X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kiedy serduszko pomocy
Odpowiedz

kiedy serduszko pomocy

Oceń ten wątek:
  • madzieas Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Od OM minęło dokładnie 8 tyg. Wczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził wiek ciąży na 6w2d i tym samym termin porodu wyznaczył mi na 10 dni później niż dotychczas miałam to policzone. CRL 0,51 cm. Jednak nie to mnie martwi... Tętno dziecka to 80 uderzeń na minutę. Zgodnie z tym co wyczytałam to powinno być przynajmniej 100... Dostałam luteinę dopochwowo. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy ostatecznie było wszystko ok? Bardzo się martwię... Chociaż lekarz powiedział, żeby być dobrej myśli bo czasami tak jest, a później wszystko się normuje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa ☺
    To moja pierwsza ciąża, jestem w 8 tygodniu ciąży, mam mdłości I czuje się strasznie zmęczona. Wizytę mam 16.11 i mam nadzieje ze zobaczę i usłyszę serduszko swojego maleństwa ☺

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ