X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie było pare lekkich mdłości przez pare dni, wzdęcia zaparcia i tyle a teraz ustało wszystko i panikuje :/ mam na dzisiaj umowioną wizyte prywatnie na którą już miałam nie iść tylko zostać na nfz, ale z tego wszystkiego pójdŕ bo aż się boję :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Skacze...skacze do gory!jest ok;)
    Justa, cudownie!! Teraz będzie już dobrze! Musi być!!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Skacze...skacze do gory!jest ok;)
    :-) :-) :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    A u mnie było pare lekkich mdłości przez pare dni, wzdęcia zaparcia i tyle a teraz ustało wszystko i panikuje :/ mam na dzisiaj umowioną wizyte prywatnie na którą już miałam nie iść tylko zostać na nfz, ale z tego wszystkiego pójdŕ bo aż się boję :(
    Karola, daj znać po wizycie. Powodzenia, trzymam mocno kciuki! Objawy przychodzą i odchodzą, dochodzą nowe, inne, nic nie jest od linijki i książkowo, więc spokojnie :-)

karola_aa lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci raczej nie mialam i chyba nie bede miec juz:)czekamy na kolejne dzisiejsze wizyty!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, odpoczywaj, oszczędzaj się i daj znać dzisiaj po połówkowym :-)

Buma, jeszcze trochę i powinno minąć. Z jednej strony człowiek się okrutnie męczy, a z drugiej się cieszy, że te objawy są :-)

Ciekawa, metodę Cardiff stosuje się w ciążach niskiego ryzyka i polega na codziennym liczeniu ruchów płodu w ciągu 12 godzin, pomiędzy godziną 9.00 a 21.00 od 30 tygodnia ciąży. Wynik prawidłowy to 10 wyraźnych, mocnych ruchów dziecka. Odczucie 10 ruchów dziecka w krótszym czasie oznacza koniec dziennego testu. Zliczanie nawet najmniejszych ruchów w ciągu godziny dotyczy ciąż wysokiego ryzyka. Wszystko zatem się zgadza i to co masz w karcie ze szpitala, jak i to, co tutaj opisujemy :-)

buma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ja mdlosci raczej nie mialam i chyba nie bede miec juz:)czekamy na kolejne dzisiejsze wizyty!
    Ja jedynie nie miałam teraz w ciąży z Synkiem i całe szczęście, bo przy Córce byłam tak struta, że nie wiem jakbym się nią zajęła. Cieszyłam się, że mi darowano tym razem ;-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka dziękuje że pytasz mdłości nadal sa nie kiedy nawet w nocy męczą jest makabra nic nie pomaga no i oczywiście wszystko co słodkie nawet owoce muszę unikać jak ognia bo jest jeszcze gorzej wymiotowac na szczęście nie wymiotuje tylko dwa razy mi się zdarzyło ... A jak tam u Ciebie kochana jak się czujesz???

kaktus odpoczywaj odpoczywaj najwięcej ile się tylko da

Justa Gratulacje kochana nie skacz za bardzo bo groszka jeszcze wytrzęsiesz <3 ciesze się Twoim szczęściem :-)

Karola leć na wizytę może Cię ona trochę uspokoi po co masz się stresować daj znać jak już będziesz po Trzymam kciukasy

A ja dziś na 16,30 lecę na wizytę kontrolą plus wyniki USG Dopplera co miałam w styczniu u chirurga Naczyniowego zobaczymy co mi tam mądrego powie ....
    jutro mam wizytę u gina na NFZ ale na pewno bez żadnego usg a szkoda bo chciała bym podejrzeć fasoleczkę idę w sumie do niego tylko po to żeby mi dał skierowanie na badania pierwszego trymestru

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, jak dobrze słyszeć, że wszystko na razie u Ciebie dobrze. Mdłości... miałam tak z córką, koszmar trwał całymi dnia, nocami, rzadko puszczało i trwało do 17-18-tego tygodnia. Też mało co na mnie działało. Do tej serii, co pisałam wcześniej to jeszcze czasem pomagało zjeść coś octowego, choć niezdrowe. Strasznie współczuję kobietom, które mają malutkie dziecko i są teraz w ciąży i mają mdłości. Ja teraz miałam raptem z 5 dni gorszych i zawsze akurat w weekend, więc mąż mógł przejąć córkę. Nie wyobrażam sobie opieki nad Małą, gdybym była tak chora/struta, jak w ciąży z nią. Może jeszcze chwilka i odpuści. Jeszcze moment i już zaczniesz II-gi trymestr, może wtedy odpuści... Dbaj o siebie. Już też niedługo szykuj się na badania prenatalne :-) Teraz posypie się w tym wątku masę wpisów z wizyt :-) Daj znać po wizycie u chirurga naczyniowego, trzymam kciuki!

U mnie odpukać, dobrze :-) Skurczy mniej, twardnienie standardowo, krzyż pęka, pęcherz też, już prawie zamieszkałam w ubikacji, rwa pojawia się i znika. Torba do szpitala czeka i tylko na nią spoglądam :-)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka ja miałam z córką twardnienie brzucha od 18tyg aż do samego końca, lekarz kazał brać magnez i pić dużo wody.

A wizyta o 20. Mam nadzieję, że wyjdę spokojniejsza. Po tym poronieniu chyba się mi coś dzieje w głowe z tym panikowaniem notorycznym ;/

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nawet sobie nie wyobrazasz jak ja panikuje ale z drugiej strony uważam ze nie jestem w stanie nic więcej juz zrobić ponad to co robię wiec wiem ze musi byc dobrze <3 Myśl kochana pozytywnie zleci szybciutko i zaraz bedziesz wchodzila do gabinetu

Ayka dziekuje za mile slowa <3 ja z corcia w ciąży nie miałam na ogole mdłości zero metalicznego posmaku a teraz Kongo :-) ale jak to mi napisalas jakies 3/4 tygodnie temu to dobry znak wiec oby tak dalej jakos to przeżyje :-)
    Do do opieki nad dzieckiem i ciazowymi dolegliwościami to mój maz pracuje w delegacji i jest w domu tylko na weekend wiec musze sobie sama radzić a moja córeczka nie jest juz taka malutka bo ma 4 latka <3
    Bardzo mnie cieszy ze u Ciebie juz lepiej jeszcze troszkę i będziesz tulila swojego maluszka eh piekne uczucie <3
    Co do wizyt w łazience to pamiętam jak z moja pociecha było az bluznilam poszlam w nocy do toalety nie doszlam do łóżka i znowu wracalam spowrotem bo juz mi sie chciało <3

Wizyta u Chirurga ok bardzo miły i konkretny lekarz badanie wyszło idealnie zero jakich kolwiek zmian wszystko ok brak żylaków czy jakich kolwiek zwerzen żył co mnie bardzo cieszy przyczyna mojego obrzęku nie znana nawet chirurg nie potrafił tego wytłumaczyć powiazalismy to nie poronieniem i tyle życzył mi szczęście i zdrowego bobusia :-) pochwalił to ze biorę clexan :-) takze wizyta udana a ja uspokojona

Kobietki brzuszek mi juz niezle wystaje tak wcześnie ???

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, cudownie! Teraz musi być i będzie dobrze! I coś czuję, że skoro tak męczą Cię mdłości i ta ciąża jest inna niż z Córeczką to będzie Synek tym razem :-)
    Wizyty w łazience, taaaaa, ledwo wychodzę i już wracam :-D

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• buma Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, przyjmujecie magnez? Jeśli tak to od którego tygodnia ciąży?

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia bardzo się cieszę że badania w porządku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:02

0202oliwcia lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, przyjmujecie magnez? Jeśli tak to od którego tygodnia ciąży?
    Ja już przed ciaza przyjmowałam magnez.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • buma Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ja już przed ciaza przyjmowałam magnez.
    A w jakich dawkach?

p19uskjopp0zufrx.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :) wszystko dobrze :) serduszko puka 150na min :D dzidzius 2dni starszy OM :D ma 1.22 :D ah ulzylo mi :)

Magnez biore od poczatku ciazy :)

1kaktus, ayka, 0202oliwcia, Czykoty lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez po wizycie, z Malym wszystko ok dalej troszke wiekszy niz wg om ale o ok 2 dni. Serduszko 158 / min. Serduszko, mozg i reszta ok. Niestety niechcial wspolpracowac i na usg 3d mam glownie kregoslup widoczny i wszystkie zebra. Na chwile pokazal profil a za chwile zakryl go raczka :-P chlopczyk zostal chlopczykiem.

Potem u stomatologa tylko przeglad bo zabka naprawilam przed ciaza. Wiec w 3 trym pojde jeszcze taz zajrzec. Ale ulga.

A po powrocie do domu sie zdenerwowalam. Bo okazalo sie ze Michas niebedzie mogl byc Michasiem bo niestety rodzina mojego M o tym samym nazwisku doczekala sie syna (miala byc corka) i nazwali go Michal. A ze ten sam rocznik i pbowie zapewne sie w klasie spotkaja to musimy zmienic imie Malwgo. A sie poplakalam bo juz sie przyzwyczailam do Michala. No i znowu mamy znok.moze bedzie Antoni (tylko ze mi sie to imie podoba od dawna a ostatnio jest b popularne) albo niewiem
    Pojecia niemam.

Maly dzisiaj caky dzien aktywny. Rano kopal. Potem zwrocil moje sniadanie. Potem zbowu kopal, na badaniu sie ruszal ale mial nas 2 powazaniu i teraz znowu szaleje :-)

ayka, 0202oliwcia, karola_aa, Czykoty lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przyszedl dzisiaj moj adapter do pasow bo niewyobrazam sobie jezdzic bez pasow a pasy mi brzuszek naciskaly
    Naprawde jest to wygodne wiec polecam.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Kaktus, cudowne wiadomości! Gratuluję!

Kaktus, współczuję konieczności zmiany imienia, znam ten ból :-/ Na pewno znajdziesz kolejne, które pokochacie.

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ