kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOliwcia, piękny brzuszek! Myślę, że więzadła będę Ci coraz częściej niestety dokuczać.
Antonówka, wracaj szybko do zdrowia!
Ciekawa, zrób badania to będziesz mieć jasność, czy to cholestaza czy po prostu jeden z uroków bycia w ciąży Mnie czasem swędziały dłonie i stopy, a cholestazy nie miałam.
Kaktus, Octenisept świetnie działa na pępuszek i też np. na pęknięte krocze (choć tutaj polecam bardziej Tantum Rosa do podmywania i napar z kory dębu).
Asiek, super, że ominęła Was ospa. Nie wkręcaj się w choroby Córeczki na zapas i nie czytaj za wiele Mam nadzieję, że to tylko Twoja wyobraźnia.
Miłego weekendu majowego Dziewczyny i życzę niezłej zabawy przy pakowaniu szpitalnyvh toreb0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Kaktus dziekuje jest ok. Jestem po jednym Usg ale wiadomo to byl 5 tydz 2 dni wiec byl tylko pecherzyk. Teraz mam wizytę 3.05, to bedzie 8 tydz 0 dni wiec powinno byc juz dzidzie widac, jesli tam jest. Staram sie byc pozytywnie nastawiona, ale ciezko po tym poronieniu, zarodek wtedy obumarl jak mial 5mm. Jak wyjdzie teraz Usg dobrze to moze troche odetchne i dojdzie do mnie ze jest wszystko dobrze a acard zzaczęłam brac tak jak radzilas z Oliwcia i gin tez powiedziala ze zaszkodzic nie zaszkodzi ale pomóc moze zazdroszcze Tobie Kaktus ze Ty juz tak daleko...
-
Mnie tak wkurzyli od rana ze kosmos. Przyjechalam dzis do przychodni zarejstrowac sie do diabetologa i co uslyszalam w okienku ze pani doktor na urlopie do 8 maja i pani mnie nie zarejstruje bo musi zapytac pani doktor czy przyjmie mnie poza kolejnością skoro jestem w ciazy. Szlak mnie trafil prawie bo mogli mi powiedziec wczoraj ze nie ma lekarki bo ma wolne. Kurwa nerwa mialam takiego ze biedna ta rejstratorka bo dostala opier.... taki ze kosmos. Sprobuje wbic sie tam gdzie chodzilam w poprzedniej ciąży.
-
oto wyniki:
Badanie ogólne moczu
Barwa Jasnożółty
Ciężar właściwy 1,024 g/ml 1,015 1,030 N
pH 6,50 5,0 7,0 N
Glukoza Nieobecna
Ketony Nieobecne
Urobilinogen W normie
Bilirubina Nieobecna
Białko Nieobecne
Azotyny Nieobecne
Erytrocyty W normie
Leukocyty W normie
Nabłonki płaskie nieliczne
Leukocyty 2-3 wpw 0 5
Pasma śluzu d liczne
Bakterie nieliczne
Kryształy szczawianu wapnia liczne
Mocz więc ok.
ALT 50 U/l 0 55
AST 40 U/l 5 34
Fosfataza zasadowa 126 U/l 40 150
Martwi mnie wyniki AST jest o 6 podniesiony. Czekam jeszcze na bilirubinę.
Bilirubina 0,10 00-0,50
A wy co myślicieo tych wynikach? ze to cholestaza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:48
-
1kaktus wrote:Asia jakndobrze licze to juz Wam zagrozenie ospa minelo bo dzisiaj mija 3 tyg.
A my dzisiaj zaliczylismy ikee Mikus ma juz szafe i komode do pokoiku i jakie pierdolki pokupowalam organizery do szuflad osprzet do przewijaka.
Ale rozczarowala mnienmata do przewijania i lampki scienne chcialam 2 chmurki ale kiepskiej jakosci byly.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
alciak wrote:Wbrew pozorom przewijak dobrze się sprawdza, też mam z ikea. Miałam wątpliwości co do tego, że jest dmuchany, ale jest fajny. Duży plus, że na górze też jest dmuchany boczek, Julka teraz odpycha się nóżkami i przesuwa do góry, gdyby nie to ograniczenie nie raz wylądowałaby głową na ścianie, a to mogłoby być niebezpiecznie. A i chmurkę mamy idealnie sprawdza się na nocne przewijanie, daje delikatne światlo
A ja pisalam o tej macie do przewijania takiej podroznej material a pod spodem ceratka. przewijaka dmuchanego nieogladalam
A lampki spodziewalam sie czegos wiecej bo mam kilka lamp ikeowych i sa duzo lepszej jakosci. -
Aha. My mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ ale widzę, że jest też już coś nowego za 70 zł, wygląda na sztywny, i też ma zabezpieczenie od góryJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Dzień dobry dziewczęta!
Slonce wyszło! Mam nadzieję, że na dłużej . Zaczynamy dziś 35 tc, czas pakować torbę!
Miłego, ciepłego i ugrillowanego długiego weekendu! :-*
P. S. Zmuszam się do dobrego humoru. Wczoraj wieczorem trochę z mężem zaszalelismy i od tego czasu Leo nie chce z nami współpracować . Nie rusza się tak jak zwykle. Serduszko bije, pod ręką czuć takie delikatne ruchy, ale nie tak jak wcześniej. Nawet teraz po śniadaniu nie chce się rozruszac . Albo się na nas obraził albo odsypia hehe .
Edit po prawie 3h: nikt nie oprze się mlecznej Milce, nawet mój syn .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 13:37
ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)