kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
0202oliwcia wrote:Kaktus rozumie Cie doskonale bardzo mnie cieszy ze z bomblem wszystko dobrze a co do tego czy chłopiec czy dziewczynka to najważniejsze ze zdrowe i prawidłowo się rozwija Condo zwolnienia to ja jestem juz od soboty na L4 i będę na nim do końca ciąży juz mam tak zapowiedziane od swojego gina ... W którym Tygodniu ciąży jesteś Kochana ???
W 15 i chyba czas na suwaczek. Dzisiaj wyszlam taka uchachana od lekarza. Mialam cala liste pytan do niego zapisana i cierpliwie odpowiadal. Zrobil usg ale badania na fotelu niemialam. Ja jakby byly jakiekolwiek wskazania medyczne to zostalabym w domu bez dyskusji jakichkolwiek ale jak jest dobrze to przekaze nastepcy wszystko i potem na spokojnie znikne na l4.
Ja tam sie bede cieszyla obojetnie co bedzie. I tak bedzie najukochansze, ja tam swoje przeczucia mam i ciekawe czy sie sprawdza. Ale moj M jest ciekawy. Dowie sie w walentynki
ayka lubi tę wiadomość
-
Kochana ja ze względu na mutacje biorę witaminy zmetylowane takie jak B6 i B12 do tego zmetylowany kwas foliowy , femibion Natal , acard, od pozytywnego testu do tego zestawu dołączyło Duphaston 3*1 tabletka plus clexane 0.6
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Cześć dziewczyny, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze i zgodnie z planem . Ja dokładnie za tydzień mam polowkowe i nie mogę się doczekać
1kaktus, ayka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
0202oliwcia wrote:Kochana ja ze względu na mutacje biorę witaminy zmetylowane takie jak B6 i B12 do tego zmetylowany kwas foliowy , femibion Natal , acard, od pozytywnego testu do tego zestawu dołączyło Duphaston 3*1 tabletka plus clexane 0.6
No to ciekawy zestaw. Ja duohaston vralam od poczatku i teraz kazal odstawic i troche sie boje. Ale juz musi byc dobrze!!! -
Hej laski u mnie dobrze. I tak musze czekać na skierowanie z nfz wiec do wtorku czekam. Smieje sie bo ani wczoraj ani dzis Glowa nie boli wiec sprawdzimy jak bedzie do konca tygodnia.
Kaktus cuesze sie ze wszystko ok u was. Pewnie ze bedzie najukochansza dzidzia. Co do przeczuc to mi moje co do pierwszej ciąży sprawdzily sie w 100%. Teraz tez cos przeczuwam i chyba nie bez kozery dzidzia w brzuchu to fasolka:) -
A co do brania tego badz owego to od dawna przeglądam forum i widzę ze wy bierzecie wiecej niz ja. Ja biorę zwykly kwas foliowy, jod bo tarczyca, duphaston i euthyrox na tarczyce. Pytalam tez lekarza o to ze słyszałam ze bierze sie acard i inne rzeczy takie i ze kwas foliowy w innej formie a on mi na to ze nie jest za takim pchaniem leków w pacjentki. Mam koleżankę w ciąży i od poczatku bierze zupełnie jakiś nieznane mi witaminy. Tez jak gadamy to ona jest przerazona bo to jej pierwsza ciaza i zastanawia się dlaczego takie dziwne środki ostrożności bo dostała jeszcze luteine a ja po poronieniu mam zwykle
-
antonówka wrote:Hej laski u mnie dobrze. I tak musze czekać na skierowanie z nfz wiec do wtorku czekam. Smieje sie bo ani wczoraj ani dzis Glowa nie boli wiec sprawdzimy jak bedzie do konca tygodnia.
Kaktus cuesze sie ze wszystko ok u was. Pewnie ze bedzie najukochansza dzidzia. Co do przeczuc to mi moje co do pierwszej ciąży sprawdzily sie w 100%. Teraz tez cos przeczuwam i chyba nie bez kozery dzidzia w brzuchu to fasolka:)
To niemow glosno z ta glowa ja teraz troche nienosilam okularow bo w domu i wogole i juz lekko glowe czulam ale okularki grzecznie na nos wrocily i jest ok jak narazie. Ja jestem ciekawa czy sie sprawdza moje przeczucia co do mojego Lokatora -
antonówka wrote:A co do brania tego badz owego to od dawna przeglądam forum i widzę ze wy bierzecie wiecej niz ja. Ja biorę zwykly kwas foliowy, jod bo tarczyca, duphaston i euthyrox na tarczyce. Pytalam tez lekarza o to ze słyszałam ze bierze sie acard i inne rzeczy takie i ze kwas foliowy w innej formie a on mi na to ze nie jest za takim pchaniem leków w pacjentki. Mam koleżankę w ciąży i od poczatku bierze zupełnie jakiś nieznane mi witaminy. Tez jak gadamy to ona jest przerazona bo to jej pierwsza ciaza i zastanawia się dlaczego takie dziwne środki ostrożności bo dostała jeszcze luteine a ja po poronieniu mam zwykle
Ja omega med optima fotre dostalam po poronieniu do gin podejrzewal ze moglam nieprzyswajac kwasu foliowego a on ma dodatkowo foliany. Ma tylko 5 skladnikow tzw big five w tym kwasy dha ale czyste bo z alg a nie z ryb. Do tego zelazo jod i witamine d i to wszystko. Niejestem zwolennikiem wielkich kompleksow witamin biore to co najwazniejsze. Acard dostalam zeby ulatwic przeplyw krwi ale to miesiac temu dopiero lekarz wczesniej niewidzial potrzeby i duphaston najpier 2×1 potem 3×1 az do teraz. I mam odstawic. Co mnie troche przeraza. Acard brac dalej podejrzewam do konca 2 trym. A z tarczyca walczylam przed ciaza ostatni wynik 2,4 a w ciazy tadam 1,17 az w szoku bylam. -
antonówka wrote:Aga to czekamy na wieści po połówkowym
Kaktus widze ze ustawilas suwaczek super
Odwazylam sie wkoncu
A dzisiaj poszalam z zakupami zamowilam sobie spodnie i bluzki w bonprixie
A po wizycie pojechalisny na przepyszne pierogi i uwaga pierogi zostaly ze mna wiec zostaly zaakceptowane przez Ksiecia Dziecia bo ostatnio znowu grymasil cosayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość
-
1Kaktus super, że wszystko dobrze! W pracy się nie przemęczaj, tak jak pisałaś - bobas teraz najważniejszy Jeszcze trochę i znowu śmigniesz na L4
Ayka, do marca juz blisko, a teraz w pracy dni lecą jak szalone! Luty przeleci szybciutko! Ale wiadomo, chciałabym juz Mam nadzieje, że Twoja rwa odpuści! Próbowałaś okładów, masaży? Mam podobny problem z barkiem, niestety jak mnie złapie to od razu dostaje skierowanie na rehabilitacje i to jedyne pomaga...
Antonówka, ciesze się, że jesteś tak pozytywnie nastawiona! Jeśli czujesz spokój, że wszystko będzie ok, to na pewno będzie! Ta intuicja jest najważniejsza!
ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaktus, od razu zobaczyłam suwaczek! Teraz mogę patrzeć jak rośniesz Super, że wszystko dobrze i masz świetny nastrój. I pierogi nawet z Tobą zostały!
Jakie macie przeczucia odnośnie płci? Zobaczymy czy się sprawdzą
AgaSY, trzymam mocno kciuki za badanie połówkowe!
Sylwia, powodzenia jutro na Becie!
Rwa jeszcze trzyma i chyba ze mną na razie zostanie, chyba mnie polubiła cholera, choć ja ją mniej... Okłady robię, masaże - no cóż, sama prawidłowo nie sięgnę ani tyłka ani krzyża, a mąż w delegacji Czekam też na weekend z piłką -
nick nieaktualnyMotyl88 wrote:Ayka, do marca juz blisko, a teraz w pracy dni lecą jak szalone! Luty przeleci szybciutko! Ale wiadomo, chciałabym juz
Motyl, przeleci to tak szybko, że zdążysz jeszcze dać nam znać o pozytywnym teście zanim ja urodzę A to już niedługo Trzymam za to mocno kciuki!
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Kochana ja ze względu na mutacje biorę witaminy zmetylowane takie jak B6 i B12 do tego zmetylowany kwas foliowy , femibion Natal , acard, od pozytywnego testu do tego zestawu dołączyło Duphaston 3*1 tabletka plus clexane 0.6