X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi witaj u nas. Kochana mam nadzieje ze teraz bede już dobrze z wami. W sprawie lekow to myślę ze.najlepiej podpytac specjaliste. Trzymam kciuki

Zołzimagic lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kero. Kochana wspoczuje tego co musialas przejsc. Wysylam pozytywna energie zeby teraz bylo juz wszystko w porzadku. Mocno wierze ze tak bedzie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja przez kilka lat mialam tak ze w swieta zawsze cos sie dzialo. A to ktos zachorowal i trzeba bylo po szpitalach jezdzic a to my bylismy chorzy. Chyba te grudniowe teraz byly spokojne z tego co pamietam to tylko ja zmeczona bylam i spalam bo juz na poczatku ciazy bylam. Licze ze ciebie na dopadnie taka zla passa na swieta. I oczywiście czekam na twoje wyniki

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus co do dotykania brzucha to musze sue przyznać ze ja uwielbialam wszystkie cuazowe brzuchy i malutkie skarby w wozkach ogladac. Przy mojej pracy triszke tych ciezarnych sie przewinelo i owszem jezeli nie mialy nic przeciwko dotykalam brzucha i zawsze dziecko zaczynalo kopac ciocie:-) co do mojego brzucha to nie przeszkadza mi jak ktos znajomy chce podotykac z reszta sama ciagle go dotykam i klade reke to meza to synka bo bardzo to lubie. Moje kolezanki z pracy zawsze tak malego wyglaszcza ze szok. Ale to jest indywidualna sprawa i nie kazdy musi to lubic. Za to klepanie po tyłku u mnie nie przechodzi ja nie krowa na pastwisku

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki wczoraj umylam okno u corci w pokoju powiesiłam jej zasłony i ogolnie posprzatalam w zabawkach i w pokoju w nocy bolal mnie troszkę brzuch a teraz trzy godziny z corcia na nogach na miescie wlasnie wrocilysmy odpoczywam i brzuszek napięty i znów troche boli wizyta w sobotę

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie rady, jedziemy na święta do Polski, znalazłam lekarza który mnie przyjmie w wielką sobotę i ma dobre opinie :) Póki co przyjmuję progesteron. Musi być dobrze!

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia może na takie bóle nospa pomoże...

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Oliwcia może na takie bóle nospa pomoże...
    Dziękuje kochana jak na razie to poleżałam i mi minęło mam nadzieje że już nie wróci ten ból :-)
    Trzymam kciuki i oczywiście daj znać jak już będziesz po wizycie

kobietki pamiętacie jak nie dawno Wam pisałam o tych badaniach słuchu mojej Oli byłyśmy dzis u laryngologa i pani doktor powiedziała że ze względu na infekcję tego wyniku nie bierzemy wcale pod uwagę kolejna wizyta za miesiąc i będzie powtarzać badanie

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia widzisz kochana zobaczysz bedzie dobrze. A co do mycia okien tez sie zabralam za to tylko ratami codziennie jedno bo moj dom ma 200m kwadratowych wiec okien sporo.jakos na szczęście nawet jak porobie sporo to nic zlego sie nie dzieje u mnie. Oliwcia uwazaj kochana na siebie i zwal troszku roboty na meza.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej walcze z podniesionymi cukrami. I wczorajj prawie po kazdym posilku podniesiony i dzis tez. Zmieniam diete i staram sie luczyc wymienniki węglowodanowe. Pomierze kilka dni i chyba bede dzwonila do lekarki po skierowanie na krzywa cukrowa..... cos czuje ze znowu przywitam sie z pania insulina na jakis czas....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Antonowka kochanie czyli jednak ten cukier u ciebie nie za bardzo lipa bedziesz musiała przejsc pewnie totalnie na diete tak jak Justa dla własnego spokoju no i oczywiscie zdrowia , co do mojego brzucha było ok jak lezalam wstalam no bo corcie trzeba wykapac i w ogo i znowu zaczęło mnie bolec ;-( tak nisko bardzo po lewej stronie Teraz znow leże i jest ok nie kumam tego wizyta dopiero w sobotę musze o tym z ginem porozmawiac co do męża to niestety nie może mi pomoc bo go niema jestem sama z córeczka on w delegacji przyjedzie na same święta dopiero w wielki piątek .... Niby mi mówił ze mam nie myć ty okien i w ogole ze on to zrobi jak wruci no ale kiedy ???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Zołzi i Kero! Ogromnie mi przykro z powodu Waszych doświadczeń i strat. Trzymam mocno kciuki za Wasze obecne ciąże i życzę, by były do bólu nudne, spokojne i przewidywalne. Rośnijcie zdrowo Wy i Wasze Brzuszki!

Oliwcia, bardzo się cieszę, że ostatnie badanie słuchu Córeczki było zafałszowane przez przeziębienie. Mam nadzieję, że przy ponownym badaniu Córka będzie zdrowa i się okaże, że wszystko jest w porządku.
    Kochana, czy Ciebie pogięło by myć okna??!! Masz się oszczędzać aż bezpiecznie będziesz trzymać w ramionach swojego Bączka! Zwłaszcza, że na 2 tygodnie zostałaś sama z małym dzieckiem. Nie wolno Ci robić takich rzeczy! Dom i okna mogą poczekać, to nie jest ważne! Dbaj o siebie albo przylecę i Ci skopię Twój szanowny tyłek!

Kaktus, nienawidziłam, gdy ktoś dotykał mojego brzucha. Odsuwałam się i miałam ochotę strzelić po łapach każdego. Nie rozumiem tej manii głaskania brzucha. Pozwalałam głaskać tylko mężowi.

Antonówka współczuję cukrzycy :-( Walcz dzielnie! Ty Justa też!

Asiek, nadal mocno trzymam kciuki za wyniki przeciwciał! Oby były pomyślne.

U mnie ciąg dalszy baby blues... Ryczę z byle powodu i wyżywam się na mężu. Jestem okrutnie zmęczona i zbolała. Mały ma potężny apetyt i by tylko jadł. Zeżre mnie całą!

0202oliwcia, 1kaktus lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia zapomniałam ze twoj maz w delegacji to ty tymbardziej zostaw to sprzatanie bo na dupcie dostaniesz. Dom to nie muzeum. Jak nie można robic to sie nie robi.
    Ayka wrzeszcz drzyj sie ile wlezie lepiej tak niz zamykac sie w sobie. Wdpolczuje tak trudnego poczatku ale za chwilke bedzie dobrze zobaczysz. Jestes silna kobietka, wspaniała matka i zona(mimo ze krzyczysz;-)) super kolezanka forumowa i na pewno nie tylko tutaj. Pamietaj o tym i nie daj swoim hormonom wmowic ci cos innego. Trzymaj sie kochana.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich cukrow to jak zjem typowo cukrzycowa to jest ok gorzej jak zjem cos normalnie. Wole juz trzymac diete i wiedziec ze jest ok. Dla mnie najgorsze jest to kucie ktorego nienawidze

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana drogie Panie!!!

Ayka spokojnie to minie. Wyrzucaj wszystkie zle emocje z siebie bedzie Ci latwiej a to minie zobaczysz. Maz cierpliwy to wszystko zniesie. A Bruno tak pieknie utuczyl sie w brzuszku to dalej chce rosnac!!! Trzymaj sie cieplutko dzielna Mamusiu!!! Sciskam Was mocno!!!

Oliwcia najchetniej bym Cie przezlozyla przez kolano i sprala po pupie. Zostaw te okna one niesa najwazniejsze. I co moj M umyl okna na parterze a deszcz je wypackal. I jeszcze wieszanie firan. Lelarz to Ci powinien glowe zmyc. Przeciez mozesz naciagnac lub zerwac wiezadla!!! Normalnie po pupie to malo!!!

Bardzo mnie cieszy ze lekarz znalazl prawdopodobna przyczyne zlych wynikow za miesiac bedzie lepiej!!!

Antonowka przykro mi ze znowu musisz przez to przechodzic a wczesniej musialas brac insuline? Moze uda sie to dieta wyregulowac. Trzymam mocno kciuki! Dobrze ze wiesz o tym i reagujesz odrazu dzieki czemu Maluszek bedzie bezpieczny.

Justa za Ciebie tez trzymam kciuki! Moze na swieta mozesz sobie zaszalec czyms slodkim (o ile masz ochote) a wogole drogie Panie znalazlam kiedys fajna ksiazke kucharska z soodkosciami dla min diabetykow (bo Babcia miala cukrzyce i chcialam dla niej cos zdrowego i smacznego zrobic) ja to wogole uwielbiam gotowac jak ja znajde to Wam cos poprzesylam moje slodkie Mamusie :-)

Ja wczoraj sie smialam ze czulam sie jak stara babcia. Popoludniu musialam zalatwic pare spraw urzedowych i poszlosmy na zakupy dodatkowo i przezywalam menopauze :-P duszno mi bylo w glowie sie krecilo szok. Niemialam tak jeszcze. Maz zostal w sklepie a a ja ucieklam do samochodu. Dzisiaj odpoczywamy popoludniu tylko chcemy podjechac zobaczyc farby do pokoiku Mikusia :-)

A Mikus dzisisj tak cudnie od rana sie kreci :-) to jest takie cudowne i niesamowite!!!

Milego dnia drogie Panie!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia a moze popros kolezanke badz kogos z rodziny zeby Ci pomogl w sprzataniu :) ale nie rób juz tego sama Kochana, skoro zle sie czujesz po takim wysilku.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki dziekuje za opieprz :-) wiem ze mi sie należał ale czulam sie świetnie i myslalam ze po jednym oknie jak umyje dziennie to mi nic nie będzie a tu guzik nic nie tego .... Ginekologowi to raczej nawet nie będę o tym wspominać bo mnie zjedzie ostro :-)

Zołzi niestety nie bardzo mam kogo poprosić bo najbliższą rodzinę mam 40 km dalej fakt ze mam blisko siostrę mojej mamy ale to tez schorowaną kobitka .., przyjaciółką mówiła ze mi pomoże i w ogole tez mnie zrypala no ale ona ma synka 9tygodni i nie chce jej wykorzystywać ma dość roboty u siebie i jeszcze przy dwuch dzieciaczkach 9 tyg. +3 latka coreczka

Ayka dziękuje za postawienie do pionu należało mi sie :-) co do corci to bardzo sie cieszę ze tak zdecydowała pani laryngolog (moja oli mowi juz na nia Ciocia Opryńska ) <3 tyle razy co u niej juz była .....
    Co do twojego samopoczucia to domyslam sie ze jest ciężko ja z Oliwia tez przez to przechodzilam siedzialam i plakalam bez powodu nie kiedy noe dus tego w sobie kochana jak chcesz sie wykrzyczec to to zrób może odrobinke ci bedzie lepiej przy jednym dziecku na poczatku jest ciężko a gdzie tu z dwujka maluchow .... nie długo z tego co pamiętam przylatuja twoi rodzice pomoga ci no i bedziesz miala mamę/ kobietę przy sobie moze będzie ci łatwiej sie wyglądać i w ogóle

Kaktus tez miałam raz taka sytuacje z dusznosciami makabra , jeśli bedziecie wybierać farbe do pokoju maluszka to ja polecam sa takie specjalne ekologicznw praktycznie niczym sie niw różnią od zwykłych ale niema tego zapachu farby podpytajcie w sklepie :-)

Antonowka kochana jeśli bedziesz musiala sie kuc to dasz rade każda dziewczyna nas o tym doskonale wie bo dla swojego malenstwa zrobisz wszystko co będzie konieczne ja sama od polowy stycznia kuke sie codziennie wieczorem w brzuch i to nie lada igielka wszystko dla naszych baczkow .... Także słoneczko uszy do góry dasz rade ja w ciebie wierze <3

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka a tu cos specjalnie dla Ciebie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b016c520577b.jpg[/url
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7961f903ce9a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:39

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Takie cos wbijasz w brzuch? Ooo matko podziwiam.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia tez mysle nad farbami z atestami dla Dzieci. Ale nawet jak bedzie miala lekki zapach to zdarzy sie wywietrzyc no pokoik chcemy malowac w czasie majowki bo Maz bedzie mial wolne.

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ