Jak sobie radzić z trądzikiem?
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, do książkowych objawów ciąży w moim przypadku dołączył trądzik jak u nastolatki. Codziennie pojawiają się nowe, bolące wypryski - jak mogę sobie z nimi poradzić skoro lekarz powiedział, że nie należy stosować żadnych specjalistycznych medykamentów (w tym ani maści cynkowej ani sztyftu z kwasem salicylowym). Co można w ciąży? Jak sobie radzicie?
-
nick nieaktualny
-
i ja i ja
już sobie ksywkę wymyśliłam - pani kleks
Ja kupiłam krem antybakteryjny Sexy Mama Bielenda i po dwóch tygodniach mogę stwierdzić że jest poprawa i nie tworzą się tak często nowe czerwone bolące gulki.
Do tego przestałam szaleć ze słodyczami... -
Ja tez staram sie nie szalec ze sodyczami,pije bratka polnego i uzywam krem na twarz, ktory podobno nie szkodzi w ciazy. Po odstawieniu tabletek antykonc. niestety co jakis czas cos mi wyskakuje wiec poniekad jestem pogodzona z faktem, ze podczas ciazy sie poswiece i cos bedzie mi wyskakiwac ...
-
Carola55 wrote:Ja tez staram sie nie szalec ze sodyczami,pije bratka polnego i uzywam krem na twarz, ktory podobno nie szkodzi w ciazy. Po odstawieniu tabletek antykonc. niestety co jakis czas cos mi wyskakuje wiec poniekad jestem pogodzona z faktem, ze podczas ciazy sie poswiece i cos bedzie mi wyskakiwac ...
A jakiego kremu używasz? Moja cera zrobiła się w ciąży bardzo mieszana, z jednej strony przesuszona, a z drugiej ciągle wyskakują bolące czerwone krosty. No tragedia jak w gimnazjum -
Ja zakupiłam przez internet (bo w sklepach ani aptekach nie jest dostępna) PAPKĘ JADWIGI. To taka papka antybakteryjna, świetnie wysusza, leczy. Z przesyłką zapłaciłam 46 zł. Poczytajcie w necie. Jestem b.zadowolona. Jeden z niewielu produktów dozwolonych w ciąży o mocniejszym działaniu. Mam też pastę (maść) cynkową, ale to taki pic na wodę. Oprócz tego myję się żelem z La roche posay (do cery trądzikowej) -3 razy dziennie, po każdym umyciu twarzy nakładam papkę. Siedzę w domu więc mogę sobie na to pozwolić. Myślałam jeszcze o zakupie zielonej glinki, ale ostatnio nie mogę jej nigdzie kupić w mojej okolicy.
Dodam, że papkę poleciła mi kuzynka, która pracuję w gab.kosm. jest kosmetologiem, robią takie zabiegi klientkom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:01
-
nick nieaktualny
-
lwuska55592 wrote:Mi pomogła maść cynkowa, kosztuje grosze ale naprawdę świetnie wpłyneła na moja cere, warto spróbować
Ja słyszałam, że maść cynkowa jest średnio wskazana. A trądziku nie miałam nawet w okresie dojrzewania, a teraz same krostki na policzkach od zewnętrznej strony i na czole Utrapienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny