kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa słonko dobrze jest kochana nie spinaj się a jak z szyjka ok ???
U mnie mała dwa tygodnie temu miała 561 g a jest od twojej mlodsza tylko o Tydzień
Antonówka no to zes zaszalala dla mnie zasypiac ok 23/24 to standard bo mam problemy z zasypianiem jedynie w sobotę jak tak źle się czulam to spalam juz o 21 wczesniej niż moja Młoda aż na drugi dzien sie mnie pytala czy juz wyzdrowialamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:03
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia ja do 22 to codziennie juz praktycznie jestem gotowa do spania i zasypiam wtedy najlepiej sie czuje. Maly wstaje codziennie o 6 do przedszkola wiec 21 to juz kladziemy go spac i najczesciej wszyscy juz wykapani laduje sie do lozka. Kiedys bylam nocnym markuem ale teraz lubie miec ten komfort ze leze od 21 w lozku. Ale skutki beda tego takie ze o 9 rano bedziemy juz na plaży jak zawsze.
-
Dziewczyny no potrzebuje patelni!
wkręciłam sobie żeby mała nie miała hipotrofii i tak mam punkt zaczepienia żeby martwic się
ale tak jak analizuje to przybiera ok a na koniec ok 3 kg nie jest tak zle:)
Szyjke bada mi w innym gabinecie, ja chodze co dwa tyg bo jak powiedział jestem: specjalnej troski:P
I raz na miesiąc mam przglad podwozia:P a pomiędzy szybkie usg żeby sprawdzić przepływy i rozmiary.
Oooo plaza! ja tez chce!Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Za rok na pewno na Chorwacje, moja ukochana Południowa Dalmacja
Dziewczyny u nas dziś jest bardzo ciepło i dzidzius łapie mi tylko godzinne drzemki, tak to chce cyca, płacze i marudzi... To może być z powodu pogody?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Może bo pociamka trochę i odplywa... A jak chce go odstawić to się budzi i marudzi . Spróbuję go dopoic woda, zaraz pójdziemy na spacer, może potem coś w końcu pośpi...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
SSunny' wrote:Dziewczynki. Czy po jednym poronieniu btalyscie jakieś leki w kolejnej ciazy? Ja od pierwszej wizyty 7 tydzien luteina dopochwowa 2 razy po 100. Teraz jest 14 i lekarz kazał powoli odstawiam. Poronilam w 6 tyg w październiku.
Aniołki
nick nieaktualnyMraugosia, Mafalda cześć Dziewczyny
Mraugosia strach będzie Ci towarzyszył do końca ciąży, ja się popłakałam na sali porodowej jak usłyszałam, że moja Córeczka jest cała i zdrowa. A teraz pojawia się inny strach, jak to mówi moja mama "do końca życia"
Justa a Ty zaraz patelnią zarobisz Przecież dziecko rośnie w swoim tempie, poza tym jest też margines błędu na usg, poza tym wystarczy, że lekarzowi ręka się machnie o 1 mm i już jest gotowy stres. Wszystko jest dobrze :*
Antonówka daj znać jutro po wizycie :*
Ssuny' ja po poronieniu brałam luteinę dopochwową 2 x dziennie 100. Poza tym tylko kwas foliowy i witaminy.
Aga to może być przez upały, Leosiowi chce się pić, pewnie też mu gorąco przez co gorzej śpi i marudzi Biedak :*AgaSY, ayka lubią tę wiadomość
-
A ogólnie ustalona mialysvie przyczynę poronienia? U mnie wszystko w drugiej ciazy ok.Ale lekarz przepisal i też kazał brać na pierwszy trymestr.I obawiałam się że to na wyrost . I żeby to nie zaszkodziło dzidzi. Naczyralam się o s podziectwie. Ale widzę że jednak lekarze ddmuchaja na zimne☺uspokoilyscir mnie☺
-
Miśka ja jestem tak jak pisałam po 4 poronieniach i przyczyny konkretnej niema podanej ani ginekolog nie jest mi w stanie odpowiedzieć na to pytanie ani genetyk więc spokojnie ciesz się kochana z tego co masz
Aniołki
SSunny, ja swoją pierwszą ciążę poroniłam w grudniu, nie wiadomo z jakiego powodu. Nie było też żadnych objawów. Po prostu na wizycie, na której spodziewałam się zobaczyć serducho, lekarz stwierdził, że ciąża obumarła. Dla pewności kazał jeszcze zrobić 2x betę... Teraz biorę dupka 2 x dziennie.
Dziewczyny, mnie też proszę postawić do pionu. Chodzi o to, że w maju byłam na wakacjach na Cyprze, a o ciąży dowiedziałam się dwa dni po powrocie do Polski. Zaraz po powrocie miałam ustawioną kontrolną wizytę u swojego gina, na której okazało się, że jestem w ciąży. Okres miałam dostać dopiero za jakiś tydzień, więc to była totalna niespodzianka. Okazało się, że owulacja całkiem mi się poprzestawiała i wyszło tak, że dzidzię zrobiliśmy w czasie, kiedy według wyliczeń miałam niepłodne. W każdym razie, na pierwszej wizycie wyszła ciąża, ok 5 tydz, a za dwa tygodnie na kolejnej było widać serducho.
Fakt jest taki, że już podczas lotu samolotem byłam w ciąży, a na innym wątku z tego forum wyczytałam, że to mogło zaszkodzić maluchowi.
I teraz, głupia siedzę i się martwię -
Mraugosia moje pierwsze pytanie brzmi tak serduszko widziałaś tak ??? To tego się trzymaj nie wymyslaj co by było gdyby wróżka nie jesteś i nie jesteś w stanie przewidzieć czego kolwiek z wyprzedzeniem także słonko wrzuć na luz i ciesz się ciąża , a na Cyprze podobało Ci się ?? To pamiętaj o tych chwilach bo najprawdopodobniej następny wasz taki wypad juz będzie z jedną osoba więcej najprawdopodobniej uwieszona u cyca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:09
ayka lubi tę wiadomość
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe