kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Kochane a tu mam motywator dla Was
Moja Małgosia długo wyczekiwana po 4 poronieniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1568428994f.jpgOublier lubi tę wiadomość
-
Ech... matka wkurza mnie od rana... mamy remont mieszkania i ma pretensje, że czemu nie spędzam całe dnie na latanie ze ścierą, bo przecież jestem na L4 i siedzę w domu. Dzisiaj mamy gości z okazji moich urodzin i wczoraj pół dnia spędziłam w kuchni aby przygotować tort, skończyłam po 23. Po wszystkim poszła mi krew z nosa i przez ponad 10 min nie mogłam zatrzymać krwawienia, ale nie chce mi się tłumaczyć, bo ta kobieta chyba zapomniała, że jestem w ciąży. 2 poprzednie poroniłam a teraz biorę całą aptekę leków aby tą utrzymać... Jeszcze mam łożysko przodujące i miałam zalecenia aby się oszczędzać.
A z pozytywów, to udało mi się upolować torebkę w Lidlu, prawie taką jaką chciałam i nie musiałam wstawać skoro świt i z nikim się nie biłam -
mafalda wrote:
Oliwcia - sliczna coreczka Jak porod?
Jesli chodzi o sam poród to makabra jak dla mnie zaraz wkleje swoj opis
w poniedziałek stawiłam sie na oddział dokladnie tydzień po terminie na miejscu nie chcieli mnie przyjąć no bo mam.jeszcze czas ale po rozmowie z ordynatorem jednak mnie przyjęli na dodatek na samo wejscie okazalo sie ze mam Pułpasiec na wejscie dostałam antybiotyk zrobiono mi masaż szyjki bo mialm tylko 1cm rozwarcia (nie polecam nikomu ) , we wtorek założyli mi balonik z roztworem soli fizjologicznej do macicy z cewnikiem musialam dużo chodzic zeby to cos zadzialalo często mialam ktg na jednym.z nich skurcze ok 80% i uczucie wodospadu w majątkach okazało sie ze balonik mi po prostu wypadł no ale zrobil mi rozwarcie na 4 cm w nocy ktg badanie i decyzja o kolejnym antybiotyku t.razem na obnizenie tetna u Małgosi rano badanie i decyzja porodowka i oxytacyna o 11.30 podlaczyli mi kroplowke rozwarcie ładnie szło co 2 cm na etapie 8cm szyjka nadal nie współpracowało co sprawiało większy bol wiec zapadła decyzja o zastrzyku w tylek poszło ladnie przy 10 cm i partych zaczęły sie problemy Młoda miala problem z dopasowaniem się w kanal po.czasie wreszcie sie udało przy nastepnych partych blagalam o CC uslyszalam tylko tylko ze mala polowa glowki jest juz dawno na zewnatrz ale jest za duza i sie zaklinowala wiec albo to dokończenie albo będą kleszcze zaparlam sie i parlam dalej a polozna w miedzy czasie ostro mnie naciela
I tak na swiecie pojawiła się Małgosia waga 3600 długość 55 cm punkty w skali A. 8
Po porodzie dowiedzialam sie ze wpadlam w miedzy czasie w tachykardie przez co antybiotyk dozylni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:50
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia gratulacje! Cudne dzieciątko. Porod straszny przezylas, ale najważniejsze ze dobrze sie skonczylo. Szybkiego powrotu do zdrowia i z daleka od szpitali.
Dziewczyny jak patrze ilu z Was sie udalo to serce rosnie. Trzymam kciuki za kazda z Was.
Chciałam Was zapytac czy macie tez bóle brzucha na etpaie 10 tydz ciazy a 8 tydz zarodka. Mnie od wczoraj pobolewa brzuch tak roznie, sciaga, piecze, kluje. Wczoraj wzielam nospe. Ale.sie boje ze.cos zlego sie dzieje. Mam wymioty wiec ciaza powinna sie rozwijac. Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 12:48
13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny Widzę, że coraz więcej Was tutaj w wątku. Z jednej strony to straszne, że tyle kobiet przeżywa stratę dziecka, z drugiej dobrze, że są takie miejsca, gdzie można się wygadać i wesprzeć
Mam nadzieję, że Wasze ciąże będą przebiegało nudno i książkowo
Buziaki -
A my mamy dzisiaj swoją "studniówkę" Dzisiaj też wizyta, zobaczymy jak dzidzia się rozwija. Macie pomysł co zrobić z dużą ilością mięsa mielonego z indyka? wczoraj nalepiłam trochę pierogów, ale nadal mam pełno surowca myślałam aby dziś zalać część śmietaną i będzie sos do makaronu
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Oublier wrote:A my mamy dzisiaj swoją "studniówkę" Dzisiaj też wizyta, zobaczymy jak dzidzia się rozwija. Macie pomysł co zrobić z dużą ilością mięsa mielonego z indyka? wczoraj nalepiłam trochę pierogów, ale nadal mam pełno surowca myślałam aby dziś zalać część śmietaną i będzie sos do makaronu
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Hej dziewczyny
Ciągle siedziałam na ovufriend - postanowiłam że napisze jeśli po wizycie w 10 tygodniu będzie ok.
Straciłam dwa Bąbelki. Teraz jestem w trzeciej ciąży wczoraj zaczęłam 10 tydzień i też wczoraj byłam u lekrza na usg i wszystko dobrze - serduszko bije i nasze szczęście ma już 2cm
Myślałam że stres mnie minie, jak zobacze na usg że wszystko ok, ale gdzie tak - lekarz chyba musiałby badać mnie średnio co 30min abym się nie stresowała.
Lekarz mówi że wiemy z czym walczymy i to jest ważne, mam obniżone białka s, mutacje MTHFR, PAI i czynnik V R2 - wszystko prócz PAI niestety homo.
Jestem obstawiona lekami - heparyna 5000, acard, lutka, duper, encorton i oczywiście kompleks witamin.
Ostatnio dokładnie w tym tygodniu, a nawet dzień szybciej serducho już nie biło.
Także witam WAS wszystkie serdecznie - mam nadzieje że mogę się rozgościć i że zostane tu z Wami do maja 2018 z Bąbelkiem w brzuszku.
Oliwcia - gratuluje Córeczki jest prześliczna! Powiedz mi to była Twoja pierwsza ciąża na lekach?
Pytam ponieważ zastanawiam się, czy teraz z tymi lekami będzie dobrze czy jednak szansa na niepowodzenie nadal jest duża.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Kajula - widzę że mamy podobne tygodnie - Kochana przeżywam stresy bo czasem mnie cycuchy bolą, a innego dnia wcale! i mam zawsze stresa. Mdłości mi też już pomału mijają co oczywiście tez mnie niepokoi - panikara ze mnie Jak u CIebie objawy?
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
justi:: wrote:A ja wkoncu zaszłam w ciążę po 3 stratach,zobaczymy co znowu z tego wyjdzie...
Kochana, a robiłaś badania wiesz dlaczego tak się działo?
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia1993 wrote:Kajula - widzę że mamy podobne tygodnie - Kochana przeżywam stresy bo czasem mnie cycuchy bolą, a innego dnia wcale! i mam zawsze stresa. Mdłości mi też już pomału mijają co oczywiście tez mnie niepokoi - panikara ze mnie Jak u CIebie objawy?
Edzia1993 lubi tę wiadomość
ihihihi - może może! Ja dzisiaj jedynie mam zgage, która ostatnio mi życ nie daje i jest każdego dnia. Cycuchów zazdroszcze - ja mam sine sutki, ale też tak przemiennie raz różowieja potem znów sa sine - irytuje mnie to bo przez doswiadczenia na ktore zostałysmy narażone napędzam sobie zawsze strachu - że objawy ustały i jest źle, a Bąblowi to nie poamga. Musimy się teraz wspierać! Matki walczące!
Jak głowa boli - to zdrzemnij się Kochana, albo spacer?
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia1993 wrote:ihihihi - może może! Ja dzisiaj jedynie mam zgage, która ostatnio mi życ nie daje i jest każdego dnia. Cycuchów zazdroszcze - ja mam sine sutki, ale też tak przemiennie raz różowieja potem znów sa sine - irytuje mnie to bo przez doswiadczenia na ktore zostałysmy narażone napędzam sobie zawsze strachu - że objawy ustały i jest źle, a Bąblowi to nie poamga. Musimy się teraz wspierać! Matki walczące!
Jak głowa boli - to zdrzemnij się Kochana, albo spacer?
Edzia 1993 z naszej strony mówią ze jest ok pod względem badań ale oboje mamy zimno a ja to już wogole jak mnie sypie to już nawet na szyji i tak gnebilam neta ze pomyślałam że to to świństwo powoduje poronienia,był heviran pomaga na chwile no i teraz lekami witaminy typu centrum-zimna brak,no i zobaczymy czy to to....wydaje mi się tez ze inofem poprawił progresteron podczas ciąży tak jakby poprawiał jego wzrost.
-
Edzia 1993 z naszej strony mówią ze jest ok pod względem badań ale oboje mamy zimno a ja to już wogole jak mnie sypie to już nawet na szyji i tak gnebilam neta ze pomyślałam że to to świństwo powoduje poronienia,był heviran pomaga na chwile no i teraz lekami witaminy typu centrum-zimna brak,no i zobaczymy czy to to....wydaje mi się tez ze inofem poprawił progresteron podczas ciąży tak jakby poprawiał jego wzrost.