X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • mafalda Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia - witaj :) Musisz wierzyc, ze teraz bedzie dobrze, na dluzsza mete ciezko zyc w ciaglym strachu :* W ktorym tyg jestes?

Qubiler - tez mam te palpitacje czasem. Tak jak ci dziewczyny pisza, to normalne ze wzgledu na wieksze przeplywy krwi. Trzeba wiec uwazac, zeby sie nie forsowac i duzo pic, bo przy odwodnieniu ci sie moze nasilic.

Ja ostatnio zaczelam wymiotowac, od kilku dni dzien bez rzyga to dzien stracony :/ I nie znam dnia ni godziny,,czasem mnie zlapie z rana,,czasem wieczorem, taka spontaniczna sie zrobilam ;)

Oliwcia - odpoczywaj ile sie da :)

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafalda - 7tc4d.
    Mam tak samo jak Ty - nie znam dnia ani godziny. Jednego dnia czuję się bardzo dobrze, mogłabym góry przenosić, a następnego mogłabym nie opuszczać toalety. Często zaraz po zjedzeniu czegokolwiek jest cofka :/
    Wiem, że panikowanie nie pomoże, dlatego staram się być dobrej myśli. Wmawiam sobie, że im bardziej będę spokojniejsza, tym dla Malucha lepiej. Niestety, przychodzą takie chwile, że nie mogę uwolnić się od czarnych myśli.
    Na razie żyję trochę od jednej wizyty u lekarza do drugiej.

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj laski nie zazdroszcze sporkan z kibelkiem ale coz takie uroki ciazy. Obawy beda zawsze ale trzeba je schowac głęboko z tylu glowy i nie wyciagac tak najlepiej i dla nas i dla dzidzi.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka sloneczko na twoje kosci to super sprawa wiec korzystaj z kazdego cieplego dnia zeby sie wygrzac i naladowac baterie.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero poczytałam Was, miałam słaby dzień i brak weny na forum.
    Wczoraj tez miałam kołatanie serca, beznadziejne uczucie:(
    Jutro wizyta, zobaczymy ile dziecie urosło.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa na bank uroslo sporo. Oj czasami jest dzien ze woli sie tylko poczytac i nie ma sie weny na pisanie. Pogoda tez swoje znami robi. Ja najbardziej nie lubie dni jak ma byc burza i jest parno caly szien wtedy czue sie jakby mnie mlotkiem walneli w glowe:-);-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia śliczny suwaczek.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, powodzenia na jutrzejszej wizycie, koniecznie daj znać po :-) Calineczka na pewno ładnie przybrała :-)

Mafalda, Mraugosia, myślcie o tym, że im gorzej się czujecie, tym lepiej dla dziecka ;-)

antonówka lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Mafalda Mraugusia ja na początku byłam do niczego codzienne mdłości częste wymioty bolace więzadła aż się nie kiedy nie chciało rano wstawac z myślę ze dzis czeka mnie to samo :-) za kazdym razem kobitki a zwłaszcza Ayka powtarzały mi "czym gorzej ty się czujesz tym dzidzia lepiej " i powiem wam tak zgadzam się z tym w 100% niestety nikt nie mówił ze bedzie kolorowo i każda z nas nadal miewa gorsze dni (o sobie juz nie wspomne bo nadal mam mdłości i zdarza mi się wymiotowac ) :-) ale dla naszych malenstw wiem ze warto się pomeczyc takze uszy do góry Bedzie dobrze zagladajcie do nas tak często jak tylko mozecie i macie ochotę możecie pisać doslownie o wszystkim jaka bedzie trzeba to pomozemy doradzimy ale i zjebiemy w razie konieczności <3 (ja tu chyba zbieram najwięcej batów ha ha ha ) :-) ale kocham to <3

antonówka, ayka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka słonko a gdzie planujesz urlop długi ?? Odpoczynek wskazany :-)

Justa trzymam kciuki za wizytę o której masz ??? Daj znać jak już bedziesz po ciekawa jestem ile waży juz twoja chrupcia <3

Ayka grzej się słonko grzej

A co do mnie to już mnie chyba puscilo :-) jupi czuje się o niebo lepiej wczoraj tak od ok 16/17 juz było miodzio mam Nadzieje ze tak zostanie bo dzis Muszę lecieć so pracy (szef dzwonił kolezanka ma Urodzimy a u nas w Biurze jest taki zwyczaj ze kupujemy prezent a solenizant jakies ciacho i robimy mała imprezke ) pomimo tego ze jestem od dawna na L4 stwierdzili ze mam być :-) Milo z ich strony <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 06:22

antonówka, ayka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia jedziemy do Sopotu ale na krotko. W srode wtjezdzamy a w sobote wracamy. Troche musze sie stąd wyrwac.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia super ze idziesz na firmowa impreze. Dobrze jak wie sie ze nadal w firmie cie lubia i chca miec z toba kontakt. U mnie jest to samo za kazdym razem dzwonią ze mam przyjechac bo jest impreza. Ale do fizjoterapeuty po drodze wejdz bo patelnia dostaniesz. Ciesze sie ze lepiej sie czujesz dzis.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem słonko szukam opinii o jakims dobrym w okolicy bo nie chce iść żeby mnie jakis tak wykończył :-) a dodatkowo chce to skonsultować ze swoim ginem i zobaczyć co on mi na to powie ....
    Eh tez bym do Sopotu pojechała choć przyznam ze kocham gory <3 ale mam mile wspomnienia z Sopotem męż mi się na Molo oświadczył <3

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to romantyk. Mój oswiadczyl sie bardzo spontanicznie w lozku nago:-);-)

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka no to tez niezle :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo powiem ci ze widzialy galy co braly;-):-)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój ulubiony tekst do męża jak zaczyna cos mi jeczec :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzis tak nie wyspana ze szok... ucielam sobie wczoraj z przyjaciolja 2 godzinna rozmowe przez telefon wieczorem ibpewnie gdyby nie jej maz to bysmy gadaly dluzej jeszcze. Dopiero on nas uswiadomil ze jest juz prawie 24 w nocy..... a dzis dobudzic sie nie moge a chce jeszcze przed tym urlopem troche ogarnac dom zeby miec czysto bo nienawidze wracac do balaganu. I wiecie ze nie wyjade poki w koszu na pranie nie bedzie pusto. Wariactwo normalnie..... i wracam to od razu torba do lazienki i pranie..... nie pojde spac jak nie wypiore wszystkiego.... debilka ze mnie.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem czy ok czy nie...teraz mala ma 970g, lekarz mowi ze do 3kg dojdzie,czyli tak jak ja urodzilam sie...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 12dni temu miala ok720g.

CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ