I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pytanie do bardziej zaawansowanych mam. Czy u którejś pojawiło się plamienie przechodzące w lekkie krwawienie na początku ciąży? Dodam, że nie jest to takie jak na okres, kolor bladej czerwieni lub cappucino. Nie jest intensywne. Byłam w niedzielę na IP i powiedzieli mi, że albo to jest początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Czytałam, że przy poronieniu krwawienie powinno być intensywne i silne bóle brzucha temu towarzyszą. U mnie tych objawów nie ma. Pocieszam się tym, że to mogło być też w terminie spodziewanej @, bo ostatnie trzy cykle miałam po 40 dni. W niedzielę mam wizytę u gin, więc okaże się, czy ciąża jest żywa czy martwa.
-
Milcia, ja też miałam delikatne jasnobrązowe plamienie w czasie spodziewanej miesiączki i wszystko jest w porządku. Lekarz mi wtedy pokazał na USG że zarodek jest przyczepiony na razie tylko do małej części macicy i cała reszta może jeszcze przecież "pracować".
Aha no i ja też miałam cykle 40-42 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:23
-
Witam. Ja też dopiero się dowiedziałam. @ miałam 28 marca. Czekam do wizytę żeby potwierdzić czy ok ale pójdę dopiero ok 7 tyg. jutro rano zrobię jeszcze betę i pewnie w środę żeby sprawdzić przyrost. A u Ciebie Marta który to tydzień?www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Ja ostatnia @ miałam 26 marca. Beta 849,9 więc 5 tydzień. A lekarza mam już we wtorek - jakoś tak się udało ale nie wiem właśnie czy to nie za wcześnie.
Wiki a jak się ogólnie czujesz?
Ja troszkę się martwię, żeby wszystko było ok. A tak po za tym to wrażliwe piersi już od ponad tygodnia i tyle... Innych objawów brak. -
Gratuluję Ci bardzo. Z Twoich objawów i wyniku BETA wygląda że wszystko super. Ja mam właśnie ten problem, że nie czuję piersi i to mnie bardzo martwi, no i beta w środe była mała. Zawsze musi być ten ból piersi od razu?
Czuję się bardzo dobrze.
A wynik BETA 949,4 to z którego dnia cyklu i jakie miałaś cykle?www.styczniowki2015.phorum.pl -
Z tego co wiem, to nie każda czuje piersi. Ja bardziej mam wrażliwe sutki jak całe piersi. I nie czuję większego zmęczenia czy coś. Dziś może mnie ciut mdli... Ale to pierwszy raz.
Betę robiłam w 17 dpo, 31 dc (zawsze miałam 31-32 dniowe). To moja pierwsza ciąża po 10 miesiącach starań
A u Ciebie beta w którym dniu? -
Trochę się nastraszyłam bo naczytałam się co wolno czego nie itp itd. Ryzyko poronień i w ogóle... bez sensu...
Ale przed świętami się tak napracowałam że padłam i trochę się martwię czy nic to nie zaszkodziło..
Ale byłam pewna że znowu się nie uda -
Z poronieniem to trudna sprawa. Myślałam że mnie to nie dotyczy, w ogóle o tym nie myślałam do czasu aż mi się to stało. Także uważaj na siebie. I trymestr jest najważniejszy bo dzidziuś się kształtuje. Później już rośnie. Ja BETĘ robiłam w środę a @ powinnam dostać w pt/ sob. Także przed terminem kilka dni. Zaraz jadę i wynik będzie ok 18.
Piersi mam dużo większe i obrzmiałe ale dalej nie bolą. Generalnie nic mi nie dolega. Rano pije już kawę jakąś inną z ostrożności, chociaż później pewnie wypije lekką normalną. No i lekkie śniadanie - owsianka. Muszę poczytać co trzeba jeść.
Miłego dnia.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Hej kochane!
Dołączam do społeczności 1 trymestru. To moja pierwsza ciąża - baardzo wyczekiwana. Okres powinnam dostać 25 kwietnia, a że jako go nie było zrobiłam betę HCG wczoraj (27 kwietnia) z wynikiem 244,6
Oczywiście od razu pojawił się cały wachlarz emocji, czy się uda, czy wszystko będzie dobrze (mam problemy z tarczycą, a mój mąż jest cukrzykiem typu 1).
Liczę tutaj na wsparcie i dobrą radę
Jutro wybieram się na powtórzenie bety, liczę na jej wzrost.
Póki co nie mam żadnych objawów, oprócz niewielkiego pobolewania podbrzusza (jak na zbliżający się okres).
Poradźcie też proszę, czy jest jakaś interesująca lektura, która była dla was "Biblią ciąży" i możecie ją polecić. W sklepach jest tego od groma, ale wolałabym wybrać coś z polecenia.
Pozdrawiam, miłego dnia! -
I u mnie bardzo wyczekiwana i też pełno zmartwień i emocji. Może to normalne Ja jutro idę do gin dam Wam znać co mi powiedziała.
Selene myślę że stworzymy super grupę wsparcia! Przecież nie możemy się teraz stresować ani martwić tylko cieszyć. Myślę, że trzeba wierzyć, że wszystko jest ok a nasze Kruszynki rosną zdrowo
-
Witaj Selene. Oczywiście że będziemy się wspierać. z Martą codziennie się wspieramy. Zauważyłam, że mamy bardzo podobne terminy. Wszystkie początek stycznia.
Co do biblii to ja nic nie mam konkretnego. To już moja kolejna ciąża czuję się doświadczona i nic nie szukałam.
Zrobiłam dzisiaj test i znowu jasna kreska (tylko - liczyłam na ciemną już). Czekam na wynik bety zobaczę ok 18.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Hihi ja mam teoretycznie 31.12
Trzymam kciuki i czekam na 18 na info Wiki. Będzie dobrze!!!
Ja też o książkach jeszcze nic nie myślałam. Raczej czytam artykuły w internecie i szukam na forach.
Wiki z tego co się teraz doczytałam jesteś już szczęśliwą Mamą? W pierwszej ciąży nie było problemów? -
Dziękuję dziewczyny za miłe powitanie!
Wiki - trzymam mooocno kciuki za dobry wynik testu, ja mam leciutki stresik czy beta ładnie do jutra urośnie, ale staram się myśleć wyłącznie pozytywnie
Jestem kompletnie zielona póki co, jak sobie z tym wszystkim poradzić, jak to wszystko poukładać, jeszcze nie dociera do mnie, że wynik jest pozytywny. Mój mąż bardzo mnie wspiera, ale sam jeszcze jest w szoku, że się udało i sam nie wie gdzie czerpać wiedzę, razem musimy się z tą wielką zmianą zmierzyć
Pierwszą wizytę u ginekologa planuję za 3 tygodnie, mam nadzieję, że do tego czasu poczuję się pewniej i nie będę tak wystraszona (choć oczywiście bardzo szczęśliwa)
Ag... lubi tę wiadomość