kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mraugosia wrote:Tak serduszko było, tętno w normie, wszystko książkowo. Jak dotąd też żadnych plamień, czasem zakłuje mnie coś w dole brzucha, ale to chyba normalny objaw, bo macica się rozrasta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:20
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
No to tak... Dzisiaj miałam drugie USG. To moja 3 ciążą a po raz pierwszy udało się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko Jestem już dużo spokojniejsza.
Mraugosia, ja też leciałam samolotem zanim dowiedziałam się o ciąży (Teneryfa ), na wakacjach były drineczki, ale staram się o tym nie myśleć. Jak mawia moja koleżanka: jak się nie wie, to się nie liczy0202oliwcia, ayka, Justa87, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Oublier wrote:No to tak... Dzisiaj miałam drugie USG. To moja 3 ciążą a po raz pierwszy udało się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko Jestem już dużo spokojniejsza.
Aniołki
Mraugosia wrote:
Oliwcia - dziękuję, jesteś bezkonkurencyjna
Aniołki
Mraugosia przestan sie przejmowac bo bedziesz obrywala jak Oliwcia. Ja tydzien przed tym zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to sie tak upilam z kolezankami z pracy ze kosmos juz dawno tak pijana nie bylam a moj lekarz powiedzial ze dobrze bo trzeba sie zachowywac normalnie i bedzie dobrze. Moj lekarz mowi ze uwazac na siebie ale nie przesadzac ze zachowywac sie jak ksiezniczka. Ciesz sie swoja ciaza i jak bedziesz wariowala to pisz ustawiny cie do pionu
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Sunny gratulacje. Ciesze sie ze sie udalo i zyzce nudnej ciazy. Ja nawet w poprzedniej ciazy bralam duphaston bo plamilam od poczatku. Teraz w tej z racji poprzedniego poronienia od samego poczatku bralam duphaston az do 20 tygodnia chyba z tego co pamietam bo mialam krwiaka.
-
nick nieaktualnyOliwcia, nadal Ci ta patelnia grozi Mobilizuj się szybciej do tego rehabilitanta, bo jak nie, to oberwiesz patelenką żeliwną Ale tak poza tym to, mogę Cię adoptować?
Oublier, gratuluję serduszka! Będzie teraz z górki Musi być!
Mraugosiu, nie ma przeciwwskazań do lotów do chyba 36-tego tygodnia. Poza tym USG robiłaś już po locie, widziałaś serduszko i wszystko było dobrze. Ja w ciąży z Córką latałam do Polski przeciętnie co 1,5 miesiąca do chyba 7 miesiąca. Urodziłam Córkę szczęśliwie, całą i zdrową Ciesz się ciążą i nie myśl o locie.
SSunny, gratuluję ciąży! Ja brałam Luteinę podjęzykowo 3 razy dziennie do 16-tego tygodnia, aż totalnie mnie od niej odrzuciło. Wróciłam do niej po 27-mym tygodniu, by łagodzić twardnienie brzucha. Odstawiłam w 36-tym tygodniu. Pytasz o przyczynę poronień, u mnie jak u Dziewczyn, też nie znaleziono.0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta, nie wkręcaj się w hipotrofię Masz cukrzycę ciążową, dzieci są wtedy albo malusie albo mega duże. Twoja Calineczka stąd może być drobniutka, jak Synek Morgiany. Docelowa waga 3 kg to naprawdę świetna waga jak na dziewczynkę. Ja ważyłam 2900 g, moja siostra 2800 g, a moja Mama nie miała cukrzycy i urodziłyśmy się w terminie. Jak może wiesz, moja Córka jest hipciem z wagą urodzeniową 2280 g. Urodziła się terminowo w 39-tym tyg. Sprawdziłam jej wagę i w 27-mym tygodniu i 2 dni ważyła tyle co Twoja Córeczka teraz ok. 970 g, w 28 tygodniu i 0 dni ważyła już 1100 g. Dzieci najwięcej przybierają po 30-tym tygodniu, a hipotrofię najczęściej dostrzega się po 27/28-mym tygodniu. Na razie nie masz powodów do obaw, bo Twoja Córeczka dopiero nabiera masy. Waga sama w sobie nic nie mówi. Czy lekarz wspomniał coś o obwodzie brzuszka? Jeśli on jest w normie i nie odstaje od tygodnia ciąży, to nic nie wskazuje na hipotrofię. O hipotrofii można mówić, gdy obwód brzuszka jest cofnięty o minimum 3 tygodnie do wieku ciąży. Ważna jest też proporcja obwodu brzuszka do główki (czy główki do brzuszka). Jeśli lekarz nie wspominał o jakichkolwiek odstępstwach, to nie wmawiaj sobie hipotrofii swojej Calineczki. Nie każda dziewczynka musi być dorodnym klopsikiem.
Justa87 lubi tę wiadomość
-
ayka wrote:Justa, nie wkręcaj się w hipotrofię Masz cukrzycę ciążową, dzieci są wtedy albo malusie albo mega duże. Twoja Calineczka stąd może być drobniutka, jak Synek Morgiany. Docelowa waga 3 kg to naprawdę świetna waga jak na dziewczynkę. Ja ważyłam 2900 g, moja siostra 2800 g, a moja Mama nie miała cukrzycy i urodziłyśmy się w terminie. Jak może wiesz, moja Córka jest hipciem z wagą urodzeniową 2280 g. Urodziła się terminowo w 39-tym tyg. Sprawdziłam jej wagę i w 27-mym tygodniu i 2 dni ważyła tyle co Twoja Córeczka teraz ok. 970 g, w 28 tygodniu i 0 dni ważyła już 1100 g. Dzieci najwięcej przybierają po 30-tym tygodniu, a hipotrofię najczęściej dostrzega się po 27/28-mym tygodniu. Na razie nie masz powodów do obaw, bo Twoja Córeczka dopiero nabiera masy. Waga sama w sobie nic nie mówi. Czy lekarz wspomniał coś o obwodzie brzuszka? Jeśli on jest w normie i nie odstaje od tygodnia ciąży, to nic nie wskazuje na hipotrofię. O hipotrofii można mówić, gdy obwód brzuszka jest cofnięty o minimum 3 tygodnie do wieku ciąży. Ważna jest też proporcja obwodu brzuszka do główki (czy główki do brzuszka). Jeśli lekarz nie wspominał o jakichkolwiek odstępstwach, to nie wmawiaj sobie hipotrofii swojej Calineczki. Nie każda dziewczynka musi być dorodnym klopsikiem.
I w rodzinie mam hipotrofika, chlopiec teraz jest pulchniutkim 6 latkiem ale pamiętam go jak ur się i miał 2200, jaki malusi był!
Dziękuje Wam za ustawienie do pionu!
Lekarz nic nie powiedział o brzuszku a sama widzę na usg ze nie ma różnicy może kilka dni pomiędzy jednym wymiarem a innym i to prawda ze na jednym usg np glowa wyprzedza reszte a teraz jest mniejsz hehhe jak zlapie kursorem tak jest
za dwa tyg będzie usg i 30 tc wiec będzie jesne co i jak. Poza tym wiem tez ze hipcie rodza się malutkie ale nic im nie jest:)
a wiesz ze pytałam diablo o to czy przy cc może być male dziecko i powiedziała ze nie! a ja gdzies tez tak czytałam...
ayka lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
aaa i jade nad morze! na trzy dni ale jade jednak, maz dostał urlop:) wiec tez będę na plaży! t będzie 31 tc wiec musze zabrać namiocik na plaze:)
0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dziewczyny nie mówcie o wakacjach plis albo nie, mówcie jak najwięcej, wtedy jest wesoło . Ja zaszłam w ciąży we własne urodziny, tez trzeźwo nie byłam taki prezent od męża
Oublier gratuluję serduszka! Teraz łeb w łeb z Mraugosia przez całe 7 miesięcy .
Dzisiaj idziemy z Leonkiem na sesję zdjęciową... Coś czuję, że to będzie niezła bataliaayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Dziewczyny nie mówcie o wakacjach plis albo nie, mówcie jak najwięcej, wtedy jest wesoło . Ja zaszłam w ciąży we własne urodziny, tez trzeźwo nie byłam taki prezent od męża
Oublier gratuluję serduszka! Teraz łeb w łeb z Mraugosia przez całe 7 miesięcy .
Dzisiaj idziemy z Leonkiem na sesję zdjęciową... Coś czuję, że to będzie niezła bataliaNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.