I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie do Tych które brały luteinę dopochwowo. Jestem w 7 tc od 4 dni dostałam luteinę bo mam krwiaka w kosmówce, niestety zauważyłam, że obniżyła mi się temperatura o jakieś 0,2 kreski, mimo że piszą że luteina podnosi temperaturę. Czy powinnam się martwić, dzieje się coś złego?
ja proponuje przestać mierzyć temperaturę, bo tylko niepotrzebnie się stresujesz. pamiętam jak ja miałam stresa i przepłakalam cały dzień bo temp. na początku ciąży się obniżyła. mąż zabrał i schował termometr i do tej pory nie możemy znaleźć bo nie pamięta gdzie go schował
także na prawdę proponuję schować termometrLalita2710, Niebieska, juicca lubią tę wiadomość
-
czekajajaca wrote:Hej dziewczyny , byłam dziś na usg i lekarka mi powiedziała, że dzidzia jej wygląda na dziewczynkę Byłam zdziwiona, że już tak wcześnie widać płeć Ciekawe czy się potwierdzi na następnym usg w styczniu
Poczekaj spokojnie do 20 tygodnia wtedy na 100% lekarz powinien potwierdzić płeć;P
Bo jak ostatnio bywa ( mówią że chłopak ) a co się okazuję że takie wargi sromowe że rodzi się dziewczynka;) itd.
-
monaaa wrote:Ja dziś miałam pierwsze usg-przez brzuszek. Serduszko biło, maluszek ma 35 mm.
Z tych emocji zapomniałam zapytać lekarza o niektóre rzeczy,
robił tylko usg, wcześniej u innego lekarza miałam robione badanie "ręczne" i znalazł malutkiego włókniaka na macicy a ja zapomniałam teraz o tym lekarzowi wspomnieć !!!
Zamiast luteiny dostałam duphaston (plamień nie miałam)
Dostałam również skierowanie na badania prenatalne- (ja je mam refundowane)czy to normalne, że lekarz sam je daje?? Ogólnie wszystko ok.
Tak ja też miałam 2 badania prenatalne za darmo na NFZ mimo że nie mam 23 lata i nie mam powyżej 35 roku życia.
Czasem lekarze maja podpisaną umowe z daną kliniką i tam wysyłają na usg bo wiedzą że na swoim sprzęcie nie zawsze mogą ocenić wszystko dokładnie.monaaa lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam ,ale wiem że zdarzają się dziewczyny które mają krwiaka jakiegoś i rodzą. I wiem że zdarzają się krwawienia. Ale wówczas na spokojnie bez paniki bo może być to krwawienie z tego krwiaka ,a nie z powodu samej ciąży.
Więc odpoczywaj dużo na spokojnie.
Polecam spożywanie dużych ilości ryb ,a jeśli nie lubisz to kwasów omega med dha. Badania wykazały że zmniejszają ryzyko o poród przedwczesny o 80% Więc jeśli martwisz że może być coś nie tak.
Dbaj o siebie słuchaj lekarza ,a wszystko będzie ok -
No ja dziewczyny jestem po wizycie - badania rewelacyjne - tak lekarz powiedział Zrobił usg bo ostatnio bolał mnie brzuch i krzyże i wszystko ok Dzidzia machała raczkami i nóżkami i ma aż 4 cm :-)Badanie prenatalne 19 grudnia
Matylda36, Lalita2710, maximka84 lubią tę wiadomość
-
Paula tylko pamiętaj że nie każda ryba jest dobra ,najlepiej te które nie zawierają rtęci ,albo mają je najmniej w google ci napiszą które najlepsze:)
Myślę że wybierze się taka ,którą akurat lubisz;)
Ja też lubie:P ale jadłam przez I trym ,potem zaczęło mnie odrzucać ,więc suplementacja w postaci kwasów dha super;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 10:44
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Paula tylko pamiętaj że nie każda ryba jest dobra ,najlepiej te które nie zawierają rtęci ,albo mają je najmniej w google ci napiszą które najlepsze:)
Myślę że wybierze się taka ,którą akurat lubisz;)
Ja też lubie:P ale jadłam przez I trym ,potem zaczęło mnie odrzucać ,więc suplementacja w postaci kwasów dha super;) -
nick nieaktualny
-
Dla wszystkich kochanych MAMUSIEK !!!!
mam nadzieję że Mikołaj Święty przyniósł prezenty ...nio albo przynajmniej "rózgę"
(rózga też wiele radości daje )
W Naszym domku sezon świąteczny uważam za otwarty
To będzie nasza rodzinna tradycja - Lepiej święta zacząć wcześniej by zdążyć się nimi nacieszyćLimerikowo, Gośśśka lubią tę wiadomość