I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetta28 gratuluje udanej wizyty;)
Dziewczyny ja w koncu czuje sie lepiej!!! Hurra! Domowe sposoby pomogly. Dzis poszlam do lekarza, zeby sprawdzic, czy infekcja sie nie rozwija, ale wszystko wyglada ok. Mam kaszel i boli mnie glowa, ale moge normalnie chodzic! Jeszcze wczoraj nie moglam wstac z lozka:( dostalam jakis syropek dla dzieci. W czwartek zrobie wszystkie podstawowe badania. Zamierzam zrobic badania tarczycy. Jedyny minus tego wszystkiego to kasa... Kazda wizyta 50€ plus okolo 100 za badanie moczu i krwi:( noc coz... Chyba nie mam wyjscieanetta28 lubi tę wiadomość
-
Lilka czy Ty robilas badania na toksoplazmoze? Zamierzalam zrobic, bo wszyscy posza, ze warto, ale sprawdzalam i koszt tego badania to 90€!!! Do tego krew i mocz kolejna 100. Troche duzo...
Moja gp powiedziala, ze w szpitalu robia tylko krew i mocz, reszte trzeba zrobic prywatnie. Za 3 tyg mam wizyte w szpitalu, to wtedy mnie przebadaja. Koniecznie zrobie badania tarczycy, zastanawiam sie, czy robic tomna toksoplazmoze... Co myslisz? -
w uk robią te badania w pakiecie w 12 tyg więc jeszcze wszytko przede mną
-
nick nieaktualnyW Polsce Toxo jest obowiązkowa i chyba nawet powtarzana pod koniec ciąży. Wynik całkowicie ujemny jest też informacją dla ciężarnej, że powinna unikać surowego mięsa, w tym śledzi.
Moja waga 4kg+ uważam, że trochę sporo, ale tuż przed ciążą miałam jakąś masakrycznie niską jak na siebie wagę, więc może mi się po prostu wyrównało ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Stokrotka ciesze sie ze czujesz sie lepiej ) jesli chodzi o badania to zamierzam je zrobic prywatnie w Nortwood robia morfologie glukoze itd za 55 e mocz paskowy 5 e toksomplazmoza 75 e tarczyca tsh 20 .badania we wtorek i 3ba sie umawiac bo pielegniarka jest tylko we wtorki.ja tam chodze regularnie pielegniarka jest ok tylko za duzo opowiada o zylach przy pobieraniu krwi ostatnio jej zwrocilam uwage bo prawie sie zrobilam zielona i padlam powiedziala ze tak sa szkoleni..BRRR ..w pl moje ukochane panie z labolatoruim pobieraja tak krew ze nawet nie wiesz i to mi sie podoba :)mam jeszcze opcje isc do gp irlandki i poprosic o skierowanie do szpitala na badania ale niewiem czy mi da.ja dzis padam w pracy mnie wymeczylo plecy mdlosci i wszystko naraz brzucho tez mi cos dokucza cos zakluje i wydety strasznie.zaczyna mnie to martwic troche bo jest ogromniasty.mysle zeby moze przesunac wizyte u lekarza gin na wczesniej al nie wiem czy jest sens niechce isc za wczesnie i znowu sie stresowac. normalnie jak cos mnie zakulo albo zabolalao jakos to umykalo mojej uwadze teraz jestem MEGA czujna na kazdy bol. Dobrej Nocy Kobietki
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Stokrotka koszty badan i wizyt tutaj sa ogromne. u tej nieszczesnej ginekolog placilam 140 e z cytologia plus za bete 80 e.u Dybkowskiego tylko 80 z usg bo on pracuje sam nie ma i nie musi utrzymywac niemilej Pani w rejestracji totez koszty sa nizsze.umowilabym sie do niego jutro nawet ale chyba juz poczekam do srody.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
ann2224 wrote:A co do toxoplazmozy to po ostatniej rozmowie z moja połozna ( mieszkam w uk) robia ja tylko w skrajnych przypadkaj jak miałeś kontakt z kims zarazonym tak wiec ja robiłam ja w Polsce
kurcze a u nas robią w standardzie...a niby jeden kraj...
a co do wagi to może organizm więcej spala- ciężką pracą- niż dostarczasz kalorii i dlatego chudniesz.
ja po wielkanocy mam 0,5 kg na liczniku więcej ale co tam -
Ja robiłam badanie na toksoplazmozę i cytomegalię bo miałam kiepskie wyniki w I ciąży.
Byłam wczoraj na usg genetycznym, w ostatni dzień oczywiście ;p
Dzidz ma 7,8 cm, NT 2,3 mm więc wszystko w normie. Widać było żołądek, serce, pęcherz moczowy, kończyny, kręgosłup, czaszkę, sploty naczyniowe itp.alexis, yennefer lubią tę wiadomość