dalej ale myślę zę zaprosi mnie do siebie dopiero po nowym roku bo teraz to troche szybko
Miniak lubi tę wiadomość
-
H30 wrote:mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi
Chciałam cie tutaj też powitać i życzyć ci bardzo nudnej ciazy -
Dziewczyny macie takie objawy może jak podwyższona temp, ciała łaianie w kościach nieznośny ból piersi ??? już sama nie wiem czy to przeziebienie czy objawy ciąży?
Na jednym z for czytałam że to normalne ale jak ja mam sie tak czuć przez dłuższy czas i nie móc wziąć leków to nieźle... -
H30 wrote:kochane mnie dziś bolą mniej piersi mam nadzieje, że to nie świadzy o niczym złym nie chce się nakręcać ale wiecie jak to jest.czy któraś też tak miała?
no mnie własnie z dnia na dzien piersi bolą coraz mniej, dzis juz prawie wcale, ale piersi mam wieksze niz zwykle, martwie sie tym strasznie bo zadnych innych objawow ciąży nie mam zadnhych mdłosci a powinno juz cos byc tyle sie naczytałam o obumarłych ciążach ze wariuje powoliMonis
[/link]
-
A W KTÓRYM TYGODNIU JESTEŚ? wczoraj robiłam badania i bhcg wyszło 72,02 a dziś jakby piersi mniej wrażliwe a może już same się nakrecamy i wyszukujemy wszystkiego, prawda jest taka że gdyby nie leczenie to ja jeszcze pewnie nie wiedziałabym o ciązy, musi być dobrze no kurcze musi
-
z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradzeMonis
[/link]
-
Moni& wrote:z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradze
Moni ja dzis zaczełam 7 tydzien i do dzisiejszego dnia tez praktycznie nie mialam zadnych mdłosci az do dzis w nocy taki ból żołądka że się skrecalam nie wiedzialam na która strone sie położyć, a do tego rwało mnie na wymioty. ogólnie stan podgorączkowy łamanie w kościach jak na grype ale przeszło i tylko obolały żołądek został.Czytałam na innych forach że takie objawy normalne i nawet dziewczyny chodza prawie z gorączką 38 stopni.
Więc ciesz sie narazie że nic Ci nie dolega bo to nic przyjemnego. Objawy mogą się ujawnić w różnych tygodniach ciąży nie koniecznie od razu. -
Czesc chetnie do was dolacze:-) obecnie jestem w 6 tyg i 5 dzień. tydzień temu zaczlam plamic na brazowo, w szpitalu zapisano mi duphaston i jest lepiej ale staram sie- w miare możliwosci przy moim synku- polegiwać. bardzo sie boje zeby było wszystko w pożądku.mam straszne mdlosci ale nie wymiotuje -na szczescie.robiłam tez badania przeciwciał TPO i wyszlo mi przy normie 8 aż 324. przestraszyłam sie ale dostałam lek .Modle sie zeby fasolka rosla zdrowo.pozdrawiam serdecznie
Limerikowo lubi tę wiadomość
FRANKA