X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekuje wrote:
    Senka ja jestm w 5 tyg i 2dniu;) ja do lekarza ide dopiero po nowym roku...w srode wylatuje i nie mam nawet jak sie wybrac...bylam juz na pierwszej wizycie ale nie robila mi usg wiec ja swoje malenstwo zobacze juz w 2014roku...;)

o matko! strasznie współczuję że musisz tyle czekać, chociaż penie szybko zleci:) Trzymaj się!:)

ckai9n735g5k509x.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka wrote:
    to tak jak ja tylko że ja mam 23 grudnia decydująca wizyta:/ ogromnie się boję.Ale trzeba być dobrej myśli:))

Koniecznie musimy być dobrej myśli! Nie ma, że nie!:) Musimy być silne i pełne pozytywnej energii, dla naszych maleńkich Skarbów!!:)

seneka lubi tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane właśnie dziś zobaczyłam dwie upragnione kreski, martwią mnie trochę takie skurcze w szyjce macicy, nie wiem czy to normalne może wszystko przygotowuje się do ciąży na dobre, czy któraś też tak miała?już mam za sobą jedno poronienie i nie chce powtórki ale i tak radość jest że udało się 1,5 roku po poronieniu :-)

Prawdopodobnie to normalne na początku ciąży ale radzę umówić się do lekarza to Ci przepisze odpowiednie leki z tego wzgledu że juz raz poroniłaś, ja jestem na duphostanie bo mam 2 poronienia za sobą.
    Lepiej dmuchać na zimne :))

qq873e5erivgw16d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy ;-) chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    mam dzwonić do niego jak zrobię badania i będą wyniki jutro idę na badania progesteron, estradiol, Bhcg, TSH I FT4 no i jak będą wyniki zadzwoenie, nie chce też panikować,bo tak nie da się przetrwać 9 miesiecy ;-) chce spokojnie przejść ten czas i cieszyć się tym stanem, poprostu czuję się tak jakbym miała okres.prawda jest taka że gdyby nie to że się leczę tyle czasu to pewnie jeszcze nie wiedizłabym o ciąży a tak wszystko jest bardzo (az za bardzo) świadome i każde ukucie itp martwi

Super nastawienie! Tak trzymać:) ja miałam kilka takich "okresowych" skurczy na samym początku... teraz już nie:) w prawdzie jeszcze nie wiem na czym stoję ale jeszcze tylko 2 dni... w czwartek się wszystkiego dowiem:)nie mogę się doczekać...

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak dziękuję za pocieszenie mam nadzieje że nam się uda i usłyszymy płacz naszych wyczekanych maleństw, będzie dobrze i tak musimy myśleć,już dziś pobrali mi krewkę na badania więc jutro wyniki i tel do lekarza co dalej :-) ale myślę zę zaprosi mnie do siebie dopiero po nowym roku bo teraz to troche szybko

Miniak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:

Chciałam cie tutaj też powitać i życzyć ci bardzo nudnej ciazy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• H30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lepiej niech jest nudna i niech nic sie ni edzieje, a potem będzie wesoło :-)
    liczę na Wasze wsparcie i doświadczenie tych które są dalej
    buziaczki

Miniak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie takie objawy może jak podwyższona temp, ciała łaianie w kościach nieznośny ból piersi ??? już sama nie wiem czy to przeziebienie czy objawy ciąży?
    Na jednym z for czytałam że to normalne ale jak ja mam sie tak czuć przez dłuższy czas i nie móc wziąć leków to nieźle...

qq873e5erivgw16d.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od samego początku właściwie mam straszne bóle kręgosłupa, praktycznie nic na to nie pomaga:( piersi też mnie bolą, są dni, kiedy bardzo i wiem jakie to męczące... Damy radę:) Kto, jeśli nie MY!!:):)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mnie dziś bolą mniej piersi mam nadzieje, że to nie świadzy o niczym złym nie chce się nakręcać ale wiecie jak to jest.czy któraś też tak miała?

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    kochane mnie dziś bolą mniej piersi mam nadzieje, że to nie świadzy o niczym złym nie chce się nakręcać ale wiecie jak to jest.czy któraś też tak miała?

no mnie własnie z dnia na dzien piersi bolą coraz mniej, dzis juz prawie wcale, ale piersi mam wieksze niz zwykle, martwie sie tym strasznie bo zadnych innych objawow ciąży nie mam zadnhych mdłosci a powinno juz cos byc :( tyle sie naczytałam o obumarłych ciążach ze wariuje powoli :(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A W KTÓRYM TYGODNIU JESTEŚ? wczoraj robiłam badania i bhcg wyszło 72,02 a dziś jakby piersi mniej wrażliwe a może już same się nakrecamy i wyszukujemy wszystkiego, prawda jest taka że gdyby nie leczenie to ja jeszcze pewnie nie wiedziałabym o ciązy, musi być dobrze no kurcze musi

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
    zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradze :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj M ma świętą rację mi tez powinni zabrać, no ale co zrobić że takike głupie (mam nadzieje że Cie nie uraziłam) jesteśmy.oj Moni będzie dobrze a jaką bete masz mi z wczoraj wyszła 72,02 powiedziano mi że jkaiś 4 tydzień

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    z dzisiejszego wyniku bety wychodzi ok 4 tygodnia samej ciąży, okres miałam 2 listopada ale owulacje mialam późną wiec nie wiem jak lekarz to obliczy, pewnie tydzien mniej, czyli jakis 6 tydzien. na razie z takich objawów to brak apetytu, jem bo musze ale wszystko staje mi w gardle, jedyne na co mam ochote to pomarancze, jakies owoce za czym wczesniej jakos nie przepadałam...
    zadnych mdłości nie mam, wymiotów nic, piersi przestały bolec i to mnie najbardziej martwi. Moj M stwierdził ze najlepiej jakby mi schował laptopa i ograniczył dostęp do neta bo sie głupot naczytam i potem świruje... moze i to prawda, ale co ja na to poradze :/

Moni ja dzis zaczełam 7 tydzien i do dzisiejszego dnia tez praktycznie nie mialam zadnych mdłosci az do dzis w nocy taki ból żołądka że się skrecalam nie wiedzialam na która strone sie położyć, a do tego rwało mnie na wymioty. ogólnie stan podgorączkowy łamanie w kościach jak na grype ale przeszło i tylko obolały żołądek został.Czytałam na innych forach że takie objawy normalne i nawet dziewczyny chodza prawie z gorączką 38 stopni.
    Więc ciesz sie narazie że nic Ci nie dolega bo to nic przyjemnego. Objawy mogą się ujawnić w różnych tygodniach ciąży nie koniecznie od razu.

qq873e5erivgw16d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze jak juz pojawia sie mdłosci to przypomne sobie te słowa "Więc ciesz sie narazie że nic Ci nie dolega bo to nic przyjemnego." :P
    a moja beta z wczorajszych wyników 5905,2 a progesterin 24,85

Monis
    8b9686f91d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja umieram 3 dni przez te mdłości tylko leże :/, nic jeść nie mogę. pozdrawiam

qq873e5erivgw16d.png
  • FRANKA Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc chetnie do was dolacze:-) obecnie jestem w 6 tyg i 5 dzień. tydzień temu zaczlam plamic na brazowo, w szpitalu zapisano mi duphaston i jest lepiej ale staram sie- w miare możliwosci przy moim synku- polegiwać. bardzo sie boje zeby było wszystko w pożądku.mam straszne mdlosci ale nie wymiotuje -na szczescie.robiłam tez badania przeciwciał TPO i wyszlo mi przy normie 8 aż 324. przestraszyłam sie ale dostałam lek .Modle sie zeby fasolka rosla zdrowo.pozdrawiam serdecznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

FRANKA
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ