X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję w miare dobrze. Odpoczywam ile sie da choc lepiej sie czuje jak cos porobie. Nie tylko psychicznie ale i fizycznie. Lepiej spie i Glowa mnie nie boli jak jestem czymś zajęta.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kochana, chodzę połamana, rwa kulszowa nadal dokucza, ciągnę za sobą nogę, oszaleć można. Synek kopie mnie jak narwany, wierci się w prawo w lewo, brzuch podskakuje, chyba ćwiczy skoki narciarskie i wyjścia z progu ;-) Ja wizytę z USG mam dopiero prywatnie 4 lutego, a w szpitalu 9 lutego, więc jeszcze muszę poczekać na wieści :-) Dam znać 4-tego :-*

Justa87 lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa super wieści. To fajnie ze kolejna zapakowana jest z nami. Oj bedzie wesoło tutaj jak będziemy się rozpakowywać.....:)

ayka, 1kaktus, Justa87 lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka no domyslam się może po prostu jak odpoczywasz to za dużo myślisz i dla tego masz problemy potem ze snem i z bólem głowy ....

Ayka mały piłkarz Ci rośnie albo rzeczywiście skoczek narciarski a może będziemy mieli kolejnego mistrza za parenascie lat <3 z ta rwa to nie ciekawie sama nigdy nie miałam ale kolerzanka w ciąży miała to strasznie narzekała można w jakiś sposób temu zaradzić czy nie bardzo ???
    No i oczywiście trzymał kciukasy za USG <3

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka rwa to mc ciekawego kolezanka miała i dostała tylko zwiekszona ilość witamin i nic więcej. Biedna jestes:( nasi dobrze skaczą to Babel w brzuszku tez skacze:)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka strasznie musisz sie meczyc!!! A jakies cwiczenia na pilce albo cos? Gdzies kiedys cos o nich czytalam ale wiem ze msi byc ktos z Toba w domu do tego. Oby Cie puscilo bo do porodu jeszcze dlugo.

Ale cudne wiesci czytam bardzo sie ciesze Dziewczyny!!!

PannaA daj sobie czas na regeneracje a jak nieprzejdzie krwawienie to naprawde jedz do lekarza. I calkowity zakaz dzwigania na jakis czas.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olwcia mysle ze jestem stworzona do tego żeby cos robic a nie lezec i pachnieć. Lubię zachowywac sie normalnie choc wiem ze musze uważać na nas.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! Rwa kulszowa dopadła mnie po porodzie, trzymało z dobre 2 tygodnie, potem miałam spokój. Zapisałam się wtedy na masaże, smarowałam różnymi specyfikami rozgrzewającymi i przeciwbólowymi, a teraz nie mogę nic zrobić. Robię ciepłe i zimne okłady, staram się leżeć i odpoczywać, ale mogę to robić tylko jak Mała ma drzemkę, czyli odpoczynek krótki :-) Do tego mąż w delegacji, rodzina daleko. Muszę sobie jakoś radzić, a noga od tyłka do stopy sztywna :-/

P.S. Kaktus, piłka! Racja! Zapomniałam o piłce! Dziękuję :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 14:54

1kaktus lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka do uslug Kochana:-* ale jak na pilce to uwazaj jak jestes sama!!! Zebys sie nieprzewrocila albo cos!!! Jak juz chcesz na niej siadac to w poblizu podparcia zeby miec sie jak zlapac itd. I i tak uwazaj na siebie!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety 242,53 powtórzę Go w środę a normy w moim labo sa takie: Co myślicie
    Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
    Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
    Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
    Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
    Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
    Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
    Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
    Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mam wynik bety 242,53 powtórzę Go w środę a normy w moim labo sa takie: Co myślicie
    Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
    Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
    Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
    Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
    Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
    Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
    Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
    Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000
    Ze moze owulacja byla pozniej:)ja chyba inne normy malam..

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa niestety każde labo ma inne normy i ciężko za nimi nadążyć nie spinam się tym wynikiem zobaczymy jak będzie z przyrostem jak powtórzę badanie w środę

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba miałam inne normy, każde laboratorium ma inne. Do jednego poszłam w 4-tym tyg. to też miałam wynik coś koło 200, a w 5-tym tyg. poszłam do innego i miałam najpierw 5700 a po 2 dniach ponad 17 tys. Musisz powtórzyć badanie w środę i ocenisz jak przyrasta.

• Motyl88 Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahooj! Witam ciepło wszystkie nowe dziewczyny! :) Gratuluje tych dobrych nowin, bo zatrzęsienie-tak trzymać! :D

1kaktus, tydzien temu przeżywałam to co ty teraz-powrót do pracy. Nie jest zle! W pracy kierownik wiedział co i jak, zapewnił mnie ze mam czuć sie bezpiecznie, ale zadań mi nie szczędzi... a wiadomo ten pierwszy tydzien był szalony, powrót do życia w tempie i doba wypełniona do ostatniej sekundy. Ale nawet sie cieszę, bo nie rozmyślam i czas leci. Byle do marca, by zacząć starania :D

Zdrówka Wam życzę kochane :)

ayka lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i po wizycie. Uwielbiam lekarza który wszystko fajnie tłumaczy. Otorz juz nie ma tylko 2 hipotez a sa aż 3. Otóż moze to byc puste jajo plodowe po blizniaku, zrost po lyzeczkowaniu badz ten cholerny kwiak. Ale przynajmniej mam wszystko fajnie objaśnione. Nadal na igraszki z M. zakaz i oszczędny tryb zycia ale nie do przesady moge iść na spacer. A i z bólem głowy dobrze by bylo zgłosić sie do neurologa jak dalej będę tak cierpieć i w razie czego moge brać paracetamol jak tylko potrzebuje

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bety to rzeczywiscie mazdy lab jest inny. Ja w 4 tyg mialam 425.

Antonowka bardzo sie ciesze ze wszystko ok!!! Kciuki byly mocno zacisniete.

Ja dzisiaj sie wscieklam bo kupilam jakis czas temu spodnie ciazowe w c&a ladne wygodne i jak to ciazowe nienajtansze a tu po kilku dniach ( kilku zalozeniach) i 1 praniu rozeszly sie na szwie pojechalam zwrocilam bez dyskusji kase oddali ale ze spodnie byly super to kupilam drugie bo do tej pory bylam zadowolona z jakosci w c&a i myslalam ze to przypadek i co? 2 rqzy ubralam spodnie o to samo. Porazka.

Ja na jutro prosze pozytywne fluidy szok powrot po 6 tyg nieobecnosci a popoludniu o kciuki na wizycie.

Ayka jak tam Twoja rwa? Probowalas pilke?

Motyl dzieki za wsparcie. Ja juz wiem ze za tydzien dostane wsparcie w osobie mojego przyszlego zastepcy a oprocz tego niemam zamiaru ryzykowac i jak bedzie za duze tempo to sobie odpuszcze. Teraz mam najwazniejszy z zyciowych projektow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 21:41

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, świetna wiadomość! A jak się rozwija Maluszek?

Kaktus, a jak Ty po wizycie? Powodzenia jutro w pracy!

Motyl, trzymaj się ciepło, do marca to tylko rzut beretem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Kaktus, zdążyłaś napisać :-) Czyli wszystko musi być dobrze i jutro idziesz powolutku do pracy. Nie przemęczaj się, nie stresuj, jakby co idź znowu na zwolnienie. Dbaj o siebie!
    Na razie piłki nie mogę spróbować, bo siedzę sama w domu. Lepiej poczekam na męża, jak wróci z delegacji. A rwa dalej rwie :-/

• antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzidzia ma juz prawie 3cm. Znowu fasolka fajnie sie ruszala aż lzy sie krecily jak patrzyłam. Serduszko jak mowil pan doktor bije mocno i wyraźnie nawet słyszałam. Oby tak dalej choc zagrożenie nie minelo do konca. Ja i tak jestem dobrej myśli i tak ma byc do konca ciąży. Troszke bardziej zmartwily mnie te bole glowy i wizja wizyty u neurologa. Zobaczymy jeszcze chwile jak cos to bede musiała iść prywatnie. Ale i tak uwielbiam chodzić do tego lekarza choc jest mega drogi. Na comiesięczne wizyty mnie nie stać ale raz na jakis czas tylko do niego

ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bedzie dobrze tylko uważa na siebie i dzidzie w pracy. Kciuki oczywiście ze bada trzymane jak zawsze mocno i az do wiadomości na forum;)

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ