kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja jestem po 2 poronieniach. Po 9 miesiącach staran udalo mi sie zajsc w 3 ciaze. Jestem w 7 tyg. i 5 dniu ciazy. Bardzo sie boje bo za kazdym razem poronilam dokladnie w 8 tyg. Teraz biore Acard, duphaston i zastrzyki clexane. Dzisa mam wizyte. Od wczoraj boli mnie brzuch, tp taki bol ciagnacy, promieniuje mi do nog. Nie wiem co o tym myslec. M nadzieje ze to nie jest zly znak. AdaEva to straszne, ze w UK tak podchodza do wczesnej ciazy. Dobrze, ze sie unowilas na.wizyte u nas to moze lekarz zapisze Ci leki zapobiegawczo. Trzymam kciuki za Was dziewczyny.13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc.
-
Cześć AdaEva i Sheis bardzo mi przykro z powodu Waszych poprzednich strat i bardzo się cieszę z powodu kolejnych ciąż. Pamiętajcie, że pozytywne nastawienie dużo daje, ale sama z doświadczenia wiem, że po takich przeżyciach nie jest to proste. U mnie też nie udało się ustalić przyczyn poronień, ale dzięki lueinie, acardowi i clexane lada dzień wejdziemy w III trymestr. Nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywiście tutaj był problem.
AdaEva zgaduję, że w UK stosuje się aspirynę na podobnej zasadzie jak u nas acard. Zagrożoną ciążę chyba lepiej prowadzić w Polsce, tylko pytanie jak często będziesz musiała przyjeżdżać albo jak dużą receptę dostaniesz na zapas. Jestem ciekawa, napisz jak już będziesz coś wiedziała. -
Mam nadzieję że pomoże dawka jest troszkę wyższa jak przy acardzie , a co to jest heparyna ?
Oublier wrote:Janina, mi po 2 poronieniach lekarz zalecił acard, bo też podejrzewał problemy z krzepliwością. A w ciąży jeszcze dostałam heparynę i jak na razie jest wszystko dobrze i nie narzekam
Ostatnio trochę szwagierka mnie rozbawiła, bo wypytywała mnie, gdzie kupiłam spodnie ciążowe. A wiecie dlaczego? Bo zgrubła i się w swoje nie mieści i chyba myśli, że takie spodnie rozwiążą jej problemy. I jeszcze stwierdziła, że ona (tak samo jak ja) w ciąży chudła i może to pomoże Diety i siłowni nie próbowała.Janina -
Oublier wrote:Oliwcia, gratuluję! Jak się czujesz?
Janina, napisz jak tam wizyta u lekarza.
A co tam u ciebie kochana jak sie czujecie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:42
Lyanna, ayka lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Janina12 wrote:Mam nadzieję że pomoże dawka jest troszkę wyższa jak przy acardzie , a co to jest heparyna ?
W moim przypadku właśnie te zastrzyki dopiero pomogły
AgaEva na bol głowy możesz połknąć paracetamol (apap) trzymam kciuki kochana i daj znać jak juz bedziesz na miejscu i czegos się dowiesz
Sheis trzymam kciuki i za ciebie bądź dobrej myśli bo pozytywne nastawienie jest równie ważne
Mamciu przeraza mnie to ile nas tu jest ciągle nowe dziewczyny nowe straty nowy bol .....
Aniołki
Kochane a tu mam motywator dla Was
Moja Małgosia długo wyczekiwana po 4 poronieniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1568428994f.jpgOublier, Kajula, Lyanna, ayka lubią tę wiadomość
Aniołki
Śliczna ta córcia
A u nas wszystko w porządku. We wtorek idziemy do ginekologa i sobie pooglądamy z mężem kruszynkę :)i sprawdzimy czy łożysko trochę się podniosło, bo ostatnio było częściowo przodujące.
Trochę zgaga zaczyna mnie męczyć, na szczęście migdały pomagają.
U mnie październik to imprezowy miesiąc. Urodziny: moje, mojego męża, bratanka męża i jeszcze imieniny teściowej. W sobotę będzie zbiorcza impreza i chyba upiekę torta. Co roku byłam pomijana, ale ile można
No i pochwalę się Wam, że mam cudownego męża Codziennie powtarza, że ma najpiękniejszą żonę i ciągle prawi mi komplementy. Nawet na bałagan nie narzeka, bo złapałam lenia Ja to mam chyba szczęście w życiu0202oliwcia, Lyanna, ayka lubią tę wiadomość
-
Dolecialak szczęśliwie w nocy do Pl. Lekarz może przyjąć mnie jutro. A ponieważ w sobotę wcześnie rano mam lot powrotny chce zaoszczędzić czasu i zrobić dziś badania. Powiedzcie jakie miałyście zlecone? Czy warto robić progesteron? I co jeszcze?Eva
[/url]
Aniolek 05.03.15 [*]
Aniolek 15.10.15 [*]
Aniołek 23.10.17 [*] -
Zrób tarczycę: TSH, FT3, FT4
Ogólne badanie moczu (z glukozą w moczu i ciałami ketonowymi)
Morfologia
Glukoza
Transaminazy
I jeszcze dobrze byłoby sprawdzić choroby zakaźne, ale to już raczej drogie: HBs-AG, przeciwciała anty-HCV, Cytomegalię i Toksoplazmozę
Co do progesteronu, to nie wiem, bo nigdy nie badałam a luteinę i tak biorę -
To trzymam mocno kciuki
A ja Wam się pożalę... wracałam dzisiaj z zakupów a jakiś dziad do mnie "ooo, bedzie 500zł"... normalnie jakby ktoś mi w pysk strzelił... ma farta, że boli mnie głowa, bo tak bym mu odpowiedziała, że pożałowałby, że się odezwał.
-
Bogu dzięki ze tknęło mnie zeby przylecieć. Wczoraj ang lekarz badał mi mocz i było perfekcyjnie! Dziś odebrałam wyniki q laboratorium- same bakterie i leukocyty i erytrocyty mega przekroczone. Tarczyca -mega lipa, progesteron ledwo ledwo.
MuszebichlonacEva
[/url]
Aniolek 05.03.15 [*]
Aniolek 15.10.15 [*]
Aniołek 23.10.17 [*] -
AdaEva nie martw się :* Dobrze, że masz jutro lekarza. Pewnie dostaniesz luteinę . Co do tarczycy... nie wiem czy ginekolog będzie chciał Ci dobrać na własną rękę dawkę leku, no chyba że się leczysz. Mi mój lekarz daje recepty bez problemu. Ja na tarczycę leczę się już kilka lat i zaczynałam ode letroxu 50.
Jak są bakterie, to dobrze byłoby zrobić posiew, ale do jutra na pewno nie będzie wyniku -
Leczę tarczyce już kilka lat. A jutro idę do ginekologa-endokrynologa Wiec dopasuje dawkę. Martwi mnie ten mocz. Nskipiwal dziś żurawiny i zajadam.
Rano powtórzę mocz i wynik przekaże lekarzowi przez tel.lekk zawsze można dosłać.
Chciałam zrobić przyrost bety po 48h ale już mnie tu nie będzie. Zastanawiam sie zatem czy jest sens robić po 24h?Eva
[/url]
Aniolek 05.03.15 [*]
Aniolek 15.10.15 [*]
Aniołek 23.10.17 [*] -
Dawno się nie odzywałam ale czytałam Was regularnie.
AgaEva, Sheis witajcie Bardzo mi przykro z powodu Waszych strat i serdecznie gratuluję ciąży!
AgaEva, dobrze że jesteś już w Polsce i już dzisiaj zobaczysz się z lekarzem. Wiem, że pytanie jest z wczoraj ale wydaje mi się, że nie ma sensu powtarzać po 24 godzinach - tylko Cię to może niepotrzebnie stresować.
Oliwcia, cudowna córeczka
U mnie powoli do przodu Nareszcie skończyły się plamienia i krwawienia. Wszystko ustąpiło po odstawieniu Acardu. Prawdopodobnie mam słabe naczynia krwionośne i pękały a Acard powodował problemy z krzepnięciem. Teraz wierzę, że wszystko jakoś się ułoży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:16
ayka lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Dziewczyny, trzeba wierzyc, ze tym razem sie uda :* Bardzo sciskam za was wszystkie kciuki
Oliwcia - sliczna coreczka Jak porod?
Ja zaczynam juz 26 tydz, zaczynam miec wrazenie, ze czas przyspieszyl i te tygodnie niemal mi migaja w przelocie Mloda ostro dokazuje, co noc kolo 4-5 mnie kopniakami budzi.ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdaEva, Sheis, przykro mi z powodu Waszych wcześniejszych strat, gratuluję ciąż i trzymam mocno kciuki za ich szczęśliwy przebieg.
AdaEva, a w Anglii nie ma prywatnych klinik polskich? Mieszkam na wyspie obok, więc znam to wyspiarskie lecznictwo Latałam do Polski w ciąży z Córką do 7 miesiąca, bo nie wierzyłam nikomu na miejscu. Aż w końcu jednak znalazłam dobrego, polskiego lekarza, który się mną zajął do czasu porodu Córki i prowadził też moją czwartą ciążę z Synkiem. Poszukaj, popytaj znajomych, przejrzyj fora z Anglii, może uda się wyhaczyć kogoś sensownego. Powodzenia!
Oublier, Mafalda, nie mogę uwierzyć, że już prawie zaczynacie 3-ci trymestr. Cały czas Wam kibicuję i będę czekać z niecierpliwością, aż w końcu się nam pochwalicie swoim Bączkami
Lyanna, pięknie gonisz Dziewczyny! Cudownie, że już nie plamisz. Na Twojego Bączka też czekamy!
Lyanna lubi tę wiadomość