Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczęta, może ktoś ma jeszcze podobny problem? mój wynik progesteronu jest tragiczny 10,52, byłam u ginekologa i odesłał mnie z kwitkiem powiedział, że jeszcze jest za wcześnie i olał sprawę ( ostatnia @ 12 kwiecień ) umówiłam się do innego ginekologa na jutro, ale jestem podłamana bo jak widzę wszystkie dostajecie "wpomagacze" na wyższych wynikach
-
Hej dziewczyny
Bardzo prosze o porade.
Zbadalam sobie ostatnio progesteron (dokladnie w 4 tyg+1 dzien ciazy) i wyszedl 50 ,9 ng/ml.
Juz 10 dni przed terminem @ zaczelam brac duphaston 2x1, teraz jestem w 4 tyg+4 dni ciazy i nadal biore 2x1. Myslicie ze jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:06
-
Czekaja z doświadczenia wiem ze przy takim progesteronie przydała by się dawka lutka przynajmniej na poziomie 150 mg dziennie...
na pewno bym ten wynik skonsultowała z ginem i nie dała się zbyć bez leków...
progesteron może się wahać ale nie są to skoki np z 13 do 30 są to niewielkie wahania, na pewno przy takim poziomie progesteronu wskazana jest jego kontrola co kilka dni i tak jak pisałam dawka progesteronu min 150 mg dziennie...
pozdrawiam i trzymam kciuki...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam się ja... robiłam dziś bete i progesteron.. i troszkę się martwię czytając jakie macie wysoki progesteron.
Beta w 11/13dpo 134,20
w 13/15dpo 422,30 więc tu ok natomiast progesteron 25,55
wiem że się zmienia w ciągu doby, również mieści mi się w normie, ale nie wiem czy nie powinien być wspomagany, zwłaszcza że przed @ zazwyczaj plamiłam na brązowo... -
Witam i ja się podzielę Progesteron zrobiłam w 5 dzień po terminie spodziewanej @ i wyniósł 24,36 ng/ml. Nie wiem, czy to mało, wydaje mi się, że raczej ok, ponieważ lekarz nic takiego nie stwierdził. Przepisał dupka 2x1 ale to ze względu na torbiel 7-8 cm pozdrowionka
-
nick nieaktualnyCześć mam pytanie 16 sierpnia test wskazał 2 krechy. 19 sierpnia zrobiłam bete wyszła 688,900 czyli potwierdziła ciąże wczoraj zrobiłam druga bete i wyszedł wynik 1427,00 i progesteron i wyszedł 12,10 ng/ml i martwię się czy nie jest on za mały ?