X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kiedy pojawil sie brzuszek u was?
Odpowiedz

kiedy pojawil sie brzuszek u was?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) jestem w 6 tyg.ciazy drugiej juz pierwsza corka ma 7 lat.zawsze bylam szczupla takze w 1 ciazy w 5 mies.nie bylo widac u mnie brzuszka a tu 6 tyg i brzuch juz widoczny nie dajacy sie ukryc.moze wy tez tak mialyscie?

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja nie jestem mega szczypła, po prostu normalnej budowy ciała zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży brzuch było widać szybko. teraz jestem w 10 tygodniu ciąży i wyglądam jakbym się strasznie przejadła widać ten brzuszek i w spodnie się nie dopinam

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 9 tc, brzuszek już widać od jakiegos tygodnia. koleżanka, która mnie nie widziała tydzień potwierdziła, że zrobił się widoczny. to moja 3 ciąża (w tym jedno poronienie). w 1 ciąży , miałam brzuch dopiero w 6 miesiącu :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kochane ja mam wrażenie, że po prostu jestem ciągle wzdęta. Nie jestem super szczupła. Ważę 61 kg na 165 cm wzrostu ale to na bank wzdęcia. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 10 tyg ciąży i dziś kupiłam spodnie ciążowe bo jest mi ciasno w moich już a po co się cisnąć w za ciasnych spodniach. Nie wiem czy to brzuch ciążowy czy wzdęcia ale jest duży i z dnia na dzień robi się mam wrażenie większy i bardziej okrągły. Popołudniami mam już taie wzdęcia że wyglądam jak 6 mc ciąży :/

Krysti, karmar lubią tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Widać, co kobieta - to w innym czasie widać bebzona, zależy od genetyki pewnie :)

Ja jestem w 6 tygodniu dopiero, a dziś macając się po brzuchu wyczułam lekka gulkę po jednej stronie, czy to możliwe, że mogę już COŚ wyczuć ? :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to za wczesnie by cos wyczuc..w 6 tyg krztaltuja sie dopiero organy wewnetrzne itp u dzidziusia a ruchy dziecka czuje sie znacznie pozniej..gulke ktora wyczulas to prwnie ptaca jelit.

• misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy było u mnie już widać mały brzuszek około 3 miesiąca i teraz tez tak jest. Wielkiego brzuche dostała dopiero około 7 miesiąca

misiakowa
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też wzdęcia codziennie, więc wyglądam jak na 3 miesiąc ;/

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już w drugim miesiącu ciąży koleżanki z pracy zaczęły podejrzewać, mimo że nie wiedziały o planach ;)

Obecnie brzuszek jest na tyle widoczny, że w komunikacji miejskiej pasażerowie ustępują mi miejsca.

Chica Mala lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem najszczuplejsza więc u mnie pewnie nie będzie tak widać na początku (70 kg przu 165 :)

Narmik lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z czasem na pewno ci się ładnie zaokrągli :)

misiakowa
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam zaczął rosnąć ? Na początku jakieś twarde miejsce na dole ? jak to jest? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:57

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie tak było - powiększone podbrzusze i podczas dotykania twardsze niż zwykle. ;-) dziś rozpoczął mi się 6 tydzień i podbrzusze jest wyraźnie zaokrąglone, sam brzuszek też zaczyna sięokrąglić, a biodrówki zaczynają mnie uciskać i mało komfortowo się w nich czuję, więc zasuwam cały czas w getrach :D Nie jestem bardzo szczupła ani przy kości, przy wzroście 160 ważę 59kg, więc chyba w miarę normalnie, ale myślę, że brzucho szybko mi będzie widać. ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też, na początku twarde podbrzusze, coś takiego jak wzdęcie, a później stopniowo brzuszek się powiększał i zaokrąglał. Z pierwszym synem miałam dużo mniejszy niż przy tej ciąży ale też dużo więcej przytyłam przy drugiej. Wydaje mi się , ze to przez to, że piłam mieszanki ziołowe z Baby and Mama med i nic mnie nie męczyło, ani mdłości, ani zgaga więc mogłam więcej w siebie wrzucić ;)

misiakowa
  • szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku miałam ciągle wzdęcia i pomyślałam że będe mieć chyba giganta dziecko :D potem brzuszek się uspokoił i na chwile obecną mam lekko zaokrąglone podbrzusze, rodzina twierdzi że nic nie widać jednak ja czuje różnice ;)

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnicę bynajmniej ja przede wszystkim widziałam po spodniach :)

misiakowa
  • szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiakowa wrote:
    różnicę bynajmniej ja przede wszystkim widziałam po spodniach :)

tak ja też w sumie po spodniach widzę, zapiąć się zapnę ale strasznie boli brzuch bo cisną więc przerzuciłam się już na luźniejsze ;)

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 9 tyg juz spory ;)

• Lunge Nowa

Wysłany: 1 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży długo nic nie było widać :)
    Jak się u lekarza na kozetkę kładłam to mówiła, że się zaczyna martwić bo jak leżę to nie widać, że jestem w ciąży :)
    A maluszek urodził się cały i zdrowy :)

teraz 6 tydzień, na razie nic :)

Krysti lubi tę wiadomość

Lunge
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ