I wizyta u ginekologa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie tak. Może nie powie Ci czy prawidłowo jest wszystko ale ciążę potwierdzi. To kwestia tego jak wygląda szyjka macicy i kilku innych objawów. Ja idę w piątek sprawdzić. Później usg i ot. Dowiem się co tam w brzuchu burczy
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
A jak uważasz z mężem. Ja za pierwszym razem szłam sama. Dopiero na usg go zabrałam. A pytać o leki, codzienne czynności, dozwolone i zabronione rzeczy, spotkania z położną, co robić gdyby coś się działo, niepokojące objawy.
-
Hej , ja jestem w 5 tc i 1 dzień , boli mnie podbrzusze tak jak na @ ale troszkę inaczej , czuje takie ciągnięcia, no i piersi strasznie bolą- nie mogę spać na brzuchu a juz o dotykaniu nie ma mowy, u gin byłam 17.08 miałam zrobioną cytologie, poza tym mam wykonać szereg badań: mocz ,morfologia, CMV, toskoplazmoza ....następną wizytę mam umówioną na 6.09 ponoć już będzie słychać serduszko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:31
-
Mam tak samo, piersi bolą przy lekkim dotyku,ale za to jakie jędrne O dziwo schudłam, nie mam ochoty na słodycze i moje ulubione chipsy Spać nie mogę.
Używam oliwki do ciała 2 x dziennie i celluli zniknąłprawie
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ja wybieram się dziś do ginekologa. Jestem w 5tc1d. Już umieram z ciekawości co mi powie, wiadomo, że właśnie za dużo się nie dowiem na tym etapie ciąży, ale i tak jestem ciekawa
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dziewczyny a ja rozmawiałam z ginekologiem z którym chcialam sie umówić jak najszybciej na 1 wizytę.Niestety najszybciej kiedy może to 31.08 czyli w przyszłą środę.takze będzie już dużo widać jak powiedział.Dzis to 4+3d a w środę na 1 wyżej wizycie będzie to 5+4d wiec będzie już widać więcej itd, ale czy nie niepokoić was żeby iść sprawdzić wcześniej? No ja akurat chce tego lekarza tylko więc muszę poczekać;(
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Ginekolog powiedział, że na tym etapie ciąży wszystko rozwija się prawidłowo, beta rośnie, pęcherzyk jest w macicy (tak się ucieszyłam, że chociaż ten pęcherzyk zobaczyłam ), dał mi rozpiskę wszystkich badań, które mam wykonać, nie ma powodów do zmartwień Następna wizyta 13.09 Czekam z niecierpliwością
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Ginekolog powiedział, że na tym etapie ciąży wszystko rozwija się prawidłowo, beta rośnie, pęcherzyk jest w macicy (tak się ucieszyłam, że chociaż ten pęcherzyk zobaczyłam ), dał mi rozpiskę wszystkich badań, które mam wykonać, nie ma powodów do zmartwień Następna wizyta 13.09 Czekam z niecierpliwością
kiciakocia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. U mnie dopiero końcówka 4 tygodnia. W środe mam wizytę u gin. Mam kilka obaw. Po pierwsze jak już byłam, a jeszcze przed testem byłam u kosmetyczki. Robiła mi kwasy bo mam kiepska sytuację z cerą. I teraz zamartwiam się o to bardzo. Brzuch czasem pobolewa, bardziej plecy, apetytu brak, piersi nie bolą. Pamiętam z pierwszej ciąży jak trudno było mi czekać na kolejne badania. Oby była powtórka z rozrywki bo bardzo chciałabym aby było wszystko dobrze. Jeśli ciąża się potwierdzi to będę chyba musiała odłożyć lot na inny termin. Mówi się trudno. Zdrowie dziecka najważniejsze. Martwię się tylko, że jeszcze nie będzie widać serduszka...
-
Ja bym tak się na wizytę nie spieszyla.. rozumiem, że ciekawość i chęć sprawdzenie czy wszystko okej. Ale po co się niepotrzebnie stresować brakiem serduszka/ zarodka ?
-
aneczka1983 witaj grudniowko 2015, wstępnie na kiedy masz termin ?
Skoro to koncowka 4 tygodnia, to watpie zebys zobaczyla serduszko. Dużo też zależy od sprzętu.aneczka1983 lubi tę wiadomość