X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha, gratulacje. Betę warto zrobić, aby sprawdzić przyrost, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Z witamin jest Ci potrzebny tylko kwas foliowy na tym etapie :) Witaminy są na razie zbędne, jeśli wyniki badań krwi masz w porządku, lekarze wręcz odradzają suplementację na własną rękę, bo najważniejsze jest dotarczanie witamin przez pożywienie, owoce, warzywa, a nie tabletki. Każde witaminy TRZEBA konsultować z lekarzem. W 2 trymestrze wzrośnie zapotrzebowanie. Możesz dodatkowo łykać magnez- na mdłości, senność, skurcze łydek. Zdrowia ;)

Quatriona, Gwiazdeczka, jeśli łapiecie się z terminem porodu na sierpień, to zapraszam na nasz wątek- Sierpniowe mamusie.
    Spokojnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Czesc dziewczyny zobaczyłam pozytywny test w wigilię do lekarza mogę udać sie dopiero po 6 stycznia. Napiszcie prisze czy robic bete dla potwierdżenia ciąży czy test wystarczy i napiszcie proszę cży mogę na własną rękę kupic jakieś witaminy jeali tak to jakie polecacie. Dziekuje z góry za odpowiedz:-)

Aicha ja od lipca lykalam kwas foliowy a od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy biore witaminy Vitamin plus mama. Moj gin mowi ze jak najbardziej poleca suplementacje we wczesnwj ciazy tworza sie najwazniejsze organy, no chyba ze jesz bardzo zdrowo i dostarczasz wszystkch witamin w pozywiwniu a to raczej sie rzadko zdarza.. poki co kup sobie kwas foliowy ( ja bralam Folik) a na najblizszej wizycie zapytaj swojego ginekologa o witaminy. Aha no i gratulacje ;)

• Miniak Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju, ale się działo:) Gratulacje dla wszystkich przyszłych Mam:) Nie pisałam od kilku dni... Byłam u gin i widziałam Fasolkę, serducho już biło, 146 tętno.. :) nie mogę się doczekać kolejnej wizyty:) idę po raz drugi 2 stycznia. moja dr powiedziała że chce mnie zobaczyć w 10 tyg... mam się martwić??? wstępny termin mam na 7 sierpnia (prezent na 3 rocznicę ślubu (13.08);P)

Limerikowo, szczessciara, Domi IRL lubią tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane jestem już po wizycie u lekarza pęcherzyk jest ale za wcześnie na serduszko (tak powiedział lekarz)no mam nadzieje że ma rację teraz 10 stycznia i mam nadzieje że usłyszę upragnoone serduszko już jestem po jednej stracie (serduszka wtedy nie usłyszałam)stąd tyeraz lekki stresik, ale myślę pozytywnie i liczę że po następnej wizycie będę mogła ogłosić światu że nareszcie jestem w ciaży :-) mi też termin na koniec sierpnia więc też prezent ale na 4 rocznicę ślubu (14.08) musi być dobrze kochane nareszcie :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H3O będzie dobrze, zobaczysz:) My powiedzieliśmy w święta rodzicom, że zostaną dziadkami, był szał:) Na razie mają zakaz rozpowszechniania nowiny, aby nie zapeszyć:)

ckai9n735g5k509x.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H3O będzie dobrze, zobaczysz:) My powiedzieliśmy w święta rodzicom, że zostaną dziadkami, był szał:) Na razie mają zakaz rozpowszechniania nowiny, aby nie zapeszyć:)

H30, seneka lubią tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powiedzieliśmy w wigilję był płacz ze szczęścia i uśmiech nie schodził z twarzy.
    H30 spokojnie na pewno zobaczysz serduszko , niezapomniane uczucie:)
    tylko za dużo bierz sobie do głowy ;). Ja kolejną wizytę mam 7-9 styczeń. A jak się czujecie?
    Mi dokucza coraz więcej objawów ciążowych, ale da się przeżyć

H30 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane jestem już po wizycie u lekarza pęcherzyk jest ale za wcześnie na serduszko (tak powiedział lekarz)no mam nadzieje że ma rację teraz 10 stycznia i mam nadzieje że usłyszę upragnoone serduszko już jestem po jednej stracie (serduszka wtedy nie usłyszałam)stąd tyeraz lekki stresik, ale myślę pozytywnie i liczę że po następnej wizycie będę mogła ogłosić światu że nareszcie jestem w ciaży :-) mi też termin na koniec sierpnia więc też prezent ale na 4 rocznicę ślubu (14.08) musi być dobrze kochane nareszcie :-)
    H30 ja też mam rocznice ślubu 14. 08. i na razie taką mam datę porodu :)

H30 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka zobacz jak fajnie któż by pomyślał to musi oznaczać że uda nam się razem :-) no czekam na kolejną wizytę z zapartym tchem :-) i chce już usłyszeć upragnione serducho ajjjj ale będzie szał hihihi
    Ja jak narazie to mogłabym zamieszkać w toalecie bo mam taki częstomocz że hohohoho a tak to trochę zmęczona

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki.
    ja jesc nie moge wogole:(
    mdlosci straszne:(

pozatym cycki ogromne i bolesne. plus wzdecia nie wiadomo po czym jak nic nie jem:)

pozatym ok chyba

t60z7qg.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie? Jak rosną wasze maleństwa ??
    Czy macie jakies dziwne sny a wrecz koszmary ???

qq873e5erivgw16d.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/12pcX/ Sprzedaję pajace welurowe
    Przydatne w okresie jesienno -zimowym bo ciepłe.

Gdyby ktoś był zainteresowany można tam pisać po przez tablice.

pozdrawiam :) I życzę ,prawidłowego przebiegu ciąży :) i potem szybkiego rozwiązania moje drogie:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co noc dziwne wrecz żywe dny. Najgorsze są jakies koszmary i budze sie z krzykiem to moj sie pyta co sie stało

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem dziwne sny a najlepsze jest to że są bardzo realne

qq873e5erivgw16d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziwne sny często jestem w nich w widocznej ciąży.

Mam też pytanie do was może wiecie co oznacza że macica jest za mała (za mało urosła do wieku ciąży) czy to jest coś złego?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:54

• seneka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam czosnek i mleko z miodem oraz syrop Prenalen mi pomógł.

aga2319, Atra81 lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:54

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    dzięki :) ale obawiam się, że w moim stanie naturalne sposoby niewiele pomogą :(

Jednak zawsze warto spróbować,zwłaszcza,że syrop prawoślazowy również jest oparty na naturalnym składniku.Piję go teraz i mam zalecane 2x10ml,nie więcej.Przede wszystkim pij dużo wody,rób sobie słabą herbatę z dużą ilością cytryny,możesz sobie też kupić wspomniany już syrop Prenalen,jest dedykowany ciężarnym.Zrób sobie sok z buraka (wydrąż dziurę w buraku,nasyp do niej trochę cukru,wypij jak soki puszczą) albo z cebuli (posiekaj cebulę,wrzuć do szklanki,zasyp cukrem,wypij jak puści soki).
    A co dokładnie Ci jest?gorączkujesz?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ