kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wesołego Alleluja! Niech wszystkie małe pisklaczki rodzą się zdrowe i dorodne
ayka, 1kaktus, AgaSY, 0202oliwcia, Asiek2108 lubią tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Z okazji Wielkiej Nocy życzę miłości mocy, jajka smacznego, tyłeczka mokrego, smacznej babeczki, dwa litry wódeczki, słodkiego baranka, imprezy do ranka. Oczywiscie z naszymi dzidziusiami kochane a wodeczke zamieniamy na soczek
0202oliwcia, 1kaktus, Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość
-
Witam sie poswiatecznie z Wami
jak minely swieta?
Urosly brzuszki? Nam o dziwo dopisywal apetyt
i mamy w sumie nie po swietach ale zawsze pierwsze 1,5 kg na plusie. Czyli w sumie do teraz -5,5 od poczatku
Asiek jak tam Wasze objawy?
Od piatku Mikus byl w dobrym nastroju i fostal ksywke Wiercipiolekuspokajal Mamusie co chwile sie odzywajac
wczoraj byl spokojniejszy ale mysle ze na niego pogoda tez dzialala.
Jutro sie zobaczymya wg usg Maly wszedl dzisiaj w 3 trym a wg.om zaczynamy go w czwartek
Milego dnia moje Panie
Amy odezwij sie wkoncu!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 05:53
ayka lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane kobietki. W sumie to my sie nie przejadalismy jakos spokojnie z apetytem u nas. Za to dzis spiacy jestesmy i posypiamy co chwilke mimo ze malu w domu dzis ale daje nam spac. Moj najlepiej fika po 22. Super ze juz bedziesz w 3 trymestrze. I ze zobaczysz swojego maluszka jutro. Ja jutro ide na krzywa cukrowa rano...
-
Hej dziewczyny, u nas też jakoś zleciało. Jeden dzień posiadowa przy stole u jednych rodziców, drugi dzień u drugich. Dziś w końcu można odetchnąć
. Tak czekałam na słońce po świętach żeby zacząć prac dzieciowe rzeczy i co?! Szaro, buro i ponuro, tylko śniegu brakuje
. Ale mamy jeszcze 6 tygodni, chyba zdążymy
.
Aa, cos Wam opowiem! Przed Świętami mój mąż był u kolegi, który ma 4 miesięczna córeczkę (to było jego pierwsze spotkanie w życiu z takim dzieckiem) i wrócił zachwycony. Nie mógł przestać opowiadać jak złapała go za palec i nie chciała puścić i wgl jaka jest fajna
. Teraz nie może się już doczekac aż Leo przyjdzie na świat i cieszy się, że to jeszcze tylko kilka tygodni
. A ja się martwię, że teraz będzie nam się nieźle dluuuuuzyc
.
Asiek, Ciekawa smarujecie już brodawki lanolina? Czy uważacie, że to i tak nic nie da? Wy przynajmniej macie doświadczenie. Ja w sobotę weszłam w 33 tc i zaczęłam smarować Lano-mascia z Ziaja i jest fuuuj, taka lepka bleee
. Ale na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże, więc smaruje twardo
.
0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Aga tylko uwazaj z tym.smarowajiem zeby brodawek za bardzo niepobudzic (tak slyszalam przynajmniej). Ja mam zamiar zaczac ok 34/35 tc smarowac a potem uzywam purlean bo nie trzeba zmywac do karmienia.
Moj M od kilku dni chodzi i mowi ze moj Mikus i moj Mikusmyske ze Tobie bardziej niz M bedzie sie dluzyc. Ja sie smieje ze csly czas sie modlimy zeby siedzialy bezpiecznie w brzuszkach jak najdluzej a na koniec bedziemy chcialy zeby juz wyszly
ayka lubi tę wiadomość
-
Fakt dzis po swietach dzien lenia. Moj M mial wczoraj dyżur przy myciu baczyc po gosciach ale jakoś nie zdazyl zanim pojechal na zuzel i zostalo wszystko dla mnie z calego dnia wczorajszego. Makabra byla ale dalam rade. U nas dzis sloneczko wiec najgorzej nie jest.
-
Kaktus masz rację, stymulacja brodawek wytwarza oksytocyne co może prowadzić do przedwczesnego porodu. Dlatego nie hartuje się już sutkow, jak to było kiedyś. A co do zmywania to położna nam mówiła, że lepiej zmywac, bo nawilżoną brodawke trudniej jest dzidziusiowi ssać
ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyWitajcie po Świętach! Mam nadzieję, że podtuczyłyście swoje Bączki
Sutków nie hartujcie, tak jak napisała Aga. Tego już się nie robi. Wszystkich maści z lanoliną używajcie minimalnie, tylko by nawilżyć i uelastycznić skórę. Przed karmieniem dobrze jest przetrzeć/zmyć sutek, bo faktycznie dziecko ma problem z prawidłowym zassaniem cycaDochodzi przecież jego ślina i cycek się ślizga. Najlepiej piersi trzymać w cieple i sucho, wietrzyć, ale nie dopuścić do przeziębienia, bo to dramat! A propos hartowania piersi, gdy ostatnio miałam krwawiące brodawki moja mama mnie się spytała, czy nie hartowałam piersi przed porodem. Mój mąż zrobił głupią minę i się mnie spytał, że co ja miałam z nimi zrobić? Wsadzić do lodówki?
Do lodówki cycków nie wsadzajcie
Chyba, że na zastoje bierzcie kapustę z lodówki na okłady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:34
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Ayka ja nigdy nie slyszalam o hartowaniu sutkow. Za to wiem sama po sobie ze warto miec nakladki na sutki jak ma sie je male bo wtedy dziecko chwyta bez problemu. Tym razem beda czekaly w torbie gdyby maly mial problem zlapac. A i przy nakladkach nie pekaja brodawki
ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie pojawiło wie dzisiaj swędzenie stóp i jak głupia zaczynałam sie w necie... czy któraś z Was miała taką dolegliwość?
Dzisiaj.odebrałam wyniki morfologia ok. Mocz:
Ciężar właściwy 1,012 norma 1,015-1,030
Ph 6'50 5-7
Glukoza nieobecna
Ketony nieobecna
Urobinogen W normie
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecna
Azotyny nieobecna
Erytrocyty obecne
Leukocyty w normie
Nablonki płaskie nieliczne
Leukocyty 1-3 wpw 0-5
Erytrocyty świeże 3-5 wpw 0-5
Erytrocyty częściowo wylug 3-5 wpw
Erytrocyty wyługowane 1-3 wpw 0-5
Bakterie D.liczne
Kryształy szczwianu wapnia liczne.
Martwi mnie wyniki tego moczu a wy co.sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 20:41
-
Ciekawa chyba jest ok. Nie znam sie na tych erytrocytach w moczu. Ja ostatnio mialam probkem z tymi szczawianami ale nic mi nie dala tylko.kazala wiecej pic i nie jesc szczawiowej i czegos jeszcze nie pamietam. No chyba ze teraz tez beda to dostane tabletki. I tak uwazam ze najlepuej wypowie sie lakarz
ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co z moja krzywa dzis. Przez pol nocy meczyla mnie taka zgaga i nawet bylo mi niedobrze. Zjadlam ogirka swiezego na kolacje i nie wiem czy mi na zoladku stanal czy co ale kosmos byl w nocy. Teraz siedze i czekam i mysle czy jechac dzis czy jutro.....
-
Antonówka zgaga moze ci dokuczac w ciąży. U mnie pojawiła się początkiem 8 miesiaca ciąży. Kochana daj znać jak twoja krzywa cukrzycowa wyszła.
U mnie łeb jak bania od tego internetu. Naczytałam się o cholestazie w ciąży. O tym że świad skóry jest spowodowany tą właśnie chorobą. Pocieszam się faktem ze głównie swędzą wewnętrzne strony dłoni i podeszwy stóp a u mnie to zaswędzi raz koło kostki raz koło łydki innym razem znów koło brzucha, szyi itp. i na szczęście nie wieczorem i w nocy tylko w ciągu dnia. Jutro mam wizytę u gin to zapytam chociaż już cała w nerwach jestem.
Czy któraś z was miała takie objawy jak ja???Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 10:52
-
Ciekawa co do wynikow moczu to wydaja sie nienajgorsze ale niemam pojegia o co chodzi erytrocytami w moczu nigdy ich niemialam.
Mnie czasem swedzi skora. Ja staram sie bieczytac o cholestazie bo odrazu bardziej swedzi kazdy kawalek. Jak bylo to bardziej dokuczliwe to powiedzialam o tym lekarzowi i powiedzial ze jakby sie ppwtarzalo albo nasilalo to mam mu o tym powiedziec i zleci badania krwi watrobowe czy jakos tak. Ale jak pilnuje regularnego nawilzenia to skora nieswedzi. Kiedys u mamyginekolog czytalam ze od samego czytaniq moze swedziec skora i rzeczywiscie tak bylopowiedz o tym lekarzowi na wizycie na spokojnie.
ciekawa87 lubi tę wiadomość