X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekuje wrote:
    Senka ja jestm w 5 tyg i 2dniu;) ja do lekarza ide dopiero po nowym roku...w srode wylatuje i nie mam nawet jak sie wybrac...bylam juz na pierwszej wizycie ale nie robila mi usg wiec ja swoje malenstwo zobacze juz w 2014roku...;)

o matko! strasznie współczuję że musisz tyle czekać, chociaż penie szybko zleci:) Trzymaj się!:)

ckai9n735g5k509x.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka wrote:
    to tak jak ja tylko że ja mam 23 grudnia decydująca wizyta:/ ogromnie się boję.Ale trzeba być dobrej myśli:))

Koniecznie musimy być dobrej myśli! Nie ma, że nie!:) Musimy być silne i pełne pozytywnej energii, dla naszych maleńkich Skarbów!!:)

seneka lubi tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu :-)

Prawdopodobnie to normalne na początku ciąży ale radzę umówić się do lekarza to Ci przepisze odpowiednie leki z tego wzgledu że juz raz poroniłaś, ja jestem na duphostanie bo mam 2 poronienia za sobą.
    Lepiej dmuchać na zimne :))

qq873e5erivgw16d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy ;-) chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy ;-) chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi

Super nastawienie! Tak trzymać:) ja miałam kilka takich "okresowych" skurczy na samym początku... teraz już nie:) w prawdzie jeszcze nie wiem na czym stoję ale jeszcze tylko 2 dni... w czwartek się wszystkiego dowiem:)nie mogę się doczekać...

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak dziękuję za pocieszenie mam nadzieje że nam się uda i usłyszymy płacz naszych wyczekanych maleństw, będzie dobrze i tak musimy myśleć,już dziś pobrali mi krewkę na badania więc jutro wyniki i tel do lekarza co dalej :-) ale myślę zę zaprosi mnie do siebie dopiero po nowym roku bo teraz to troche szybko

Miniak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:

Chciałam cie tutaj też powitać i życzyć ci bardzo nudnej ciazy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• H30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lepiej niech jest nudna i niech nic sie ni edzieje, a potem będzie wesoło :-)
    liczę na Wasze wsparcie i doświadczenie tych które są dalej
    buziaczki

Miniak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie takie objawy może jak podwyższona temp, ciała łaianie w kościach nieznośny ból piersi ??? już sama nie wiem czy to przeziebienie czy objawy ciąży?
    Na jednym z for czytałam że to normalne ale jak ja mam sie tak czuć przez dłuższy czas i nie móc wziąć leków to nieźle...

qq873e5erivgw16d.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od samego początku właściwie mam straszne bóle kręgosłupa, praktycznie nic na to nie pomaga:( piersi też mnie bolą, są dni, kiedy bardzo i wiem jakie to męczące... Damy radę:) Kto, jeśli nie MY!!:):)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mnie dziś bolą mniej piersi mam nadzieje, że to nie świadzy o niczym złym nie chce się nakręcać ale wiecie jak to jest.czy któraś też tak miała?

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    kochane mnie dziś bolą mniej piersi mam nadzieje, że to nie świadzy o niczym złym nie chce się nakręcać ale wiecie jak to jest.czy któraś też tak miała?

no mnie własnie z dnia na dzien piersi bolą coraz mniej, dzis juz prawie wcale, ale piersi mam wieksze niz zwykle, martwie sie tym strasznie bo zadnych innych objawow ciąży nie mam zadnhych mdłosci a powinno juz cos byc :( tyle sie naczytałam o obumarłych ciążach ze wariuje powoli :(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A W KTÓRYM TYGODNIU JESTEŚ? wczoraj robiłam badania i bhcg wyszło 72,02 a dziś jakby piersi mniej wrażliwe a może już same się nakrecamy i wyszukujemy wszystkiego, prawda jest taka że gdyby nie leczenie to ja jeszcze pewnie nie wiedziałabym o ciązy, musi być dobrze no kurcze musi

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
    zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradze :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj M ma świętą rację mi tez powinni zabrać, no ale co zrobić że takike głupie (mam nadzieje że Cie nie uraziłam) jesteśmy.oj Moni będzie dobrze a jaką bete masz mi z wczoraj wyszła 72,02 powiedziano mi że jkaiś 4 tydzień

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
    zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradze :/

Moni ja dzis zaczełam 7 tydzien i do dzisiejszego dnia tez praktycznie nie mialam zadnych mdłosci az do dzis w nocy taki ból żołądka że się skrecalam nie wiedzialam na która strone sie położyć, a do tego rwało mnie na wymioty. ogólnie stan podgorączkowy łamanie w kościach jak na grype ale przeszło i tylko obolały żołądek został.Czytałam na innych forach że takie objawy normalne i nawet dziewczyny chodza prawie z gorączką 38 stopni.
    Więc ciesz sie narazie że nic Ci nie dolega bo to nic przyjemnego. Objawy mogą się ujawnić w różnych tygodniach ciąży nie koniecznie od razu.

qq873e5erivgw16d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze jak juz pojawia sie mdłosci to przypomne sobie te słowa "Więc ciesz sie narazie że nic Ci nie dolega bo to nic przyjemnego." :P
    a moja beta z wczorajszych wyników 5905,2 a progesterin 24,85

Monis
    8b9686f91d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja umieram 3 dni przez te mdłości tylko leże :/, nic jeść nie mogę. pozdrawiam

qq873e5erivgw16d.png
  • FRANKA Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc chetnie do was dolacze:-) obecnie jestem w 6 tyg i 5 dzień. tydzień temu zaczlam plamic na brazowo, w szpitalu zapisano mi duphaston i jest lepiej ale staram sie- w miare możliwosci przy moim synku- polegiwać. bardzo sie boje zeby było wszystko w pożądku.mam straszne mdlosci ale nie wymiotuje -na szczescie.robiłam tez badania przeciwciał TPO i wyszlo mi przy normie 8 aż 324. przestraszyłam sie ale dostałam lek .Modle sie zeby fasolka rosla zdrowo.pozdrawiam serdecznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

FRANKA
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ