kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiek2108 wrote:Ayka, Ty normalnie rekord pobiłaś haha
Takim tempem to nic tylko Ci dzieci rodzić
Wczoraj zdałam sobie sprawę, że moja droga i przygoda z ciążami dobiegła końca. Już nigdy nie poczuję kopniaczków i nie przeżyję radości, ale i ogromnego niepokoju związanego z oczekiwaniem na dziecko. Moja cudowna Dwójka mi starczy i niedługo podejmę decyzję o leczeniu endometriozy (albo sztuczna menopauza albo usunięcie wszystkiego w cholerę). Wiem Dziewczyny, że dla Was ciąża jest stresem i jesteście pełne obaw, ale cieszcie się każdym jej momentem. Te chwile mijają i są bezcenne i bezpowrotne. -
Oliwcia tulam Cie mocno!!! 5 kwietnia njr tak daleko naszczescie to juz w srode. Wazne zebscie porobili wszystkie badania nawet te najbardziej specjalistyczne i zebyscie byli pod dobra opieka!!! Pamietaj ze masz w Nas wsparcie i jakbys czegos potrzebowala to dawaj znac jak juz Ayka napisala.
-
Ayka jak to powaznie brzmi. Ja mam nadzieje ze jak Mikus pojawi sie csly i zdrowy na swiecie to bedzie mial jeszcze rodzenstwo.
A mi dzisiaj polozna z przychodni zafudowala poranny stres. Bo jeden z wybikow krzywej mialam przekroczony o 2 norma jest do 180 a ja mialam 182. Ale lekarz powiedzial ze niemam sie martwic ze naczczo i po 2h jest ok. No i dzisiaj dzwoni polozna ze ich kosnultatnt medyczny zakwestioniwal ten wynik i ze powinnam zostac skierowana na patologie ciazy w celu diagnostyki. Zestresowalam sie strasznie ale zadzwonilam odrazu do swojegk lekarzs i mnie uspokoil. Ale stwierdzilam ze do nastepnej wizyty bede mierzyla cukier po posilkach zeby w razir czego miec to pod kontrola i koc zareagowac. Juz zalatwilam sobie glukometr od znajomych w weekend moge go odebrac kupie paski i nakluwacz i bede sie kontrolowac naczczo i godzine po glownych posilkach. A do czasu jak niebede miala swojego to wyrywkowo bede chodzila do mamy mierzyc w miare mozliwosci. Ale dtres byl moj niestety. -
nick nieaktualnyOliwcia strasznie mi przykro
Przytulam mocno mocno, jakbyś czegoś potrzebowała to pisz :*
Ayka, dwójka to marzenie wielu kobietNp moje
Trzymam kciuki za owocne leczenie endo, bo wiem, że potrafi przysporzyć nerwów.
Kaktus to super, mierz i kontroluj. Mi kobieta w laboratorium powiedziała przy mierzeniu glukometrem, że może on zawyżać wynik o max 10% w porównaniu do wyniku glukozy z żyły. Ale do takiej rutynowej kontroli po posiłku to bardzo dobra sprawa, bo w porę możemy wychwycić jakieś nieprawidłowościayka, 1kaktus lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Wam kobietki za miłe słowa aż się popłakałam jak czytałam wasze odpowiedzi
dzisiaj mam jakiś mega gorszy dzień, nawet męża nie mogła poinformować na spokojnie o tym wyniku telefonicznie bo zaraz mi łzy leciały w mojej rodzinie wszyscy kładą na wszystko dosłownie lache idą po zasiłek nie pracują mieszkają w ruderach i wszystko im przychodzi z taką łatwością chcą dziecko pach mają je szybki poród czemu nie pół godziny i po krzyku tylko ja jestem jakaś trefna jak nie poród ciężki i ledwie co córcia go przeżyła to z ciążą same problemy to znowu poronienia eh jaka to sprawiedliwość (a i mąż dzisiaj pojechał na dwa tygodnie w delegację wróci na święta )Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 13:48
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
kaktus Ayka Antonówka Asiek bardzo Wam dziękuję. Dzisiaj nawet nie mam takiego stresu zacznie się od jutra od rana. Musi być dobrze.
Kaktus podejdż sobie do apteki i powiedz ze potrzebujesz glukometra bo masz ciążową cukrzyce i w aptece dadzą ci go za darmo wraz z kompletem 10 pasków i nakuwaczem.
Oliwcia tule cię mocno kochana może to jakiś fałszywy wynik? w mojej rodzinie mam chrzsnice której szczepionki uszkodziły słuch i nosi dwa aparaty. Kochana robiłaś berę (ABR)?ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość
-
Ciekawa nie nie robiła tego badania szczerze powiem że jestem jeszcze zielona w tym temacie do tej pory to tylko z tym nadmiarem woskowiny walczyliśmy a teraz jeszcze to ... podejrzewam że jak w środę pójdę do lekarza to nas pośle dalej na badania, co do zafałszowania wyniku to dziś córci zaczęło lecieć z noska i lekarz który wykonywał badanie powiedział że dziecko nie powinno mieć kataru (Tylko że u niej to bardziej sama woda nie katar)
Kaktus co za zero pomyslunku u tej położnej tak Cię stresować mierz sobie ten cukier a sama będziesz spokojniejsza
Ayka powiem Ci kochana że u nas tak samo bobuś sie urodzi i jak ja to mówię warsztat na góręwięcej dzieci nie planujemy i na pewno zdania nie zmienimy tylko będzie trzeba pomyśleć o jakieś racjonalnej metodzie antykoncepcji
Buma gratulację udanej wizyty teraz już tylko trzymamy kciuki i czekamy na genetyczne
Amy chyba jeszcze tylko Ja się z tobą nie przywitałam witaj słoneczko w śród nas bardzo nam miło Cie poznać jak się czujesz???
Ciekawa kciuki mocno zaciśnięte (Aż mnie kostki bolą) musi być dobrze czekamy na najbardziej pozytywne wieść z wizyty jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 14:22
ayka, 1kaktus, buma, ciekawa87, amy83 lubią tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
Ayka jaki szybki poród
Kaktus glukometry są darmowe i dostępne w każdej aptece. trzeba dokupić paski tej samej firmy. jeśli ma się na nie receptę to są sporo tańsze.
Oliwcia wierze, że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się Kochana :*ayka lubi tę wiadomość
-
Drogie Mamy niewiem czy widzialyscie ale w rossmanie od dzisiaj jest promocja na pieluchy -20% i dodatkowo na produkty pielegnacyjne dla dzieci 2+1 gratis lub 2+2 przy karcie rossne.
Zjalam piekielnie antycukrzycowy posilek i po 1 h mam cukier w normieAsiek2108, ciekawa87 lubią tę wiadomość
-
Ja troszkę wpadłam w panikę... W badaniach na toxo wyszło, że nie chorowałam na nią mimo tego że od dziecka byłam miłośniczką kotów. Przez okres ciąży postanowiłam jednak ich unikać, chociaż to trudne zważywszy na to że jednego posiadam... W miare się to udawało, ale dziś mój futrzak drasnął mnie pazurkiem w palec i popłynęło pare kropel krwi... No i teraz panikuje, że się zaraziłam a wizyta dopiero za miesiąc...
-
Oliwia pamiętam jak chrzestnicy wykonywali badania to też nie mogła mieć kataru Ani być przeziębienie bo to fałszuje wynik. Kochana oby w waszym przypadku było podobnie. Spróbuj jednak przetestować swoje dziecko czy reaguje na twój głos. Wierzę jednak ze wszystko ułoży sie dobrze to tylko jednorazowe źle wykonane badanie.. A może to ta wnioskowana sie nagromadzenia?
Dzięki za zaciśnięte piastki ale stan już z nerwów. Nawet cisnienie mi w górę poszło.
Ni ma kochana nic sie nie denerwuj jedno zadrasniecie nie wpłynie na zarazenie. Ja bym Ci lepiej radziła nie sądzić żadnych kwiatków nie grzebać w ziemi.
Zdezynfekuj ranę i będzie dobrze
0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
-
ayka wrote:Mamy Go! Urodziłam Synka przed 7-mą swojego czasu. Waga 3100 g, ile mierzy jeszcze nie wiem
Jestem zachwycona! Mój cudny, maluni Bączek! Poród tak szybki, że jak dojechałam pod porodówkę to już miałam bóle parte. Synek urodził się po 20 minutach. Cała akcja porodowa trwała może z 1,5 godz. Przeszłam samą siebie
Najważniejsze, że już jest z nami. Delikatnie kwili i już wie, co robić z cycem. Jednak chłop to chłop
Wszystkiego dobrego Dziewczyny! Ja muszę odpocząć.
GRTULACJE!!! życzę cudownych, wspólnych chwili szybkiego powrotu do formy
PS - poród marzenieayka lubi tę wiadomość
Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Buma spokojnie. Najbardziej prawdopodobne jest zakazenie poprzez kontakt z odchodami zakazonego zwierzecia. Niekazde zwierze jest zakazone. Niejest powiedziane ze Twoj kot jest nosicielem.
Twoj kot jest domowy czy podworkowy?ayka lubi tę wiadomość
-
Ciekawa co do tego ze mogla jej sie woskowina na gromadzić znowu to nie możliwe na 100% bo poltora tygodnia temu miala kontrole i idealnie czysciutkie uszka
. Małgosia 2017
Aniołki
nick nieaktualnyOliwcia, nie jesteś trefna i nigdy nie zaniżaj swojej wartości! Jesteś cudowną kobietą, na pewno rewelacyjną matką i jedyną, najukochańszą i najpiękniejszą żoną! Jesteś wartościową, pełną ciepła osobą. Po prostu niektórym pewne rzeczy przychodzą łatwiej, innym trudniej. Z Córką tak sobie pomyślałam, że może wynik jest zafałszowany przez katarek? Dzieci mają powiązany cały system: nosek, uszka i dodaj jeszcze migdałki, zwłaszcza ten trzeci, który lubi przerastać i mieć wpływ na słuch. Mojej siostry Córka tak miała. Przy każdym przeziębieniu i lekkim katarze padały jej uszka i słuch. Niedosłuch tym spowodowany ciągnął się tygodniami. Koniecznie znajdź dobrego laryngologa, co sprawdzi nie tylko słuch Córki, ale nos, zatoki i migdały. 5 kwietnia to już zaraz, daj znać czy coś będzie Wam potrzebne.
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxy, Czykoty, Alciak bardzo Wam dziękuję za gratulacje. Dopiero co czekałyśmy na Wasze Pączusie, a tu już mój ma aż 2 dni! Jak Wasze dorodne Bączki?
Ja już w domu i próbuję ogarniać SajgonCórka zachwycona braciszkiem, delikatnie go dotykała, zabrała mu smoczek i sobie bach do dzioba
Ale jak zapłakał to oddała mu swój. Poryczałam się z emocji i wzruszenia ledwo ją zobaczyłam. Moja kochana, malunia Córeczka jest już starszą siostrą...
1kaktus, AgaSY, Asiek2108, foxylady lubią tę wiadomość
-
Cześc Dziewczyny,posłuchałam Waszych rad i pomimo 4 tygodnia ciąży poszłam do lekarza.Pomarańczowa wydzielina jest w wyniku stanu zapalnego.Na usg było widać pęcherzyk ciążowy a w środku kształtujący się zarodek dlatego usg zakwalifikowało jako koniec 5tego tygodnia.Zła wiadomośc jest taka ,że lekarka dla pewności przypisała mi kleksan i prolutex,których koszt jest masakryczny.Prolutex 7 ampułek 170 zł a klexan 10 ampułek 120 zł.Mam brać do 12 tyg.Daje to kwotę tysiąca złotych.Mam ogromne wątpliwości.Biorę jeszcze metforminę i jeszcze dodatkowo te leki.Martwię się,ze za bardzo obciąże dziecko a tak na prawdę nic złego się nie dzieje tym razem.Mam za sobą dwa poronienia ale i jedną ciąże ze zdrowym dzieckiem i tylko na luteinie.Jak myślicie brać te leki?amy83
-
Amy to dobrze ze pojechalas do lekarza i dzieki temu szybko zareagowano na ta infekcje.
Co do lekow to niedoradze ani za ani przeciw. Bo ja bralabym wszystko byleby Dziecio bylo zdrowe. Wiem ze Oliwcia chyba nierze clexane wiec moze cos na ten temat sie wypowie. Tego drugiego leku nieznam wigole wiec niewiem. Wydaje mi sie ze jedyna osoba ktora bedzie w stanie na to w 100% odpowiedziec bedzie Twoj lekarz ktory Cie zna i Cie badal itd. Kiedy masz kolejna wizyte?
Ja od poczatku bralam duphaston potem lekarz wlaczyl acard i magnez. Przez jakis czas rowniez nospe.
Ciekawa od rana wbijam pazurki w lapki trzymajac kciuki!!! Odezwij sie po wizycie koniecznie!!! -
Ayka super ze jestescie ww domku juz. Malenka kocha brata miłością bezwarunkową i to dobrze. Bede mieli fajne kontakt ze soba zobaczysz. A placz slonce skoro to lzy radosci to niech plyna strumieniami obyscie zawsze byli szczesliwi
ayka lubi tę wiadomość