X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kiedy serduszko pomocy
Odpowiedz

kiedy serduszko pomocy

Oceń ten wątek:
  • madzieas Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Od OM minęło dokładnie 8 tyg. Wczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził wiek ciąży na 6w2d i tym samym termin porodu wyznaczył mi na 10 dni później niż dotychczas miałam to policzone. CRL 0,51 cm. Jednak nie to mnie martwi... Tętno dziecka to 80 uderzeń na minutę. Zgodnie z tym co wyczytałam to powinno być przynajmniej 100... Dostałam luteinę dopochwowo. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy ostatecznie było wszystko ok? Bardzo się martwię... Chociaż lekarz powiedział, żeby być dobrej myśli bo czasami tak jest, a później wszystko się normuje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa ☺
    To moja pierwsza ciąża, jestem w 8 tygodniu ciąży, mam mdłości I czuje się strasznie zmęczona. Wizytę mam 16.11 i mam nadzieje ze zobaczę i usłyszę serduszko swojego maleństwa ☺

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ