Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja miałam w 4 tc 32ng/ml i gin kazała brać luteinę, bo powiedziała, że za nisko, ale może też dlatego że jak byłam na pierwszej wizycie 6+0 to się okazało, że mam krwiaczka w kosmówce, no więc brałam
Co gin to inna opinia -
malutka1989571 wrote:jestem 5 tygodniu ciąży
(4 tyg. i 1 dzień)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1
Wiek płodu: 2 tydzień
progesteron 50.27
Ja w tym samym czasie miałam 40,ponoć dużo, a teraz jest 60, wiec teraz troszkę się uspokoiłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:46
-
nick nieaktualnyJa w ogóle jestem zdania że luteina jest lepsza od duphastonu bo jest naturalna i słyszałam że lekarze też już dochodzą do takich wniosków.
Wystarczy spojrzeć na działania nieporządane...luteina ich prawie nie ma a duphaston...brr lepiej nie czytać -
Cześć dziewczyny, ja 8 dpo badałam progesteron i miałam 11,86, a wczoraj (23 dpo) mam 17,40. Jestem w 5 tygodniu ciąży (4tydz+6dz). W sumie jestem w widelkach ale zastanawiam się co powie ginekolog w poniedziałek... Plamień nie mam, więc chyba wszystko ok? Beta badana wczoraj wynosi 3151,22
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Cześć dziewczyny, byłam w poniedziałek (10.03) u ginekologa (prywatnie), potwierdził, że jestem w ciąży i mam przyjść za 2 tyg, to będzie widać serduszko płodu. Na moje pytanie czy poziom progesteronu nie jest za niski (17,40) powiedział, że wszystko w porządku i kazał zrobić badanie ogólne moczu, morfologię krwi i glukozę na czczo.
Dziś powędrowałam do mojego ginekologa z NFZ, bym mogła te badania wykonać za darmo (dał skierowanie bez problemu na badania ).
I tu zdziwko, ginekolog państwowy stwierdził, ze progesteron jest za niski i zapisał mi luteinę podjęzykowo (2 tabl co 12 godzin). No i zgłupiałam całkowicie, bo nie wiem czy brać tę luteinę czy nie? Kazał też przyjść 17.03 na wizytę bo twierdzi, że będzie już widać serce maluszka. Jak uważacie, taka luteina chyba tylko pomoże?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Cześć Dziewczyny, czy którejś z Was spadł progesteron w I trymestrze ciąży?
Miałam badanie w 5 tc i progesteron wynosił 44, potem w 7 tc tylko 27... Bardzo mnie to martwi, ale jednocześnie poza tymi wynikami czuję się dobrze i nie mam żadnych plamień. Obecnie zaczyna mi się 9 tc , biorę luteinę 1X dziennie i czeka mnie w najbliższych dniach badanie powtórkowe ... Jednak stres daje się we znaki. Acha dodam, że w 8tc byłam na usg i wszystko było w porządku, po prostu lekarka nie zauważyła tej zmiany w poziomie progesteronu, sama na nią natrafiłam jak sprawdzałam sobie wyniki... Napiszcie jeśli któraś z Was miała podobny problem. Ja obawiam się najgorszego...