X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha, gratulacje. Betę warto zrobić, aby sprawdzić przyrost, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Z witamin jest Ci potrzebny tylko kwas foliowy na tym etapie :) Witaminy są na razie zbędne, jeśli wyniki badań krwi masz w porządku, lekarze wręcz odradzają suplementację na własną rękę, bo najważniejsze jest dotarczanie witamin przez pożywienie, owoce, warzywa, a nie tabletki. Każde witaminy TRZEBA konsultować z lekarzem. W 2 trymestrze wzrośnie zapotrzebowanie. Możesz dodatkowo łykać magnez- na mdłości, senność, skurcze łydek. Zdrowia ;)

Quatriona, Gwiazdeczka, jeśli łapiecie się z terminem porodu na sierpień, to zapraszam na nasz wątek- Sierpniowe mamusie.
    Spokojnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    Czesc dziewczyny zobaczyłam pozytywny test w wigilię do lekarza mogę udać sie dopiero po 6 stycznia. Napiszcie prisze czy robic bete dla potwierdżenia ciąży czy test wystarczy i napiszcie proszę cży mogę na własną rękę kupic jakieś witaminy jeali tak to jakie polecacie. Dziekuje z góry za odpowiedz:-)

Aicha ja od lipca lykalam kwas foliowy a od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy biore witaminy Vitamin plus mama. Moj gin mowi ze jak najbardziej poleca suplementacje we wczesnwj ciazy tworza sie najwazniejsze organy, no chyba ze jesz bardzo zdrowo i dostarczasz wszystkch witamin w pozywiwniu a to raczej sie rzadko zdarza.. poki co kup sobie kwas foliowy ( ja bralam Folik) a na najblizszej wizycie zapytaj swojego ginekologa o witaminy. Aha no i gratulacje ;)

• Miniak Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju, ale się działo:) Gratulacje dla wszystkich przyszłych Mam:) Nie pisałam od kilku dni... Byłam u gin i widziałam Fasolkę, serducho już biło, 146 tętno.. :) nie mogę się doczekać kolejnej wizyty:) idę po raz drugi 2 stycznia. moja dr powiedziała że chce mnie zobaczyć w 10 tyg... mam się martwić??? wstępny termin mam na 7 sierpnia (prezent na 3 rocznicę ślubu (13.08);P)

Limerikowo, szczessciara, Domi IRL lubią tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane jestem już po wizycie u lekarza pęcherzyk jest ale za wcześnie na serduszko (tak powiedział lekarz)no mam nadzieje że ma rację teraz 10 stycznia i mam nadzieje że usłyszę upragnoone serduszko już jestem po jednej stracie (serduszka wtedy nie usłyszałam)stąd tyeraz lekki stresik, ale myślę pozytywnie i liczę że po następnej wizycie będę mogła ogłosić światu że nareszcie jestem w ciaży :-) mi też termin na koniec sierpnia więc też prezent ale na 4 rocznicę ślubu (14.08) musi być dobrze kochane nareszcie :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H3O będzie dobrze, zobaczysz:) My powiedzieliśmy w święta rodzicom, że zostaną dziadkami, był szał:) Na razie mają zakaz rozpowszechniania nowiny, aby nie zapeszyć:)

ckai9n735g5k509x.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H3O będzie dobrze, zobaczysz:) My powiedzieliśmy w święta rodzicom, że zostaną dziadkami, był szał:) Na razie mają zakaz rozpowszechniania nowiny, aby nie zapeszyć:)

H30, seneka lubią tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powiedzieliśmy w wigilję był płacz ze szczęścia i uśmiech nie schodził z twarzy.
    H30 spokojnie na pewno zobaczysz serduszko , niezapomniane uczucie:)
    tylko za dużo bierz sobie do głowy ;). Ja kolejną wizytę mam 7-9 styczeń. A jak się czujecie?
    Mi dokucza coraz więcej objawów ciążowych, ale da się przeżyć

H30 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane jestem już po wizycie u lekarza pęcherzyk jest ale za wcześnie na serduszko (tak powiedział lekarz)no mam nadzieje że ma rację teraz 10 stycznia i mam nadzieje że usłyszę upragnoone serduszko już jestem po jednej stracie (serduszka wtedy nie usłyszałam)stąd tyeraz lekki stresik, ale myślę pozytywnie i liczę że po następnej wizycie będę mogła ogłosić światu że nareszcie jestem w ciaży :-) mi też termin na koniec sierpnia więc też prezent ale na 4 rocznicę ślubu (14.08) musi być dobrze kochane nareszcie :-)
    H30 ja też mam rocznice ślubu 14. 08. i na razie taką mam datę porodu :)

H30 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka zobacz jak fajnie któż by pomyślał to musi oznaczać że uda nam się razem :-) no czekam na kolejną wizytę z zapartym tchem :-) i chce już usłyszeć upragnione serducho ajjjj ale będzie szał hihihi
    Ja jak narazie to mogłabym zamieszkać w toalecie bo mam taki częstomocz że hohohoho a tak to trochę zmęczona

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki.
    ja jesc nie moge wogole:(
    mdlosci straszne:(

pozatym cycki ogromne i bolesne. plus wzdecia nie wiadomo po czym jak nic nie jem:)

pozatym ok chyba

t60z7qg.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie? Jak rosną wasze maleństwa ??
    Czy macie jakies dziwne sny a wrecz koszmary ???

qq873e5erivgw16d.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/12pcX/ Sprzedaję pajace welurowe
    Przydatne w okresie jesienno -zimowym bo ciepłe.

Gdyby ktoś był zainteresowany można tam pisać po przez tablice.

pozdrawiam :) I życzę ,prawidłowego przebiegu ciąży :) i potem szybkiego rozwiązania moje drogie:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co noc dziwne wrecz żywe dny. Najgorsze są jakies koszmary i budze sie z krzykiem to moj sie pyta co sie stało

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem dziwne sny a najlepsze jest to że są bardzo realne

qq873e5erivgw16d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziwne sny często jestem w nich w widocznej ciąży.

Mam też pytanie do was może wiecie co oznacza że macica jest za mała (za mało urosła do wieku ciąży) czy to jest coś złego?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:54

• seneka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam czosnek i mleko z miodem oraz syrop Prenalen mi pomógł.

aga2319, Atra81 lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:54

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    dzięki :) ale obawiam się, że w moim stanie naturalne sposoby niewiele pomogą :(

Jednak zawsze warto spróbować,zwłaszcza,że syrop prawoślazowy również jest oparty na naturalnym składniku.Piję go teraz i mam zalecane 2x10ml,nie więcej.Przede wszystkim pij dużo wody,rób sobie słabą herbatę z dużą ilością cytryny,możesz sobie też kupić wspomniany już syrop Prenalen,jest dedykowany ciężarnym.Zrób sobie sok z buraka (wydrąż dziurę w buraku,nasyp do niej trochę cukru,wypij jak soki puszczą) albo z cebuli (posiekaj cebulę,wrzuć do szklanki,zasyp cukrem,wypij jak puści soki).
    A co dokładnie Ci jest?gorączkujesz?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ