X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, ja o braku odpowiedzialności ze strony rodziny meza to wolę nie pisać, bo się nakręcę ;/

Najgorsze jest to, że nawet jeśli ja nie złapię, to złapać mogła moja córka, a wtedy o na bank się od niej zarażę. Zrobiłam dziś badanie na krew, czy mam przeciwciała na tą nieszczęsną ospę, ale podejrzewam, że ich nie będzie. Wyniki za 7 dni.

Tak czy siak 3 tygodnie stresu, bo tyle wylęga sie to dziadostwo ;/

• antonówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek widze ze masz super rodzinke. Kochana trzymam kciuki zebyscie sie nie zarazili.
    Kaktus co do psa to kuzyn meza ma bernardyna i brak ogrodzenia podworka bo z klatki swojej ucieka codziennie praktycznie a ze u nas robimy nowe ogrodzenie to wpada tez do nas a ja mam szczeniaczka ktorego chce puszczac na dwor a nie bardzo moge go zostawic bo to bydle biega. I na nic moje prosby i blagania zeby zorganizowali mu porzedna klatke....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troszke przestraszylam przed chwila bo cos mi sie kreci dzis w glowie i jestem spiaca caly czas wiec wzielam glukometr do reki i zmierzylam cukier. Jadlam ok 14 chlebka z miodem i kawalek wafelka tak mnie naszlo a o 18 cukier 169... zjadlam ogorka kiszonego napilam sie wody i czekam czy spadnie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Ja sie troszke przestraszylam przed chwila bo cos mi sie kreci dzis w glowie i jestem spiaca caly czas wiec wzielam glukometr do reki i zmierzylam cukier. Jadlam ok 14 chlebka z miodem i kawalek wafelka tak mnie naszlo a o 18 cukier 169... zjadlam ogorka kiszonego napilam sie wody i czekam czy spadnie
    Spacer najlepszy...u zdrowych psob po 2h od posilku chyba ponizej 120 ma byc

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chodzi o to ze ja na dzialce bylam w miedzyczasie jak zjadlam troszke truskawki pielilam. Zobaczymy zaraz.moze sok mi zaszkodzil. Jakos nie mam ochoty drugi raz przechodzic cukrzyce ciazowa

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a co tam u ciebie?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwoch h od posilu powinno byc napewno ponizej 120.

Justa a jak Twoja walka z cukrzyca?

Asiek spokojnie moze akurat uda sie uniknac zakarzenia. Moze naprawde juz niezarazala. Ale wsciec sie mozna. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 19:38

Asiek2108 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok:) z cukrzyca chyba sobie radze, cukry sa naprawdę dobre ale dziś w moczu ketony...musze dołożyć troche jedzenia...
    Mam chwile ze jestem spokojna a czasem wpadam w mala panikę...Czekam na połówkowe które sa dopiero za miesiąc.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka i jak tam sie teraz czujesz?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, trzymam mocno kciuki, byś miała przeciwciała przeciwko ospie i by Córeczka nie złapała tego choróbska teraz. Trzeba czekać na wyniki i przykro mi, że znowu masz kolejne dni w stresie. To wyczekiwanie jest zawsze najgorsze.

Kaktus, przykro, że musisz walczyć z rodziną o psa. Czasem niestety nawet i do rodziny trzeba wystosunkować oficjalne pismo, by coś pomogło. Kocham psy, ale boję się niebezpiecznych ras i również bym się obawiała o bezpieczeństwo dzieci. Lepiej zrobić wszystko, by nie dopuścić do tragedii i zapobiec ewentualnemu nieszczęściu. Powodzenia w walce!

Justa, Antonówka, współczuję walki z cukrami. Wiem, że dacie radę!

Oliwcia, jak Córeczka?

Morgiana, cudownie Cię widzieć! Jak sobie radzisz? Jak Bąbelek?

Asiek2108 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam koszmarny kolejny dzień, który minął mi na walce z cyckami (ciepłe okłady, kapusta, delikatne masaże, laktator itd.), temperaturą i bólem (Paracetamol poszedł w ruch). Do tego to był sądny, smółkowy dzień... Mały posrał się tyle razy, że nie nadążałam go myć i przewijać. Normalnie szła czarna lawa! Nie dało się tego opanować! Gdzie on to zmieścił? Grunt, że jelita mu dobrze pracują ;-)
    Mąż pomaga mi bardzo! Gdyby nie on, to nie dałabym rady tego ogarnąć. A jeszcze znosi moje wycie i darcie się na niego... Hormony u mnie biorą górę i totalnie nie panuję nad sobą i sytuacją. Zwłaszcza, gdy moje dzieci włączają swoje syreny. A uwierzcie mi, mój Synek ma płuca i charakterek :-) Nazywam go "drama queen" ;-) No typowy facet ;-)
    Mama męża już poleciała do domu, teraz czekamy na przylot moich rodziców w środę. A mąż już w czwartek wraca do pracy, buuuuu... Dobrze, że rodzice zostają na 3 tygodnie :-) Gdy polecą, to dopiero zacznie się u mnie kosmos :-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka na szczescie cukier spadl ale dzis juz bede bardziej na siebie uwazala i mierzyla. Jak robilam krzywa na poczatku ciazy to bylo wszystko ok. Zobaczymy jak bedzie teraz. Jeszcze lekarka stwierdzila ze nie trzeba robic ale jak beda mi skakaly teraz to sama sobie zrobie. Na szczęście znam objawy jak cukier za wysoki i za niski.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa z tymi ketonami to ja pozniej dalam sobie spokoj bo juz sama nie wiedzialam od czego sie pojawiaja.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka na szczescie przez 3 tygodnie z rodzicami wszystko moze sie odwrócić w dobra strone i wierze ze tak bedzie. Mlody jak to chlop nerwus. Prawda jest taka zee wszyscy musicie przyzwyczaic sie do nowej sytuacji. Hormony tez ci sie uspokoja a na razie krzycz zebys nie trzymala tego w sobie. A pozniej poprzytulaj swoje baczki jak juz zasna to pomoze ukoic napiecie z calego dnia

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel wazy juz 5640g ;)
    Ogolnie mamy sie dobrze, aczkolwiek teraz walczymy z plesniawka na podniebieniu, ktora mu bardzo dokucza przy jedzeniu.
    Nadal ciezko o wolniejsza chwile na nadrobienie forum, ale trzymam za Was wszystkie ciuki z calych sil!

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    u mnie ok:) z cukrzyca chyba sobie radze, cukry sa naprawdę dobre ale dziś w moczu ketony...musze dołożyć troche jedzenia...
    Mam chwile ze jestem spokojna a czasem wpadam w mala panikę...Czekam na połówkowe które sa dopiero za miesiąc.

Justa, dasz rade :)
    Cukrzyce da sie przezyc, jak ja dqlam rade to i Ty wytrzymasz :)
    Tak sie ciesze, ze teraz idzie dobrze :)
    Czekam na drigiego Kostka, albo Jagodke :-*

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Justa, dasz rade :)
    Cukrzyce da sie przezyc, jak ja dqlam rade to i Ty wytrzymasz :)
    Tak sie ciesze, ze teraz idzie dobrze :)
    Czekam na drigiego Kostka, albo Jagodke :-*
    Morgi chyba będzie Jagódka:) tez się bardzo ciesze i właśnie z tej radości mam czasem doly bo boje się ze mi cos zabierze to szczęście...ale mysle pozytywnie:)
    wpadaj częściej, podobnie jak reszta "starej,, gwardii:)

CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Babel wazy juz 5640g ;)
    Ogolnie mamy sie dobrze, aczkolwiek teraz walczymy z plesniawka na podniebieniu, ktora mu bardzo dokucza przy jedzeniu.
    Nadal ciezko o wolniejsza chwile na nadrobienie forum, ale trzymam za Was wszystkie ciuki z calych sil!
    No to pięknie żeś uhodowała Pączka!! Ponad dwukrotne podwojenie wagi w 2,5 miesiaca! Cudownie!! To już nie jest taki Kostuś :-) Pączuszek do pożarcia! Rośnijcie pięknie!

• antonówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgina malutki super wazy.widac ze mamusia dba o syncia. Niech rosnie dorodny jak dab chlopak. Super

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia jak tam corcia? Mam nadzieje ze juz lepiej.
    Kaktus jak tam u ciebie?
    Asiek nerwy juz troszke opadly kochana?

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ