X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak sobie radzić z trądzikiem?
Odpowiedz

Jak sobie radzić z trądzikiem?

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, do książkowych objawów ciąży w moim przypadku dołączył trądzik jak u nastolatki. Codziennie pojawiają się nowe, bolące wypryski - jak mogę sobie z nimi poradzić skoro lekarz powiedział, że nie należy stosować żadnych specjalistycznych medykamentów (w tym ani maści cynkowej ani sztyftu z kwasem salicylowym). Co można w ciąży? Jak sobie radzicie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam ten problem, pełno wyprysków na plecach i ramionach, ale nie są bolące, wyglądam jak po uczuleniu

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zaczęły się pojawiać, najgorsze są te na twarzy. Nie wiem jak z nimi walczyć bo nie miałam ich nawet w okresie dojrzewania, a tu na stare lata trądzik ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 23:22

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja i ja
    już sobie ksywkę wymyśliłam - pani kleks

Ja kupiłam krem antybakteryjny Sexy Mama Bielenda i po dwóch tygodniach mogę stwierdzić że jest poprawa i nie tworzą się tak często nowe czerwone bolące gulki.

Do tego przestałam szaleć ze słodyczami...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez staram sie nie szalec ze sodyczami,pije bratka polnego i uzywam krem na twarz, ktory podobno nie szkodzi w ciazy. Po odstawieniu tabletek antykonc. niestety co jakis czas cos mi wyskakuje wiec poniekad jestem pogodzona z faktem, ze podczas ciazy sie poswiece i cos bedzie mi wyskakiwac ...

na9fxa5.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Ja tez staram sie nie szalec ze sodyczami,pije bratka polnego i uzywam krem na twarz, ktory podobno nie szkodzi w ciazy. Po odstawieniu tabletek antykonc. niestety co jakis czas cos mi wyskakuje wiec poniekad jestem pogodzona z faktem, ze podczas ciazy sie poswiece i cos bedzie mi wyskakiwac ...

A jakiego kremu używasz? Moja cera zrobiła się w ciąży bardzo mieszana, z jednej strony przesuszona, a z drugiej ciągle wyskakują bolące czerwone krosty. No tragedia jak w gimnazjum :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można smarować Tormentiolem ? Ew. czym innym ?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrą i skuteczna metodą jest maseczka z ielonej glinki, do kupienia w aptece(taki proszek do rozrobienia z wodą), pamiętam,że jak tylko coś wyskoczy to nakładam ją co drugi dzień, tak przez ok. tydzień i krostki znikają:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam przez internet (bo w sklepach ani aptekach nie jest dostępna) PAPKĘ JADWIGI. To taka papka antybakteryjna, świetnie wysusza, leczy. Z przesyłką zapłaciłam 46 zł. Poczytajcie w necie. Jestem b.zadowolona. Jeden z niewielu produktów dozwolonych w ciąży o mocniejszym działaniu. Mam też pastę (maść) cynkową, ale to taki pic na wodę. Oprócz tego myję się żelem z La roche posay (do cery trądzikowej) -3 razy dziennie, po każdym umyciu twarzy nakładam papkę. Siedzę w domu więc mogę sobie na to pozwolić. Myślałam jeszcze o zakupie zielonej glinki, ale ostatnio nie mogę jej nigdzie kupić w mojej okolicy.
    Dodam, że papkę poleciła mi kuzynka, która pracuję w gab.kosm. jest kosmetologiem, robią takie zabiegi klientkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:01

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogła pastę cynkowa, kosztuje grosze ale naprawdę świetnie wpłynęła na moja cerę, warto spróbować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:50

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Oleczka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam chusteczki do higieny intymnej z mlekiem kwasowym :) mi bardzo pomogly bo wysuszaja i po paru zastosowaniach calkiem mi zniknely :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żele do twarzy można uzywac normalne-działają tylkopowierzchniowo ( tak powiedział mój gin) natomiast z kremami trzeba uważać. Nie każde można.

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kremów Pharmaceris do skóry trądzikowej, trochę pomagają na świecenie cery, na trądzik - ciężko stwierdzić. Czuję się baaardzo nastoletnio...

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Mi pomogła maść cynkowa, kosztuje grosze ale naprawdę świetnie wpłyneła na moja cere, warto spróbować ;)

Ja słyszałam, że maść cynkowa jest średnio wskazana. :( A trądziku nie miałam nawet w okresie dojrzewania, a teraz same krostki na policzkach od zewnętrznej strony i na czole :( Utrapienie :(

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pani w aptece powiedziała że jest ok i nie zaszkodzi ale zapytam na wizycie ginekologa może on wie co mogło by pomóc..

POMYLIŁAM SIĘ CHODZIŁO MI O PASTĘ CYNKOWĄ.;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy, mówią też maść :)
    A kiedy masz wizytę? Ja też zapytam, aczkolwiek wizytę mam teraz dopiero 22 sierpnia :) Jak gin rozjaśni sytuację, daj znać :)

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza to jest czysta woda z rumiankiem i jednorazowe reczniki do przetarcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mozna z szałwią i korą dębu na przemian :)zeby rumuanek nie uczulil .to najlepsze bo naturalne i skuteczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wywaliło trochę bolące jak cholera!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ