X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kaktus rozumie Cie doskonale <3 bardzo mnie cieszy ze z bomblem wszystko dobrze a co do tego czy chłopiec czy dziewczynka to najważniejsze ze zdrowe i prawidłowo się rozwija <3 Condo zwolnienia to ja jestem juz od soboty na L4 i będę na nim do końca ciąży juz mam tak zapowiedziane od swojego gina ... W którym Tygodniu ciąży jesteś Kochana ???

W 15 i chyba czas na suwaczek. Dzisiaj wyszlam taka uchachana od lekarza. Mialam cala liste pytan do niego zapisana i cierpliwie odpowiadal. Zrobil usg ale badania na fotelu niemialam. Ja jakby byly jakiekolwiek wskazania medyczne to zostalabym w domu bez dyskusji jakichkolwiek ale jak jest dobrze to przekaze nastepcy wszystko i potem na spokojnie znikne na l4.
    Ja tam sie bede cieszyla obojetnie co bedzie. I tak bedzie najukochansze, ja tam swoje przeczucia mam i ciekawe czy sie sprawdza. Ale moj M jest ciekawy. Dowie sie w walentynki :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i odstawiamy duphaston alr sie boje szok. Mam brac 2 tabl (2 dni i potem po 1 do konca przez 4 dni i koniec)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tej pory przyjmowalas tylko duphaston czy jeszcze cos ??? Bo ja to mam cały Arsenal :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston, acard i to dalej mam lykac i omega med optima forte juz od staran po poronieniu i nadal mam go brac a i zurawit. Nic wiecej niebiore ale to i tak jak na mnie duzo.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja ze względu na mutacje biorę witaminy zmetylowane takie jak B6 i B12 do tego zmetylowany kwas foliowy , femibion Natal , acard, od pozytywnego testu do tego zestawu dołączyło Duphaston 3*1 tabletka plus clexane 0.6

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze i zgodnie z planem :-). Ja dokładnie za tydzień mam polowkowe i nie mogę się doczekać :-)

1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kochana ja ze względu na mutacje biorę witaminy zmetylowane takie jak B6 i B12 do tego zmetylowany kwas foliowy , femibion Natal , acard, od pozytywnego testu do tego zestawu dołączyło Duphaston 3*1 tabletka plus clexane 0.6

No to ciekawy zestaw. Ja duohaston vralam od poczatku i teraz kazal odstawic i troche sie boje. Ale juz musi byc dobrze!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u mnie dobrze. I tak musze czekać na skierowanie z nfz wiec do wtorku czekam. Smieje sie bo ani wczoraj ani dzis Glowa nie boli wiec sprawdzimy jak bedzie do konca tygodnia.
    Kaktus cuesze sie ze wszystko ok u was. Pewnie ze bedzie najukochansza dzidzia. Co do przeczuc to mi moje co do pierwszej ciąży sprawdzily sie w 100%. Teraz tez cos przeczuwam i chyba nie bez kozery dzidzia w brzuchu to fasolka:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Cześć dziewczyny, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze i zgodnie z planem :-). Ja dokładnie za tydzień mam polowkowe i nie mogę się doczekać :-)

To bedziemy trzymac mocno kciuki :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brania tego badz owego to od dawna przeglądam forum i widzę ze wy bierzecie wiecej niz ja. Ja biorę zwykly kwas foliowy, jod bo tarczyca, duphaston i euthyrox na tarczyce. Pytalam tez lekarza o to ze słyszałam ze bierze sie acard i inne rzeczy takie i ze kwas foliowy w innej formie a on mi na to ze nie jest za takim pchaniem leków w pacjentki. Mam koleżankę w ciąży i od poczatku bierze zupełnie jakiś nieznane mi witaminy. Tez jak gadamy to ona jest przerazona bo to jej pierwsza ciaza i zastanawia się dlaczego takie dziwne środki ostrożności bo dostała jeszcze luteine a ja po poronieniu mam zwykle

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Hej laski u mnie dobrze. I tak musze czekać na skierowanie z nfz wiec do wtorku czekam. Smieje sie bo ani wczoraj ani dzis Glowa nie boli wiec sprawdzimy jak bedzie do konca tygodnia.
    Kaktus cuesze sie ze wszystko ok u was. Pewnie ze bedzie najukochansza dzidzia. Co do przeczuc to mi moje co do pierwszej ciąży sprawdzily sie w 100%. Teraz tez cos przeczuwam i chyba nie bez kozery dzidzia w brzuchu to fasolka:)

To niemow glosno z ta glowa :-) ja teraz troche nienosilam okularow bo w domu i wogole i juz lekko glowe czulam ale okularki grzecznie na nos wrocily i jest ok jak narazie. Ja jestem ciekawa czy sie sprawdza moje przeczucia co do mojego Lokatora :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to czekamy na wieści po połówkowym
    Kaktus widze ze ustawilas suwaczek super

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do bólu od okularów i wady wzroku bylam niedawno badać wzrok i wada mi sie nie pogorszyla. Moze tez częściej zaloze moje pikle:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A co do brania tego badz owego to od dawna przeglądam forum i widzę ze wy bierzecie wiecej niz ja. Ja biorę zwykly kwas foliowy, jod bo tarczyca, duphaston i euthyrox na tarczyce. Pytalam tez lekarza o to ze słyszałam ze bierze sie acard i inne rzeczy takie i ze kwas foliowy w innej formie a on mi na to ze nie jest za takim pchaniem leków w pacjentki. Mam koleżankę w ciąży i od poczatku bierze zupełnie jakiś nieznane mi witaminy. Tez jak gadamy to ona jest przerazona bo to jej pierwsza ciaza i zastanawia się dlaczego takie dziwne środki ostrożności bo dostała jeszcze luteine a ja po poronieniu mam zwykle

Ja omega med optima fotre dostalam po poronieniu do gin podejrzewal ze moglam nieprzyswajac kwasu foliowego a on ma dodatkowo foliany. Ma tylko 5 skladnikow tzw big five w tym kwasy dha ale czyste bo z alg a nie z ryb. Do tego zelazo jod i witamine d i to wszystko. Niejestem zwolennikiem wielkich kompleksow witamin biore to co najwazniejsze. Acard dostalam zeby ulatwic przeplyw krwi ale to miesiac temu dopiero lekarz wczesniej niewidzial potrzeby i duphaston najpier 2×1 potem 3×1 az do teraz. I mam odstawic. Co mnie troche przeraza. Acard brac dalej podejrzewam do konca 2 trym. A z tarczyca walczylam przed ciaza ostatni wynik 2,4 a w ciazy tadam 1,17 az w szoku bylam.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Aga to czekamy na wieści po połówkowym
    Kaktus widze ze ustawilas suwaczek super

Odwazylam sie wkoncu :-)

A dzisiaj poszalam z zakupami zamowilam sobie spodnie i bluzki w bonprixie :-)

A po wizycie pojechalisny na przepyszne pierogi :-) i uwaga pierogi zostaly ze mna wiec zostaly zaakceptowane przez Ksiecia Dziecia :-P bo ostatnio znowu grymasil cos :-/

ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Motyl88 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Kaktus super, że wszystko dobrze! W pracy się nie przemęczaj, tak jak pisałaś - bobas teraz najważniejszy :) Jeszcze trochę i znowu śmigniesz na L4 :)

Ayka, do marca juz blisko, a teraz w pracy dni lecą jak szalone! Luty przeleci szybciutko! Ale wiadomo, chciałabym juz :D Mam nadzieje, że Twoja rwa odpuści! Próbowałaś okładów, masaży? Mam podobny problem z barkiem, niestety jak mnie złapie to od razu dostaje skierowanie na rehabilitacje i to jedyne pomaga...

Antonówka, ciesze się, że jesteś tak pozytywnie nastawiona! Jeśli czujesz spokój, że wszystko będzie ok, to na pewno będzie! Ta intuicja jest najważniejsza! :)

ayka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, od razu zobaczyłam suwaczek! :-) Teraz mogę patrzeć jak rośniesz :-) Super, że wszystko dobrze i masz świetny nastrój. I pierogi nawet z Tobą zostały! :-)

Jakie macie przeczucia odnośnie płci? Zobaczymy czy się sprawdzą :-D

AgaSY, trzymam mocno kciuki za badanie połówkowe!

Sylwia, powodzenia jutro na Becie!

Rwa jeszcze trzyma i chyba ze mną na razie zostanie, chyba mnie polubiła cholera, choć ja ją mniej... Okłady robię, masaże - no cóż, sama prawidłowo nie sięgnę ani tyłka ani krzyża, a mąż w delegacji :-) Czekam też na weekend z piłką :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl88 wrote:
    Ayka, do marca juz blisko, a teraz w pracy dni lecą jak szalone! Luty przeleci szybciutko! Ale wiadomo, chciałabym juz :D

Motyl, przeleci to tak szybko, że zdążysz jeszcze dać nam znać o pozytywnym teście zanim ja urodzę :-) A to już niedługo :-) Trzymam za to mocno kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    No faktycznie arsenał! Ale żeby chociaż pomogło, to warto. Masz może mutację MTHFR?

• Oublier Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie. USG wskazuje na 5-6tydz, nie było widać zarodka i ciałka żółtego. Pani doktor powiedziała, ze jest dobrze i aby się nie martwić. Dostałam luteinę i jod do suplementacji. Za tydzień kolejne USG.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ