kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
ayka wrote:Boziu, nie daję rady Was nadgonić
Zespół cieśni miałam po porodzie Córki i teraz po porodzie Synka też się odezwało cholerstwo. Wszystko mi wypada z rąk, strącam masę rzeczy, nie mogę otworzyć głupiej butelki itd. Muszę ćwiczyć dłonie zaciskając piłeczkę to będzie z czasem lepiej i minie
Rodzice cudowni! Żałuję, że mamy ich tak daleko Musimy się nimi teraz nacieszyć, jak wyjadą będzie ogólna rozpacz. Dzieciaczki wytulone, wycałowane, wybawione i wyspacerowane
No wczoraj sporo naprodukowalysmy
Zobacz fotel z kojego linka moze Ci sie spodoba. Mi sie zawsze marzyl bujany fotel do pokoju dzieciecego
To nacieszcie sie koniecznie Dziadkami. Pewnie tez latem sie do pl wybierzecie.
Ale bedzie wesola wielkanoc
Trzymam kciuki zeby nadgarstki puscily jak najszyciej!!!ayka lubi tę wiadomość
-
A Mikus mnie wczoraj wieczorem trenowal. Odzywal sie w ciagu dnia a wieczorem cisza zero nic. Probowalismy go obudzic. Pilamnzimna cole i dalej cisza. To poszedl detwktor w ruch i najpierw pokazywal normalne tetno a po chwili jakies dziwnie wysokie (musialam trafic na ktorac glowna zyle albo pepowine i przeplyw zlapalo) ale jak przesunelam to znowu piekne tetno ok 140-150. No ale dalej niechcial sie ruszac. Juz mnie panika chwytala. Az wkoncunsie nademna zlitowal i zaczal sie ruszac. Ale wystraszyl mnie zdrowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 10:40
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Ja dziś wizytuję, zobaczymy czego się dowiem + omawiamy wyniki badań, które zrobiłam.
Ayka, super, że macie dziadków przy sobie, u nas jutro przyjeżdżają na święta Moje dziecko oszaleje z radości, dziadkowie to super sprawa
Justyny dwie super wiadomości Teraz przez święta odpoczywać i nie stresować W końcu ciasta same się nie zjedząjustysia8512, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny1kaktus wrote:A Mikus mnie wczoraj wieczorem trenowal. Odzywal sie w ciagu dnia a wieczorem cisza zero nic. Probowalismy go obudzic. Pilamnzimna cole i dalej cisza. To poszedl detwktor w ruch i najpierw pokazywal normalne tetno a po chwili jakies dziwnie wysokie (musialam trafic na ktorac glowna zyle albo pepowine i przeplyw zlapalo) ale jak przesunelam to znowu piekne tetno ok 24-150. No ale dalej niechcial sie ruszac. Juz mnie panika chwytala. Az wkoncunsie nademna zlitowal i zaczal sie ruszac. Ale wystraszyl mnie zdrowo.
Kochana mnie dziecko też w tym okresie strasznie potrafiło zdenerwować Jakby mama miała mało zmartwień Dobrze, że masz detektor -
Asiek2108 wrote:Kochana mnie dziecko też w tym okresie strasznie potrafiło zdenerwować Jakby mama miała mało zmartwień Dobrze, że masz detektor
No ale jak pokazal mi te bzdury to prawie na zawal zeszlam, ale musialam trafic na jakas zyle glowna albo inny przeplyw bo innego wyjscia niema. -
Kaktus ja tez szaleje prawie jak maly sie noe odzywa. Potrafi caly dzien nic komplwtnie a jak zacznie po 22 to skonczyc nie moze mowie ci az brzuch caly sie rusza. A tak szczerze to powiem wam ze jakos ten 2 trymestr jest fajny dla mnie. Mam energie chce mi sie robic wszystko czasami to nawet maz na mnie krzyczy ze za duzo robie i za bardzo latam ale sama nie wiem skad to sie bierze. Dzis niby polezalam i pospalam do 10 a pozniej sniadanko i bach wzięłam sie za sprzatanko. Malemu tez to chyba odpowiada bo bo spokojnie sobie lezy a jak przysiade sie napic to zaraz buch mnie w brzuch. A tak swoja droga to zazdroszcze zeacie juz imiona powybietane bo u mas nadal pustka w glowie...
-
Antonowka ja w 2 trymestrze tak zmobilizowalam siebie i męża, że wysprzatalismy całe mieszkanie, wyremontowalismy i wysprzatalismy piwnice i garaż . Wene miałam ogromną . Dlatego teraz nie robię żadnych gruntowych porządków, w poniedziałek mąż umył wszystkie okna, powiesilismy nowe firanki itd. A zaraz wrzucę sobie pranie, żeby na święta nie zalegało i już .
P. S. Zrobiłam dziś 2 kolejne ząbkiayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Asiek trzymam kciuki i czekam na wieści
Antonówka u mnie średnio z ta energią w drugim trymestrze niby mdłości zupełnie ustąpiły ale jestem ospała i ociężała przez moją własną głupotę więzadła jeszcze się czasami odzywają ale chyba już jest dobrze , co do przygotowań do świat to u mnie w domu burdel okna upierniczone a mi to wisi dziś trochę po-ogarniałam to zaczęło mnie znów ciągnąć więc odpuściłam mąż jednak dziś wraca i ma sprzątać a jutro na obiadek mamy gości z Warszawy dodam że taka trochę wyższa sfera ale bardzo ich lubię przy garach nie będę stała więc idziemy na obiadek do knajpki a co do świąt nas nie będzie jedziemy do cioci a potem do siostry mojego Ł
kaktus nie dziwie ci się tez bym na twoim miejscu się przestraszyła i właśnie to jest ten mankament który mnie powstrzymuje przed zakupem detektora
AgaSy pracowita mróweczka z ciebie i to jeszcze w tym tc buuu ja czuje się jak bym była przez praskę przeciśnięta a co to będzie później .....
Na 17 idę dziś z córcią do stomatologa makabraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 14:23
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia u mnie na tablicy w kuchni wisi lista zadań dla mnie i męża, które musimy wykonać przed porodem. Rzeczy typu zrobić w końcu porządki w dokumentach, założyć gaz w aucie, czy powiesić nowa szafkę w łazience i posprzątać kosmetyki. To będzie nasze 1 dziecko i zdajemy sobie sprawę, że wywroci nasze życie o 180 stopni, a pierwsze miesiące po porodzie pewnie będziemy przyzwyczajać się do nowej sytuacji i na nic nie będzie czasu. Rzeczy z kartki są systematycznie wykreślene, teraz dla mnie już tam prawie nic nie zostało, więc na ostatnie tygodnie mam pełny luz . Mogę prac, prasować i układać wszystkie rzeczy maluszka
ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Moja mama to krzyczy na mnie z reszta tesciowa tez ze mam uwazac nie robic tyle a ja sama z siebie sie za to wszystko biore i czuje sie swietnie. Fakt staram sie kazdego dnia miec czas na to zeby polezec z dupka z dobre 2-3 godzinki i nic nie robic. Mi na swieta zostalo tylko ciasto upiec, zurek ufororwac i salatke zrobic reszte zrobilam wczesniej i zamrozilam sobie. Najwyrazniej mojemu krwiakowi nie przeszkadzaja moje prace bo nadal sie zmniejsza mimo tego ze jestem aktywna. Powaznie zaczynam myśleć o basenie od maja zeby chodzic
ayka lubi tę wiadomość
-
Antonówka eh tez bym chciała na basen niby ginekolog pozwolił córeczka kocha basen ja zresztą tez ale mój mąż się stawia i woli żebym nie ryzykowała z basenem
Zazdroszczę wam kobietki tego powera tez bym chciała a tu dupa albo coś mnie boli albo gin się czepia albo mąż ..... w zeszłym roku o tej porze całą wiosnę i całe lato jeździłam po 40 km na rowerze a teraz nic mi nie wolnoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:55
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyDziewczyny wszystko ok Mała urosła i to sporo - waży podobno ok. 2600!!! Szyjka podobno ładnie się skraca, nie wiem co to oznacza wg mojego gina "ładnie", ale podobno wsio ok
Oby jeszcze 4 tygodnie wytrzymać do donoszonej ciąży I po świętach pakuję torby, wyprawka gotowa, muszę jeszcze pozałatwiać jakieś drobne sprawy, np w pracy, żeby na potem nie mieć zaległości.AgaSY, Justa87, ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Dawno sie nie odzywałam ale was podczytuje cały czas bo mi to bardzo pomaga. U mnie narazie bez zmian porobilam badania wyszło ze przeszłam cytomegalowirus pozatym anty-TPO WYSZŁO prawie 4 razy wyższe czyli że mam Hashimoto. Wczoraj byłam u endokrynologa I przepisał mi witaminę D . Wszystko pięknie ładnie tylko zasugerował żebyśmy poczekali trzy miesiące jeżeli możemy. czy któraś ma z was tarczyce i się orientuje czy rzeczywiście trzeba czekać ? rozumiem miesiąc ale kolejne 3to już przesada.Mój aniołek kochany 20.06.2016r.(8tc)
-
Za dużo się od endo nie dowiedziałam ponieważ mu się spieszyło bo miał opóźnienie i nic mi nie wytłumaczył stąd jestem trochę zdenerwowana. Nawet mi nie powiedział czy mam tarczycę czy nie. A niby jeden z najlepszych lekarzy w moich okolicach ręce opadająMój aniołek kochany 20.06.2016r.(8tc)
-
Asiek cudne wiesci a Mala rosnie jak na drozdzach
Agasy no rzeczywkscie mrowrczka z Ciebie super z ta lista wazne ze masz prawie wszystko poogarniane.
Antonowka co do swiat to my idziemy do rodzicow wiec robie same male rzeczy w tym roku wiecej odpoczywam.
Mi odradzali basen ze wzgledu na ryzyko infekcji wiec sobie odpuscilam.
Tez uwielbiam rower pokonywalismy dlugie dystansy z Mezem no ale ten rok jest wyjatkowy. Za rok bedziemy jezdzic z Mikusiem.
Antonowka to po swietach bedziesz wiedziala na czym stoisz z cukrami moje na szczescie ok, dwa razy zdarzylo mi sie minimalne przekroczenie.
Grisza moze lekarz chce sprawdzic jak reagujesz na leki? Moj gin kazal Nam po stracie odczekac 6 msc. Skonsultowalam to u drugiego lekarza do ktorego chodzilismy z mezem bo jest tez andrologiem i dal Nam wczesniej zielone swiatlo. A masz sie do niego zglosic do kontroli? Moze umow sie jeszcze raz albo pogadaj o tym ze swoim ginem. Tarczyce masz napewno kwestia czy chora. Na wysokie tsh bardzo pomaga dieta bogata w selen np orzechy brazylijskie.