X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu. Dziś postanowiłam napisać, ponieważ muszę się komuś wyżalić.
    Pierwszą ciążę poroniłam w grudniu na tydzień przed Świętami... ogólnie szok, płacz i niedowierzanie. Z mężem postanowiliśmy trochę oszczekać i teraz jestem w drugiej ciąży. 12 czerwca na wizycie u gin zobaczyłam pięknie bijące serduszko naszego malucha.

I wszystko było cudownie, gdyby nie ten ciągły lęk. Każde ukłucie w brzuchu, każdy dzień, kiedy objawy ciążowe są trochę słabsze sprawiają, że zaczynam wariować. Wiem, że panikuję, ale tak strasznie się boję :-(
    Następna wizyta u gin dopiero 2 lipca, nie wiem jak wytrzymam do tego czasu :-(

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ropiacego oczka to wyglada na zapchany kanalij masuj kochana jak najwiecej i mozesz isc do lekarza po krople na to bo lepiej to wymasowac i spróbować leczyc. Moj maly mimo mojego samozaparcia ze masowalam i krpoilam misial miec az 3zabiegi na to i to w narkozie. Dzialaj masuj w kaciku oka do gory okreznymi ruchami i po kazdym razie gdy wyplynie ropka przemywaj sola fizjologiczna. Jak nie bedziesz wiedziala jak mocno uciskac zawsze mozesz zapytac polozna jak bedzie u Ciebie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus zal sie ile wlezie. Ja uwazam ze skoro maly nie spadly z wagi tych 10% to jest dobrze ale wiesz Mikus jest wczesniakiem i pewnie baczniej mu sie przyglądają. Ja bym nie odstawiala cycania bo to jest tez dka jego dobra. Co do lekarza to ilu ich nie zapytasz kazdy ma inna opinie a ty bedziesz tylko bardziej skolowana. Najwazniejsze ze Mikus zaczyna kumac o co chodzi z cycaniem. Ty sie wcale nie przejmuj ze nie odpiszesz na wszystko my i tak wiemy ze calym serduszkiem jestes tu z nami a my jestesmy z toba prawda dziewczyny?!!!

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia biedaczko kochana odpoczywają dzis. Wspolczuje ci zlego samopoczucia. I błagam cie idz do tego fizjoterapełty bo to faktycznie moze byc tylko gorzej. A moze warto pogadac tez z gin o twoim samopoczuciu moze cos doradzi? Kochana a jak dzis sie czujesz?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia witaj u nas. Na poczatku wspolczuje ci straty poprzedniej ciazy. Kochana kazda z nas przezywala dokladnie takie same rozterki jak ty i kazda z nas sie bala. Trzeba wierzyc ze tym razem sie uda. I ja wierze ze tak bedzie. Zycze ci tego z calego serduszka. Jak masz gorszy dzien pisz razem damy rade. A najwazniejsze ciesz sie szczesciem ktore nosisz pod serduszkiem.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia witaj! Super, że znowu się udało, tym razem będzie dobrze <3. Tak jak pisze Antonowka, każda z nas miała takie leki na początku, masakra, od tego już się nie uwolnimy. A teraz ładnie po kolei wszystkie się rozpakowujemy :-) a teraz i Ty jesteś w kolejce! :-) trzymam kciuki za wizytę, doczekasz się :-)

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Oliwcia biedaczko kochana odpoczywają dzis. Wspolczuje ci zlego samopoczucia. I błagam cie idz do tego fizjoterapełty bo to faktycznie moze byc tylko gorzej. A moze warto pogadac tez z gin o twoim samopoczuciu moze cos doradzi? Kochana a jak dzis sie czujesz?
    Ogolnie nie jest cudnie do południa Przelezalam w łóżku nie jadlam śniadania w ogole obiadu Dziublam dwie łyżki nie mam apetytu mdli mnie ogolnie jest mega nie dobrze a kopniaki Małgosi tylko to potęgują nie mogę leżeć na plecach bo mnie aż zatyka .... Buuuu mam dość dzisiejszego dnia a jeszcze sasiadka na wsi Przywiozła mi 3 ubianki truskawek bo zamawialam w czwartek/piątek i Trzeba zrobić konfiturki .... Jesteśmy Jeszcze na wsi za jakies półtorej godziny Będziemy jechać do siebie i Trzeba to ogarnąć do tego pranie itd ...
    Co do mojego giną to mam wizytę 1 lipca i nie omieszkam mu o tym wspomnieć

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do 1 lipca jeszcze trochę moze lepiej zadzwon i pogadaj. Truskawki umyj i schiwaj do zamrazalnika bedziesz miala na zdowe kompoty dla corki. Pranie zostaw ogarniesz po malu jak bedziesz sie lepiej czula. Polez poki mozesz i ma kto zajac sie mala.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia dbaj o siebie prosze cie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem slonko dziś większość dnia Przelezałam ogolnie już się czuje o niebo lepiej ale apetytu to wcale nie mam nic nie mogę w siebie wmusic ...
    Co do gin to tak myślę ze jak mi sie nie poprawi to teraz w sobotę spróbuje się do.niego wbić na dodatkowa wizytę ...

Ale dość juz o mnie powiedz jak tam u ciebie jak się czujesz ??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dobrze. Czuje sie dobrze choc nadal najlepiej bym spala ile wlezie. Cukry w miare sie trzymaja jak nie podjadam. We wtorek wizyta i jak bedzie wszystko dobrze to od srody na urlop troche sie zregenerowac w innym miejscu.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mraugosiu, przykro mi z powodu Twojej wcześniejszej straty i gratuluję kolejnej ciąży! Najważniejsze, że ponownie spodziewasz się Maleństwa i musisz wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze. Lęku niestety się nie wyzbędziesz przez całą ciążę, dopóki nie będziesz szczęśliwie trzymać swojej Kruszynki w ramionach. To dotyczy każdej kobiety, nawet tej, która nie miała tak przykrych doświadczeń jak my. My boimy się o nasze dzieci podwójnie. Staraj się cieszyć tą ciążą, myśl pozytywnie, chwal się każdą wizytą, a my będziemy Cię wspierać i trzymać za Was kciuki :-) Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Nawet nie wiecie o ile lepiej się po nich poczułam :-) Wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i tego chcę się trzymać, ale strach zostaje.
    W poprzedniej ciąży czułam się bardzo dobrze, praktycznie zero objawów. Tym razem wszystko jest jakby ze zdwojona siłą - mdłości, zmęczenie, bolące piersi... Tak sobie powtarzam, że im gorzej ja się czuję, tym dla malucha lepiej :-)

Oliwcia - tak, jak piszą dziewczyny, rzuć wszystko w kąt i odpoczywaj ile wlezie. Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej i będzie ok :*

ayka lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia spokojnie kochana lek bedzie ale najwazniejsze ze jestes pozytywnie nastawiona. My cieszymy sie z kazda dziewczyna ktora do nas dolacza i za kazda trzymamy kciuki. Zycze nudnej i ksiazkowej ciazy!

ayka, Mraugosia lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka a u ciebie dzis jak tam?

Mraugosia lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka - dziękuję, oby była wybitnie nudna i bez żadnych niespodzianek :-)

x8qc98p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, nie leż na plecach! Mnie nawet bez ciąży tak zatyka :-) Leż już tylko na boku. Pij dużo wody, odpoczywaj i się oszczędzaj. Nie rób już tych przetworów, najwyżej pomroź te truskawki lub zrób na bieżąco kompot. I zawitaj jak najszybciej do tego fizjoterapeuty!

Kaktus, Mikuś jest wcześniakiem, lekarze mają go baczniej na uwadze i każdy spadek wagi jest inaczej odbierany niż w przypadku dziecka urodzonego terminowo. Dalej dostawiaj do piersi, najwyżej podkarmiaj mm po karmieniu piersią. Niestety butelka jest zdradliwa, osłabia siłę ssania Malucha, płynie dziecku szybciej i łatwiej niż z cyca i może potem nie chcieć piersi. Na spokojnie walcz o laktację, wypróbuj metody 7-5-3, a jak wrócisz w końcu do domu to wywal butelki w kąt i leż z Mikusiem przy cycu non stop. Lekarze mają swoje wizje, ja kiedyś usłyszałam a propos karmienia piersią mojej Córki, że po co męczę dzieciaka :-) Fakt faktem moja Córka ma skazę białkową i mój pokarm jej nie służył, ale ja całe życie żyłam w przeświadczeniu, że mleko matki jest najlepsze. Próbuj ile się da, ale nic na siłę. A dziecko w pierwszych dniach naprawdę nie potrzebuje wiele, by się najeść. Skoro Mikuś nie spadł poniżej ustawowych 10%, to spokojnie próbuj z cycem. Trzymam mocno kciuki byście już jutro wrócili do domu.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mraugosiu :) Ten lęk jest dobrze znany każdej z nas.

A z innej beczki... W piątek i dzisiaj pojawiły się u mnie kołatania serca. Któraś z Was miała podobny problem? Z tego co udało mi się wyczytać, to jest raczej normalne i nie ma się tym, co za bardzo martwić. Jednak mimo wszystko jestem nieco zaniepokojona.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Ayka a u ciebie dzis jak tam?
    Dziś nie najgorzej :-) Nogi nie ciągnę, tyłek nie boli, więc jest super :-) Mam przepiękną pogodę i siedzę w ogrodzie i grzeję moje zbolałe kości :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Witaj Mraugosiu :) Ten lęk jest dobrze znany każdej z nas.

A z innej beczki... W piątek i dzisiaj pojawiły się u mnie kołatania serca. Któraś z Was miała podobny problem? Z tego co udało mi się wyczytać, to jest raczej normalne i nie ma się tym, co za bardzo martwić. Jednak mimo wszystko jestem nieco zaniepokojona.
    Tak, kołatanie, palpitacje, dziwny rytm, przyspieszone tętno. Zwiększa się przepływ krwi do dziecka i jest to normalne, ale jakby Cię to super niepokoiło, to skonsultuj z lekarzem.

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ