X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka dobrze ze Bruno wie o co chodzi zncycem (jak na chlopa przystalo) tylko pogadaj z nim moze ze cycusia to delikatnie a nie po mesku :-)

Jak sie czujesz Kochana? Do domku kiedy wracasz? Bo z tego co wiem u Was blyskawicznie wypisuja.

I napisz koniecznie jak Anastazja zareagowala na Dzidziusia :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    O matko Aga to dzialaj szybko. Ale same dziurki czy cos powaznego?

I co znalazlas fajnego dentyste?
    Całkiem spoko kobitka, więc nie było źle ;-). Same dziurki do wyczyszczenia i załatania, więc powinnam zdążyć :-P. Dziś już jeden zrobilysmy, następna wizyta za 2 tygodnie. Można zrobić 2 zęby na raz?

Amy83 świetny przyrost :-) trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko było dobrze! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 15:37

amy83 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to zalezy od dentysty. Moja sie upiera ze 2 na raz w ramach 1 wizyty niebedzie robila a wiem ze sa dentycsci ktorzy niemaja z tym problemu.

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzialaj szybko z zabkami bo w ciazy to nieprzelewki. Dumna jestem z ciebie ze sie odwazylas pamietam ze ty tez sie.boisz. a ja dzis kochane zalatany dzien i dobrze nie myślę o tym ze od dzis bez duphastonu... troszkę sie boje ale zobaczymy jak cos to wroce do niego..

AgaSY lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy witaj u nas. Przykro mi z powodu twoich strat ale teraz bedzie dobrze zobaczysz my wysylamy super pozytywna energie i juz na pewno kazda z nas trzyma za ciebie kciuki. Kochana ja bylam w 4t5d na pierwszej wizycie i lekarz mowil ze oszalalam bo to wczesnie ale najwazniejsze bylo ze zobaczylam pecherzyk. A jezeli mialas ingekcje to tymbardziej idz sie sprawdzic i koniecznie pisz co tam u ciebie.

amy83 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Amy. Dołączam się do gratulacji i trzymam kciuki.
    Ja już po wizycie. Z dzidzia wszystko ok :) ma już 3.7cm :) tatuś był razem ze mną i fajnie było patrzeć na jego zachwyt :) dzidzia pomachała rączkami i nóżkami i pofikała sobie. Tak bardzo się cieszę że wszystko w porządku :) następna wizyta za miesiąc, a w tygodniu przed świętami genetyczne.

1kaktus, amy83, Asiek2108, AgaSY, ayka, Justa87, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma super wiesci :-) no to kawal Dziecia 3.7 cm :-) :-) :-) najwazniejsze ze wszystko ok :-)

buma lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Amy, piękny przyrost Bety! Trzymam mocno kciuki za pomyślną ciążę. Jeśli choć trochę plamisz to warto się udać do lekarza wcześniej, nawet jeśli nie będzie widać jeszcze bijącego serduszka. Lepiej pójść o jeden raz za dużo niż za mało.

Buma, cudne wieści! Już ustawiaj się w kolejce Dziewczyn do porodu ;-)

Aga, dobra decyzja, koniecznie wylecz wszystkie zęby w ciąży! Generalnie jak się planuje ciążę to powinno się je leczyć przed. Powodzenia, by nie bolało!

Ja jeszcze w szpitalu :-) Jednak trzymają tu 3-4 dni, po cesarce tydzień. Jutro badanie słuchu Maluszka, plus kolejny pomiar poziomu bilirubiny. Na razie Synek robi się żółciutki, ale poziom jest w normie. Pogryzł mi brodawki do krwi :-/ Aż mam dreszcze... Sama jestem ciekawa jak moja Córeczka zareaguje na braciszka. Mąż nie mógł jej do mnie przyprowadzić, bo się przeziębiła :-( Jest chora, płacze "mama", a mnie przy niej nie ma :-( Serce mi pęka... Mam nadzięję, że zostaniemy tu już tylko do jutra. Jak na razie muszę znosić kobietę, która chrapie jak smok! Smoczyca jedna!

Justa87, 1kaktus, amy83, buma lubią tę wiadomość

• amy83 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za miłe przyjęcie :)

amy83
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka to u Was tak jak u Nas mniejwiecej trzymaja. Szkoda mi Ciebie z tymi sutkami.

A Anastazja ma dobra opieke wiec sie njezamartwiaj (wiadomo serduszko bedzie przy Niej ale na szczescie ma Babcie przy sobie i Tate wmiare mozliwosci) ale strasznie mi jej szkoda ze niemoze do Was przyjsc.

Ale przy tak blyskawicznym porodzie to nawet Maz Cie niezdazyl wkurzyc rurka z tlenem :-P ani pokrzyczec na nikogo :-P

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wkoncu Nam nienapisalas jaki Bruno jwst dlugi :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie wiem ile mu się urosło :-) Oni tu połowy rzeczy nie sprawdzają i nie mówią. Ja nawet nie wiem ile dostał punktów w skali Apgar :-D Zakładam, że 10, ale też tak myślałam o Córce, a miała 9. Cała Irlandia...

A poród samą mnie zadziwił. O 5:48 wysłałam smsa do Mamy, że odszedł mi czop i czekam w ubikacji na przeczyszczenie i skurcze. O 6:29, że dojechałam do szpitala i dam znać po porodzie, a Bruno się urodził o 6:57. Szok! A mój mąż pomimo, że miał nakaz stania przy głowie (mojej głowie!) to w trakcie porodu pełen szczęścia do mnie pokrzykiwał, że dam radę, że już widzi główkę! Wciskaniem rury z tlenem tym razem zajmowała się położna :-) Na nią jakoś zła nie jestem :-) Męża tylko spytałam czy ma uraz psychiczny :-D Nie ma, zadowolony, że tym razem widział więcej :-/ Faceci są z innej planety...

1kaktus, AgaSY, Asiek2108, 0202oliwcia, buma lubią tę wiadomość

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sob wizyta....

ayka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa 1,5 dnia do wizyty :-) bede bardzo mocno trzymala kciuki!!!

Ayka to i tak ze ta rure zdarzyli rozlozyc przy takim tempie :-) jestes szybsza niz cesarka :-P sobrze ze Maz tak zareagowal. Ja sie troche boje o reakcje mojego :-/ no ale ostro twierdzi ze bedzie ze mna :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, jestem z Tobą myślami i ślę stos pozytywnej wibracji na sobotnią wizytę! Będziemy czekać na dobre wieści. Zero żartów w tym dniu ;-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa na pewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz. Kciuki juz zaciśnięte jak codziennie z reszta.
    Milego dnia piękne panie

Asiek2108 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam sobie dzis. Tak jest w lozeczku przyjemnie ze wstac sie nie chce.....

Asiek2108, ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Amy witaj i mam nadzieję, że zostaniesz z nami do porodu :)

Buma cudowne wiadomości!

Ciekawa trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok :* Daj znać po wizycie :)

Ayka, Ty normalnie rekord pobiłaś haha :) Takim tempem to nic tylko Ci dzieci rodzić :D

ayka, buma, amy83 lubią tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki nadrobię Was później bo nie mam siły psychicznie ....
    Byłam dziś z córcią od rana na tym badaniu słuchu "Tympanogram" i co i wielkie gu..... mamy złe wyniki najprawdopodobniej uszkodzone oba uszka w środku z lewym jest gorzej lekarz nie chciał nic powiedział tylko tyle że wyniki sa bardzo kiepskie dał wyniki i kazał się zgłosić do swojego laryngologa a wizyta dopiero 5 kwietnia wysiadam dziś psychicznie .... :-(

Normalnie się poryczałam :-'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 10:48

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, tak mi przykro :-( Stres związany z dzieckiem i jakakolwiek jego choroba powala mnie na łopatki. Zawsze gdybym mogła, wzięłabym to na siebie. Pewnie masz tak samo. Musicie koniecznie ponowić badania, zrobić więcej specjalistycznych i udać się do dobrego lekarza. Na pewno pomogą Twojej Córce! Teraz jest wiele możliwości. Dawaj znać czy czegoś potrzebujesz i czy jakoś możemy Wam pomóc.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ