kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwko,ja w ogóle nie jestem w stanie sobe wbić igły. Mdleję na pobieraniu krwi a co dopiero jakbym sama miała to sobie robić.Mąż mnie w tym wyręcza i faktycznie na leżąco,może spróbuję jak Ty na siedząco.
A co do tygodnia to własnie nie wiem bo na wykresie pokazuje mi się"jesteś w 6 tyg ciąży a pod spodem w nawiasie 5 i 3.Co to znaczy,ta rozbieżność?amy83 -
nick nieaktualny
-
amy83 wrote:Oliwko,ja w ogóle nie jestem w stanie sobe wbić igły. Mdleję na pobieraniu krwi a co dopiero jakbym sama miała to sobie robić.Mąż mnie w tym wyręcza i faktycznie na leżąco,może spróbuję jak Ty na siedząco.
A co do tygodnia to własnie nie wiem bo na wykresie pokazuje mi się"jesteś w 6 tyg ciąży a pod spodem w nawiasie 5 i 3.Co to znaczy,ta rozbieżność?
Co do tej rozbieżności to chodzi o to że na górze masz napisane w którym obecnie jesteś tygodniu (to tak jak z datą urodzenia masz urodzinki w tym roku np w czerwcu więc rocznikiem masz już 21 np ale według urodzin nie skończyłaś ich jeszcze) , natomiast na dole masz napisane skończone tygodnie i dni lekarz zawsze patrzy na skończone czyli według ginekologa teraz jesteś w 5tc (bo tyle ich masz dokładnie skończonych)
Asiek No chyba nie mam innego wyjścia jak zacząć od jutra córcia sama za mnie zdecydowała ...
co do twoich wyników to trzymam kciuki bardzo mocno żebyście nie złapały i żeby wszystko dobrze się skończyło
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Amy super ze do nas wrocilas. Kochana nastwienie w moim przypadku zrobilo bardzo duzo. Mimo krwiaka zawzielam sie i powiedzialamm ze donosze ta ciaze i jak na rzie udaje mi sie. Mysl pozytywnie. Co do diety to po prostu licze wymienniki weglowodanowe przy posilkach. Staram sie jesc wiecej warzyw i chudego mieska. Jem w miare rownych odstepach ok 3 godzin. I chlebek oczuwiscie razowy. Jest wiele gajnych artykulow w internecie gdzie mozna nauczyc sie liczenia wymiennikow weglowodanowych.
amy83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja mam znowu zaległości na forum, a wszystko przez remont. Mam go już dość... Postaram się jutro nadrobić.
Kaktus śliczny brzuszek!
Oliwcia staraj się jak najmniej dźwigać corcie Kochana :*
Amy mnie też na początku bolał brzuch tak okresowo. Przez 2-3 tygodnie bolał mnie codziennie i bardzo sie tym stresowalam, ale dziewczyny tutaj mnie uspokajaly że wszystko jest ok lekarz też uspokajal że to normalne bo macica się rozciąga. Jesteśmy już w 12 tygodniu brzuch nadql czasem pobolewa. A na usg wszystko ok więc nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. Napisz po niej koniecznieamy83 lubi tę wiadomość
-
Antonówka u nas mąż w delegacji więc niema kto mnie zastąpić co do spania z córeczką to nie ma takiej opcji nie cierpię tego śmieje się że moja gwiazda ma adhd całe łóżko jest jej makabra tak się rozwala jak nie noga na mnie to ręka zazwyczaj wtedy śpię skulona w nogach 2m łóżka a ona jak Pani a na dodatek zdarzyło jej się kiedyś mnie podlać w łóżku tak na pobudzenie wzrostu
Buma a Ty słonko jak się czujesz???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:07
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Asie wyobrazilam sobie obrazek w tym lozku
Z tymi przeciwcialami kiepsko trzymam mocno kciuki zeby nic sie niewyklulo. A komus naleza sie porzadne becki za taka.nieodpowiedzialnosc.
Amy Slonko jak sie zle czujesz czy cos to pisz jestesmy po to zeby sie wspierac. Takie bole sie zdarzaja. Oczywiscie informuj o wszystkim lekarza. Mi lekarz powtarzal ze takie bole najczesciej oznaczaja ze tam sie w srodku wszystko rozciaga. A jak panikowalam to Dziewczyny wiedza. Lekarz mnie uspokajal za kazdym razem. Zapewne bedzie juz widac kropka na usg na serduszko moze byc jeszcze wczesnie chyba ze mialas wczesniej owu.
Co do tc wyjasila Ci to Oliwka wiec juz niebede sie powtarzala. Pamietaj ze pozytywne myslenie dziala cuda. Musisz wierzyc ze TYM RAZEM SIE UDA (Jak powtarzala nasz Granatek)
Trzymam mocno kciuki i konecznie odezwij sie po wizycie!!!
Buma dobrze ze znajdujesz chwile zeby sie odezwac. Napisz koniecznie jak sie czujesz i co u Ciebie poza remontem
Ayka Sloneczko jak tam u Was na froncie?
Antonowka grzej sie calkiem niezly jest syrop prenalen jeszcze i tabletki do ssania prenalen albo tantum verde do psikania.
Oliwcia postaraj sie jak najmniej nosic Corcie bo to duze obciazenie. W najgorszym razie sproboj do przeprowadzenia lekko przebudzic.
Trzymajcie sie cieplo Dziewczynki!!!amy83 lubi tę wiadomość
-
Antonowka kochana jak wie dzisiaj czujesz? Żeby Ci smutno nie było to dołączam do Ciebie bo u mnie katar i ból gardła sie pojawił. Wczoraj napisałam sie mleka z czosnkiem na noc bo coś czułam ze mnie rozbiera. Masz jakiś sposób na gardło oprócz płukania woda ze solą?
1kaktus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaktus, śliczny brzunio! Wyglądasz pięknie!
Oliwcia, powodzenia na wizycie, koniecznie pogadaj z lekarzem o twardnieniu brzucha i daj znać po. Mi to towarzyszyło przez obie ciąże, magnez, Nospa Forte, odpoczynek i leżenie na boku, ciepłe kąpiele itd. niewiele mi pomagały. Z jednej strony miałam kolkę nerkową, która tylko wzmagała ten problem, a z drugiej coś, co lekarz określił nadreaktywną macicą. Dopóki szyjka się nie skraca podczas takiego twardnienia, to jest OK i trzeba z tym jakoś funkcjonować. Spróbuj może zwiększyć dawkę magnezu, może pomoże. No i masz zakaz mycia okien!
Antonówka, wracaj szybko do zdrowia!
Asiek, trzymam mocno kciuki, żeby ominęła Was ospa!
Amy, powodzenia na wizycie, daj znać po! Kciuki zaciśnięte, by był już widoczny Maleńcio.
AgaSY, Ciekawa żyjecie? Wszystko dobrze?
Alciak, ja też w tym momencie poczułam się poza wątkiem. Dopóki jest się w ciąży, to żyje się nią, po porodzie żyje się już dzieckiem. Kupy, pieluchy, spacery, karmienie, ulewania, kolki itd. to codzienność, pęd straszny, chroniczne zmęczenie, brak czasu... Jednak Twoje doświadczenie, jak i innych rozpakowanych już Mam, jest bardzo ważne dla tych Dziewczyn, które w tym momencie przechodzą przez to co my wcześniej. Zaglądajmy więc tutaj, na ile nam czas i nasze Bąki pozwolą.
Ja powoli wyłażę z baby blues Od 2 dni już nie ryczę Ogarniam dzieci, dom i rodziców. Nawet już miałam okazję zostać sama z moją Parką na kilka godzin Ojjjjj, było ciężko Ogólnie nadal ledwo chodzę, koszmarcie boli mnie cały dół, spojenie, krzyż, nogi. Cycki mnie przeciążają i nie wyrabiam na plecy. Ledwo oddycham. Padam na twarz ze zmęczenia. A mój krzykacz już nie jest krzykaczem, jest kochanym, spokojnym i cichym misiem, odkąd się zorientowałam, że niedojada z cyca i trzeba Głodomora dopchać swoim pokarmem z butli Powoli zaczynam panować nad sytuacją
Miłego weekendu!!alciak lubi tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Antonowka kochana jak wie dzisiaj czujesz? Żeby Ci smutno nie było to dołączam do Ciebie bo u mnie katar i ból gardła sie pojawił. Wczoraj napisałam sie mleka z czosnkiem na noc bo coś czułam ze mnie rozbiera. Masz jakiś sposób na gardło oprócz płukania woda ze solą?
Zamiast zacytowac polubilam, ja walczylam 2 tyg z infekcja. Zaczynalamnod prenalen gardlo potemmlekarz zapisal tantumnverde do psikania 4x3. Dodatkowo dopuszczalne sa propolki o ile niemasz uczulenia na propolis. I herbatka z sokiem malinowym albo czarnym.bzem moze byc z dodatkiem miodu i duzo plynow obowiazkowo najlepiej wody nawet 3 litry zeby nawilzac gardlo i caly organizm. -
Ayka super ze zaczynasz panowac nad sytuacja!ja Was czytam i na innym watku to widze ze pierwsze tyg sa straszne!cyce bola,krwawia,male placze,noce sa dbiem a dnie nocami...niby wiedzialam ze tak jest ale panika mala wlaczyla sie;)
ayka lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Ayka Slonce dobrze ze zaczynacie sie dogadywac. A jak piersi odpuscily?
Wszystko ogarniesz kto jak nie Ty
Justa tez mi sie nieraz panika wlacza, jak pomysle o porodzie i o tym co Nas pozniej czeka a potem jak Maly zaczyna sie wiercic pozostaje ciekawosc jaki bedzie i wogole. Ale mysle ze nalezy sie nastawiac ze nanpoczatku bedzie ciezko najwyzej milo Nas zaskoczyayka lubi tę wiadomość