kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwcia i jakie masz zalecenia?jao tym jeszcze nie ponyslalam bo to mi sie takie odlegle wydaje...
Kaktus wlasnie wiem ze bedzie gorzej!!!Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Aga wyciagam patelnie i pac
Niema sie co dziwic ze sie tego obawiasz. Ja tez jak mysle o porodzie nieboje sie bolu jego wytrzymam tylko wlasnie boje sie o Malego. Zeby porod byl dla niego jak najlzejszy i jak najlatwiejszy a co najwazniejsze zeby byl bezpieczny.
Wydaje mi sie ze taki juz los Mamy zawsze w kazdej chwili bedzie sie martwila o swoje Malenstwo i tak juz bedzie zawsze.
Pamietaj ze porod to jedyna randka w ciemno w czasie ktorej wiesz ze poznasz milosc swojego zycia
Kochana przetrwasz to Leo bedzie caly i zdrowy a Ty bedziesz najszczesliwsza Mama na swiecie
Mysle ze tygodnie po porodzie to bedzoe hardcore ale mysle ze za kazdym razem jak obejma Nas te malenkie raczki i przytuli sie do Nas to Malenkie cialko to poprostu zapomnimy o wszystkich nieprzespanych nocach bolu i zmeczeniu!!!
Amy cudownie wiadomosci ze juz slyszalas serduszko i to bijace jak dzwon co do krwiaka to spokojnie biez leki stosuj se do zalecen lekarza zapewne duzo odpoczywaj. I najwazniejsze wierz ze bedzie wszystko wporzadku!!! Pamietaj ze wiara czyni cuda!!! Na lipcowym.watku bylo kilka Dziewczyn z krwiakami i powchlanialy sie one w ciagu pierwszych tygodni a teraz czekaja na studniowke
Ja mam chyba dzisiaj slabszy dzien dol brzucha mnie cos pobolewa ale podejrzewam ze to dlatego ze Maly juz sporo wazy (zapewne juz ponad kg) i to juz ciazy a caly czas siedzi na dole brzucha a dodatkowo wczesniej jak mnie tak bolal w wiekszosci po bokach to powiekszal sie brzuszek wiec cos mi sie zdaje ze niedlugo znowu wyskoczy do przodu. Za kazdym razem jak mowie o tym lekarzowi to mnie uspokaja i mowi ze w ciazy moze bolec byleby niebyl to bol ciagly silny lub skurczowy a taki niejest wiec niepanikuje. Ale martwic sie martwieAgaSY, ayka lubią tę wiadomość
-
Amy musisz wierzyc ze tym razem sie uda !!!
A co najlepsze uwielbiam gotowac od zawsze. No i Maz stwierdzil ze ma ochote na barszcz ukrainski co z tego ze nietypowy na niedzielny obiad
No wiec jako ze pracochlonna zupka stwierdzilismy ze zrobimy ja razem. No i dzisiaj wszystko pokroilismy i ugotowalisny dla spotego pulku wojska 15 litrowy gar wypelniowny tak na 7/8 pojemnosci
Takze jakby ktoras miala ochote zapraszamayka lubi tę wiadomość
-
Amy Slonko poczytaj u mamyginekolog
https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
Jako lekarz twierdzi ze ok 7% ciaz konczy sie poronieniem takze rozbieznosc spora.
Wiesz co akurat z licowego watku ani jedna Mam niestracila swojego Malenstwa z powodu krwiaka. Mimo ze zdarzaly im sie mocne krwawienia i lezaly z tym w szpitalu.
Trzymaj sie cieplo!!!amy83 lubi tę wiadomość
-
Amy kochana po pierwsze gratulacje serduszka co do krwiaka wierze ze bedzie dobrze oszczędzaj sie tylko i stosuje do zalecan lekarza a no i oczywiscie nie czytaj za dużo na internecie bo tylko sie stresujesz a teraz to nie jest Potrzebne ani tobie ani malenstwu ....
Justa jeśli chodzi o moje zalecenia to przede wszystkim mogę rodzic naturalnie chyba ze dojdzie do zatrucia ciazowego to od razu CC (czego bym nie chciala) mam sie oszczędzać a juz zwłaszcza latem ze wzgledu na to moje duze ryzyko z genetycznego no i ten acard najprawdopodobniej do końca ciąży
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oświadczam wszem i wobec ze moje dziecię śpi we własnym łóżku i dziś nie nosimy 17 kg balastu ufff pierwszy raz
1kaktus, ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyAga, każda kobieta boi się porodu, im bliżej końca ciąży. Nie tyle boi się bólu (to też), co boi się o dziecko. Jak to mówi mój lekarz "o sukcesie można mówić dopiero, gdy ma się dziecko w ramionach, bo na kaźdym etapie ciąży, może pójść coś nie tak". Przed Tobą wielkie wysìłek i wielka niewiadoma. Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Podczas porodu skupiaj się na dziecku, jego dobru, wsłuchaj się w jego potrzeby i swojego organizmu. Będzie dobrze!
Amy, gratuluję serduszka! To był zawsze najpiękniejszy dla mnie dźwięk. Wierzę, że krwiak się szybko wchłonie i problem zniknie. Antonówka też ma krwiaka, a spokojnie donasza ciążę, a jeszcze ma cukrzycę. Właśnie Antonówka, jak Twój krwiak? Zdrowka życzę!
Oliwcia, gratuluję konsekwencji z Córką. Oby teraz było Ci już lżej.
Justa, powodzenia na wizycie! Wypytaj o wszystko lekarza i daj znać po. Z pęcherzem to dopiero początek udręki Odzyskasz go dopiero po porodzie Nawet nie wiecie jaka to ulgaAgaSY, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
A wiec tak oliwcia gratuluje cudow dokonanych z corcia bsrdzo sue ciesze ze nie dzwigasz malutkiej juz tak czesto. Mi wczoraj synek zasnal w kosciele na recach scierplam przez cala msze tak ze kosmos oczywiscie siedziałam caly czas a maz z tylu stal kompletnie nieswiadom ze mi pomoc potrzebna ale tesciowa go opieprzyla za mnie ze ma stac nastepnym razem przy lawce zony:-)
-
Amy co do krawiaka to jaki jest teoj duzy? Moj na poczatku byl dwa razy wiekszy niz pecherzyc z cialkiem zoltym. Wiem szok, strach jest i to wielki ale mozna z nim normalnie donosic ciążę. Lez kochana jak najwiecej, podloz sobie pod nogi i biodera poduszke zeby byly lekko wyzej od reszty ciala. A przedewszystkim bierz leki i badz dobrej mysli ja najpierw przeplakalam dwie nice a pozniej powiedziałam sobie ze urodze to dziecko i trzymam sie tego. Nastawilam sie pozytywnie. Oczywiście masz kompletny zakaz dzwigania i niestety seksu tez ale to da sie przezyc. Jak najmniej chodzenia tylko tyle co musisz. Bedzie dobrze kochana krwiak to nie wyrok. Ja go nadal mam ale juz jest malutki.
amy83 lubi tę wiadomość
-
A i nie czytaj za wiele w internecie bo faktycznie statystyki stad sa okropne ale nie wiem kto to pisze bo wiele kobiet ma kwiaki i rodza normalnie w 9 miesiacy. Podrzuce link jak znajde do fajnego artykulu o tym. On mi dal nadzieje tylko musze poszperac porzadnie
-
A co do porodow moje kochane to jaboje sie wlasnie najbardziej tego bolu. Moj maz sie smieje ze hormony jeszcze nie na tym poziomie co powinny byc wiec bardziej nadal martwie sie o siebie. Choc juz zaczynam dopuszczac do mysli ze moge urodzic naturalnie choc pierwsze bylo cc.
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny Amy super wiadomości Z krwiakiem nie pomogę, ale moja znajoma, która miała swojego do 16 czy tam 17 tc właśnie trzy dni temu urodziła zdrowego syna
Oliwcia masz tę moc!
Mnie też dopadł stres przedporodowy. Niby będzie to mój 2, ale i tak to wielka niewiadoma do momentu kiedy nie trzymasz zdrowego dziecka w rękach. I boję się właśnie, że coś pojdzie nie tak i coś stanie się małej. Ja przeżyję wszystko, tzn mam taką nadzieję
Dobrego dnia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 08:56
AgaSY, 1kaktus, ayka, amy83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w ten piękny poniedziałek na Śląsku! Od razu mi się humor polepszyl .
Dzięki za wsparcie, widzę, że nie tylko ja mam takie czarne myśli. Co jakiś czas tłumacze Leonkowi, że rodzice bardzo chcą przywitać go razem, a więc urodzić naturalnie i że musi być dzielny, że damy razem radę itd. I chyba bardziej siebie tym przekonuje niż jego hehe . Wczoraj na fb mamaginekolog prowadziła transmisję "jak zwiększyć szansę na poród sn" więc od dziś zaczynamy się masować na piłce, a po świętach wprowadzimy lekkie ćwiczenia fitness . Do końca maja musimy wytrzymać w dwupaku, a potem 5S: seks, spacery, schody, słodkie i ostatniego nie pamiętam .
Sliczny brzuszek Kaktus . Asiek Twój też, zdążyłam zobaczyć . Jak mąż wróci z pracy i skończy moja rewolucję (umyje okna) to też zrobię nam zdjęcie i się pochwalę .
Milego dniaAsiek2108, ayka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyPfff chciałam edytować i usunęłam, a kiedyś szukałam tej opcji Wrzucam jeszcze raz
Dobrego dnia Dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad24f1e6d464.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 10:50
AgaSY, ayka lubią tę wiadomość