Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
aria40 wrote:mój prog z wczoraj 14,4 przy becie 29,89. Dość niski, biorę duphaston 2 razy dziennie i trzymam kciuki, więcej zrobić nie mogę.
ps. zapisywanie duphastonu i luteiny w takich dawkach przy wartości 42 ng/ml to duże naduzycie. Stawiam na to, że gin ma układ z koncernem farmaceutycznym.
duzo gin przeoisuje syntetyczny progesteron profilaktycznie. znan osoby ktore go braly a dr nawet nie zbadal im poziomu progesteronu przez cala ciaE
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzis mialam na tescie bladzioszka, jutro powtorka i lece na bete chce zbadac przy okazji progesteron. jesli wyjdzie niski czy lekarz rodzinny moze przepisac? do mojego gin na prywatna wizyte czeka sie 2,3 tyg..... na nfz 6tyg. Dmucham juz na zimne bo jedna strata za mna"Mocno wierzę w to, że dzieci nie umierają. One zmieniają datę porodu."
[/url]
[/url]
<a
Nasz Aniolek [*] 02.11.2015
-
czekajacanacud1 wrote:bez przesady... napisz jeszcze ze dostaje za to miliony monet...
duzo gin przeoisuje syntetyczny progesteron profilaktycznie. znan osoby ktore go braly a dr nawet nie zbadal im poziomu progesteronu przez cala ciaE
to moje zdanie, zdziwiłabyś się ile lekarzy działa w ten sposób. I wytłumacz mi po co komuś duphaston przy wartości 42 ng? Bo chce mieć 100 ng na wszelki wypadek? To są leki, nie drażetki pudrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 08:12
-
Dziewczyny oświećcie mnie, jest jakieś 15 do beta 330 a progesteron 17,7, niby w normie ale czytając wasze wyniki trochę się martwię dodam di tego że mam dosyć niska temperaturę w granicach 36,11-36,40,a normalnie po owulacji było to około 36,8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 21:58
-
Paś wrote:Dziewczyny oświećcie mnie, jest jakieś 15 do beta 330 a progesteron 17,7, niby w normie ale czytając wasze wyniki trochę się martwię dodam di tego że mam dosyć niska temperaturę w granicach 36,11-36,40,a normalnie po owulacji było to około 36,8
Nie przejmuj się, jak nic się nie dzieje to pewnie jest w porządku. Poziom hormonu zmienia sie w ciągu dnia i jeśli mieścisz się w normie i nic Ci się nie dzieje to nie ma sensu panikować. -
Beta tydzień temu 1200, dzisiaj 3248mlU/ml
Progesteron tydzień temu 22,5, dzisiaj 11.1nmol/l.....
Wizyta we wtorek i tak naprawdę wszystko teraz zależy do tego co pokaże usg... plamić nie plamię... ale lekarka przez telefon powiedziała, że ciąża jest zagrożona i na razie do wtorku nic nie można więcej zrobić. Przyjmuję duphaston 3xdziennie.
Czy komuś udało się utrzymać ciążę przy takim progesteronie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 08:55
-
Paś wrote:Dziewczyny oświećcie mnie, jest jakieś 15 do beta 330 a progesteron 17,7, niby w normie ale czytając wasze wyniki trochę się martwię dodam di tego że mam dosyć niska temperaturę w granicach 36,11-36,40,a normalnie po owulacji było to około 36,8
Hej
Ja mialam praktycznie identyczny wynik 16dpo przy becie 410,3.
Moja ginka zaleciła mi przyjmowanie 1 tab duphastonu dziennie, mimo że wynik mieścił się w normach dla pierwszego trymestru. Powiedziała, że pomimo norm, dobrze żeby w ciąży progesteron był powyżej 20. -
Już mam odpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 21:36
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Witajcie Dziewczyny.
Moja beta ok 12/13 dpo wynosiła 116 (pon), powtórzyłam w środę i jest 259. Ale martwi mnie progesteron 15. Niby to faza po owulacji,pytałam lekarza i mówi że teraz najważniejszą beta i mam się nie denerwować,ale czytam ten wątek i jestem przerażona. Jutro chcę powtórzyć betę i progesteron. Czy on nie jest za niski?? Myślicie,że urośnie? Tak się martwię...
Normy z laboratorium to 2,8 - 147.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 09:24
-
Bety bym nie powtarzała, stres o przyrost itp. Progesteron zrób o tej samej porze praktycznie, choć jest wydzielany skokowo i mimo tej samej pory poziom może być zupełnie inny. Może akurat trafiłaś na mniejszy wynik, ale też najlepiej jak w ciąży jest powyżej 20ng, wtedy zazwyczaj nic nie dają, jeśli znowu będzie ok 15ng to dość niski, można by było troche pomóc. Przy braniu Duphastonu jakbyś robiła badanie pokaże ci tylko twój naturalny choć faktycznie będzie go więcej, Luteina zawyża wynik troche.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Cześć. U mnie wczoraj progesteron wyniósł 9,01 ng/ml. Przyjmuje 3x dziennie duphaston i do tego luteine, beta przerasta prawidłowo. Jestem zdania,że jak ma być dobrze to będzie. Mam nadzieję,że pocieszylam troszkę dziewczyny, które mają większy wynik od mojego a i tak się bardzo martwią. Pozdrawiam