Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja dzisiaj z pytaniem przez ile czasu (do którego tygodnia) bralyscie Duphaston, a przez ile lek przeciw zakrzepom?
    Moja lekarka chce abyśmy juz w 13 tygodniu odstawily Duphaston, trochę się tym stresuje.

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brałam duphaston to do 13 tygodnia a accard do 8 mies ciąży. Ja dziś odebrałam kolejne wyniki bety hcg, przyrost jest prawidłowy, gorzej z tsh bo wysokie. Ciekawe czy ciąża się utrzyma.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa a jakie masz tsh?

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Duphaston to od wczoraj zeszłam z dawki 3x1 do 2x1, za tydzień mam brać 1x1 i za dwa tygodnie odstawić czyli wychodzi że odstawię gdzieś w 13tyg+5d. O Acardzie lekarz na razie nic nie wspominał ale będę się z nim widziała 21.09, więc o to zapytam.

Wczoraj byłam na USG, lekarz sprawdził czy wszystko w porządku ale bez mierzenia, bo za tydzień mam badania prenatalne. Maleństwo rośnie i jest bardzo ruchliwe :) Właśnie dlatego, że nie ma żadnych problemów mam powoli schodzić z dawki Duphastonu i za dwa tygodnie odstawić. Dzisiaj jadę oddać krew na PAPPA.

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie uspokoilyscie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja dzisiaj z pytaniem przez ile czasu (do którego tygodnia) bralyscie Duphaston, a przez ile lek przeciw zakrzepom?
    Moja lekarka chce abyśmy juz w 13 tygodniu odstawily Duphaston, trochę się tym stresuje.
    Ja brałam do 16-tego tygodnia, ale niektórzy lekarze każą stopniowo odstawić po 12-tym tygodniu np. w 13-tym, bo już wtedy łożysko przejmuje produkcję hormonów i nie ma potrzeby podawać dalej. Chyba, że są inne wskazania do tego, by brać dłużej. Ja wróciłam do brania Luteiny w 27-mym tygodniu i brałam chyba do 36 czy 37-mego tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Hej, mam pytanie... Jakie.mogabyc konsekwencje starań po antybiotyku tzn. Teraz 10dc i angina... Owulacja.pewnie za 5 dni co mam robic? To juz 3 stracony przez chorobę cykl, caly czas cos:(
    Nie widzę powodów dla których nie miałabyś spróbować w tym cyklu, skoro jesteś już po antybiotyku, a nie w trakcie jego brania :-) Powodzenia!

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za.odpowiedzi, ale jeszcze martwię się tym bontak wyczytalam ze choroba oslabia komórkę jajowa... Jak to jest? Wiecie?

f2w3rjjg787he44v.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę luteinę, acard i clexane i na razie moja lekarka nic nie wspomniała aby odstawić... Mam wizytę 18 września, zobaczymy co wtedy powie.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Dziekuje za.odpowiedzi, ale jeszcze martwię się tym bontak wyczytalam ze choroba oslabia komórkę jajowa... Jak to jest? Wiecie?
    Może tak być, każda choroba osłabia organizm, ale ja wychodzę z założenia, że jak ma być dobrze to będzie dobrze, niezależnie od sytuacji. Moja przyjaciółka miała zapalenie oskrzeli, brała antybiotyki podczas starań o dziecko, zaszła w ciążę, urodziła śliczną i zdrową córeczkę. Ja wiem, że się boisz powtórnie poronić i chcesz zminimalizować ryzyko, ale czasem niezależnie jak dużo zrobisz i tak się nie uda, a czasem nie zrobisz nic, wszystko jest pod górkę, a się udaje :-)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bardzo sie boje bo poprzednia ciąża byla prawdopodobnie poroniona w wyniku anginy zaraz po zagnieżdżeniu i boje się tego samego... A z drugiej strony ciągle jestem i będę na cos narażona bo pracuje.w.przedszkolu może po.prostu przestać sie zastanawiać i nastawić ze bedzie jak jai ma byc...

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy moich dwóch pierwszych ciążach też się dosyć mocno pochorowałam zaraz na samym początku i zakończyło się to poronieniami... więc rozumiem Twoje obawy. Teraz przy trzeciej nie męczył mnie nawet katarek :) Nie bój się, bo strach paraliżuje przed realizacją marzeń. Coco jumbo i do przodu ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tsh 3,14
    Beta hcg 101,6
    Beta 48h później 216,6 (wzrost 113%) a położna mówi że coś niska ta beta i mam powtórzyć w poniedziałek. To jaki teraz powinnam mieć min wynik bety? Teraz będę robiła w 6 dniu po wyniku 216,6.?

• Oublier Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko beta całkiem OK... nie wiem czemu uważa, że za nisko.
    Za to TSH mogłoby być niższe. Leczysz się na tarczycę?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tarczycą mam problemy tylko w ciąży, tzw nawracajaca tarczyca i muszę od razu brać euthyrox, przez te tsh już tyle razy poroniłam. Ciekawi mnie czy teraz się nam uda utrzymać tą ciążę,

MN lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Hej dziewczyny,
    Hej słonko ja duphaston brałam 3 razy dziennie po jednej do 26 TC natomiast Clexan do 35tc skończonego
    A Acard odstawiłam jakoś w 32 TC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 14:22

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam.;) właśnie soe dowiedziałam, jesywm już po dwóch poronieniach ;), to moja trzecia ciąża

Oublier, Lyanna, 0202oliwcia, ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelaj oby wszystko było dobrze tym razem

• Oublier Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelaj, super że się udało i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
    A ja się pochwalę, że dzisiaj chyba po raz pierwszy czułam ruchy. Chyba, bo tylko raz rano :P Może za bardzo chcę i sobie wkręcam

0202oliwcia, ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy jak najbardziej możesz czuć, ja bym to porównała do lekkich skurczy mięśni :)

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ