X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak serduszko było, tętno w normie, wszystko książkowo. Jak dotąd też żadnych plamień, czasem zakłuje mnie coś w dole brzucha, ale to chyba normalny objaw, bo macica się rozrasta.

Justa87 lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:
    Tak serduszko było, tętno w normie, wszystko książkowo. Jak dotąd też żadnych plamień, czasem zakłuje mnie coś w dole brzucha, ale to chyba normalny objaw, bo macica się rozrasta.
    To ciesz sie tym kochana nie wymyslaj nic i nie kombinuj bo jak Ci malo dobrych Oznak ciąży :-) to zaraz z dziewczynami wyciagniemy kocioł rozpalimy ognisko i wywróżymy Ci codziennie mdłości i wymioty tak abyś wiedziała że żyjesz :-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:20

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak... Dzisiaj miałam drugie USG. To moja 3 ciążą a po raz pierwszy udało się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko :) Jestem już dużo spokojniejsza.

Mraugosia, ja też leciałam samolotem zanim dowiedziałam się o ciąży (Teneryfa :D ), na wakacjach były drineczki, ale staram się o tym nie myśleć. Jak mawia moja koleżanka: jak się nie wie, to się nie liczy ;)

0202oliwcia, ayka, Justa87, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    No to tak... Dzisiaj miałam drugie USG. To moja 3 ciążą a po raz pierwszy udało się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko :) Jestem już dużo spokojniejsza.
    No i super słonko pogratulować <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier - super, gratuluję :-) życzę Ci kochana bardzo nudnej i spokojnej ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i razem dotrwamy :) W którym tygodniu jesteś?

Oliwcia - dziękuję, jesteś bezkonkurencyjna <3 :)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:

Oliwcia - dziękuję, jesteś bezkonkurencyjna <3 :)
    Poczekaj no tylko jak się dziewczyny pojawią na forum <3 nawet nie wiesz ile razy mi groziła patelnia :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia - jest to taki przełom 8-9tydzień, w zależności czy patrzeć na USG czy OM. Dwie poprzednie obumarły w okolicach 6tyg, więc jest mega progress :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteśmy mniej więcej na podobnym etapie, bo u mnie 7tc5d. Trzymam kciuki :)

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia przestan sie przejmowac bo bedziesz obrywala jak Oliwcia. Ja tydzien przed tym zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to sie tak upilam z kolezankami z pracy ze kosmos juz dawno tak pijana nie bylam a moj lekarz powiedzial ze dobrze bo trzeba sie zachowywac normalnie i bedzie dobrze. Moj lekarz mowi ze uwazac na siebie ale nie przesadzac ze zachowywac sie jak ksiezniczka. Ciesz sie swoja ciaza i jak bedziesz wariowala to pisz ustawiny cie do pionu

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poronienia to u mnie tez nikt nie okreslil dlaczego serduszko przestalo bić. Moj ginekolog mowi ze prawdopobnie byl slaby zarodek.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler super ze ladnie bije serducho. Zycze nudnej i ksiazkowej ciazy z reszta jak kazdej z was dziewczynki

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunny gratulacje. Ciesze sie ze sie udalo i zyzce nudnej ciazy. Ja nawet w poprzedniej ciazy bralam duphaston bo plamilam od poczatku. Teraz w tej z racji poprzedniego poronienia od samego poczatku bralam duphaston az do 20 tygodnia chyba z tego co pamietam bo mialam krwiaka.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeden z moich oprawców powrócił :-) jak tam u ciebie słonko jak się czujecie???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, nadal Ci ta patelnia grozi ;-) Mobilizuj się szybciej do tego rehabilitanta, bo jak nie, to oberwiesz patelenką żeliwną :-) Ale tak poza tym to, mogę Cię adoptować? :-D

Oublier, gratuluję serduszka! Będzie teraz z górki :-) Musi być!

Mraugosiu, nie ma przeciwwskazań do lotów do chyba 36-tego tygodnia. Poza tym USG robiłaś już po locie, widziałaś serduszko i wszystko było dobrze. Ja w ciąży z Córką latałam do Polski przeciętnie co 1,5 miesiąca do chyba 7 miesiąca. Urodziłam Córkę szczęśliwie, całą i zdrową :-) Ciesz się ciążą i nie myśl o locie.

SSunny, gratuluję ciąży! Ja brałam Luteinę podjęzykowo 3 razy dziennie do 16-tego tygodnia, aż totalnie mnie od niej odrzuciło. Wróciłam do niej po 27-mym tygodniu, by łagodzić twardnienie brzucha. Odstawiłam w 36-tym tygodniu. Pytasz o przyczynę poronień, u mnie jak u Dziewczyn, też nie znaleziono.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, nie wkręcaj się w hipotrofię :-) Masz cukrzycę ciążową, dzieci są wtedy albo malusie albo mega duże. Twoja Calineczka stąd może być drobniutka, jak Synek Morgiany. Docelowa waga 3 kg to naprawdę świetna waga jak na dziewczynkę. Ja ważyłam 2900 g, moja siostra 2800 g, a moja Mama nie miała cukrzycy i urodziłyśmy się w terminie. Jak może wiesz, moja Córka jest hipciem z wagą urodzeniową 2280 g. Urodziła się terminowo w 39-tym tyg. Sprawdziłam jej wagę i w 27-mym tygodniu i 2 dni ważyła tyle co Twoja Córeczka teraz ok. 970 g, w 28 tygodniu i 0 dni ważyła już 1100 g. Dzieci najwięcej przybierają po 30-tym tygodniu, a hipotrofię najczęściej dostrzega się po 27/28-mym tygodniu. Na razie nie masz powodów do obaw, bo Twoja Córeczka dopiero nabiera masy. Waga sama w sobie nic nie mówi. Czy lekarz wspomniał coś o obwodzie brzuszka? Jeśli on jest w normie i nie odstaje od tygodnia ciąży, to nic nie wskazuje na hipotrofię. O hipotrofii można mówić, gdy obwód brzuszka jest cofnięty o minimum 3 tygodnie do wieku ciąży. Ważna jest też proporcja obwodu brzuszka do główki (czy główki do brzuszka). Jeśli lekarz nie wspominał o jakichkolwiek odstępstwach, to nie wmawiaj sobie hipotrofii swojej Calineczki. Nie każda dziewczynka musi być dorodnym klopsikiem.

Justa87 lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Justa, nie wkręcaj się w hipotrofię :-) Masz cukrzycę ciążową, dzieci są wtedy albo malusie albo mega duże. Twoja Calineczka stąd może być drobniutka, jak Synek Morgiany. Docelowa waga 3 kg to naprawdę świetna waga jak na dziewczynkę. Ja ważyłam 2900 g, moja siostra 2800 g, a moja Mama nie miała cukrzycy i urodziłyśmy się w terminie. Jak może wiesz, moja Córka jest hipciem z wagą urodzeniową 2280 g. Urodziła się terminowo w 39-tym tyg. Sprawdziłam jej wagę i w 27-mym tygodniu i 2 dni ważyła tyle co Twoja Córeczka teraz ok. 970 g, w 28 tygodniu i 0 dni ważyła już 1100 g. Dzieci najwięcej przybierają po 30-tym tygodniu, a hipotrofię najczęściej dostrzega się po 27/28-mym tygodniu. Na razie nie masz powodów do obaw, bo Twoja Córeczka dopiero nabiera masy. Waga sama w sobie nic nie mówi. Czy lekarz wspomniał coś o obwodzie brzuszka? Jeśli on jest w normie i nie odstaje od tygodnia ciąży, to nic nie wskazuje na hipotrofię. O hipotrofii można mówić, gdy obwód brzuszka jest cofnięty o minimum 3 tygodnie do wieku ciąży. Ważna jest też proporcja obwodu brzuszka do główki (czy główki do brzuszka). Jeśli lekarz nie wspominał o jakichkolwiek odstępstwach, to nie wmawiaj sobie hipotrofii swojej Calineczki. Nie każda dziewczynka musi być dorodnym klopsikiem.
    Tak wiem ze masz coreczke z hipotrofia bo czasem zaglądam na ten watek:P
    I w rodzinie mam hipotrofika, chlopiec teraz jest pulchniutkim 6 latkiem ale pamiętam go jak ur się i miał 2200, jaki malusi był!
    Dziękuje Wam za ustawienie do pionu!
    Lekarz nic nie powiedział o brzuszku a sama widzę na usg ze nie ma różnicy może kilka dni pomiędzy jednym wymiarem a innym i to prawda ze na jednym usg np glowa wyprzedza reszte a teraz jest mniejsz hehhe jak zlapie kursorem tak jest :)
    za dwa tyg będzie usg i 30 tc wiec będzie jesne co i jak. Poza tym wiem tez ze hipcie rodza się malutkie ale nic im nie jest:)
    a wiesz ze pytałam diablo o to czy przy cc może być male dziecko i powiedziała ze nie! a ja gdzies tez tak czytałam...

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jade nad morze! na trzy dni ale jade jednak, maz dostał urlop:) wiec tez będę na plaży! t będzie 31 tc wiec musze zabrać namiocik na plaze:)

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mówcie o wakacjach plis :-P albo nie, mówcie jak najwięcej, wtedy jest wesoło :-). Ja zaszłam w ciąży we własne urodziny, tez trzeźwo nie byłam :-P taki prezent od męża :-D

Oublier gratuluję serduszka! Teraz łeb w łeb z Mraugosia przez całe 7 miesięcy :-).

Dzisiaj idziemy z Leonkiem na sesję zdjęciową... Coś czuję, że to będzie niezła batalia :-P

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny nie mówcie o wakacjach plis :-P albo nie, mówcie jak najwięcej, wtedy jest wesoło :-). Ja zaszłam w ciąży we własne urodziny, tez trzeźwo nie byłam :-P taki prezent od męża :-D

Oublier gratuluję serduszka! Teraz łeb w łeb z Mraugosia przez całe 7 miesięcy :-).

Dzisiaj idziemy z Leonkiem na sesję zdjęciową... Coś czuję, że to będzie niezła batalia :-P
    Aga ile wcześniej umawiałaś się na taka sesje ? i jak cenowo jeśli mogę wiedzieć?

CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ja na 4 ciaze w 3 zaszłam chyba po imprezie:P hehehehe

ayka lubi tę wiadomość

CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ